Sprenevera manžela. Čo ďalej?
Ahojte ,
borím sa s problémom a neviem ako ďalej . S manželom som 15 rokov , máme spolu dve deti , , pracujeme obidvaja, ja podnikám už dlho , darí sa mi . Manžel bol v TPP , dobre zarobil. Vzhľadom k tomu , že som sa rozrástla a dlho sme to aj s manželom plánovali , v októbri dal výpoveď a k 31.12 vo firme ukončil pracovný pomer. Všetko by bolo OK, len výplata za november neprišla a ani za december -teda jeho , tak som sa pýtala kde je a kde má výplatnú pásku a celkovo som videla že je nejaký divný , roztržitý , zamyslený , nervózny. Nie raz som sa ho pýtala čo sa deje , nech mi povie .. a že nič, že zrejme sa niekde u nich stala chyba ,ale že to vyrieši. Nedalo mi to , tak ked spal som mu vošla do pracovného emailu , a skoro som odpadla. Tam uznanie dlhu ktoré podpísal s právnikom danej spoločnosti , kde uznal dlh vo výške 500 000 EUR. Samozrejme že som ho zobudila a tam sa mi pod tlakom priznal , že tieto peniaze požičal kamarátovi ktorý bol v ťažkostiach a veľkú časť dal do nejakých akcii . Ako sa mu podarilo vyviesť tie peniaze z firmy neviem . Pôžička kamarátovi mala byt krátkodobá , už je to 4 roky čo ich nevrátil ,takže je premlčaná .
Pred 5 rokmi minul z našich peňazí asi 10 000 , bez môjho súhlasu a za mojim chrbtom na nejaké investície a do bitcionov. Niesla som to veľmi ťažko a sľúbil mi že to už nikdy nespravi.
No s našimi peniazmi nespravil , spravil niečo obdobné s firemnými peniazmi . Znova , bez ohľadu na mňa a naše deti , a čo to s nami ako manželmi urobí . Sebecky , lebo on mal takú potrebu a samozrejme známi ktorý je teraz v bankrote,takže prachy sa už nikdy neuvidia.
Je skvelý otec , ale mizerný manžel ..minimum sexu , nejaké emotívne prepojenie nie je, večne zadrichme na gauči , na mňa v podstate kašle čo chcem ja . Ale doma porobí , uprace, s deťmi sa naučí , na krúžky chodil , nakúpil čo bolo treba , len ja som tam asi tak že som poskytla maternicu , porodila som a viac ma vlastne nepotrebuje.
Samozrejme že prepukla medzi nami hádka ako hrom , pri ktorej som mu dve riadne vyťala a teda vložila som do toho asi celú silu . Výsledok je taký že som podala na súd žalobu o rozdelenie BSM , manžel žije oddelene a striedame si deti po týždni . Pracujem však s ním v jednej kancelárii a že to nie je ľahké asi vám nemusím hovoriť. Zrazu všetko ide, aj mi ráno nosí raňajky , kávu urobí , prejavuje záujem o mňa ako o ženu . Stále mi vraví že pracuje na vrátení tých peňazí a že budeme žiť omnoho lepšie z tých investícii , nech mu verím . Pchá mi pod nos tie jeho drbnuté výpočty , mňa to všetko zaujíma len do tej miery aby zaplatil tie dlhy . Ja neviem či si vôbec uvedomuje čo vôbec spravil nám ako rodine a že mu reálne hrozí basa ak to nesplatí . Ja som s nervami v koncoch a on si pozerá na PC sitkom a smeje sa , pýtam sa ho či aj normálne spí a že hej , ja nespím od hrôzy. Čo by ste robili na mojom mieste ?
Divím sa, že u teba ešte pracuje, ja by som mu neverila ani nos medzi očami
@pribinak právničku som navštívila hneď na druhý deň a rozdelenie BSM je teraz rýchlejšie ako samotný rozvod, BSM mi rozdelia za 3 mesiace v priemere a rozvod by trval asi trištvrte roka a viac keď je teraz covid. Prešla som to s právničkou viackrát , bola som u psychologičky aby som vedela ako zvládnuť túto situáciu . Neviem čo by som mala ešte viac urobiť.
@evalin88 nepracuje u mňa , pracuje so mnou , má 50 % podiel . Vyhodiť ho len tak nemôžem a popravde aj ho potrebujem , je pracovne veľmi zručný.
si sa nepomýlila v tom dlhu? dobre si napísala že 500 000 e? však to hádam ani vrátiť sa nedá... u mňa by úplne skončil....
@deti95060810 nepomýlila , 500 000 eur. No vrátiť sa to dá , len ak mu to vráti tá druhá strana ktorej to poskytol a tá sa nemá k tomu nejak .
Vie mi prosím ešte niekto poradiť čo viac môžem spraviť pre seba a svoje deti ? Č ešte niečo nie je čo by bolo v náš prospech .
To ste písala vy? Ci taka náhoda?
@tindal82 som to preletela, ale nepísala som to ja. U mňa je to teraz čerstvá záležitosť , a teda pocity sú u mňa obdobné ... zrada, poníženie, uvažovanie čo môj muž nie je psychopat alebo neviem čo .
no okrem toho co si uz urobila zamedtit mu k pristupu na firemne ucty ihned donutit ho uznat ten dlh len za svoj
dat si urcit vyzivne donutit ho prepisat byvanie na teba ochranit si holu existenciu pre teba a deti riesit to s pravnickou tieto ukony uz mozu byt napadnute veritelom
To musel byt tvoj manzel na velmi vysokej pozicii, ak bolo v jeho kompetencii urobit pol milionovy prevod.
Čo tak osobný bankrot manžela ?
@oli18 bol na veľmi vysokej pozícii .
@loginexistuje dlh je len jeho , len bohužiaľ môže byť uspokojený aj zo spoločných prostriedkov. Po zániku BSM príde aj k rozdelení majetku , exekútor na neho nemôže siahnuť ak už bude mojim výlučným vlastníctvom , teda do dňa výkonu exekúcie. Má podpísaný dlh bez okamžitého výkonu , teda musí to íst ešte na súd , platobný rozkaz a potom . Je tam však ešte aj tá trestná rovina .
@oli18 a prevody robil postupne , tam 150 tis, tam 60 tis a tak , aspoň takto mi to tvrdil .
@loginexistuje zamedziť mu prístup na účet nebude možné je spoločník a podpisujeme úhrady spoločne, účet kontrolujem .
Asi tu budem jedina s takouto radou- ale no a co. Urobil chybu a teraz by som sa sustredila na znizenie financnych rizik pre rodinu ako celok. Bsm si rozdelila, zabezpecila by som co najmensi dosah exekutora na spolocne financie ( napr. prepis na deti a pod.), dala pozor na komuninaciu a splatky atd. Ci by bolo lepsie, keby sa psychicky zrutil/zdrhol a nechal ta vo svojich financnych s*ackach s prepacenim samu? Myslim, ze to svedci aj o jeho charaktere, ze ostal s tebou a detmi a ze sa snazil ta tym nezatazit (o tom potom, ze to skor uskodi v takej situacii), ale podla mna zo stresu nerozmyslal a bal sa ti to povedat). A zamerala by som sa na to, ako sa da dat vztah dokopy teraz a potom- neviem ako ty, ale ja som slubovala muzovi v dobrom, aj zlom a niekedy ti zivot da pod nohy taketo "fasa prekvapenia". Ale u mna osobne to nie dovod na rozvod. Drzim palce, aby sa to cim skor poriesilo...
ja som asi nedoverciva ale mne sa nezda ze tolko penazi a taku dobu by daval kamaratovi
Je to gambler a klamár v obleku a na dobrej pozícii.Veríš tej pôžičke kamarátovi?to je jedno komu chcel pomôcť, čo nakúpil, čo tým sledoval je chorý a mal by sa liečiť ako hazardni hráči.Ohrozil Vás ako rodinu, ak by sa tebe nedarilo čo by bolo?kto vie koľko vyniesol z Vašej firmy...
Keď píšeš, pôžička je premlčaná to znamená, že to robil roky.. prečo až teraz nedostal výplatu to kedy spravil tie ostatne dlhy?a to je jeden z dôvodov prečo má manželstvo aj úskalia čo sa týka muža, keď spraví dlhy o ktorých žena nič nevie.Máš to blbe, keď s ním ešte musíš ďalej podnikať ideál by bolo ho vyplatiť a poslať kade ľahšie tu je už dôvera fuč.podľa mna si spravila všetko potrebné vyzerá,, že máš triezvy nadhľad hlavne mu never a nedaj sa obalamutiť kávou a ranajkami
@vevesh si veľkorysá.Pokým pánko šafáril s cudzími ukradnutými peniazmi jeho žena viedla firmu, aby sa mala rodína dobre.Si predstav, že by o ničom nevedela a zrazí ho auto a dozvie sa o dlhoch.Premyslene viac x spravil nezodpovednú vec a do poslednej chvíle tajil všetko.Potrebuje psychológa a psychiatra jeho správanie je závislé na vzrušení, možno spravil jednu chybu prišiel o peniaze a potom už chcel len dohnať stratu a robil blbosti.
@vevesh esuhlasim ze to svedci o charaktere ze s nou ostal atd to co pose svedci o jeho psychickej patologii
autorka ja by som zaplatila sukromneho detektiva aby zistil ako tie dlhy vznikli alebo navstivila firmu vsetko sa opytala kedy vznikli dlhy a presla to s tym ktoremu pozical preverila vsetko
a podla toho konala dalej
@loginexistuje no prišlo sa na to teraz pri audite ked jeho následník nevedel dostatočne vysvetliť saldokonto dodávateľov a jednotlivé operácie, a už to išlo . Zadržali mu mzdu za november a december 2020, dodnes sa z toho nič nevidelo v našom rozpočte. Kamarátovi poslal peniaze aby si niečo zabezpečil do jeho firmy ( kamarátovej ) a tá krachla, tomu by som verila , lebo toho vola poznám. Potom kúpil nejaké akcie firmy ..resp. poslal peniaze akože na otočku na zúročenie a viac sa nevrátili , no blb, sa aj čudujem že tak dlho vydržal na takej pozícii s takým myslením .
@luccija v tomto sa s tebou stotožňujem , on asi nedokáže žiť normálny " nudný " život a musí mať stále nejaké impulzy.
@luccija toto som mu tiež vysvetľovala , že či si vie predstaviť že niekde sa zabije alebo zomrie prirodzenou smrťou a ja budem konfrontovaná s jeho dlhmi. Keď mu to hovorím tak on len hmká alebo si prečesáva nervózne vlasy, čistí okuliare alebo mi povie zas to riešiš , už asi milionkrát .
A že on si uvedomuje plne čo urobil alebo robil a že čo má teraz akože urobi´t , skočiť z okna , potom si pustí nejaký slovenský sitkom , smeje sa ako debil a po chvíli pri tej telke zaspí ako decko .
@luccija stalo sa. Niekedy sa aj take veci stavaju. Nie vzdy ide zivot podla planu a niekedy ta nepremyslene kroky blbo dobehnu. A s tou poslednou vetou suhlasim. Otazka je , ci sa uvedomil a ci chce napravu a podla mna na tom pracuje (myslim si, ze ta nevyplatena vyplata isla na splatenie dlhu...).
@loginexistuje nemyslim- a je to tym, ze urciti ludia na urcitych poziciach uvazuju inac ako "normalny lud", pre ktorych su tieto sumy niekolkorocne vyplaty ci celozivotne uspory....
Po právnej stránke si urobila všetko. Vlastne aj po inej stránke. Našťastie sa na to prišlo včas, a ty si v pohode. V trestnoprávnej rovine sa to ešte asi nerieši preto lebo čakajú,či to splatí.. ale hlava sa mi zatočila z tej sumy. Aj keby tam bolo o nulu menej by to bolo celkom dosť.
ja chapem ze pre neho to vnimanie sum je ine ale toto je proste cele nejasne a najma podla mna si vobec nemozes byt ista rozsahom skody
a je to gamblerska patologia potrebuje to vzrusenie nema sebakontrolu atd za mna sa porozpravaj s psychologom co sa tym zaobera nech ta uvedie do obrazu
inak z pohladu trestneho cinu tak obdobnu sumu myslim spreneverila aj ekonomka jednej skoly dohladaj nech ma predstavu on vyske trestu co pojde sediet

Myslím že si urobila dobre, že si požiadala o zrušenie BSM a aj to že žijete oddelenie. Potrebuješ čas to celé spracovať.
Pohľadala by som schopného právnika a ešte raz by som si celé prešla čo muž urobil a čo sa s tým dá spraviť
Treba všetko po ním kontrolovať, treba si pamätať, že zúfalí ľudia robia zúfale činy.
Držím palce