icon

Stále čakám, že kedy budú zásnuby

vve
29. okt 2020

Ahojte je tu este niekto retardovany ako ja kto stale caka a stale nic a trapi sa pre to kazdy jeden den? Chcem sa s niekym takym podelit o pocity lebo nemam to komu povedat.
Snazime sa o babo vsetko fici jak ma ale toto akoze kde sme kde su gentlemani ktori si chcu vziat svoju partnerku a tuzia ju mat. Strasne ma to deprimuje. Ja viem ze sa lubime ja viem se raz sa vezmeme ale uz cca rok a pol na to cakam pretoze sme sa o tom aj bavili aj vyzeralo ze to planuje.
Ked nieco chcem tak to spravím ci? A nemam ziadne prekazky (financie atd). Pretoze uz som si zacala nemyslat ze setri na prsten hahahahhaha to uz by bol aky fail... naivka som asi. Neviem prosim nedissujte ma a nedemotivujte my sa ozaj lubime nema inu a chce byt somnou len proste je tu otaznik ze oreco???? Ja uz chcem byt manzelka jeho :(:(

jajka71
30. okt 2020

Táto corona tomu nahráva viacero kamosiek písalo že so svojimi polovičkami i bez nich riešia intenzívnejšie veci dkrz to, že sa nikam nedá mnohí majú 150x pred rozchodom i rozvodom skrz ponorkovu nemoc že sú stále spolu a leží s i na nervy. Cez uvoľnenie opatrení sa ku mne dostalo že jedna baba nechala chalana po rokoch spoločného bývania lebo sa nevedel rozhýbať s on potom riešil co a prišli nato ze on by sa vedel rozhýbať len ona hrala formu že jej netreba ku šťastné u vzťahu papier obrúčky a pritom v kútiku duše dúfala že pochopí, že presne to chce. Nepochopil lebo mu to nepovedala na rovinu. Možno ptrebuje lopatisticky aj tvoj počuť co chceš a ako chceš nielen v náznakoch. Robí zrejme všetko preto aby ste raz boli rodičmi i inak je to asi s nim dobre a lepšie asi nebude kým sa na rovinu nepovie. S mojim musím na rovinu aj svagrinnej sme pred rokmi povedali so sestrami že treba na rovinu. Pred pár rokmi som susede povedala nech na rovinu povie mužovi co chce a nie v náznakoch a do hodiny sms ze predstav si o 10 minút mi to diel kúpiť a ze plánoval ale nevedel ci chcem..... Niekedy sa stane ze to ženu omrzí a zo vzťahu odíde sú také co vzali iniciatívu za muža. Často mi môj povie ze z kilometra vidno ze mam filozofickú fakultu lebo všetko rozoberám (filozofia ma fakt na vš bavila) každopádne je dôležité aby ste vy dvaja mali jasno co chcete a potrebujete aby ste boli šťastní lebo domnienky a náznaky su často na figu.

miadi
30. okt 2020

Ty nemas respekt sa snim o tom bavit otvorene ty mas strach.A si hlupo (sorry) hrda a pyšna zacat tuto temu ktora Ta trapi a len cakas ze stym dojde on ,ale ked si nanho hnusna tak to sa asi tazko stane. Ako doslo k plodeniu? Si povedala podme si urobit dieta a on ze ok.? Tam ti to Nebolo “blbe” povedat co chces? ( stale neviem co je na tom zle povedat co chces) Ty sa ho nemusis pytat preco si Ta este stale nezobral preco Ta nepožiadal o ruku. Ty mu len povedz ze by bolo fajn buduce leto ( snad bude po corone alebo sa bude dat mala svadba medzi 8a 9 vlnou stihnut)A on ti povie ci je to fajn aj prenho ci ako. A este si spolu ujasnite tu jeho neplodnost co by bolo dalej pre oboch prijatelne na ceste za dietatom. Zvažit co chcete ci by bolo ok umele oplodnenie spermiu od darcu ( ak budu tie jeho uplne nanic )alebo ci je adopcia moznost ci by ste radsej boli len vy dvaja bez deti, Tieto podstatne veci si treba povedat . On Mozno len caka kedy budes milšia stacilo by byt otvorena a prestane byt medzi vami to dusno ktore vytvaras Lebo ti nevie čitat myslienky. Nie je to smutne ze cudzim ludom na nete nemas problem povedat co Ta zožiera co Ta trapi a stym co ti je najbližši s ktorym to treba riešit nemas odvahu či chut? V živote takmer vsetko co si nevybaviš to nemàš. Tak sa vzchop a porozpravaj sa snim.

laviedeluz
Autor odpoveď zmazal
evicka530
30. okt 2020

@vve riesila som to ako veriaca. Aj sme sa pohadali kvoli tomu. Jemu to vadilo, ze nanho tlacim, mne vadilo, ze teda asi ma nelubi tak ako sa tvari a chce si len uzivat. Raz sme sa pohadali, ja som povedala, ze dobre, balim si tych par veci co mam u teba, tresla dverami (nebyvali sme spolu) a odisla. Bolo to surove, vyzeralo to ako rozchod, ale myslela som to vtedy vazne. Vydrzalo mi to hodinu, po hodine som sa vratila a nasla ho v posteli smutneho. Porozpravali sme sa, nechala som to tak. A neviem... O 2-3mesiace ma požiadal o ruku. A nie, nemala som pocit, ze som ho donutila. On by sa donutit nedal, to by sme sa fakt skor rozisli. Len si myslim, ze mozno si niektore veci uvedomil, ked to vyzeralo, ze je koniec. (inac aj ja 😃) toto neni navod. Moja kamoska to iste. 7 rokov boli spolu a on furt nic. Uz jej to tiez vadilo, tiez to sem tam spomenula. A uz su svoji. Proste ked nieco chces, povedz si o to, aby si nebola vo vztahu nestastna a chlap vysmiaty a spokojny.

gagik
30. okt 2020

@vve gentlemani zmizli vo chvily, ked boli zeny ochotne s chlapmi byvat a rodit im deti bez svatby.

0kristina0
30. okt 2020

@vve ja ti to poviem takto, chlapi su zaspati, u mnohych chlapov musi byt iniciativna zena aj u nas to tak bolo. Chodili sme spolu 9 rokov z toho 4 sme spolu zili. Normalne som sa ho spytala ci sa nevezmeme, chceli sme aj rodinu tak by sa "patrilo" a vies co mi na to povedal? No jasne, ved to vybav a mozeme sa zobrat, takze ziadna romantika, ziadne zasnuby. Ja som vybavila a bolo. Len my dvaja a svedkovia a tak isto to bolo s dietatom, keby som mala cakat na muza, nemam ho dodnes. Takze sa prestan trapit a vezmi to do svojich ruk.

stanulienkat
30. okt 2020

Preco sa pokysate o dieta,ked si ta nechce zobrat? Idete na to z opacnej strany. Ako dlho ste spolu? Lebo pre niekoho je dlho aj 1 rok😀. Mozno mu uz lezies na nervy,ked pises,ze si zla a podrazdena. Naco by mu bola taka partnerka? Ja by sim netlacila na pilu. Ale ani si s nim nerobila decko. Zeny,vy nerozmyslate.

stanno
30. okt 2020

@gagik absolutny suhlas!!!

andyh20
30. okt 2020

@miriam11 nemanzelske dieta podla teba =neúplná rodina?? To si kde vzala???

vve
autor
30. okt 2020

Ludia sme spolu 7 rokov. Myslim si ze mam vsetkych 5 pohromade nerobte tu poniektori zo mna nejaku trapku ktora nevie co robi a co chce.
Ja som cely zivot snivala mat svadbu najskor az potom dieta. No clovek vekom a casom pochopi, ze vobec nezalezi na tom, v akom poradi to je pretoze zivot a okolnosti nam tie nase plany dokazu lahko zmenit. (Planovala som dieta, zistili sme ze to nejde...) takze nie vzdy sa da drzat planov.
Tak som si neskôr povedala ze ok. Kaslem nejaku svadbu nepotrebujem ju mat za každú cenu prvu este pred dietatom. Nechala som to plynut s tym, ze som cakala ze sa to medzicasom vykrystalizuje. A ono sa to nestalo. Uz rozumiete? A preto tu pisem. Mam problem tak pisem. Chcem radu od chapavych ludi. Ked nechapes a nechceš chapat tak nepis.
Nie neleziem mu na nervy. Zla a podrazdena som posledny mesiac. No dieta plodime uz 2 roky. A sme spolu 7 rokov. Tak snad jeden mesiac mojich zlych emocii ho predsa nedonutili nevziat si ma posledne 2 roky, pred ktorymi sme to zacali riesit. V respektive celych 7 rokov ked to mam zvelicit.

0kristina0
30. okt 2020

@vve haloooo, ved ti pisem ze mu to narovinu navrhni, necakaj, niektori chlapi su zadubeni a treba im vsetko narovinu hovorit, nie nedomysli si ze tuzis po zasnubach, on ti do hlavy nevidi. Konaj!

annamarin
30. okt 2020

Až som sa musela prihlásiť, aby som sem prispela. :D
Ja si myslím, že on si ťa chce vziať.... len kvôli tejto korona kríze to posúva. Predsa len teraz sa ani svadby organizovať nedajú a v najbližšej dobe pravdepodobne tiež nie. Tak to odložil na dobu neurčitú a radšej o tom nerozpráva.
Ja na tvojom mieste (tiež by som mala problém niečo také chlapovi povedať, lebo už by som nikdy nemala pocit, že on si ma chcel vziať sám od seba) by som skúsila si kľudne aj vymyslieť nejakú kamošku, že akože mala zásnuby a že celá šťastná je z toho. Že ti rozprávala o tom, ako ju požiadal a ukazovala prsteň. A od toho by som prešla, že je to krásne a pre teba by to tiež veľa znamenalo a bola by si šťastná z prsteňa. 🙂

gagik
30. okt 2020

@vve nemas byvat a uz vobec nie mat dieta s chlapom,ktory si ta nechce vziat, ak ty svatbu chces. Ja sa ani chlapom necudujem ,ze nechcu svatbu ved naco aj, ma pravidelny sex, postarene o seba a este aj dieta s tym,ze ked sa mu nieco znepaci,pobali sa a ide o "dům dál".

kassandra25
30. okt 2020

@vve hmm, ak je taky super ze super po vsetkych strankach, zi si svoj zivot popri nom a uvidis. Stanov si vsak sama sebe hranicu, ze ja neviem, vymyslim si, byt 2 roky pri nom, len vy dvaja a ked nic, tak nic. Tak potom uz ozaj nic. Alebo ked pride dieta, je to opat na tebe, ci ho chces stale ako priatela a takeho otca svojho dietata alebo ako byvaleho priatela, co ti bude platit alimenty. Vzdy to moze byt zaujimave, zi svoj zivot kvalitne, maj svoje ciele a zasady a raz pride urcite taky ten pravy, co si ta zoberie, uvidis, kto to nakoniec bude.

evkamotka
30. okt 2020

No nic, kto sa hanbi, ma prazdne gamby. Ak nevies povedat, napis mu to. Uz si velka :D a ver ze v zivote pridu aj ťažšie temy nez tralala svadba. Mozes si to nacvicit

vve
autor
30. okt 2020

@annamarin ano mas pravdu. Radšej o tom nerozprava a vidim ako sa vyhýba tomu nie kvoli tomu ze nechce ale prsve kvoli tomu ze chce a nechce mi to dat najavo. Ale ja tu svadbu nemusim mat hned teraz cez najvacsiu koronu. Ide o to len sa zasnubit. Slubit niekomu ze ho chcem a ti svadbu planovat. A hentake blaboly o zasnubach robim furt 😂😂😂 dokonca sa ma minulr pytal, aky chcem snubak. Som mu ukazala ze ruzove zlato. A on mi kupil naramok z ruzovejo zlata na sviatok. Ze aby mi to pasovalo k snubaku. 😂😂😂😂 tak mi pvoedzte co si o tom myslite. Najskormi pokupi všetky sperky sveta a az potom sa zasnubime či jak😂

evkamotka
30. okt 2020

@vve to sa musis jeho spytat. Kamoska mala priatela, nevedel sa vymacknut tak sa rozisli. Obratom si nasla iného, uz je VYDATA a maju babatko. Kamarat mal zas priatelku, co to odkladala. Povedal ze bud manzelia alebo nic. Rozhybala sa, uz su manzelia a maju 4 male deti

opuska
30. okt 2020

@vve hmmm ak by to tak bolo a vedela by si, ze sa isto zasnubite, tak by to ani nebolo na skody, ci 🙂 ?

pbra40
30. okt 2020

@vve ja ta çhapem. ono to clovek chce, aby to ten muz urobil sam od seba. a nie sa ò tom dohadovat a planovat. proste su zasnuby staĺe spojene s tym, ze ma muz poklaknut sam od seba, romanticky. ved kazda zena tuzi byt niekoho vyvolena a mat pocit, ze ju chce za manzelku.

nikiki29
30. okt 2020

@vve aj ja som bola presne taká istá... nič iné som nemala v hlave len kedy konečne. A nakoniec to prišlo úplne “nevhod” a úplne inak ako som si predstavovala... boli sme spolu vyše 7 rokov keď ma požiadal o ruku. Už sme zasnúbení viac ako 2 roky a svadba sa zas odložila (covid). Takže život niekedy nie je tak ako si predstavujeme 😞 my sme sa o tom veľa krát rozprávali, že sa raz vezmeme, plánovali sme spolu život, kúpili sme si spoločný byt, žili sme spolu, otehotnela som a prsteň stále nikde... ja som si to stále predstavovala aké to bude, no nuž môj partner nie je zrovna romantická duša a požiadanie o ruku mu spôsobilo evidentný stres a vážim si, že ma požiadal aj keď tak neskoro a že budúci rok už budeme manželia.
Ste spolu dlho, podľa mňa debata o budúcnosti patrí k tomu... jasné, že nemyslím štýl, tak kedy ma požiadaš a už by si ma mohol požiadať a ja chcem svadbu a také reči čo niektorí muži moc nemusia. Ale bolo by fajn vedieť aspoň či máte sooocny smer do manželstva.
Môjmu partnerovi napríklad jeho kamaráti hovorili “nežeň sa” “uteč kým môžeš” “vidíš ako som ja dopadol” a to doslovne a ja sa ani nečudujem, že keď mu to opakujú každý týždeň, že človek sa zamyslí, prečo to hovoria... a to isté kolegyne - každej sa pokazil vzťah po sobáši, ženy zostali s deťmi samé a keď to hovorili, on nechcel aby sme tak dopadli 🤷🏻‍♀️ vôbec som nevedela čo mu tlačí do hlavy okolie, kým sme sa raz neporozprávali otvorene 🤷🏻‍♀️

miriam11
30. okt 2020

@andyh20 ty tiez patríš do tej skupiny, že áno? Žite si každý ako chcete. Slováci si nevážia už ani seba, nie to ešte nejaké iné morálne hodnoty.

blunka
30. okt 2020

@vve "debo si si ma este nevzal tak preto som k tebe taka hnusna " ☺☺☺☺☺☺☺

karelova
30. okt 2020

@blunka keby použila taky slovník, bol by 'debo', keby si ju zobral 😊🤷‍♀️

amanta5
30. okt 2020

@vve možno to súvisí s tou jeho plodnosťou/neplodnosťou.
Ak na nás chlapom veľmi záleží a vedia, že po niečom túžime, čo nám oni (možno) nedokážu dať... nuž myslím, že toto môže byť kľudne ten najhlavnejší dôvod.
Predstav si to opačne. Plánovali by ste spolu bábätko, po ktorom by manžel veľmi, ale veľmi túžil. Nedarilo by sa vám a zistili by ste, že ty si neplodná. Tvoj partner by ťa požiadal o ruku, súhlasila by si hneď a bez zaváhania? .... Určite áno?

Ak viete o tomto vašom probléme s (ne)plodnosťou, porozprávajte sa o tom. Hovorte o tom, ako môže váš život vyzerať o 10, 20 rokov. Bude ochotný partner pristúpiť na umelé oplodnenie, prípadne adopciu? Prípadne, budeš vedieť aj naďalej nadovšetko milovať svojho manžela....aj keby ste nikdy nevychovávali žiadne dieťa? Že nebudeš nikdy mama? Toto je to veľké rozhodnutie....

vve
autor
30. okt 2020

@blunka tak tak 😂😂😂
@amanta5 o umelom atd to mame vsetko vyriesene. To sme riesili cely cas ako sme sa dozvedeli ze sa nam toto udialo. Ale to je "trosku vedlajsie" nakolko bol na operacii a nase sance sa zvysuju, ideme akoby "odznova"
Ale ano, suhlasim, aj to moze byt dovod. Ale tuto informaciu nevieme ani pol roka tomu neni...je to cerstve. Takze poziadanie o ruku sa mohlo davko predtym konat takze nebude to úplne uplne dovod.
A ano som aj zmierena s tym ze by som nemala dieta. Kvôli nemu som schopna zit aj taky zivot lebo ho milujem. Ale ja viem a citim ze budem mama aj keď nie hned teraz.
A prave manzelstvo je podla mna "istota" aj pre neho, aj pre mna. Je to upevnenie nasich problemov. Na co ja budem riesit nejake umele ked nebudem.mat manzela. Toto je ozaj na zamyslenie. Ked dvaja ludia riesia tak zavaznu vec, ktorá teda u nas moze nastat, myslim, ze je uplne na mieste vziať sa.

andyh20
30. okt 2020

@miriam11 určite si neni lepsi clovek ako ten ,čo nema po svadbe....a určite tvoje deti nie sú viac,ako deti,ktorych rodičia sú neni zobrati. Sa zobud.

miriam11
30. okt 2020

@andyh20 ja rozdiely nerobím!!! O tom vôbec nepíšem, nevyvysujem sa nad nikým. Len mi je ľúto, že je znevazovany a podcenovany status manželstva a rodiny vôbec...

kassandra25
30. okt 2020

@vve pocuj, ale to je dobre znamenie, ked len na meniny ti kupi naramok z ruzoveho zlata, lebo vie, ze tebe sa take paci. Ja myslim, ze toto sa ubera dobrym smerom. Teraz aj ta korona je, keby nebola, mozno potom by nieco viac riesil. Mozno chce stanovit hned datum , mesiac, pri tych zasnubach. Takto co , by stanovil, by povedal akurat tak, neviem kedy...., teraz sa neda stanovit ozaj nic.

janeninka
30. okt 2020

@vve hecni sa. Nornalne sa mu zdover ze ta to posledne tyzdne kvari a nejde z mysle. A chces uz mat pokoja tak ako teda. Potom napis 🙂

vve
autor
30. okt 2020

No ludia. Ne**eblo by vas? Tak som vzala vsetku tu odvahu co ani nemám...a sla na rovinu. A on mi povedal ze to prave riesi. Ze to tot zachviku chcel spravit, lebo čakal, kym prestane okolie rypat do toho. A teraz uz dlhsiu dobu nikto nerypal tak citil ze je ten správny cas, ked to nikto neriesi, aby to bol sok pre mna aj pre ostatnych... no tak z 1 strany mi padol kamen zo srdca. A z druhej ma to sere lebo wom videla aky je sklamany ze to isiel planovat. Och. Takze som smutná nadalej. Ale tak inak. Uz viem ze ma chce isto 🥰