icon

Staráte sa o svokrovcov?

natalia876
7. sep 2022

Ahojte..už dávnejšie som tu zverejňovala svoj diskusiu ohľadom svojho vzťahu ,.musím uznať, že sa nám podarilo ukončiť naše partnerské problémy a ďakujem aj niektorým dievčatám, ktoré mi pomohli. Teraz by ma zaujímala vaša situacia ohľadom toho ako riešite peniaze a svokrovcov..sú tu nejaké ženy, ktoré sa starajú aj o svokrovcov? Pretože my s mojim partnerom zarába celkom slušne, ba asi až nadprimerne na Slovensko (6000€ mesačne), ale každý mesiac sme na nule, pretože živýme aj svokrovcov aj keď oni majú mesačný príjem 900€. Dom, hypotéku, leasing aj všetky účty im platíme my. Ja mám vyšší plat ako môj partner, takže z môjho tam ide oveľa viac. Pracujem každý deň od 5:00 do 20:00, často nemám peniaze si ani skočiť ku kaderníčke alebo na nechty. Veľmi by som to chcela zastaviť, ale vždy keď doma spomeniem túto tému, tak mi partner iba povie, že mám pravdu, ale sú to jeho rodičia a musí sa o nich starať. Ako by ste to riešili vy?
Ďakujem za odpovede

katkami123
8. sep 2022

S takým príjmom aj keby ste 1000€ prispeli radšej na charitu a na choré deti, ktoré si nemôžu dovoliť drahú liečbu, by ste lepšie urobili… hanba prehanba takto peniaze kszdy mesiac prehajdákať.
A to koľko ste už priatelia? Aj sa chce ten tvoj priateľ ženiť?

eva8
8. sep 2022

Aby to nebolo tak, že kvôli tomu, že toľko robíš, ani nie ste s partnerom spolu, teda on si žije svoj parádny život playboya a sporí si na haciendu s vírivkou pre svoje budúce upravené priateľky a rodinu

katkami123
8. sep 2022

@eva8
A ona mu platí na hypo a nehnuteľnosti, ktoré nie sú aj na ňu napísané, iba na neho ?

sticker
eva8
8. sep 2022

@domca1408
@bubalea
Ospravedlňujem sa. Našla som príspevok, že 6000 spolu, z toho autorka má väčší príjem než partner

katkami123
8. sep 2022

Je tu tá jej predchádzajúca téma?
Teda, tvoj priateľ je veľký pán, narazi si priateľku, ktorá dotuje jeho a on akože svojich rodičov, ona zarobí každý mesiac cez 6000€, on ju vycucne na 0€ do výplaty, pritom baba sebe nedopraje ani kaderníčku a uplna čerešnička, stále je to iba priateľka, čiže žiadne BSM (ani len snúbenica). No sama uznaj, kde by našiel ešte druhu takú hlúpu s takým prímom? To už iba vyšší level vydávať sa na sociálnych sieťach za fake amerického vojaka, lekára, ešte takým sa občas zadarí od nejakej zúfalky vytiahnuť na “vznesené ciele a jeho záchranu”. To ako to tí chlapi robia? Lebo mne toto rozum neberie. Ze baby tak veľkodušne dávajú tažko zarobené prachy?

evica17
8. sep 2022

Polovicu nákladov n vašu domácnosť by som dala, viac nie, ostatné si odkladajú,spor,investuj. Však keď sa to dačo stane čo budeš robiť keď nebudeš mať nič našetrené.
A o rodičov nech s stará partner. Keď chce. Ale oni majú dokopy príjem 900 eur,to je celkom slušne asuma a mali by z toho vedieť hospodáriť sami a nie sa nechať dotovať vami. Ani svojim rodičom by som nedával penaizenpokial by s zvládli starať o sebe sami a neboli by n pokraji chudoby (čo tvoji svokrovci nie sú)

natalia876
autor
8. sep 2022

@luccija
@eva8 6000€ spoločne

katulienkax
8. sep 2022

@natalia876 v hrubom alebo cistom tych 6000

terezka1947
8. sep 2022

@natalia876 len tak pre zaujímavosť.
Prečo si s tým priateľom?

katkami123
8. sep 2022

Ako dlho ste už priatelia?
A ako dlho to už takto finančne ťaháš?

simca06022011
8. sep 2022

@natalia876 riesila by som to vlastnym uctom, a potom si treba sadnut a napisat realne kde to miniete. Zarobit v zahranici 2x3t eur asi nie je luxus, aj zivot vam treba platit. Cize Papier, vydavky prijmy. Ostane vam rozdiel, z toho cast na uspory musi proste ist, na vas, a ak ostane na rodicov. PO spravnosti, ten rozdiel napolovicu, alebo tie vydavky na polovicu a zvysok si minte na co chcete ale aj tie uspory ratajte. Asi budete chciet ist aj na dovolenku.. plus s takym tempom pracvnym dlho nevydrzite, naozaj si setrite na horsie casy.
Rodicia nepracuju? ked maju 900EUR (ked platite vsetky ucty, tak co s tym robia???), tak na keru rit im je leasing/hypo a co ja viem co, co robili cely zivot? Ono ak hovorime o 100-200eurach dobre.. ale tu to vyzera, ze im ide o mnoho viac ak vy ostavate na nule a nedavate napr. 5t za najom :D

eva8
8. sep 2022

@natalia876 prepáč, úvodný príspevok som zle pochopila

namornicka
8. sep 2022

V prvom kole vysvetlit svokrovcom, ze ked nemam prachy, tak ziadny lizing a ziadny dom na hypoteku. Sup do pekneho dvojizboveho bytu a budu vychadzat. Tak by som to
urobila sama ak by som nemala dost a hanbila by som sa ak by mi to musel niekto vysvetlovat. Ak nebudu mat na zakladne veci tak potom im prispejete. Ak ti toto neprejde u muza tak si oddel svoj ucet. Bude im platit sam a ked to nebude vychadzat, daj mu precitat rady zo zaciatku prispevku.

anaj_janka
8. sep 2022

Jedna vec je pomoc a druhá vec využívanie.
Všetko má svoju spravodlivú rovnováhu.
Skutočná láska nie je jednosmerná.
Ako ti prejavujú vďačnosť? Poslali vás na nejakú večeru, niekam si oddýchnuť,keď tak pracuješ?
Normalne povedz dosť,ak v sebe nájdeš silu a uvidíš.

Pomoc sa dá aj svojou blízkostou, prechadzkou a nie len finančným dotovanim,zmeň spôsob pomoci.
Čo robia oni cez deň?
Ak by všetko zaplatíte,kam oni dávajú €? Neodkladaju ich pre syna???
Treba mať jasno.

anaj_janka
8. sep 2022

@natalia876 si jeho manželka?
Ak nie si manželka,čo ak biely účet,ty ich všetkých troch živých a tebe neostane nič.
Ak si jeho manželka je to zas iné. Prajem ti všetko dobré hlavne silu si to vyjasniť.ahoj

zoeeoz
8. sep 2022

Toto nemôžeš myslieť vážne, kriste pane.. vždy pri takýchto príspevkoch sa začnem báť, že niečo pri dcérach nezvládnem a budú z nich hlúpe húsky 😞

filipka250
8. sep 2022

@jaskolka preboha 😮😮😮 spadla mi sanka. Ona im robi otroka. @natalia876 bez bez bez, nezastavuj sa, neobzeraj sa! Pracujes vo firme svojho otca, zarabas super, coho sa bojis?
Odid, zvladnes to.
A odid skor, nez otehotnies!!!!

ivuska027
8. sep 2022

Spravne tomu rozumiem, že ty maš priatela 3 roky, nie ste manzelia, robi u Tvojich rodicov vo firme a ty platis jeho rodine ucty? Wtf? Čo Ti načiasto hrabe? To už sa nedá inak napisat.... Za prvé, prečo? Za druhé, to od teba niekto očakáva? Jeho rodičia su invalidní? Akože dievča, spamataj sa! Mimochodom, ak maju dom, hypotéku, leasing, tak zarábaju sakra viac ako 900€ ( to by im žiadna banka nedala ani náhodou).
Spravili si z teba dojnu kravu 🙈

ivuska027
8. sep 2022

ako píše @filipka250 , utekaj, nezastavuj, neobzeraj sa!

ivuska027
8. sep 2022

@natalia876 ešte otázka, ak môžem. Ked máte obaja taký dobrý príjem, prečo ste bývali u jeho rodičov vyše 2 roky? (A nie, NIE SÚ to tvoji svokrovci!)

zoeeoz
8. sep 2022

@filipka250
@ivuska027 akože ak nezutekala a nepochopila to 3roky tak to už teraz nepochopí a o pár dní tu ozaj bude prispevok: som tehotná, ako mám zo 400 euroveho rodicaku platiť svokrovcom a partnerovi všetko keď mi do teraz nestačilo ani 6 litrov?

trema
8. sep 2022

Podla mna toto ma jedine riesenie.. ale ak sa ti takyto zivot paci, tak prosim, uzi si ho 👍

anaj_janka
8. sep 2022

@jaskolka ona sa úprimne zamilovala a chcela dať všetko pekne a dobré. Lenže dala to nesprávnemu človeku a to riadne bolí.
Z jeho strany to nie je láska, ale miluje seba a je s nou pre vlastný finančný prospech.
Je mi jej ľúto a kde sú rodičia, že jej neporadia?
"Či už si stará" a treba sa vydať?
Milá autorka vyhoďte nielen zo života , ale aj z práce

katkami123
8. sep 2022

@jaskolka
Ďakujem 🙂

katkami123
8. sep 2022

@zoeeoz
Tiež mám 3 dcéry, ale manzel sa sprava ku ním ako ku princeznam v rámci svojich možnosti, dedko tiež, tak verím tomu, ze budú vyberať po vzore môjho manžela. No a podporovať sebavedomie už od dieťaťa. Potom snáď nenaletia takýmto vychcancom.

zoeeoz
8. sep 2022

@katkami123 presne, ja tiež dúfam že to ako sa k nim chovajú najbližší ma veľkú silu

katkami123
8. sep 2022

Toto z predchádzajúcej témy

“ Pracujeme obaja vo firme môjho otca, takže voľno máme vždy naraz. Keď sa ráno zobudíme hneď bežíme k jeho rodičom. Varím upratujem im, všetko im vybavujem ja. Väčšinu času trávime spolu, ale je tam niekto s nami vždy, takže podľa mňa to neni strávený čas spolu. Ja by som chcela tráviť viacej času s ním osamote. Jemu to príde v poriadku a každý večer sa potrebuje odreagovať odomna. ”
- @natalia786 čo znamená, ze sa od teba kszdy večer potrebuje odreagovať? Nechodí za druhou?

simca06022011
8. sep 2022

@katkami123 odreagovat od nej, ked cele dni nie su spolu :D boze to je dobry pako.. :D

martina8888
8. sep 2022

@natalia876 prosím ta, koľko máš rokov? Veď to neexistuje, že máš partnera s rodinou, ktorú musíš dotovať a tebe neostane ani na kadernicku. Aj tvoj partner robí tak ako ty od 5:00-20:00, alebo robí “spoločnosť” svojim rodičom každé poobedie a ty makáš? Máš to cele zle nastavené. Ako radia dievcata, treba si zriadiť účet, na ktorý prispejete rovnakou sumou na chod VAŠEJ SPOLOČNEJ domácnosti a partner nech si zo svojej zvyšnej výplaty podporuje rodičov. A všetky extra výdavky samozrejme na polovicu. Nieže ty našetris na dovolenku a na auto a on nič. Neexistuje. Toto si ani neviem predstaviť. Plánujete v budúcnosti aj deti? Napis mi prosím aspoň do správy, ak nechces verejne, že koľko máš rokov. Fakt ma to veľmi zaujíma.