icon

Staráte sa o svokrovcov?

natalia876
7. sep 2022

Ahojte..už dávnejšie som tu zverejňovala svoj diskusiu ohľadom svojho vzťahu ,.musím uznať, že sa nám podarilo ukončiť naše partnerské problémy a ďakujem aj niektorým dievčatám, ktoré mi pomohli. Teraz by ma zaujímala vaša situacia ohľadom toho ako riešite peniaze a svokrovcov..sú tu nejaké ženy, ktoré sa starajú aj o svokrovcov? Pretože my s mojim partnerom zarába celkom slušne, ba asi až nadprimerne na Slovensko (6000€ mesačne), ale každý mesiac sme na nule, pretože živýme aj svokrovcov aj keď oni majú mesačný príjem 900€. Dom, hypotéku, leasing aj všetky účty im platíme my. Ja mám vyšší plat ako môj partner, takže z môjho tam ide oveľa viac. Pracujem každý deň od 5:00 do 20:00, často nemám peniaze si ani skočiť ku kaderníčke alebo na nechty. Veľmi by som to chcela zastaviť, ale vždy keď doma spomeniem túto tému, tak mi partner iba povie, že mám pravdu, ale sú to jeho rodičia a musí sa o nich starať. Ako by ste to riešili vy?
Ďakujem za odpovede

katkami123
8. sep 2022

Po prečítaní prvej diskusie mi je autorky ľúto. Žena je úplne bez sebavedomia, sebaúcty, mysli na všetkých naokolo, len na seba nie, všetkých zachraňuje a najviac takých, ktorí si to vôbec nezaslúžia. Maká ako kôň a žobroní o kúsok lásky a pozornosti od obyčajného zlatokopa, ktorý z nej len ťahá peniaze a využíva profit, ze pracuje vo firme jej otca.

Už prestaň dotovať všetkých naokolo, robiť handru jeho rodičom, oni nie sú žiadny nadľudia, podľa mna aj tak všetky tie peniaze nejdú na jeho rodičov, ale úplne inam na iné zeny, zober sa, daj sa do kopy, zajdi ku kozmeticke, kadernícke, do fitka a kopni do riti toho vychcaneho zlatokopa, nech si svoje sracky rieši so svoju rodinou sám ako každý dospelý človek a ty si nájdi niekoho seberovneho, ktorý ta bude naozaj ľúbiť. Toto nie je láska.

katkami123
8. sep 2022

@simca06022011
S nou je kvôli peniazom a profitu a večer ide za ženami, ktoré ho priťahujú…
Nejak sa už vždy premôže na tu chvíľu…

jaond19
8. sep 2022

aj keby zarabam tisice, druhym by som neplatila hypoteku ani leasing, ved ked si to brali tak hadam rozmyslali z coho budu platit??? ak na to nemaju, nech to predaju alebo vymenia za take co vedia splacat z platov/dochodkov, ale si to riesia so svojim synom prip. inymi detmi/rodinnymi prislusnikmi, nie s nevestou! AK pomoc, tak potravinová, bud im objednaj raz mesacne nakup z nejakeho potravinoveho eshopu (napada ma lunys alebo cosi take) alebo im kup napr darcekovu kartu lidl, kaufland, dajme tomu za 100€ a vybavene. to co mas ty zo zivota??? sajú ta ako pijavice.

tamitamitami
8. sep 2022

Súhlasím s názormi vyššie, pomôcť áno ale nie sa nechať zneužívať. Ty chodíš do roboty od rána do večera a nič ti neostane. Pomohla by som ako už vyššie bolo písané s potravinami, hygienickými potrebami. Tá poukážka do Lidla je parádny nápad.
Mala by si viac myslieť na seba sporiť si, dopriať si a nie sa nechať využívať.

A ako pohnúť s partnerom? Ukáž mu vaše výdavky na domácnosť, stravu.... nech dá polovicu a zvyšné peniaze nech dá kde chce. Ty mu daj jasne na javo že tvoja pomoc bude maximálne ten nákup a tam to končí. Ak on má chuť byť bez peňazí nevidím dôvod aby si bola aj ty. A mala by si to spraviť čím skôr a rázne.

Mňa by len zaujímalo ako ste sa do tejto situácie dostali? Veď museli vedieť aké majú príjmy a výdavky. Ak nevládzu platiť tak predať a kúpiť niečo menšie kde bude splátka nižšia.

natalia876
autor
8. sep 2022

môj otec mňa aj moju mamu nekonečne miluje a dokazuje nám to každý deň. Keď som sa zamilovala do môjho priateľa, bol iný..vedela som o jeho finančnej situácii, ale neprekážalo mi to, pretože som vedela o svojej finančnej istote. Ja som im neplatila vždy všetko. Ono to do tejto situácie došlo postupne. Najprv odomna nechceli nič, iba toľko aby sme bývali u nich. Raz som in požičala 700€ a odvtedy to išlo dole vodou…odpovedala som takto hromadne na viacero otázok

vilma7
8. sep 2022

Tak my s manželom sme.dokonca v zahraničí a viem, že svokrovci by od nás nevzali ani cent.
A z akého dôvodu im to platíte?

natalia876
autor
8. sep 2022

@ivuska027 pretože nechcel byť bez nich a jeho mama mu nahovorila, že má nejakú vážnu chorobu a hrozí jej zástava srdca a ťahala to dovtedy kým som ju ja nezobrala ku kardiologovi

sadkoni
8. sep 2022

Toto by som stopla, to môže byť problém toto zasahuje do vzťahu, mukluješ od rána do večera a čo máš z toho?? Toto je strašné akože nehovorím, pomáhať si treba, aj my si pomáhame aj s rodičmi, aj so svokrovcami ako sa dá komu, kto čo potrebuje, ale proste odtiaľ potiaľ.

pebu
8. sep 2022

Tak Ty vies ze Ta vyuzivaju,ze to nie je normalne..otazka je dokedy sa nechas vyciciavat a citovo vydierat. A toto nema nic spolocne s laskou, tu do toho netahaj...takto laska nevyzera. My Ti tu mozeme pomoct otvorit oci ale aj tak si myslim,ze este Tvoj pohar nepretiekol a nic s tym neurobis...co je samozrejme pre Teba a pre Tvoju buducnost zle. Ale zapamataj si..raz ked Ti to cele dojde a vytriezves, neobvinuj ich ze oni Ta vyuzivali, daj si vtedy facku ze si im to dovolila. Oni skusaju a Ty to dovolis..

loginexistuje
8. sep 2022

ihned psycholog psychoterapeut a dat aa psychicky dokopy
zver sa svojim rodicom vymaz cislo na partnera jeho rodicov atd vymente zamky a nech ho rodicia prepustia z firmy proste tvrda ciara ak to medokazes sama pipros rodicov nech to urobia vsetko poblokovat socialne siete cisla a utnut to okamzite
chudaci tvoji rodicia riadnu hanbu im robis

anaj_janka
8. sep 2022

@natalia876 ak môžeš napíš svoj vek.
Myslím,že si dobré dievča. To čo ti otec denne dáva,od neho sotva uvidíš,ak s ním zostanes. Keď nie na milý na začiatku vzťahu,keď je pohoda,tak potom tým menej pri hromade životných starostí. Viem,že sa to zle číta.
Ale ty nemas moc niekoho zmeniť, ani svojou láskou,to on muž sa má o teba starať a zaujímať sa.

Povedz mu zo srandy,že si skončila v práci,že tak či tak si na 0 a si unavená.Uvidis čo ti povie a koho dobro bude hľadať či tvoje alebo rodičov.drz sa,máš na to,das to 🙂🤗

nurielka
Autor odpoveď zmazal
anaj_janka
8. sep 2022

Potom napíš,ako si dopadla. Kde bola pravda ....🙂🙂🙂 Lebo toto je vysoký level.

loginexistuje
8. sep 2022

a este jedno nechapem ty nemas na kadernicku na nechty z takeho platu a on si chodi vecer do fitka za kamaratmi a tak faktto takto povedz rodicom asi potrebujes riadnu hubovu od nich al to neženis nech ta odstrihnu od prijmov ine si nezasluzis

katkami123
8. sep 2022

Tí jeho rodicia sú mi teda podarená rodinka - bláznov.

babalenka
8. sep 2022

Tebe muselo asi prepnúť takto sa nechať zneužívať.Nevavim ,že netreba pomôcť,als zas nie tak ,že by mi z takéto platu neostalo ani ku kaderníčke.Si kde nechala rozum? Okamžite si spraviť svoj vlastný účet a druhý spoločný kde mu pošleš náklady za dom potraviny a iné poplatky spoločne .Ostatné si nechaj a šetrí si niečo.Ale najlepšia vec ktorú by si spravila kebyže od takého hnupa odídeš .Radšej sama ako bez peňazí.Je nemysliteľné,že z toľko zarobených peňazí nemáš ani kaderníctvo

ivuska027
8. sep 2022

@natalia876 dakujem za odpoved. A teda co ten kardiolog zistil? Ze je hrobarovi na lopate?
Viackrát tu padla otazka, ze kolko mas rokov, priatel a kolko jeho rodiacia. To si myslim, že by si nam mohla zodpovedat.
Este by som sa chcela spýtat, ci Ti to teda doteraz prislo normalane, a ci mas teda chut a snahu s tým niečo realne spravit?

katkami123
8. sep 2022

@natalia876
Prečo si tak veľmi neveríš?
Naozaj si myslíš, ze ťa už v živote nič lepšie nestretne?
Ty riešiš so svojim priateľom, ze ti neprejavuje lásku a náklonnosť a on ti na to odpovie, že si psychicky narušená?
On je aká národnosť?

katkami123
8. sep 2022

Pozerám, ze si aj v skupine silikónové prsia. To on ťa ponižuje aj za tvoj vzhľad?

natalia876
autor
8. sep 2022

@ivuska027 ja mám 22 a môj partner má 32, jeho mama má 63 a otec 67. A či mi to doteraz prišlo normálne? Nie..ale nikdy to nebolo až v takejto miere

natalia876
autor
8. sep 2022

@ivuska027 neni hrobarovi na lopate, iba má cukrovku

natalia876
autor
8. sep 2022

@katkami123 nie nie, ja nemám silikónové prsia zatiaľ..chcela by som, ale nie z jeho iniciatívy

mk22
8. sep 2022

@natalia876 to nemyslíš vážne ze finančne dotujes cudzích?
Tak aj mne posli par tisíc 😃😃 nikdy ti to nikto nevráti.
Keby to bola aspoň rodina.
A ty s tvojim príjmom prečo nebývas sama?
Keď ta, partner miluje bude s tebou.
Keď nie bude dýchať mamičke na krk.
Akože sorry robíš nemáš čas na kaderníčku a z platu ti ostane nula lebo platíš účty druhým???

natalia876
autor
8. sep 2022

@katkami123 no on je róm, ak si to myslela takto

mk22
8. sep 2022

@natalia876 ja sa smejem.. Toto je vážne pravda, alebo vymyslená téma???

loginexistuje
8. sep 2022

@natalia876 este raz a pomaly preco robis hanbu svojim rodicom ? okmzite chod byvat spat domov chod na psychoterapie a urob za tymto chlapom pijavicou a jeho rodinou hrubu ciaru

ivuska027
8. sep 2022

@natalia876 no ak si naozaj precitla, že toto sa Ti zdá akosi priveľa, tak vedz, že je to priveľa, čo robíš. Ci uz pre neho alebo pre jeho rodinu.
V prvom rade si uvedom, že nie ste manzelia a aj keby ste boli, pre teba z toho nevyplývaju ZIADNE povinnosti voci jeho rodine. Pocnuc nezistnou, nekonecnou pomocou az po absolutnu finanncnu zavislost na tvojom prijme. V tom si myslsim, mas uz jasno aj ty, co je dobre.
Dalsia vec je, že ako a kde byvate(podnájom?) a akou castou prijmu sa podielate na plateni VASICH(nie jeho rodiny) fixných nakladov a ostatných výdavkov. To sa da lahko zistit zapisanim a spocitanim na papieri. A ak Ti z toho vyjde hrozive 4ciferne cislo, ktoré máš v kolonke NEVIEM KDE SOM TIE PRACHY DO FRASA DALA, tak vedz, že je to veľmi zlé.
Dalej má vyznam radit, ked si toto spíšeš.

ivuska027
8. sep 2022

@natalia876 zostáva len dúfať, že VSETKY peniaze, ktoré si im "požičala" máš aj podchytene na nejakej zmluve o požičke. Ale to by som chcela mozno privela...

katkami123
8. sep 2022

@natalia876
Skôr som myslela či nie je nejaký moslim, tam je to až taka prehnaná starostlivosť o rodičov a čo rodicia povedia, to sa musí urobiť.

Ale veď si mladučká, cely život máš pred sebou, asi je toto tvoj prvý vážny vzťah, že? Neznič si život hneď pri prvom, ktorý príde. Preberaj a vyberaj veľmi rozumne. Písala si, ze mal financne problémy z ktorých si ho ťahala, nehnevaj sa, ale 32-ročný chlap ma mat už dávno kariéru rozvehnutú, nie aby ho 20/21 ročná zachraňovala. Vidíš ako žijú jeho rodicia, aj on. Bohužiaľ, asi sa u nich tie gény predkov - živ ma - nezaprú. Neznič si život. Bohužiaľ, on je starší, ma viac vzťahov za sebou a očividne ma už manipuláciu v malíčku.

ivuska027
8. sep 2022

@katkami123 no ak do neho tlaci kazdy mesiac tolke peniaze, tak to by uz mala kupeny aj 1 izbovy byt za tie roky v Bystrici(kde uvádza, že býva). No smutné veľmi, ak to nie je vymyslene cele....