icon

Starí rodičia neprídu na oslavu

28. júl 2022

Ako by ste zareagovali keby stary rodicia neprisli na oslavu narodenia ich jedineho vnuka.oslava je 350km, oni cestuju po celom svete. Oslava je u mojich rodicov, boli tam raz 2 hodiny. Sme spolu 6 rokov, manzelia rok. Odmietli uz prist na svadbu mojej sestry, na moju oslavu promocii a teraz toto. Vztahy su medzi nami a svokrovcami dobre. Navstevujeme sa, byvame blizsko, ale k mojim rodicom ist zrejme nechcu. Vraj ze to by bolo na otocku. Svokor nepracuje a svokra si moze vziat dovolenky kolko chce. Berie si ju ked jej ma pristnavsteva uz 2dni vopred aby prichystala veci. Co si myslite preco?

autor
28. júl 2022

@ms_green nedramatizujem, len neprist vnukovi na oslavu? My im ubytko mozme zabezpecit aj zaplatit.. A oni na to aj maju.

selest
28. júl 2022

A ku vam chodia v pohode? Mozno a tam necitili prijemne. Ja hoci mam celu moju velku rodinu rada tak neznasam taketo akcie a uz vobec na prespatie, vzdy sa tomu vyhnem ak sa da. Pritom cestovanie mi nerobi problem ale rodinkovanie ano.

autor
28. júl 2022

@ms_green a este nie je to niekto ale ich jefiny syn, vnuk...

autor
28. júl 2022

@beata_k no ved to... Prave teraz sme to otocili.. Aby to konecme nebolo tu ale na opacnej strane a oni prist nechcu.. Ale u seba ocakavaju kazdeho koho pozvu.

sundew
28. júl 2022

A co je oslava narodenia?to sa kedy robi? Ja o tom počuje prvy krat

autor
28. júl 2022

@lala123 stale? Keby si to citala tak vues ze tam na ziadnej oslave neboli lebo vsetky sa konaju u nich, aj svadbu sme mali tu.. Prave teraz sme to otocili aby sa moji rodicia konecne nemuseli trepat tu...

autor
28. júl 2022

@mima172 ano bohuzial. Mas pravdu... Nechceli ist.. Viac ich volat nebudem..

lala123
28. júl 2022

Aha , prepac tak som to zle pochopila. Nerieš to potom. Nech s nimi skúsi hodiť reč manžel . Sú aj takí starí rodičia čo už....

lala123
28. júl 2022

@lala123 ja som to pochopila tak, že promócie boli u tvojich rodičov aj svadba sestry

autor
28. júl 2022

@lala123 to je ok.. No on s nimi neprehovori aj ked viem ze sa mu to nepaci

bielavila
28. júl 2022

Ty si si svoju povinnost splnila a pozvala ich, oni to neprijali, respektuj to, mne by sa tiez nechcelo na otocku dat 700 km. Vsak to je 6 hodin v aute, do hotela by som ich nedala, ked tak im pripomen, ze by ste boli ozaj radi keby prisli, ze vam na tom zalezi a ze prespat mozu na dome… moji svokrovci tiez nechodia ma oslavy, svokra bola iba raz, co mohla, byvaju tiez 350 km od nas, jedna oslava je u nas s mojou rodinou a potom ked ideme na navstevu k svokrovcom vzdy urobia pre deti tortu, obcerstvenie, daju darceky… co poznam u nas v rodine aj medzi kamoskami ked byvaju rodiny tak daleko od seba tak oslavy robia na dva krat, raz u jednych a potom u druhych, podla mna absolutne logicke a normal riesenie

autor
28. júl 2022

@sundew no je to oslava ako privitanie do zivota.. Nemame krstiny tak sme chceli oslavit takto..

autor
28. júl 2022

@bielavila ano chapem aj ja by som to brala, kebyze viem ze necestuju, nemozu atd.. Lenze cestuju aj 4hodiny v lietadle,..

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
beata_k
28. júl 2022

Vy neoslavujete nic konkretne? Iba prichod do zivota? Tak ... to by sa ani mne nechcelo 350 tam a 350 spat pre vymysleny dovod.

lala123
28. júl 2022

A nemôže im vadit toto, že to nie sú krstiny ale privítanie do života? To má len tak napadlo keď som to prečítala , že či nie sú veriaci a niejake privítanie do života pre nich nič neznamená. Lebo vážne tomu nerozimie

autor
28. júl 2022

@evamarek77 to je privitanie do zivota, namiesto krstin... Ma par mesiacov

autor
28. júl 2022

@beata_k ? To vazne? Oslavujeme narodenie dietata to je malo? To musim krstit aby som mohla oslavit ze mam dieta..?

autor
28. júl 2022

@lala123 nie.. Oni nechodia do kostola, amoj manzel nie je pokrsteny..

viestta
28. júl 2022

Cudzí sú tvoji rodičia. Neviem, ale ak by si spravila oslavu v úzkom kruhu, nezruinovala by ta ani reštaurácia. Ak by šli k vám domov, bolo by to iné ako keď pôjdu k vašim. A o ich peniazoch radšej písať nebudem.
A teda nechápem. Tvoji rodičia bývajú v meste X, svokrovci v meste Y. V aute z mesta Y sa majú budú presúvať svokrovci a vy na oslavu do mesta X k vašim? Tak sprav oslavu vo vašom meste, prídu 4 kusy starych rodičov, vaši prespia u vás a problém vyriešený. Oslava narodenia bude. Keď sa chceš stretávať s tvojou rodinou, tak sa stretnite ale neťahaj tam nasilu svokrovcov. Bude to čaša veselica, príležitosť si už nájdite. Nie každá rodina je na veľké oslavy, to si uvedom. Ta mužova patrí asi tiež do tej kategórie.

beata_k
28. júl 2022

Joj sa nehnevaj, ale to je taky dovod nedovod. Ste si zmysleli somarinu a teraz musia cestovat 700 km. To sa potom da kazdy mesiac vymyslat taka somarina. Ma pol roka juchu 700 km, ma prvy zub juchu 700 km...O a som ateistka, takze krstene deti nemam.

sidicek
28. júl 2022

Úplne ta chápem, oni zjavne robia len čo im vyhovuje, bez ohľadu na to ako ich správanie môže vnímať napr. jediný syn. Kašli na nich a bud rada ze ti nerobia zle, lebo taki ľudia vedia byť aj dosť neprijemni. Ale žiadne oslavy u nich by som nerobila. Pochopila som, že tvoja strana rodiny je väčšia a sudrznejsia, tak je prirodzené, že tam robíš oslavu,ak ti to tak vyhovuje. Nie si povinná ju robiť u seba doma alebo v reštaurácii. Ak nechcú cestovať nemusia, ich škoda.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
28. júl 2022

@viestta ta rodina su len moji surodenci s detmi... A okrem toho oni nas volaju vzdy vsade neviem si predstavit ich nezavolat.. Uz sa vsetci viac krat videli.. A vzdy prisli tu.. Teda k nam prislo 13ludi..co je o dost viac nez my tam.. A aj tak ved vzdy sa robili oslavy kde sa stretavala cela rodina jedny rodicia druhy rodicia a deti.. Keby moj manzel mal surodencov urcite pozvemaj ich. Levo to udrzuje vztah.

autor
28. júl 2022

@beata_k prehanas.. Nie je to vobec somarina a robi sa to bezne pr tych co nerobia krst..

beata_k
28. júl 2022

No ved ako chces. Otazka bola co si o tom myslime. Ja toto, oni mozno tiez.

januska12323
28. júl 2022

Svokrovci to dieťa predpokladám vidia často tak neviem prečo by sa mali trepať mimo. Zavolaj ich ku vám daj kávu koláč a bude oslavene. A tak isto by som to robila aj každé ďalšie narodeniny dieťaťa. A o týždeň ísť ku tvojim rodičom osláviť "normálne" riešiš sprostosti.

autor
28. júl 2022

@evamarek77 jasne ze to ze sa nam narodilo dieta je dovod na oslavu.. A vobec nie je pompezna.. To ze sa nam narodilo dieta a chceme to oslavit v kruhu svojej blizskej rodiny pre mna vobec nie je trapnost.. Podla teba ten kto krsti ma pravo ist potom oslavit s rodinou a ten kto nie je tak nie?

autor
28. júl 2022

@evamarek77 a moj zivot je predstav si az velmi realny.. A ano nemusim zit v amerike aby som sa stretavala s rodinou..

minutka
28. júl 2022

Ak by si urobila oslavu doma, prisli by?