Starí rodičia, prečo robíte rozdiely medzi vnúčatami?
Dobry den, co vas viedlo k tomu, ze deti jedneho zo svojich deti “obdarujete” viac (ci uz casom s nimi, peniazmi, atd) a deti od ostatnych deti menej? Dakujem za uprimnost
@bublinka1426 ja som tri bodky??? Inak si ok? Prosim ta naco sa zapajas do diskusie, ked nevies nicim rozumnym prispiet.
oni asi zacali uz skor robit rozdiely
co sa cudujes
mozno ta nemaju radi...
nevidis do hlavy
@bublinka1426 este raz - naco sa zapajas do diskusie??? Prosim Ta chod sa ventilovat dakam inam ak si mala zly den
neporovznavaj sa a priamo kunikuj s nimi. co chces od nas mazanie piet?
@bublinka1426 ty istotne nebudes v poriadku, skoda slov
preco sa ich neopytas?
vela x sa stane ze jeden z deti a jeho rodina su viac preferovane.
ved co chces pocut?
@bublinka1426 Tebe naozaj preskocilo clovece. Toto je diskusia, na nejaku temu. Chod sa inam ventilovat
@cookie29 len som sa spýtala či máš aj vlastné deti, ale potom som si uvedomila, že to môže znieť ako podrypnutie hoci som to tak nemyslela..
ok zi si ruzovy svet.
a ked mas problem, obrat priamo na nich , preco ti mam masirovat nohy?
vela rodin robi rozdiely, to si chcela pocut?
nie, nie je to pekne a ano nemalo by sa to robit
@bublinka1426 preco mazes tie odpovede? Napjprv mi tu bezdovodne nadavas do jeb/in a p/zd a potom to vymazes??? Prosim Ta, v zaujme ludi ktori ziju v tvojom okoli a osobne s tebou musia interagovat ries to, lebo tvoje spravanie nie je v poriadku. Uz ti viac nebudem odpovedat lebo na toto energiu minat nebudem
ano lebo som si uvedomila ze som expresivna.
este raz ti napisem, neporovnavaj sa.
a ked mas problem, chod za svokrou.
ale mozno ta nema rada lebo caka daku uprimnost. co my vidime to tvojho / vasho zivota? to sa neda snad opisat 20 vetami na MK...v uvode. potom dopisujes co nie kazda citame. lebo sak..
a este raz ti napisem, vela x sa stane ze vnucence su inde preferovane a kde je problem, hladaj v rodine, a chod na priamo.
tu budes zbytocne utierat slzy do kapesnika ...
tu mas odpoved
''Dnes o 13:11 anonym :
@januska12323 Dakujem za radu, len ja sa pytam co inych starych rodicov vedie k takemuto spravaniu, lebo u nas som ziadnu pricinu nenasla''
vies tazko poradime ked nevidime do Vasich vztahov. :/
aj stari rodicia byvavaju divni.
Nasi rodičia chcú byt tak spravodliví, že súrodencovi, ktori nemá deti, nabalia domov jedlo aj pre jeho polovicku a nám nie, lebo sme si svoje odjedli, ani môjmu manželovi, ktorý nebol na navsteve nenabalia😀
@tramtada31 😀😀😀😀😀
Starí rodičia sa správajú k vnúčatám vždy podľa toho, aký majú vzťah k ich rodičom (teda k svojim deťom a ich nevestám/zaťom). Stále sa mi to potvrdilo v rodine...
A prečo majú starí rodičia so svojimi deťmi pokazené vzťahy, sa už treba opýtať priamo ich. Aj keď je to smutné, to je pravda...
Moje deti si uzili mensej pozornosti z oboch stran, resp takto svokra to spravila nevedomo a nechcela, ona bola vzdy spravodliva co sa napriklad darcekov tykalo ale bolo tam urcite zavahanie z toho titulu ze ja som nevesta a deti boli od syna ktory bol mladsi a ona uz si svoje odrobila u dcery ktora bola starsia. Tiez to bolo sposobene tym ze svagrina je manipulativny narcis ktory stiahol prirodzene aj ich pozornost, svokra bola starsia osoba cize sa nevedela tak branit. Tam voci nej ak aj mam vycitky viem ju aj sama vo svojom vnutri obhajit. Ine je to u mojich rodicov, tam je rozdiel enormny a teda ma korene uz v rozdielnom pristupe k nam ako k detom. Pre nich je moj brat svaty gral a to preslo aj na deti. Sestra deti nema, mam ich len ja a brat a bratove deti su uprednostnovane vzdy a vsade ci v darcekoch, pozornosti, starostlivosti vo vsetkom. Zo zaciatku ma to mrzelo velmi, fakt mi bolo tazko hlavne ked to zacal syn vnimat ako celkom male dieta a ked sme isli od nich on sa cestou domov pytal otazky tipu a preco babinka za mnou nikdy nepride a preco im spravila papat a podobne tak mne bolo velmi zle. Ale po tom ako som s nimi mala uz xy-tu debatu o tom ze ako sa chovaju a oni to stale popierali a stale si isli svoje, no a po tom ako som zistila ze my ako rodina sme silny a mame sa dobre tak ako sme, tak uz ich neriesim. Viem jedno ze nechcem mojich rodicov doopatrovat, to chcem aby spravil brat, viem ze u nas maju stale dvere otvorene a je len na nich ci pridu alebo nie a chcem aby si deti spravili uz nazor sami nic im nebudem vysvetlovat a nebudem v ziadnom pripade mojich rodicov obhajovat. A to preco sa to deje, tak u nas je to asi pre to lebo moj brat je slaby kus proste a oni sa snazia im vynahradit to ze je neschopny a aj jemu to teda vynahradzaju, prirodzene teda podporuju toho kto je na tom horsie, aj ked ja si nemyslim ze to je take prirodzene lebo tym vlastne sposobuju ze on sa nezlepsuje, nesnazi a neposuva sa cize si robia taky zacarovany kruh. A dalsi dosledok toho celeho je to ze ja ako matka velmi lipnem na tom aby som ad jedna vynahradila detom to co som ja ako dieta nemala a ad dva velmi sa kontrolujem v tom aby som davala vsetkym rovnako.
moze to suvisiet aj s tym, ze uz ako oni rodicia mali radsej jedno z ich vsetkych deti, a teraz ked z tych ich detí maju vlastne deti, tiez maju radsej tie vnucata jedneho oblubeneho ich dietata.
@lusilla dakujem za uprimnost, je to smutne. Je mozne, ze aj u nas je nieco z tohto pravdive, ze skratka jedno dieta je slabsi kus a stari rodicia sa to snazia povedzne dorovnat.
Este som tu na konovi citala teoriu, ze vnucata od dcery su milsie ako od nevesty, lebo matka je pri babatkach ista, ale otec neisty. Neviem, ako je to u vas. Ja inak mam rada take diskusie, kde sa patra po motivoch spravania inych ludi. Normalne bez emocii, bez utokov ci ohovarania
a tí tvoji sú tu na koňovi,keď sa pýtaš tu?
@bublinka1426 deti,prečo sa nezaujímate o rodičov?
@jana_eyre_2 mam, dve... A kazde mam rada inak, co v žiadnom prípade neznamená, že ich milujem „viac“ alebo „menej“, alebo ze jedno je "milacik" ale len to, že ich milujeme „inak“. Kazde dieta je jedinecne a kazdy vztah je jedinecny. A surodenci nemaju rovnakych rodicov - znie to totalne debilne, na prvy pohlad, ale prve dieta je ine a dalsie ine... aj rodic je iny, extremny priklad zena ktora mala prve dieta v 20ke nie je ta ista ako pri 3. dietati v 30ke... Kazde dieta milujeme podla jeho potrieb. A pravidelne sa o tom s detmi bavim. Niekedy si to ani neuvedomujeme, ale s nastrocnou slecnou pojdeme na nakupy, s malym drobcom do hernicky, alebo si budeme stavat kocky. Tu je to jasne ako facka... a tak to funguje vo vsetkom...
Logiku to nemá,dám ti príklad do života.Ked vie vnúča babku opiť rožkom,tak je najzboznovanejsie,bezchybne a keď iné povie veci ,ako sú,tak už milované nie je😂
Mňa toto voľakedy tiež veľmi trápilo. Naše deti sú najmladšie a najmenej sa im ušla pozornosť. Raz tu už bola táto téma a pani ako aj teraz dievčatá napísali, že od dcéry sú deti NAJ. Nemuseli nič a pchala im peniaze stále. Vtedy ma to veľmi trápilo. Čas plynul a deti vyrástli. Dve vnúčatá ktoré bývajú najbližšie už aj vlastné deti majú, ako rok je dlhý neprídu babku, prababku pozrieť, opýtať sa či niečo nepotrebuje. Dcéra čo má dospelé deti, ale nemajú ešte deti, to isté. A teraz naše, dcéra sa sama vyberie autobusom 30km pozrieť babku. Nikto jéj to nekáže,ale chce babku rozveseliť. V telefóne jojká že na ňu ostatní kašlú. Ale keď prídu, tak majú navarené,my nie. Syn jej v záhrade so všetkým pomáha. Ja som veľakrát bola smutná, ale teraz keď vidím čo z našich detí vyrástlo tak ma to hreje pri srdci. A svokra si to aj uvedomila ,ale nahlas to nepovie, že nevestine deti a ako jediné zaujímajú o ňu. Aj keď oni dostali najmenej od nej.
Je to veľmi bežná vec. Zažila som ako dieťa z obidvoch strán, ako najobľúbenejšie a tak isto to najhoršie vnúča. Tak isto sa to deje aj mojej dcére. Ma to dve príčiny
1. sympatie na základe podobnej povahy, fyzickej podobnosti
2. prenášana generačná trauma. Ľudia ktorí uprednostňujú niektoré z vnúčat to iste robili pri svojich deťoch a to iste sa im samím dialo v ich detstve
Mňa mal rad moj dedko, povahovo sme si veľmi sadli, ostatne vnúčatá sa ho báli lebo bol nervak, ja som si s ním rozumela
Moja babka z druhej strany ma zas vôbec nemusela. Darčeky rozdávala síce rovnako aj to vzdy zdôrazňovala aká je spravodlivá, ale to bolo tak všetko, ostatne bolo len o večnom porovnávaní s ostatnými a vkuse mala nejaký problem so mnou. Rovnako ako mňa nemala rada moju sestru a moju mamu. Ja som až v dospelosti pochopila veľa veci. Babku z nejakého dôvodu neznasala jej vlastná mama a moja babka celý život pohŕdala všetkými ženami, obzvlášť tými vo svojej rodine. Nemala rada ani svoju dceru, ani nevesty, ani vnučky. Tým ze som bola prvorodena vnučka, navyše od tej drzejsej nevesty som to schytala najviac
Dcéra je zas uprednostňovaná jej babkou (exsvokrou), pretože je dieťaťom jej najobľúbenejšieho dietata a navyše je tam veľká fyzická podoba a sú aj podobne povahy. exSvokra je ináč veľmi správna žena a určite to nerobí vedome ani naschval, len je to niekedy dosť vidno.

ty si ...
''Nase deti maju co potrebuju, lasky maju kopec zo vsetkych stran, to je hlavne ☺''
co hladas.
pozornost?
ak nemaju zaujem nemaju co riesis? tazko je ked su vopred zle vztahy.