icon

Starostlivosť o dieťa v prípade rozchodu

kikuska4444
2. okt 2020

Dobrý deň žienky. Chcem sa vas opýtať na radu☹️z priatelom nám to nejako nefunguje a mame 2.5 ročne diéta.keby zme isli od seba ako by to bolo s nou? On ma o ňu záujem. Lubi ju aj sa stara o ňu. Iba mi dvaja mame problém. Môže byť tizden u neho a tizden u mňa alebo to poriesi súd?napiste mi ak viete akí je postup keď dvaja chcú ísť od seba prec☹️☹️

mysicka36
•
2. okt 2020

Porieši to samozrejme súd, ale ak sa viete vopred dohodnúť aj na starostlivosti aj na výživnom, bude to jednoduchšie.

pribinak
•
2. okt 2020

Ideálne je spísať si rodičovskú dohodu a tu predložiť súdu na schválenie
A môžete navrhnúť aj model, že si dieťa budete striedať po týždni

majkeel
•
2. okt 2020

Ako sa dohodnete, tak to budete mat. Iba ked sa neviete dohodnut, mozte, ale nemusite ist na sud.

robertoo1
•
2. okt 2020

Ideálne zostať spolu ako rodinka👌😉

janickacrazy
•
3. okt 2020

@kikuska4444 určite by som nenavrhla striedavku, daj si malú zveriť do svojej starostlivosti, otec ju môže vídať cez víkend alebo ako sa dohodnete

marca12
•
3. okt 2020

Tak male dieta nie je dobre davat do striedavky. Aj sudy prihliadaju na vek. Ak sa viete dohodnut,ja osobne by som sa dohodla mozno aj na striedavke,ale s kratsim casom trebars len tri dni u otca.

sense
•
3. okt 2020

Ja mam s ex len dohodu...aj o vyzivnom aj o stretavani...mimo sudne...ani jeden z nas nema potrebu sa mstit druhemu cez dieta.... nemame ale striedavku, dieta je u mna s tym ze ked chce moze k otcovi...niekedy je tam 2 dni,inokedy 3 niekedy len poobede...podla toho akonto mame v praci kedze obaja ppracujeme nepravidelne a zatial sa nestalo zeby sme mali volno naraz,takze ked dcera chce a ec ma volno ide ku nemu aj na noc,ked nema a dcera chce tak aspon na poobedie...ale uz ma 7 rokov, takto to mane takmer rok...
Sudne by som do striedavky nesla...

amelie2017
•
3. okt 2020

U tak maleho dietata by som do striedavky po tyzdni nesla. Pre dieta v jeho veku je tyzden nekonecny. Skor vikendy na noc a cez tyzden nech si ho berie bud poobede alebo doobeda, podla prace.
Kamaratka ma tiez 2 a pol rocnu a byvaly ju mava v stredu, v sobotu a v nedelu. Na noc jej ju este nosi, lebo v noci sa este dojci. Ked potrebuje, aj iny den, alebo ak on chce.