icon

Ste prvorodení?

2zuzu7
27. dec 2021

aku mate skusenost v partnerstve, manzelstve kde bol partner/ka prvorodený/a (napr. ci je/ste extrovert?), a vy? (je druhorodeny/a introvert? ak môžte mi odpovedat budem rada len si hladam súvislosti v partnerskych vztahoch kde zavazilo poradie narodenia partnerov, ďakujem ( treba niekedy vratit sa do minulosti, kedy sa poradie posuva ked sa prve narodilo uz nie zive , prip. potraty alebo jedno z dvojčiat sa vstrebalo a pod.)

petamich
27. dec 2021

som prvorodena, silny extrovert (mama je jeden z najvacsich introvertov, akych poznam), manzel druhorodeny (jeho mama zasa totalny extrovert), introvert - sme absolutne rozdielni ale myslim, ze nam to funguje celkom dobre aj ked samozrejme mame aj svoje cierne dni, kde narazame kvoli rozdielnosti povah, nazorov....

2zuzu7
autor
27. dec 2021

@mikadooo súhlasím ak vaši rodičia boli takto nekonfliktný , vedia komunikovať a počúvať, ste k tomu vedeny aj vy, teda predispozícia tam je z oboch stran len u inych su tie predispozície ťažšie ale ďakujem za vašu odpoveď

2zuzu7
autor
27. dec 2021

@petamich ďakujem

gloria31
27. dec 2021

@2zuzu7 ja som prvorodena a moj partner je 3v poradí. Sme myslím vcelku šťastný

2zuzu7
autor
27. dec 2021

@ella2015 a v čom ste rozdielny ak sa mozem opýtať?

mmoni89
27. dec 2021

@2zuzu7 ja som najstaršia zo 4sestier.najvacsi introvert zo všetkých, som citlivá, až prehnane ťažko sa rozhodujem, naviazaná veľmi na manžela. Ten je prostredný, tiež introvert, veľmi šikovný, inteligentný, zručný vo všetkom.. Rozumieme si dobre. Neviem co konkrétne by ta zaujimlo

damiana1992
27. dec 2021

Nemyslím si že ti to pomôže ale ja som druhorodena a partner prvorodeny, a nerozumieme si, a tiež neviem ci je to v znameniach ale po poslednej skúsenosti som si povedala ze byka už nikdy nechcem, a aktuálny je opäť býk 😑😑😑😑

2zuzu7
autor
27. dec 2021

@mmoni89 a s mamou ste si podobné?

elizabet173
27. dec 2021

@2zuzu7 ešte ma napadlo otec bol jedináčik, mama druhá najmladšia, otec extrovert, mama introvert, rozumeli si úžasne, tak som ti to asi ešte viac zamotala

mmoni89
27. dec 2021

@2zuzu7 áno veľmi

2zuzu7
autor
27. dec 2021

@damiana1992 pomôže, ďakujem za odpoveď a keby som sa vas ešte opytala ci partner ma v sebe niečo ženské,stale upravený, vztah k estetike? alebo je ako jeho mama? a vy mate nejaké mužské vlohy? podoba s otcom?

2zuzu7
autor
27. dec 2021

@bagre a vaše mamy ? je tam podobnosť s vami?

2zuzu7
autor
27. dec 2021

@mamina0078 ako to myslíte? všetci ste prvorodený?

2zuzu7
autor
27. dec 2021

@guiseppinka ďakujem za typ, o adlerovi som nevedela ,ale ked som si ho teraz vygooglila zistila som, ze bol narodený ako ja venoval sa rovnakym temam ako ja a tiez bol druhorodeny ako ja (az mi zimomriavky naskočili) len tak mimo,verite v reinkarnáciu?

bmuller
27. dec 2021

ale ved to zavisi aj od vekoveho rozdielu surodencov. mozu byt aj traja, ale ak je medzi nimi odstup 7-8 ci viac rokov, tak su vsetci do velkej miery ako prvorodeni/jedinacikovia

2zuzu7
autor
27. dec 2021

@bmuller ano a preto sa na to pytam konkrétne, ďakujem

tosomja
27. dec 2021

@2zuzu7 otec bol taký hundroš a všetko mu vadilo, ako aj jemu 😄 jeho mama bola ako ja povahou skôr.

0silvia0
27. dec 2021

@2zuzu7 ja som prvorodena z 3 deti, moj muz posledny zo 7 mich deti. Obaja sme introverti. Moja mama extrovert mi neposunula ziadnu zenskost, vsetky dcery sme povahovo po otcovi, otec je aj bol jemny, skor zensky, rodinne zalozeny muz.
Ak ta nieco zaujima, pytaj sa.

makova333
27. dec 2021

@2zuzu7 no v prvom rade cisty extrovert a cisty introvert je mizive percento populacie. Zvysok su rozne kombinacie podla situacie, ovplyvnene povahou, rodinou, vytuzenostou urciteho pohlavia, skolou, kamaratmi... Tak ako moze byt prvorodeny introvert, tak moze byt aj extrovert. Hladat suvislost v kontexte poradie narodenia a vplyv na partnerstvo je slepa ulicka. Neviem teda, co konkretne od tohoto ocakavas, ale nic co by ti po a) vyriesilo vztahovy problem resp. pomohlo pochopit vztah alebo po b) pomohlo k napisaniu nejakej prace/vyskumu neexistuje. Ja som prvorodena, moj muz je tiez prvorodeny a sme uplne rozdielne typy.

mamina0078
27. dec 2021

@2zuzu7 2 ex boli druhorodeni a boli extroverti oboch starsi surodenci (prvorodeni) boli introverti. Ja som najmladsia mam 2 starsich surodencov najstarsi je introvert a mladsi sme extroverti. Rovnako aj Sucasny priatel je druhorodeny je extrovert a jeho sestra introvert.

2zuzu7
autor
27. dec 2021

@makova333 ano ja súhlasím ze môže to tak byť ja sa na to len pytam ako to maju ľudia a ci by sa dalo na tomto základe stavať, hladam spojitosti a) neriešim si problém b) nepíšem ziadnu prácu ,chcela som mozno tym dokazat časom ze ľudia môžu aj predist sklamaniam v živote ak by sa takto nieco potvrdilo. aj tak ďakujem za odpoveď

2zuzu7
autor
27. dec 2021

@mamina0078 otec mal v rodine hlavne slovo. ? nemusíte odpovedať ak nechcete

scila
27. dec 2021

@2zuzu7 ja aj môj muž sme prvorodení. On je ukážkový extrovert, ja som dosť silný introvert. Sme spolu 13 rokov a asi preto, že sme obidvaja zvyknutí robiť kompromisy, tak náš vzťah funguje a keby som sa mala rozhodnúť znova, vyberiem si ho zas 🙂

2zuzu7
autor
27. dec 2021

@scila a váš muž ma aj nejaké ženské vlastnosti je podobný v niecom jeho mame? a vy? ste podobna s mamou?

2zuzu7
autor
27. dec 2021

@0silvia0 neviem ci moje otazky by boli vhodné na plochu, je to vaše súkromie ale ešte ma napadá mama nebola druhorodena?

0silvia0
27. dec 2021

@2zuzu7 ano, mama je druhorodena, cely zivot sa citila dostatocne nepovsimnuta a nedocenena, lebo bola druha zo siestich deti a vraj na nu nebol cas.

2zuzu7
autor
27. dec 2021

@scila ďakujem za vas komentár

2zuzu7
autor
27. dec 2021

@2zuzu7 je v prvorodenom ženskosť? a druhorodenom mužskosť? ( bez ohladu na pohlavie)

guiseppinka
27. dec 2021

@2zuzu7 nikdy som sa nezamyslala nad reinkarnaciou.

guiseppinka
27. dec 2021

@ciernabrigita ako keby som.citala svoju charakteristiku... A dcera starsia cista kopia... Muz je druhy zo 4 deti...