Ste šťastné?
Nie, nemyslím šťastné, že máte dieťa. Alebo deti. Myslím naozaj šťastné. Ste spokojné so svojim životom?
Prečo? Totiž - s priateľom sme spolu 3 roky, z toho 2,5 spolu v jednej domácnosti. Kúpili sme byt. Má dobrú prácu. Vo vzťahu si rozumieme, má svoje muchy, ale tak to každý človek. Veď žiadna ruža nekvitne celý rok. 🙂 Až sme sa rozhodli, že si prestaneme dávať pozor a ak sa podarí potomok, tak sa budeme radovať. A tu nastalo to moje zamyslenie - keď sa pozriem okolo seba, tak 90% žien je nespokojných, deprimovaných, znudených, nadávajúcich na svojich chlapov, žijúcich od výplaty k výplate, hádajúcich sa s partnerom, sú nespokojné, že sú tučné, chudé, zaneprázdnené, sedia doma, nemajú čas na nič... Jednoducho ma to desí. To - mať dieťa a rodinu zahŕňa toto všetko?!
Ja viem, kto si to ako zariadi, tak má. Len ja jednoducho nepoznám takmer žiadne šťastné ženy.
@mysga ahoj 🙂 a pytala si sa tych zien? mozno ich tak ty vidis, alebo ony chcu byt tak videne....kazdy si vyberie co chce sam, a ruku na srdce, my Slovaci sa radi vzdy na nieco stazujeme...mozno im to tak vyhovuje, preco potom neurobia nejaku zmenu? neries ostatnych, ries seba a svoje stastie a viac pozitivnych myslienok v zivote 🙂
@mysga to, ze si niekto stazuje, frfle, je nespokojny, este neznamena, ze je nestastny 🙂 tema stastia je velka filozoficka otazka. Odpoved najdes len sama v sebe. Kazdy ocakava od zivota nieco ine. Porovnavanie svojho zivota s inymi a robenie veci len preto, lebo to robia ostatni je hlupost. Cim skor sa otoc o 180° a zmen pristup. Teraz si nie si ista, ci dieta je to, co chces. Co bude, ked budes tehotna, potom cerstva mamicka, potom pride starostlivost, dojcenie... stale budes hladat odpoved v zivote inych? Ak nepoznas stastnu zenu, tak JA sa citim stastne 🙂 Nevyslo mi v zivote uplne vsetko, ako som chcela, vela veci mi mozno chyba, vela veci by som chcela inak.... ale som vdacna za to, co mam. Netreba zit citatmi, frazami z FB, staci rano vstat a napriek unave, ci bolesti, ci nespokojnosti dskovst za to, ze sme vstali 🙂 Ked som bola mlada, povedala som, ze sa nikdy nevydam a nechcem deti. Potom som sa zalubila, vydala ako 22 rocna, po 5 rokoch porodila a zistila som, ze som konecne uplna 🙂 Ak som v inych zivotnych rolach neschopna, neista... v role matky sa citim byt sama sebou. Niekedy si pripadam ako levica. Na moje deti nedam dopustit, a je mi jedno, co si o tom kto mysli 🙂 Pre mna je materstvo obrovsky dar a dakujem za neho kazdu chvilu. Ziadna ina cinnost pre mna nema taky zmysel. Chlapi si ziju svojim zivotom, blizka rodina tiez, o kolegoch ci kamaratkach ani nehovorim. Len svoje deti vnimam ako "mojich ludi"... Su zmyslom mojho zivota...
treba si vazit zivot a hlavne si ho uzivat naplno. Tesit sa z kazdej malickosti a vazit si to co mate. Kazdy je raz dole a raz hore
ahoj,to,co mnohe prispievatelky opisuju ako stastie-dieta,manzel,dom je podla mna skor spokojnost ako stastie.ved kolko ludi ma vsetko toto a nie su stastni.stastie je skor nieco vnutorne,co nezavisi od tvojej zivotnej situacie,ale je kdesi vnutri.cize ci uz budes mat dieta alebo nie,ci sa vydas alebo nie,mozes byt stastna,je to mimo toho;]
@zuzinabila suhlasim s tebou... presne - pocit stastia je len o tebe... podobne ako pocit slobody😉 ziadne vonkajsie okolnosti ti tento pocit nevezmu ak ho mas... Detto suhlasim ze to co vaecsina opisuje je spokojnost...
Inak ja mam pocit,ze casto to,ze sme v nejakom obdobi vlastne stastni boli,si uvedomime neskor,spatne....
Aktualne mam od stastia strasne ale strasne daleko, dokonca ani spokojna niesom. Jedine co mi dviha naladu je môj manžel
@vroni ano, stava sa, nevadi 🙂 , ja som vsak nikde pracovne uspechy nespominala...robit to, co ma bavi, a naplna nie je predsa o kariere, ani o rodine a detoch, jednoducho je to o mojom sebavyjadreni..kazdy ma ine priority, to co uspokojuje napr. mna by ineho nudilo alebo zatazovalo, apod.
zuzinabila to napisal velmi trefne
a mimochodom,cim starsia som, tym viac sa snazim zit tak, ako som si to vzdy predstavovala, a som presvedcena, ze keby sme vsetci verili tym snom, ktore sme mali ako pubertaci, a neuspokojovali sa len s tym,co je, nas zivot by mohol byt aj o niecom inom 😵
@mysga stastie si tvorime my sami. Ja som s muzom 15rokov, z toho sme zobraty 8rokov. Pred 3mesiacmi sa nam narodila dcerka, mame aj psika. Vies myslim ze clovek je nestastny vtedy ak nieje uprimny k sebe a svojmu okoliu. Ak si nieco predstiera a tvari sa ze vsetko je ok aj ked nieje...toto potom vyhniva a prejavi sa to na celkovej nepohode a nesulade v rodine. Najdolezitejsia cast vztahu je komunikacia, dovera a urcita sloboda partnerov, bez toho to nefunguje. Su tazsie aj lahsie dni ale ak mate pevny zaklad, nic s tym nepohne. A narodenie dietata naopak vas vztah posunie dalej a posilni. Treba si len este stanovit presne pravidla vychovy, aby sa vam nestalo, ze jeden nieco povoli a druhy zakaze. To si neskor to dieta s vami vytrie vies co a pekne to zatrasie aj vami... Takze smelo do toho.. Stastie mas uz teraz... 🙂
@nadineqq, tak vidis, sila internetu, ty napises jedno a ja citam celkom insie 😀 😀 😀 Ale prave pri tvojom (povodnom) prispevku som si uvedomila, ze moj "pubertalny" profesny sen sa mi nepodarilo zrealizovat a dnes som presvedcena, ze to bolo moje stastie. Ano, suhlasim, ze stastie je vnutorne nastavenie jednotlivca, ale uzko suvisi aj so spokojnostou. Neviem si dost dobre predstavit (dlhodobo) nespokojneho ale stastneho cloveka.
@vroni to mas pravdu, nespokojny clovek nie je stastny clovek, nie dobre som to formulovala, ale bolo to myslene tak, ze som z tych prispevkov mala pocit, ze tie zeny pisu o tom , ze su spokojne aj s tym, co je..
A rovnako, ako ty, vela z toho, co som chcela v puberte, dnes uz teda nechcem, to je prirodzene, tam ide skor o ten entuziazmus, ktori maju mladucki ludia..nie o konkretne ciele
@michala.s je mi veľmi ľúto, že si zažila niečo tak ťažké. Posielam veľa síl. Je krásne, že si v tvojom komentári napísala, že ti manžel dvíha náladu - veď v šťastí aj v nešťastí... 🙂
Takýto ohlas na túto tému som naozaj nečakala 🙂 a páči sa mi, že sa nesie v takom pozitívnom duchu 🙂
Ja si myslim ze to strasne zjednodusujes...nikto nie je iba stastny a nikto nie je stale iba nestastny ....dokonale stastie ani dokon.zivot neexistuje tak ako dokonalost sama o sebe neexistuje...ano strasne vela ludi sa o nu pokusa umelo falosne klamstvami kradezami atd...ale to nejde....ja mam obdobia ked dakujem bohu za kazdu sekundu svojho dna a bozkavam kazdy krok ktory urobim ale inokedy...a to byva teraz bohuzial nejak casto mam depky...a citim sa smutna ale vies preco?lebo to dopustim.lebo som slaba.lebo mi dojdu baterky.preto je dolezite si tie baterky pravidelne doplnat.a ja to robim s mojim muzom rada a casto a asi preto sme spolu stale stastni a stale sa podporujeme a lubime a prekonali sme kvoli tomu dost vela zlych veci ktore by ine pary nepredychali...proste par dni v tyz.nerobime vobec nic nevarime neupratujeme nic...ideme po praci na poharik do kina na prechadzku so psom alebo si urobime filmovy vecer doma proste spolu robime veci ktore nas robia stastnymi...plus sex a dobry sex ano ale to uz u nas bohuzial nejde tak casto ale vzdy nas to strasne stmeli...takze otazka znie inac....mas silu bit sa o svoje stastie?lebo podla mna stastny je len ten kto o to bojuje denne a ten si to aj zasluzi.vies mozno od jednej pocujes ze ma zleho muza od druhej ze ma neposlusne deti od tretej ze nema dost penazi ale kazdy ma predsa nieco aj ja ti dokazem vypocitat minimalne 20 veci ktore by som vo svojom zivote zmenila ale to ja nerobim ja si kazdy den radsej vypocitam 20 veci za ktore sa oplati zit!skus to!a nerozmyslaj tak negativne
@vanesanova zelam ti do zivota vela stastia...dufam ze sa ta nedotknem ale tvoj prispevok ma vycetpal, citim v nom strasne vela bolesti.. Pises o tom co ta robi stastnou ale nemam pocit ze to realne tak aj citis..skor mi to pride len ako fraza... Venujes sa niekedy aj len sama sebe? 🙂
@evicaveverica to by si sa divila ale ano venujem preco?a bolesti vazne neprezivam ziadne chvala bohu...
@vanesanova lebo mi tvoj prispevok prisiel smutny... Tak ma to zaujalo 🙂
@michala.s je mi to neskutocne luto, citala som si tvoj pribeh . Zelam Ti co najskor vsetko len to naj a zdravé babatko.
Baby keď som tak vcera čítala tak som si uvedomila a velmi silno ze jedine šťastie a teda aj clovek má byt šťastný ked je zdravie keď má deti muža zdrave.keď není zdravie nebude robote nebudu peniaze nebude to co sme veľa z nás písali proste nebude nič.preto ked je zdravie máme vsetko.ja som si vcera všetky 4 detí vistisksls pomojksls a dskovsls bohu ze su zdrave to je to ozajstné šťastie človeka tu na zemí.bože dakujem.
Ja som s tym mojim stastna. Spolu sme dca roky, po siedmich mesiacoch sme to,, riskli", kupili byt, prerobili,nastahovali sa. V aprili sme sa nastahovali a v septembri som ostala tehotna. Respektuje mna,ja respektujem jeho. Doverujeme si. Poznali sme sa sest rokov, kym sme sa dali dokopy. A nakolko bol minuly rok u nas v rodine tazky (vazne ochorenie, umrtie, dalsie ochorenie, havaria) , preveril aj nas vztah. Vzdy som sa nanho mohla spolahnut, bol mi oporou. A stale je.takze po nevydarenom niekolkorocnom vztahu, v ktorom som stastna nebola, mam teraz vztah, v ktorom stastna som 🙂
Ja som 11rok vydata a mám pocit že je to len obeta celé manželstvo. .akože boli sme spolu predtym a je jasné že mladý bez dieťaťa sa majú k sebe ako manželia a povinnosti a deti..byvavam viac nestastna ako stastna, cítim sa len sama čím viac
Ahojte kočky
@bridgetfidget dakujem za pozvanie . Nebola som tu dobre dlho bola som chora 🙂 a vidím,že sa tu popísalo toho vela. Velmi pekna tema. Moj nazor na temu štastie je,že sme tu každý sam za seba na tomto svete. Nehovorím a nepíšem,že som štastna,lebo mam dom,deti,rodinu,....To je všetko len podmienený stav... som štastna, lebo sme zdravý,lebo deti sa dobre učia,lebo manžel mi v domacnosti pomaha,lebo ma miluju rodičia... je to sice pekné,ale ked sa na tento celok pozrieme inými očami trošku z výšky a ked vieme,že tento ,život si každý vybral taký aký práve mame,je to danost... Ja mam poci štastia sama v sebe...snažím sa objavovat seba svoje hodnoty,svoje pocitty,spoznavat svoje reakcie... vtedy som štastna, ked prijmam život taký aký je aj ked by som bola chora,ked by sa deti neučili podla mojich predstav,ked by ma muž podvadzal...vtedy v tom danom okamihu ak by som pochopila,že je to presne tak ako som to chcela ja. Stotožnujem sa s teoriou ktora hovorí o tom,že za všetko vo svojom živote si možeme len my sami..vybrali sme si tuto rodinu,tento stav tieto okolnosti aby sme sa niekde v živote posunuli. aby sa naša duša posunula vyššie,aby sme dokazali milovat každu našu chvílku,aby sme prijmali ,prijmali,prijmali ...Uplne všetko všetucko. Naše srdce rastie vtey,ked zažívame tažsie chvíle len vtedy sa dokažeme posunut dalej. Nie vtedy ked ide všetko lahko a mame niečo bez namahy. Tá čast našho bytia sa má rozvíjať a tu čast máme liečit ..práve tu čast,kde to máme sakra tažke...zda sa nám to až nevyriešitelne...vtedy sa testuje naše štastie,radost,dôvera v seba...či si dostatočne veríme,či dokažeme prijat samých seba aj v tejto situacii. bez akýchkolvek výčitiek,obvinovania,trestania sa,nadavania sebe aaj ostatným. Milovat seba bezpodmienečne aaj ludí okolo to je podla mna štastie. Nie krásny materialistický život...urobit si chvílku pre seba,užit si slobodu sama zo sebou,obdarovat sa, nehnevat sa...toto všetko je štastie v nás samých,ktoré nam nikto nemože zobrat,nech by sa čokovek dialo:Može ma opustit muž,nech by nám spadol dom,nech by sa nmna ktokolvek hneval...vtedy byt sama zo sebou štastna a pokojna a spokojna. Prijat situaciu ako dar na svoj posun. Toto všetko a omnoho viac pre mna znamená štastie. Nie len v teoretickej hladine ale hlavne v praxi. Prax je najtažšia ale bez nej teoria nemá zmysel. Mám chut bojovat zo svojím životom . chcem sa zdokonalovat a prave preto,mo život do cesty dáva takéto skušky. všetko píšem neurčito a všeobecne, Krásny 1. apríl Vam prajem. 🙂 😉
Som stastne rozvedena! Stastna ked sa rano zobudim a nevidim vedla seba ten zly a tupy ksicht. Stastna, ked pridem z prace do podnajmu a vita ma ticho, pohoda, kvety, sviecky...som stastna ked mi nik nenadava, nereve po mne a neuraza ma. A som stastna ze som nabrala tu silu a zbavila sa guli na nohe. A este som stastna, ze mi prisiel do života niekto, s kym som VELMI stastna....aj ked mam problemov a starosti vyse hlavy...aj ked nemam tolko penazi jako před tam...aj ked musim sama riesit pokazene auto...a neviem kde skoncim....som stastna. A coskoro budem ta najstastnejsia....Takze uz vies, ze su aj stastne zeny. Aj ked maju problemov a starosti plnu...... treba len najst v sebe silu a mat uctu k sebe samej!
Mne velmi pomohli knihy a texty Abraham-Hicks. -Podla mna je to to najlepsie pozitivne myslenie, ake existuje. Napr. tu: https://abrahamhicks.sk/category/stastie/

@emocka Krasny komentar 🙂