Ste šťastné?
Nie, nemyslím šťastné, že máte dieťa. Alebo deti. Myslím naozaj šťastné. Ste spokojné so svojim životom?
Prečo? Totiž - s priateľom sme spolu 3 roky, z toho 2,5 spolu v jednej domácnosti. Kúpili sme byt. Má dobrú prácu. Vo vzťahu si rozumieme, má svoje muchy, ale tak to každý človek. Veď žiadna ruža nekvitne celý rok. 🙂 Až sme sa rozhodli, že si prestaneme dávať pozor a ak sa podarí potomok, tak sa budeme radovať. A tu nastalo to moje zamyslenie - keď sa pozriem okolo seba, tak 90% žien je nespokojných, deprimovaných, znudených, nadávajúcich na svojich chlapov, žijúcich od výplaty k výplate, hádajúcich sa s partnerom, sú nespokojné, že sú tučné, chudé, zaneprázdnené, sedia doma, nemajú čas na nič... Jednoducho ma to desí. To - mať dieťa a rodinu zahŕňa toto všetko?!
Ja viem, kto si to ako zariadi, tak má. Len ja jednoducho nepoznám takmer žiadne šťastné ženy.
@mysga neviem riadit sa podla toho ci je niekto stastny alebo nestastny a ci chcem koli tomu dieta mi pride divne. Urcite ked je male dieta je vsetko komplikovanejsie a zlozitejsie. Radsej ani do toho nechod, lebo ak mas doma partnera ktoreho milujes a rozumiete si tak by ta take veci nenapadali. Vztah alebo zivot bez deti je pre mna o nicom.
@nasta55 , ja mám najlepsieho partnera na svete 🙂 a tiez viem,ze je zlozite take male miminko a su to zmeny pre oboch. Ja som v tejto diskusii skor len chcela pokecat o tom, ako su mnohí ľudia zvláštne nastavení. Začalo ma tlačiť okolie do tých negatívnych rovín a zrazu som nevedela, či som ja nejaká naivka, alebo oni ufrflanci. Prišla som na to, že to nie ja som divná, keď sa verejne tvárim spokojne a šťastne, ale že len ostatní nevedia dať to svoje šťastie najavo. Alebo su jednoducho nešťastní.
@mysga šťastie nie je o spokojných statusoch na internete, o chváliacich sa kamarátkach a známych, ako im je super, sú šťastné, milované, zabezpečené, majú perfektnú prácu, ešte úžasnejšie deti a bohovský dom, ktorý postavil bezchybný partner. KAŽDÝ človek má svoje problémy (len niekto o nich povie otvorenejšie, niekto ich bude priam až úzkostlivo strážiť aj pred najbližšími), trápenia, starosti, pochybnosit, každý je niekedy viac alebo menej nešťastný. Lebo sme ľudia, žijeme život a nikdy nie je nič dlho dobré, ideálne. Ale problémy, starosti, súženia...to všetko príde aj bez detí a menželstva 😉 A vždy všetko záleží len od tvojho postoja k veciam a pohľadu na život. Môžeš mať prázdno v peňaženke, škaredé dieťa a lenivého manžela, chronickú chorobu a byt, kde najnovší kus nábytkupamätá ešte 50. roky 😀 Ale ak myslíš pozitívne, si šťastná, lebo ten byt máš a máš v ňom aj nábytok a hlavne - cítiš sa tam pohodlne a "doma". Dieťaťu odstávajú uši ako permoníkovi a škúli a vypadala mu polka mliečnych zubov, ale čo je na deťoch krajšie ako roztomilý, veselý "look", šibalské oči a objímajúce ruky? 🙂 A nech je muž lenivý... ty ho vnímaš ako pokojného flegmatika, ktorého nerozhodí, že vám už tri týždne kvapká vodovodný kohútik a každú ponožku s mega dierou má inú. Aspoň nebehá po byte s nadávkami na perách, že to nevie opraviť a ako to celé stojí za ho*** a nenervuje tým celú rodinu. Ponožky ho netrápia, žije pre vnútornú krásnu a je to vlastne pohoďák, tak čo 😀 Šťastie je o postoji a nie je automatické - niekedy si ho treba vybojovať aj zmenou pohľadu na vec 😉
@0silvia0 mas pravdu to je najdolezitejsie ako sa clovek citi 🙂
@natalym moja babička má 96, chodí, myslí jej to, normálne sa s ňou rozprávame o všetkom, pamatá si všetky meniny a narodeniny svojich detí, vnúčat, pravnúčat a má ich veru dosť, normálne sa naje, ešte aj básničky nám zarecituje a vždy má dobrú náladu, aj ked ju už kadečo bolí, dúfam,že to do tej 100 dotiahne 🙂
@mysga Ahoj, prečo si myslíš, že toľko žien je nespokojných a nešťastných? Podľa čoho si to zistila? Vieš, možno, keď sa rozprávate s kamoškami a oni sa na niečo sťažujú, tak podľa mňa to neznamená, že sú nešťastné a nespokojné. Ale ak už spolu hovoríte, tak sa potrebujú vykecať z problémov. Nebudú predsa hovoriť: "Celý týždeň som sa mala super, deti sú zdravé, s mužom sme sa nepohádali, nič sa nám doma nepokazilo a ani nás nevykradli". To je, ako keď niektorí ľudia frflú, že v správach hovoria len samé zlé zlé veci, kriminalita, autonehody... . No dobre, ale to majú hovoriť, že: "Dnes sa v Hornej Dolnej nič zlé nestalo."? Ja osobne sa považujem za šťastnú. A vôbec to neznamená, že nemám žiadne problémy. Aj s mužom sa sem-tam pohádame. Myslím, že to sú normálne veci, ak by bol môj život úplne bezproblémový, asi by som si to šťastie až tak neuvedomovala.
ja som šťastná, aj napriek mnohým vážnym problémom, mimoriadne ťažkému roku, ktorý mám za sebou..... a nemyslím si, že ľudia sú nastavení všeobecne negatívne, ja vo svojom okolí vidím veľmi veľa šťastných, spokojných ľudí a myslím si, že čo sám vyžaruješ, to aj priťahuješ..toto sa mi potvrdilo mnoho krát v živote 😉
@katrinka8 v mojich 70-ich rokoch bude mat moje najmensie dieta 35 rokov a ja by som velmi rada chcela zit co najdlhsie s rodinou....vidiet co najviac vnucat,ktore mi pan Boh umozni vidiet...a mozno aj pravnucata.Myslim si,ze napriek tomu,ze som nezazila zatial tazke vojnove obdobie,ale mam spomienky,ktore budu pre moje vnucata rovnako zaujimave a pounce ci dojimave ako vsetko to o co sa s nami podelila moja prababka.Mam co povedat svojim detom,vnucatam,pravnucatam....mam dovod tu byt a zit medzi nimi aj po tej 70-ke.Mozno budem chora,bezvladna a odkazana na pomoc druhych,ale verim a dufam,ze moje deti vychovam tak,aby starostlivost o rodica v nudzi nebrali ako povinnost a zataz,ale ako vdaku za to,ze my sme tu pre nich tiez boli,ked nas potrebovali.
ja som štastná žena 🙂 🙂 🙂 🙂 aj ked som momentálne bez práce,ale som s detmi viac ako inokedy,som 10 rokov vydatá,štastne vydatá,platím uver ako skoro každá,,,,žijeme tak no dá sa povedat od výplaty k výplate,niečo si zarobím tu na MK predajom vecí v bazáriku,ale svoj život mám rada taký,aký je a nemenila by som...Dovolíme si aj dovolenku,aj niečo malé do bytu,málilinko aj ušetríme....ale aj tak by som nemenila,,,,milujem svoju rodinu a vždy bude na 1:mieste v mojom živote,bez nich by bol moj život prázdny.......niesme chudobní,ale ani bohatí,ale sme štastní a spolu 😉
@mysga Co je to stesti? Muska jenom zlata!,;))
tak ja to tak katastrofalne nevidim. Nemam taky pocit ani z okolia. Jasne,ze si pofrfleme,ake kto nie? Aj slobodny,bezdetny clovek.
Za mna teraz sice nejak az tak stastie necitim,ale nesuvisi to s detmi,skor preto,lebo sa stalo prilis vela udalosti a viac z toho negativnych.
Ale to je momentalne. Vseobecne som skor stastna,mam svoje vysnivane deticky a prave pocas MD/RD som bola spokojna a stastna. Teraz je to hektickejsie plus tie udalosti,tak je to horsie.
Je velmi zaujimave, ze ziadna zena nenapisala...ano, som stastna, lebo zijem tak, ako som si to vzdy predstavovala, robim to , co robit chcem, prezivam pocit vnutorneho naplnenia, pokoja a radosti a stastia....atd.
Z tych odpovedi mam skor pocit, ze: " ano, som spokojna a vdacna"...
@mysga ja si myslim, ze zeny su prirodzene nestastne tvory 🙂 vecne nespokojne, to som napr. ja 🙂 ale mna zenie dopredu stale chut zlepsovat sa, pracovat na sebe, proste byt lepsim clovekom, vediet toho viac v praci, mat krajsie byvanie, spokojnejsieho manzela....neviem ako je to u inych zien, ale tiez mi prirodzene stastnych pride malo zien...velka vacsina to len hra...zeny su totiz aj dobre herecky 🙂
@mysga som rada, ze si tuto temu zalozila, som nad tymto presne rozmyslala...ze vsetky zeny, co maju deti, mi stale hovoria, ako mi je dobre a podobne. Ale ja sa pozeram na to, ze nasla som skveleho muza, ktory bude skvelym otcom, to ma napadlo hned, chvilu po tom, co som ho spoznala a akosi sa uz nezamyslam nad tym, ake budu vevi tazke, ale vzdy ked na nho pozriem, tak si pomyslim, ze aky krasny a dobry tatinko to bude. A uz sa na to tesim. Skus sa skor tesit, hladaj tie pozitiva a nemysli na negativa, vsetko ma svoje pre a proti ale co ma vacsi zmysel, nez rodina? Bude to ok, verim tomu, ze dokazeme byt stastne aj s detmi ;)
@mysga nedávno sme s partnerom tiež usúdili fakt, že chceme dieťa. Takisto som mala presne také isté pocity ako ty.
A teraz už som v očakávaní a na to či som šťastná odpoviem každému jednoznačne áno. Vážim si svojho budúceho manžela a budúceho otca. Toľko pre mňa urobil a robí a chce urobiť, že by som sa najradšej pred ním klanala a dakovala, ako mi spríjemňuje život.
Vôkol nás je veľa zle naladených ľudí a neprajníkov, peniazkov nemáme veľa ale vyzijeme, vieme šetriť a potom si dopriať.
Na všetkých negatívnych ľudí sa usmejem aby videli, že aj to je forma života, nie sa sťažovať a plakať a rozčuľovať sa. Ja sa rada smejem, zabávam a skladám si šťastný a pohodovy život. Veľa ľudí to nevie a potom závidia to najmenšie a
Toto je krásna téma..... 😊 áno som šťastná....od puberty som nepoznala nič len zábavu ,žurky kamaratky....potom prišla práca,zodpovednosť radosť z výsledkov....potom prišiel muž....a s ním plodná spermia 😆...a dokonalé dieťa
...
Sme rodina....je to ťažké...muž na týždňovkách,neustále od narodenia synčeka....ja sama,tažké prebdené noci.....ale o to krajšie spoločné víkendy ☺
Milujem svojho syna,milujem svojho muža....nemyslela som si ,že budem vedieť obstáť na jednom mieste....ale dokážem to a s radosťou....
Nikdy som nebola domaca žienka ale som šťastná....najmä keď čakám muža z týždnovky so skvelou večerou a pohárom vína...
Som šťastná z úspechov násho zlatého synčeka...
Som šťastná,že sme všetci zdraví....
Nieje všetko v živote ideálne....ale výhodou je,že si to ideálnym vieme spraviť spolu... 😊💜
@mysga tak sa zoznamme. Ja som stastna. Dovody napisat neviem, proste to tak mam. Ak pride mrak, vzdy sa to rychlo vyriesi a zas je to dobre. Ano, boli obdobia ked som plakala od rana do vecera, napriklad ked mi zomieral otec a vedela som ze uz mu nevieme pomoct. Ale to su situacie, ktorym sa v zivote zial neda vyhnut. Ale zatial je moj zivot plny toho dobreho a myslim si ze je to hlavne vdaka ludom okolo mna.y
velmi pekná otázka. Nikdy som nebola šťastnejšia. Mam milujuceho manžela s ktorým stretnutie bolo osudové , záujmy, názory, postoje k životu máme uplne rovnaké priam miestami "desivé" ked si vzajomne doplnujeme vety kto čo chcel povedat 😀 Mám úžasných rodicov a svokrovcov , najlepšiu kamarátku od detstva ktorej možem povedať všetko.
Najdolezitejsie je ze sme všetci zdraví, čo dufam ze aj vydrží.
Dalej som štastná preto, že máme super prácu, že som mala možnosť študovat, že som precestovala polku sveta a že nemame na krku hypoteku čo nam dovoluje volne dychať 😎 Spojenie tychto vsetkych vecí ma robí štastnou. TEnto rok este pocestovat po novych krajinách a potom prídu detičky 🙂
na toto sa mi pacila veta v panelaku od moniky.. sinusoida sa meni, raz si hore a raz zasa dole a podla mna to aj v realnom zivote takto chodi, napr. u mna je to tak.. je obdobie, ked som maximalne spokojna, vsetko vychadza a su obdobia, ked by som sa najradsej videla niekde uplne inde... ale podla mna stastna som, mam dve zdrave deti, chlapa, ktory by pre nas spravil hocico, sice mu to niekedy trva, ale snazi sa..on je taky flegmos, ma na vsetko cas, ja som zasa presny opak, vsetko by som chcela hned a odrazu a tymi opakmi sa mozno aj celkom doplname, ano viem si predstavit aj iny zivot...ale takto som na nas hrda, vsetko sme si vybudovali uplne sami a mozno aj to je pocit stastia, ze nieco v zivote dokdazes..
@mysga to je tak.Dnes ked sa niekoho opytas ako sa ma,tak sa poväcsine zacne stazovat. Rozne veci nas dokazu urobit stastnymi.Ale ten pocit,ked pozriem na svoje deti,ci uz spiace, alebo usmiate, je neopisatelny pocit stastia.Ano,nemam peniaze, vlastne byvanie, dosledkom toho manzelska kriza,ale dufam a verim,ze je to prechodne obdobie.Ale po takom tom zamysleni...ano som stastna.Mam zdrave deti,mame co jest,ostatne uz hadam nejako pride postupne.A neda mi nenapisat. Vidim toho plno v reale aj tu. Maminy sa predbiehaju v garderobach pre deticky,ale na piesku nedajboze aby sa zaspinilo.Doma musi byt draha podlaha na zemi,vysoko leskla kuchyna,ale nedajboze,aby sa tadial behalo na odrazadle.Stazuju sa,ze deti vyvadzaju,trucuju,ale namiesto hry,si k nim sadnu s mobilom,alebo tabletom v ruke.Tak si potom pytaju pozornost inak.Podom podaj by sa nestazovali.Presne si to mspisala: Kto si ako zariadi,tak ma...
@zazka23 fuuuu, to si teda nam dopriala ;) prirodzene nestastne...ja sa s tymto vobec nestotoznujem....vecna nespokojnost so sebou podla mna svedci o tom, ze clovek nie je vyrovnany ako osobnost s pohlavym to nema nic spolocne
@nadineqq 👍👍👍 super postreh, suhlasim
Som stastna. Mam fajn muza, zdrave deti, pracovne dobru perspektivu, dari sa nam v sukromi i praci. A ano, som aj vdacna za fakt, ze mam stastie.
@nadineqq, myslim, ze byt stastna a nerobit to, co robit chcem ci nemat pocit naplnenia sa dost vylucuje. A ze zijem tak ako som si vzdy predstavovala? To ma rozosmialo. Ako budem zit som si predstavovala tak v patnastich. Uz som "velka" a uzivam si zivot aj bez plnenia pubertalneho zivotneho programu 😀
Inak tak rozmýšlam, či tieto dumky neprichadzaju vekom, alebo možno ani nie vekom, ale nastavením človeka. Jedným z mojich najväčších strachov od decka bolo, že nebudem môcť mať deti. Som takto nastavená, ešte pred štátnicami som vysadila HAK, mesiac po štátniciach otehotnela a vôbec som nerozmýšlala nad tým, či je to rozumné, či budem šťastná, proste táto "živočíšna" tužba bola u mna omnoho silnejšia ako akékolvek dumky. A napriek tomu, že mám deti pomerne blízko seba všetky su chcene a ani jedno nieje "nehoda" A ešte jedno chceme, ale už teraz viem, že do konca môjho plodného obdobia proste budem musieť velmi ťažko zapajať racio aby som nemala ešte dalšie štyri deti. LEbo vo mne je ta hnacia sila zachovania rodu proste strašne silná 😀 Ja si neviem predstaviť pohlad na pozitovny test so slzami v očiach. Ovladať tieto moje pudy aby sme nemuseli kupovať autobus, do ktorého by sme sa všetci zmestili je pre mna fakt naročné a ked si predstavím, že predomnou ešte dobrých 15 rokov pomerne plodného obdobia, tak to bude chcieť fakt ohromnu davku sebazaprenia... Už teraz sa toho troška desím 😅
Skvelá téma. Viaceré komenty sú doslova perly. Prípájam sa do spolku šťastných. Nemám síce prácu, mám tri zdravé, dospelé a schopné deti. Podarilo sa vytrhnúť muža z pazúrov desnej doživotnej choroby. Znáša nám modré z neba. Ako vie. Hoci pri tom kričí, žundre. Je to on. Takého ho milujem. Ako svoje deti. Život. Seba. Viem, že dokážem skvelé veci. Tak ich robím. Užívam si život. Je krásny.
@emocka Krasne s teba ide uplne stastie, hned ako som si precitala co si napisala som sa zacala usmievat. Treba si uzivat zivot a je veru krasny a hlavne taky aky si ho spravime my
@emocka 👍👍👍👍👍👍👍 svojim komentarom si mi sprijemnila den , dakujem a drzim palce😉
áno. som šťastná. mám manžela 10 rokov, poznáme sa 18 rokov a máme spolu 3 synov. len tí šťastní asi naozaj o tom toľko nehovoria ako nešťastní a chronickí sťažovači.

Myslím, že sa rozumne zamýšľaš 🙂, áno je to tak, že keď si sadneš do MHD tak vidíš množstvo znechutených ľudí, vidíš naháňajúce sa matky, rozpadnuté vzťahy, nuž ja si myslím, že ľudia si začali zabúdať vážiť veci, všetci chcú mať všetko hneď a zaraz, byt, či dom, najlepšie komplet zariadený, auto, dovolenku ak niečo nie je hneď alebo podľa nich tak sú arogantní...to isté platí aj o rodine, je stále menej a menej partnerstiev/manželstiev, ktoré dokážu žiť šťastne a vytvoriť šťastnú rodinu.. súhlasím teda s tvojím postrehom, v podstate si si odpovedala, ako si zariadiš tak tak budeš mať, akurát by som to dala do množného čísla, treba vedieť s akým partnerom do života ideš, treba vedieť aj to, že prvotná láska pominie, nie tá vnútorná, ale proste manželstvo/rodina je mnohokrát aj tom, že zrazu už človek nestíha každý deň si prejavovať lásku a pod. prídu prvé problémy, u niekoho vážne u niekoho banálne a mnohých to zrazu zaskočí... je len každom vzťahu ako si to zariadi, fungovanie rodiny, ako si nájdu tí dvaja aj na seba čas, lebo aj to je veľmi dôležité, ale musia byť na to dvaja.... no a odpoveď na otázku či som šťastná? Napriek tomu, že som dostala pár faciek od života, ktoré ma zrazili až na samé dno, musím povedať, že som šťastná aj keď si isté bolestné veci nesiem zo sebou, ale Vďaka týmto fackám som pochopila ešte viac zmysel rodiny aj to aké je zbytočné sa vo vzťahu hádať, aké je dôležité sa naučiť povedať prepáč, nehrať sa na hrdú a urazenú, a dnes musím skonštatovať aj po 14 rokoch manželstva, že mi je cťou byť manželkou svojho muža a že aj keď sme si preskákali veľa toho v podobe smrti nášho prvého dieťaťa či tretieho, ktoré sa na rodilo s istým handicapom, som šťastná, takže asi je to o tom ako sa kto dokáže k problémom, k mysleniu postaviť, ja som typ človeka, ktorý miluje život a aj keď nie vždy je všetko ľahké, niečo v sebe ma poháňa si urobiť ten život pekný....