Strácam samu seba
Ahojte. Mám 36. Som vydatá, mám skoro trojročné krásne dievčatko. A manžela, toho mám tiež. Môj muž ma nepobozká, neobíme, nedotkne sa ma. Som strašte nešťastná, cítim sa neľúbená a zlá. Keď mi dá dcérka pusu, mám chuť sa od šťastia rozplakať. Neviem kde som urobila chybu, jediné čo som chcela mať v živote je šťastná rodina a tá moja taká rozhodne nie je. Muž si ma neváži, stále ma kritizuje, nič nerobím dobre. Chce sa mi stále plakať.... som mu hovorila že potrebujem aj prejav lásky a aby sa so mnou rozprával, ale akoby som to stene rozprávala. Vraj ma ale má rád. Nechem ostať sama, dcérka ho ľúbi a "ocko" "ocko" je naj. Pritom nemôžem povedať, že by sa staral extra. Až keď začala sama chodiť a rozprávať sa jej začal venovať. Ale ani raz ju neprebalil, ani raz neuspal, nevstal k nej. Držím sa kôli dcérke. A viete ako sa hovorí. Pri cudzích sa clovek radsej usmieva, aby zakryl svoj smutok. :( prepacte, ale vlastne som sa chcela opýtat, ci Vám vasi partneri preukazuju lasku aj po rokoch. My sme spolu uz 18 rokov ale iba 6 rokov manzelia. Dúfam ze sa dočítam iba niečo pekné, aby som mohla veriť v dobro a lásku. - nie som naivka, iba by som niekedy chcela mať svet krajší. Kedysi som sa naozaj rada smiala a svet bol gombička, teraz som šťastná iba ked som s dcérkou a vidím ako ju viem rozosmiať a hrať sa a robiť ju krásnym bezstarostným dieťaťom.
@taotao1 mnohe veci zazivam podobne...aj ked ma moj neudrel ani nic take... ale tiez akoby som ani neexistovala...pises mu v mnohom z duse
@littleslovak krasny prispevok 🙂 presne taky vztah by som si priala 🙂 prajem ti ho z celeho srdca. Dufam ze raz budem moct pre niekoho urobit nieco take krasne ako robis ty.
je mi velmi luto tvojej dcerky, pretoze toto vsetko ona vidi a presne takeho isteho si najde a bude tak isto trpiet. a ty jej budes chciet pomoct, hovorit jej, nech odide od tyrana, ale ona len pokrci plecami a povie, ze to nedokaze....tak ti neostane nic ine, len sa divat na nestastie svojej dcery...svojich vnucat...
tu je naozaj tazko radit. Zijes vo svojej iluzii, ze sa RAZ stane zazrak a vsetko sa zmeni. Musi ale prist den, kedy ti trkne, ze sa nic k lepsiemu nezmeni. A ked si to uvedomis, zbalis caky paky, podas ziadost na sud a svet sa stane krajsim.
Velmi ti drzim palce, aby to bolo coskoro. 😉
presne takto sa ku mne správal môj prvý manžel, boli sme spolu 10r., ked mal syn 3roky, rozviedli sme...okrem toho sme mali plno iných problémov, a som sa len snažila a on sa ku mne správal ako k handre...teraz som druhý krát vydatá, môj terajší manžel ma v kuse objíma a x krát za den mi povie ako ma miluje, aj mojho syna. Na rukách by nosil 😀 Jediné, čo ľutujem je, že som sa nerozviedla už oveľa skôr
súhlasím s tým, že keď vo vzťahu nie je úcta tak je to priam nemožné fungovať, teda jeden v páre (ak nie rovno obaja) bude nesmierne trpieť a už ani nehovorím, čo tvoja dcérka keď toto počuje a vidí. Otec by mal byť pre dcéru vzor toho aký by muž mal byť a podľa toho "vzoru" si bude raz vyberať partnera na život. Skús ho presvedčiť na manželskú poradňu (ak ste veriaci, možno Kána pre manželov). Je dôležité aby si si zachovala svoju hrdosť a nenechala sa ponižovať- treba si stanoviť nejaké hranice lebo potom si už človek neváži ani sám seba 😢
Myslim, ze Ti bude ovela lepsie bez neho. Odputaj sa psychicky, on uz sa davno. Menej Ta bude boliet ked budes bez neho, ako ked si jeho chladu vystavena dennodenne. Zacni robit nieco, z coho mas radost. Uplne odignoruj jeho hnusne nalady. Odstahuj sa. Uz Tvojich pismenok citit to, ze uz nie si aka si byvala a ze si strasne smutna. Zradil Ta clovdk, co Ti mal byt najblizsi...
@taotao1 až teraz som si prečítala všetky príspevky ☹ ten chlap ťa ničí, nebolo by ti lepšie bez neho? myslíš, že tvojej dcérke prospieva, keď toto vidí?? mala by si zvážiť pre a proti a ukončiť to čím skôr...ja som už ku koncu prvého manželstva mala žalúdočné problémy, vypadávali mi vlasy, strašne som schudla atd...a to ma moj muž nikdy neudrel, len sa ku mne správal ako hulvát a pil. Po rozvode som si myslela, že sa v živote nezamilujem a po 8mich mes. som spoznala mojho druhého manžela a stále nemôžem uveriť tomu, že aj takto krásne, s úctou a láskou sa môže manžel správať ku svojej manželke 😉
@taotao1 z tvojho úvodného príspevku sa mi zdalo, že to nie je také zlé, že možno máš len zlé obdobie, trochu "depkuješ" a preto sa ti zdá, že sa ti dostáva málo lásky. No čo píšeš potom, to je už oveľa horšie. ☹ To nie je o tom, že ti tvoj muž lásku nepreukazuje, on ťa ani neľúbi. Keď ťa udrie a vulgárne ti nadáva, surovo sa ku tebe správa a ponižuje ťa, to je už týranie. Ak nemáš silu odísť, tak sa nastav na režim "spolubývajúci". Ži si svoj život, venuj sa sebe a dcére, v žiadnom prípade sa mu nevnucuj a snaž sa nebrať si jeho špinavé slová k srdcu. A vôbec sa o neho nestaraj. Neviem, ako to máte u vás s financiami, ale ak pracuješ a nie si na ňom finančne závislá, je to plus pre teba. Nevar mu, neper, neupratuj po ňom. Nezaslúži si. Držím palce, aby si to zvládla. Ver, že raz bude lepšie.
@taotao1 co presne na nom milujes?
tak podrobnejsie.
@taotao1 Ak Ta udrel raz, udrie znova...ak Ti vulgarne nadava je cas na vytriezvenie z velkej lasky. V prvom rade mysli na seba a dceru. Hlavu hore, zajdi si niekam ku kadernikovi, alebo niekam, kde si utriedis myslienky. Ak treba poziadaj o odbornu pomoc...
Hovado co Ti ublizuje nestoji za to, nech bol akykolvek, hlavne ked je kopa galantnyvch chlapov, ktori si vedia zenu vazit.... drzim palce
@taotao1 Ahoj. My sme spolu 12 manželia 8. Vsťah niečo ochladol to áno. Aj vy ste spolu dosť dlho. Je to už rutina. My mame tiež fázy kedy vidno, že sa ľúbime a fázy, keď sa p pýtam, čo spolu ešte robíme. Ženy sú ináč nastavené. Muži akoby to nechceli vedieť. Alebo im to je príliš sa chovať zamilovane alebo tak. Ktovie. Ženy sa cítia aj po rokoch viac zamilovane. Ja osobne som. Teším sa na muža keď príde, proste je to osoba ktorá patrí mne. Je už mojou súčasťou. Muž tiež raz vyjadrí lásku, raz nie. Je pravda.A že by mohol viac. Vo vsťahu chýbajú dotyky. To je tiež dôležité. Osobne nepoznám pár ktorý sa chová nejako intímne aj po rokoch. No ide o to, čo vadí tebe, čo ty potrebuješ. Rozprávala si sa s tým s mužom? Čo ti povie? Skusala si urobiť prvý krok ty?
Jaj no tak vy to máte O inom, treba napísať do úvodu všetko som myslela že máte klasicky vsťah po rokoch
@taotao1 nerozmýšľala si, že by si sa obrátila na nejaké centrum pomoci pre matky? Opíšeš im svoj problém a oni ti budú vedieť podať odbornú pomoc a pomôžu ti aj v tom, aby si nabrala odvahu odísť od muža...lebo ak je to tak, ako to opisuješ, nezaslúži si ťa...je ťažké povedať dosť, ale "zlatko" roky ti plynú a dokedy sa chceš takto zožierať?...keď budeš preč, vtedy pochopíš...uľaví sa ti a padne z teba jeden obrovský balvan, čo ťa ťažil...tvoj manžel a jeho výčitky....to nie je chlap, to je primitív...bež a rýchlo...čo najďalej od neho...lebo ťa zničí, možno nie fyzicky ale psychicky určite...držím palce...
@taotao1 zaujalo ma, že sa tak radikálne zmenil až po pôrode. Čo sa stalo po pôrode? Niečo sa muselo zmeniť a on následne zmenil svoj postoj k tebe. Nezačala si sa tak trochu zanedbávať? Necháp ma zle. Nejdem ho tým obhajovať a už vôbec nie sprosté chovanie a facky. Iba by to možno vysvetlilo to odťahovanie sa a nechuť ku kontaktu. Veľké percento mužov považuje nedostatok telesnej príťažlivosti manželky za dôvod na veľkú nespokojnosť. Nespokojnosť v sexe, intimite a tá sa potom prenáša do celého vzťahu a je potom nespokojný so všetkým, čo (ne)robíš. Možno je to aj úplne inak. Ale človek sa nemení tak radikálne len tak z ničoho nič. A samozrejme, ani zmenený vzhľad nie je dôvod na takéto správanie. Ale stáva sa, že muži takto reagujú.
Takyto muzi si hladaju stale nieco, vzdy si aj nieco najdu, je jedno co zena (ne)roby su vecne nespokojny a chcu ublizit
Aké prosím vás, žena po pôrode má riešiť ešte aj chlapa lebo on? A co je on nevyspely blbej že nechápe že po pôrode sa žena točí okolo bábätka? Miesto toho aby sa spoluoodielal a odbremenil ženu ako sa dá tak on sa cíti ako že je neviem aký? A ešte žena sa má z toho pokakat? To kam spejeme?
Chlapi sú takí.a berú že to je normalne
@alana1 možno su taki,v zmysle,že nepreukazuju city,tiez s tym mam "problem"..no proste čo,niektorí sme ako psí čumak,a tie prejavy lasky a pozornosti mame potlačene.Možno je to osobnostnym profilom,možno vychovou,mozno niecim,co zanechalo stopy z minulosti.Pre niektorych to nie je prirodzene,lebo sa im to nedostavalo.Druha vec je už,ked je tam fyzicky utok.Ale aj toho muselo byt nieco spušťačom..to nie je len tak.Ak je to jednorazovo rupnutie ,mohla byt pricina hocijaka,ak je to pravidelne,dovody mozu byt tiez rozne
Ahoj, šla som ti napísať niečo typu...že možno len nie je taký fyzický prejavovateľ lásky a bla bla bla, jednoducho sú aj také manželstvá a pre všetko sa nerozchádza. Ale - on na teba neustále reaguje agresívne, dokonca ti škaredo nadáva a fyzicky ťa napadol? Kde tam chceš nájsť lásku? Kde má ta láska byť, niekde medzi k*rvou,kravou,j*bnutou, neschopnou a fyzickým útokom? Medzi riadkami? :( a prečo si to nenapísala hneď, zľahčuješ fakt, že máš doma agresora? Hajzel, bych mu ruky dolámala.
@salfusco v podstate je jedno, čo je spúšťač. Súhlasím, že nejaký musí byť. Či "dôvodný" či "nedôvodný". Ale či už ja dokážem vytočiť chlapa do takej miery,že mi zo zufalstva švihne, alebo či je to nejaky agresivny magor - prečo majú byť tí dvaja spolu. Násilím je po úcte, úplne. Bitka dvoch dospelých ľudí, čo sa majú mať radi a hlavne bitka fyzicky nevyrovnanej dvojice (zvyčajne) je úbohá. A konečná. Ak budem vytáčať svojho chlapa tak strašne, že mi pleskne, tak načo byť spolu. A ak mi pleskne len tak,tak tiež. 🙂
@taotao1 moja draha, myslim, ze chapem co prezivas, ale chlap sa sam od seba zo dna na den nezmeni. Bud trpi dusevnou poruchou a potrebuje odbornu pomoc, alebo musite zmenit pristup vy obaja. Velmi Vam obom odporucam zucastnit sa na manzelskych stretnutiach v Banskej Bystrici. Je to tyzdenny pobyt spojeny so stravou a je zabezpecene aj opatrovanie deti. Myslim, ze by Vam tam vedeli pomoct. Spoznate tam pari, ktore su v rovnakej situacii ako ste vy, alebo este aj v horsej, porozpravaju Vam svoj pribeh, problemy a ako to vyriesili oni - nie rozvodom. My sme tam s manzelom tiez boli a vratili sme sa odtial ako vymeneni. Mame teraz znovu medove tyzdne a nas vztah je lepsi ako kedykolvek predtym. Ak mas zaujem, tu je kontakt: http://www.mstretnutia.sk/
@taotao1 nechcem byť zlá, ale naozaj chceš toto ukazovať svojej malej, viem o čom hovorím, môj otec nebol typom otca, akého by si deti priali, dokonca ani typom manžela, dostávala bitku moja mama, neskôr aj ja, lebo som bola najstaršia a za všetko som mohla a poviem ti, že to nebola bitka typu jedna po papuli :( mám na to príšerné spomienky, odpustila som, lebo nenávisť v sebe živiť nie je správna, ale nikdy nezabudla, dodnes však nepochopím, prečo moja mama s ním ešte stále žije, stále jej nadáva, sme tri deti, všetky už dospelé. ja mám skvelého priateľa, takže nemyslím si, že dcérka si bude myslieť, že to je normálne, ale na peknom detstve jej to nepridá, mám malého synčeka, má dva mesiace a zaprisahala som sa, že toto nikdy neuvidí, mám muža, čo ma postíska, pomojká, uprace, navarí, pohrá sa s malým, sme spolu 9 rokov a verím, že to tak ostane 🙂
@andrea1010 Útek zo zlej situácie je len zdanlivo dobrým riešením. V skutocnosti sa vyriesi len to, ze odide od tohto konkretneho chlapa, ale ci bude mat plnohodnotny vzat s niekym inym a situacia sa nezopakuje zalezi od MNOHYCH inych faktorov.

@taotao1
ma navarene a nenaberie si sam, alebo ak uz naberie, zje si to sam v kuchyni. Vraj odkedy som porodila mi hrabe. Nebol ideal nikdy, ale lubila som ho so vsetkymi zapormi aj kladmi. Dokonca ma udrel a skaredo nadava.
prepac, ale ty sa spravas tak, ze zo sebou nechas zametat, tak on ta proste obcas zmlati a sprava sa k tebe, ako k handre....naco by sa inak spraval ??
uvedom si, ze co tvoje dieta doma uvidi, to bude povazovat za normalne a tak isto sa bude spravat v dospelosti...