icon

Strach o budúcnosť detí na Slovensku

22. sep 2025

Nebojite sa o svoje deti do buducna co sa tyka smerovania Slovenska?
Najnovsie zacinaju prepustat mafianov alebo im skracuju tresty.
Mnoho z nich maju az devianske natury,su to masovi vrahovia.
Vsetko je vzdy tak zle s nami vsetkymi pokial ma moc v rukach prave tato vlada.
Zakladne principy tu nefunguju a ani len to dozivotie nie je dozivotim.
Prajem si moc pre deti bezpecny zivot ale uz tu nie je bezpecne ako kedysi bolo,resp nebolo tu tolko kriminality a nespravodlivosti ako teraz.
A toto prepustanie mafianov ci skracovanie ich trestov je vysmechom do oci vsetkym normalnym pracujucim ludom.
Je to vrchol,uz hlbsie tato republika klesnut nemoze,nehovoriac o novom konsolidacnom balicku.
Mam pocit,ze sme skoncili,sme na konci so silami a uz sa len prizerame na vlastnu destrukciu😰

natalka13
22. sep 2025

Nebojim, zelam im aby sli zit aspon do CR za vyssiu mzdu ako tu.
Nevidim tu o 10-15 rokov zdravotnu starostlivost na slusnej urovni a ekonomicky ide krajina do zahuby, uz moj dochodok bude ohrozeny.

anonym_dd5bba
22. sep 2025

Stále nechápem ako máte len strach čo tu
ale že aj inde to nieje nič moc?
Neviem kedy ľuďom padnú ružové okuliare hlavne v tejto dobe ,iné štáty su zasekane v dlhoch,o kriminalite ani nehovoriac
Som za to že treba byť kriticky vo vlastnom hniezdocku ale ,,myslieť si,,ze v inom je lepšie....??

anonym_785646
22. sep 2025
@anonym_dd5bba

Neviem kedy ľuďom padnú ružové okuliare hlavne v tejto dobe ,iné štáty su zasekane v dlhoch,o kriminalite ani nehovoriac
Som za to že treba byť kriticky vo vlastnom hniezdocku ale ,,myslieť si,,ze v inom je lepšie....??

@anonym_dd5bba mam cast rodiny "len" v ČR, cast v Britanii. Ano, vsade su nejake problemy, nikde to nie je ruzove, lenze nemozes popriet, ze to, co sa tu deje, to uz nie su male neprijemnosti, to je proste cesta do pekla. Uz len pracovne prilezitosti ked porovnas, moje dieta hladalo pracu v odbore a na SK bolo presne nula ponuk, v CR xy. Pretoze v CR funguje aj nieco ine ako montazne fabriky a urady. Plat ani nevravim, to sa mi ani verit nechcelo. Odvodove zatazenie ked si pozries, tak sa nestihas cudovat. A co je uplne do oci bijuce, v zahranici veci funguju, cokolvek potrebujes vybavit, tak sa dovolas, spravaju sa k tebe slusne, ochota vyriesit veci je maximalna. Tu na SK sa clovek boji cokolvek ist niekam vybavovat, lebo tu nic normalne nefunguje, prinajlepsom sa stretnes s neochotou, prinajhorsom s aroganciou, slusnost a ochota pomoct nulova. Ceny neporovnatelne vzhladom k platom, kvalita tovarov v Britanii desat levelov vyssie. Ano, byvanie a sluzby su ine sumy, ale v globale sa zije jednoduchsie a kto nieco vie, ten sa nemusi bat, ze nebude mat tyzden pred vyplatou co do ust. Moja rodina zvykla pindat, ze sa vratia na SK, ale vacsinou rychlo vytriezveju, ked tu travia par tyzdnov a nedajboze nieco potrebuju riesit....a teraz su uz ticho uplne, ked vidia, co sa tu deje..

natalka13
22. sep 2025
@anonym_dd5bba

@anonym_dd5bba peniaze - staci ako dovod? Blbe cechy brigada popri VS ekonomickej 40.000czk.
Preco by slo to dieta na SK? Nedosiahne min.10 rokov na taky plat na TPP.

autor
22. sep 2025
@anonym_dd5bba

@anonym_dd5bba ale ja nehovorim o druhych statoch ze tam sa treba odtrepat.Ano kazdy stat nieco ma,avsak mafia tam verim tomu,ak je zatvorena-tak je zatvorena.Ved sa neporovnavajme s tymi zlymi kde to nefunguje,ale s lepsimi.A to mi nehovor ze na celej Zemi sa niekde nemaju lepsie ako sa mame my.Tu je korupcia a rodinkarstvo na prvom mieste.Horsie uz je natom iba Ukrajina...

autor
22. sep 2025
@anonym_dd5bba

@anonym_dd5bba u nas skracuju tresty mafianom,ktori zavrazdili vyse 200 ludi a mohli tak cinit roky rokuce-od zaciatku 90tych rokov po rok 2013.Zavreti boli v 2017 a je im dobre aj vo vezeni lebo maju miliardu prav.Ukaz mi ten stat kde je to takto okrem Ukrajiny.Takze si pripustme,ze sme natom zle...

beata_k
22. sep 2025

@anonym_autor Skor sa obavam ekonomickych nasledkov. Padame do hlbokej ciernej diery a realne ozdravenie financii v nedohladne. Dlh nam porasie. A budu to splacat nase deti.

anonym_1872e8
22. sep 2025

Zase to iste? Len same chvaly na zahranicie? Ste kratkozrake, ak nevidite, co sa deje v zahranici. Ja zas poznam takych, ktori sa vratili, aj vratit planuju. Napr.z Australie, z Rakuska, z Nemecka, z Kanady. Dokonca VS vzdelani.

anonym_3b6612
22. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_01c37c ale ako zacnete novy zivot ak sa nepodari ujst aj tvojmu muzovi?Ja teraz nepisem o vojne ale napr o tom,ze chlapik ide na zmrzlinu v Zlatych Moravciach so svojou frajerkou a je zabity za bieleho dna mladymi romami.Odstahovat sa nie je kam(vsade multi kulti) a aby tolko kriminality nestacilo,este idu prepustat tych najbrutalnejsich mafianov a znizovat tresty niekomu,kto zabijal ludi ako ma beziacom pase.
@doriiis ale hej no to boli madari.Ano bolo to tam brutalne ale jednoducho to je taka mentalita.Madari nie su slovaci.Ja som nezazivala ziadnu kriminalitu ked som vyrastala.Max neaku lupez bankomatu a najhorsie co sa v tedy stalo bolo,ked mladi chlapci pubertiaci sa vystverali na vagon a zabila ich elektrika,to bolo tak najviac asi.Cize ja to vnimam ozaj tak, ze dnes je to krute,velmi krute pre nas vsetkych co nemame s kriminalitou az take skusenosti...

@anonym_autor no dobre ale aku radu od nas vlastne cakas???okrem tej ze ti nic nebrani sa odstahovat ked pustia mafianov.......ja cim menej sledujem media a spravy tym menej sa aj Bojim😉

astrobot
22. sep 2025

@anonym_autor Slovensko patrí ešte k najbezpečnejším krajinám ,zatiaľ..ale migrácia žiaľ postupne nastáva aj tu .nechcem vedieť,čo tu bude za pár rokov.Je mi ľúto budúcej generácie ,pozri sa čo sa deje napr v takom švédsku..Likvidácia Európy v plnom prúde.

autor
23. sep 2025
@anonym_3b6612

@anonym_autor no dobre ale aku radu od nas vlastne cakas???okrem tej ze ti nic nebrani sa odstahovat ked pustia mafianov.......ja cim menej sledujem media a spravy tym menej sa aj Bojim😉

@anonym_3b6612 preco by som sa ja mala stahovat ked pustia mafianov?A co keby ti mafiani zostanu v base?Nebolo by to lepsie riesenie??

autor
23. sep 2025
@astrobot

@anonym_autor Slovensko patrí ešte k najbezpečnejším krajinám ,zatiaľ..ale migrácia žiaľ postupne nastáva aj tu .nechcem vedieť,čo tu bude za pár rokov.Je mi ľúto budúcej generácie ,pozri sa čo sa deje napr v takom švédsku..Likvidácia Európy v plnom prúde.

@astrobot ved preto pisem ze pocitujem neuveritelny strach o deti.Este pokial budeme zit tak ich co najviac ochranime s muzom a potom??Potom ich tu nechame na pospas tomuto zhnitemu svetu😨

autor
23. sep 2025
@astrobot

@astrobot to co sa stalo v Zlatych Morovciach tomu nenasvadcuje

anonym_3b6612
23. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_3b6612 preco by som sa ja mala stahovat ked pustia mafianov?A co keby ti mafiani zostanu v base?Nebolo by to lepsie riesenie??

@anonym_autor samozrejme.ze.by to bolo.najlepsie riesenie pre nas vsetkych...ale.my bezne mamicky nezabranime.prepustaniu mafianov....to by museli zobrat polovici SVK obciansky aby dalej nevolili tuto pliagu.Staci pozriet komentare na Ficovej a Pelegriniho FB stranke kolko ludi ich stale.uctieva.Na svk sa to Nikdy k lepsiemu nezmeni bohuzial to je fakt.Jedine co pre svoje dieta chcem aby sa pokusilo zit mimo svk ine mu proste neostava

vladuska20
23. sep 2025
@anonym_autor

@astrobot to co sa stalo v Zlatych Morovciach tomu nenasvadcuje

@anonym_autor a zabudla si aj na tu zenu,co isla do prace a zabil ju tiez chlap tejto etniky.Vrazdy su vsade vo svete,nikde neni bezpecno.Jedine ak si clovek postavi bunker titanovy a zije v nom az do smrti.Deti naozaj ucit zit v tejto spolocnosti a ono to bude horsie,a horsie.Pride doba,ked naozaj zrusia aj pridavky,aj danovy bonus,matersku skratia a rodicak zrusia.Takze treba sa na takuto extremnu konsolidaciu pripravit,toto je este malinka proti tomu,co pride ake extremne skrty na ludoch.A tymto to bude este nebezpecnejsie,lebo ludia nebudu mat peniaze a tak budu kradnut,lupit,prepadavat este vecsiom pocte a mnozstve ako v dnesnej dobe,ktora je ozaj este bezpecna.Tak este vydrzte zo par rokov,potom budeme nariekat vo velkom.

autor
23. sep 2025
@vladuska20

@anonym_autor a zabudla si aj na tu zenu,co isla do prace a zabil ju tiez chlap tejto etniky.Vrazdy su vsade vo svete,nikde neni bezpecno.Jedine ak si clovek postavi bunker titanovy a zije v nom az do smrti.Deti naozaj ucit zit v tejto spolocnosti a ono to bude horsie,a horsie.Pride doba,ked naozaj zrusia aj pridavky,aj danovy bonus,matersku skratia a rodicak zrusia.Takze treba sa na takuto extremnu konsolidaciu pripravit,toto je este malinka proti tomu,co pride ake extremne skrty na ludoch.A tymto to bude este nebezpecnejsie,lebo ludia nebudu mat peniaze a tak budu kradnut,lupit,prepadavat este vecsiom pocte a mnozstve ako v dnesnej dobe,ktora je ozaj este bezpecna.Tak este vydrzte zo par rokov,potom budeme nariekat vo velkom.

@vladuska20 ty vies teda potesit☠️

vladuska20
23. sep 2025
@anonym_autor

@vladuska20 ty vies teda potesit☠️

@anonym_autor tak ja to tu uz vidim len cierno.A verim tomu,ze ludia este budu na tuto dobu spominat ako na dobru,ako nam bolo vtedy dobre.Aj ked to teraz mnohi povazuju za zlu ale vzdy moze byt este horsie a radsej sa na to pripravit dopredu ako byt zaskoceny,ze ale toto sme nechceli,zase sme boli oklamani.

anonym_df13b4
23. sep 2025

@anonym_autor stále je tu bezpečnejšie ako v iných krajinách 😅 dufam že dcéra tu zostane žiť 🙂

vevesh
23. sep 2025
@anonym_autor

@astrobot ved preto pisem ze pocitujem neuveritelny strach o deti.Este pokial budeme zit tak ich co najviac ochranime s muzom a potom??Potom ich tu nechame na pospas tomuto zhnitemu svetu😨

@anonym_autor svet bolo vzdy jedno nebezpecne miesto. Vzdy je to o tom, na ake individua v akom case natrafis. A nie, na slovensku sice nie je super, ale stale je to lepsie ( o dost lepsie, zalezi od uhla pohladu) ako v niektorych inych krajinach. Ja neviem, mafianov som zazila a ak to bude tak, ako to bolo v 90tych, tak v skratke, kto s nimi nepachtoval, nemal problem. Kto ano, no, bohuzial, nie vzdy vyviazol zivy. A ze teda na slovensku bolo (a stale je) vela ludi chtivych po takychto rychlych peniazoch, len aby sa susedom ukazalo, ze "my na to mame"....

beronsche
23. sep 2025

Áno, mám o svoje deti a ich budúcnosť strach.
Myslim si, ze celý vyspelý svet čakajú turbulentné časy.
Ale keďže žijeme na Slovensku, moje obavy sú o to väčšie. Táto krajina nemá budúcnosť.

beronsche
23. sep 2025
@vevesh

@anonym_autor svet bolo vzdy jedno nebezpecne miesto. Vzdy je to o tom, na ake individua v akom case natrafis. A nie, na slovensku sice nie je super, ale stale je to lepsie ( o dost lepsie, zalezi od uhla pohladu) ako v niektorych inych krajinach. Ja neviem, mafianov som zazila a ak to bude tak, ako to bolo v 90tych, tak v skratke, kto s nimi nepachtoval, nemal problem. Kto ano, no, bohuzial, nie vzdy vyviazol zivy. A ze teda na slovensku bolo (a stale je) vela ludi chtivych po takychto rychlych peniazoch, len aby sa susedom ukazalo, ze "my na to mame"....

@vevesh och, ja tak nemám rada tie vyjadrenia typu "niekde je ešte horšie".. to nám má akože stačiť?
Inak, vždy sa dá nájsť krajina, kde je to tak zúfalo zle, že my môžeme oslavovať. Taký Jemen napríklad.. to môžeme ešte dlho padať a utešovať sa tým, že tam je to horšie..

vevesh
23. sep 2025
@beronsche

@vevesh och, ja tak nemám rada tie vyjadrenia typu "niekde je ešte horšie".. to nám má akože stačiť?
Inak, vždy sa dá nájsť krajina, kde je to tak zúfalo zle, že my môžeme oslavovať. Taký Jemen napríklad.. to môžeme ešte dlho padať a utešovať sa tým, že tam je to horšie..

@beronsche nie, na zlepsovani treba pracovat stale a utekom sa nic nezlepsi. Ani strachom. A naozaj, nikdy nie je tak zle, aby nebolo horsie - toto mam tiez odskusane. Cize moj prispevok nebol mysleny tak, ze potlapkame sa po pleci, ako nam je fajn, lebo v takom jemene sa maju este horsie. Ale naopak, netreba uz vopred zalamovat palicu, lebo mafiani, lebo kriminalita, lebo vlada, lebo dosad, co uznas za vhodne a nebude tu dobre ani nam, toboz detom a nehovoriac o vnucatach.... Zivot bude mat kazdy taky, aky si ho sam urobi. Ak sa bude clovek zivit strachom, bude zit v strachu a nepokoji. Ale naopak, ak bude hladat dobre veci aj v zlom, vyrazne to posunie cloveka samotneho a jeho vnimanie zivota dopredu a k spokojnosti. A my ako narod, mame v tomto este daleku cestu a nebolo nam az tak zle, aby nam nebolo horsie...

majkamajusqa
23. sep 2025

My sme prec z Sk uz 20 rokov a nelutujem ani sekundu. To co sa deje na Sk je uz nonsens

beronsche
23. sep 2025
@vevesh

@beronsche nie, na zlepsovani treba pracovat stale a utekom sa nic nezlepsi. Ani strachom. A naozaj, nikdy nie je tak zle, aby nebolo horsie - toto mam tiez odskusane. Cize moj prispevok nebol mysleny tak, ze potlapkame sa po pleci, ako nam je fajn, lebo v takom jemene sa maju este horsie. Ale naopak, netreba uz vopred zalamovat palicu, lebo mafiani, lebo kriminalita, lebo vlada, lebo dosad, co uznas za vhodne a nebude tu dobre ani nam, toboz detom a nehovoriac o vnucatach.... Zivot bude mat kazdy taky, aky si ho sam urobi. Ak sa bude clovek zivit strachom, bude zit v strachu a nepokoji. Ale naopak, ak bude hladat dobre veci aj v zlom, vyrazne to posunie cloveka samotneho a jeho vnimanie zivota dopredu a k spokojnosti. A my ako narod, mame v tomto este daleku cestu a nebolo nam az tak zle, aby nam nebolo horsie...

@vevesh znelo to tak.. že veď čo už, niekde je horšie..
A ja by som to neoznacovala ako útek - je to proste presun za lepším životom.
A nie, na Slovensku ešte dlho (aj vôbec) nebude dobre. A to ani tak dobre, ako je teraz.
Pretože žiaľ, momentálna vláda krajinu likviduje - infraštruktúra, školstvo, zdravotníctvo - rozklad už začal a nie sú peniaze/ chuť/ schopnosti/ a najmä stratégia na obnovu.
Čiže logicky to bude len horšie a bude trvať dlhé roky (desaťročia?), kým sa to stabilizuje. A to by sme museli mat víziu už teraz (!), čo nemáme.
Nehovoriac o ekonomike. Ta ide na Slovensku do "kytek" úplne..
Čiže súdiac podľa týchto faktorov, situácia sa zhoršovať bude a preto áno, mám obavy o budúcnosť mojich detí a želám si, aby zo Slovenska odišli.

Odišli, nie utiekli, do krajiny, kde základné veci fungujú. Ktorá určite má problémy, možno obrovské (keďže každá ich nejaké má), ale ktorú neriadia ľudia, ktorých jediným záujmom je vlastný zisk a najvýraznejšia črta arogancia.
Ďalšia vec, keď sa zhoršuje životná úroveň a zvyšuje chudoba, automaticky rastie kriminalita.
Teraz sa ešte môžeme utešovať, že je sk bezpečné. Otázka znie - ako dlho?

"Zivot bude mat kazdy taky, aky si ho sam urobi" toto je taký romantický nezmysel.
Pretože na naše životy tak silné vplýva naše okolie, situácia na mieste, kde žijeme, že toto fakt nie je pravda.
Alebo mi chces povedať, že sa dá žiť kvalitný život v krajine, kde ti na hlavu padajú bomby? ak mám použiť extrémny príklad.
Úplne stačí, že nemáš prístup k zdr.staroslivosti, že padajú mosty, rozpadajú sa cesty, že nemá kto učiť tvoje deti, nemáš kde pracovať a teda ani ako zabezpečiť rodinu a už si dobrý život nezabezpečis..
Čiže, ak nič iné, tak život je taký, aký si ho v kontexte politiky krajiny, ekonomickeho a spoločenského nastavenia máme možnosť urobiť!!

natalka13
23. sep 2025
@vevesh

@vevesh v ktorom meste zijes?

beronsche
23. sep 2025
@anonym_1872e8

Zase to iste? Len same chvaly na zahranicie? Ste kratkozrake, ak nevidite, co sa deje v zahranici. Ja zas poznam takych, ktori sa vratili, aj vratit planuju. Napr.z Australie, z Rakuska, z Nemecka, z Kanady. Dokonca VS vzdelani.

@anonym_1872e8 ľudia sa najčastejšie vracajú kvôli sociálnym väzbam. A potom ešte ti, ktorym sa nepodarilo vybudovať si v zahraničí zázemie.
Nik sa nevracia, lebo je na tom Slovensko ekonomický lepšie.

Áno, na situáciu je potrebné sa pozrieť z nadhľadu.
Kam smerujeme? Čo Slovensko čaká/ hrozí mu?
Podľa mňa zle tu ešte len bude...

beronsche
23. sep 2025
@natalka13

@vevesh v ktorom meste zijes?

@natalka13 mne sa mari, že žije v Nemecku.

anonym_606a78
23. sep 2025

Ja svoje deti pripravujem mentálne na štúdium VS v zahraničí. Oni sami vidia, aká smutná je toto krajina. Tu už ich nič pekné nečaká. Postradame intelekt, slušnosť. Takže je otázka času, kedy predáme dom a odstahujeme sa. Počítam tak 5-6 rokov. Ak by došlo k vojne, tak skôr samozrejme

beronsche
23. sep 2025
@anonym_606a78

Ja svoje deti pripravujem mentálne na štúdium VS v zahraničí. Oni sami vidia, aká smutná je toto krajina. Tu už ich nič pekné nečaká. Postradame intelekt, slušnosť. Takže je otázka času, kedy predáme dom a odstahujeme sa. Počítam tak 5-6 rokov. Ak by došlo k vojne, tak skôr samozrejme

@anonym_606a78 ja sa bojím jedneho - aby aj iné krajiny nezačali byť tak "príjemné a ústretové" k cudzincom ako Slováci.
To sme potom nahratí..
Moje deti sú ešte na ZŠ, ale často sa bavíme o tom, že ak sa rozhodnú študovať, bolo by fajn ísť do zahraničia..

vevesh
23. sep 2025
@beronsche

@vevesh znelo to tak.. že veď čo už, niekde je horšie..
A ja by som to neoznacovala ako útek - je to proste presun za lepším životom.
A nie, na Slovensku ešte dlho (aj vôbec) nebude dobre. A to ani tak dobre, ako je teraz.
Pretože žiaľ, momentálna vláda krajinu likviduje - infraštruktúra, školstvo, zdravotníctvo - rozklad už začal a nie sú peniaze/ chuť/ schopnosti/ a najmä stratégia na obnovu.
Čiže logicky to bude len horšie a bude trvať dlhé roky (desaťročia?), kým sa to stabilizuje. A to by sme museli mat víziu už teraz (!), čo nemáme.
Nehovoriac o ekonomike. Ta ide na Slovensku do "kytek" úplne..
Čiže súdiac podľa týchto faktorov, situácia sa zhoršovať bude a preto áno, mám obavy o budúcnosť mojich detí a želám si, aby zo Slovenska odišli.

Odišli, nie utiekli, do krajiny, kde základné veci fungujú. Ktorá určite má problémy, možno obrovské (keďže každá ich nejaké má), ale ktorú neriadia ľudia, ktorých jediným záujmom je vlastný zisk a najvýraznejšia črta arogancia.
Ďalšia vec, keď sa zhoršuje životná úroveň a zvyšuje chudoba, automaticky rastie kriminalita.
Teraz sa ešte môžeme utešovať, že je sk bezpečné. Otázka znie - ako dlho?

"Zivot bude mat kazdy taky, aky si ho sam urobi" toto je taký romantický nezmysel.
Pretože na naše životy tak silné vplýva naše okolie, situácia na mieste, kde žijeme, že toto fakt nie je pravda.
Alebo mi chces povedať, že sa dá žiť kvalitný život v krajine, kde ti na hlavu padajú bomby? ak mám použiť extrémny príklad.
Úplne stačí, že nemáš prístup k zdr.staroslivosti, že padajú mosty, rozpadajú sa cesty, že nemá kto učiť tvoje deti, nemáš kde pracovať a teda ani ako zabezpečiť rodinu a už si dobrý život nezabezpečis..
Čiže, ak nič iné, tak život je taký, aký si ho v kontexte politiky krajiny, ekonomickeho a spoločenského nastavenia máme možnosť urobiť!!

@beronsche co som sa ja naucila, ze aj v tazkych chvilach musis hladat pozitiva. Preco? Lebo to ti prave dava nadej a silu vybojovat sa z nepriaznivej situacie. Cize ano, aj ked ti padaju bomby, su ludia nihilisti, ktori to beru stylom "no jednoducho padaj a zabi ma", alebo "nie, mna nedostanu, vymyslim si utek/kryt". Prave ta druha skupina ma vacsie sance na prezitie (pozor sance, nehovorim o istote), lebo sa nevzdava a hlada aj v nelahkych podmienkach moznosti.