icon

Strata milovanej mamy: Ako sa s ňou vyrovnať?

tulup
30. aug 2024

Viem, je tu takýchto tém už viac ...no začnem znova takú istú..pred týždňom mi zomrela moja milovaná mama...je to čerstvé, neskutočne bolestivé...potrebujem sa asi len vyrozprávať alebo zdieľať bolesť (aj keď mám na to kolo seba veľa priateľov a skvelého partnera), no napriek tomu asi hľadám niekoho, kto to skutočne vie precítiť tak isto...že to už zažil alebo práve tiež tým prechádza...idem sa zblázniť...je to pre mňa neskutočne ..boli to 🖤 čo Vám pomohlo..resp...po akom čase ste sa ako tak dostali do "normálu" ?...mám malú dcérku a snažím sa byť silná...ale každá myšlienka putuje k mame...

Strana
z2
elisebah91
30. aug 2024

Prijmi moju uprimnú sústrasť ...objímam ťa 👥❤️

tulup
autor
30. aug 2024

@twinflame presne tak ako si to opísala, sa cítim ja momentálne...tá bolesť je neskutočná

tulup
autor
30. aug 2024

@bubihomama presne, aj mne to teraz príde ako zlý sen...každé ráno sa budím s pocitom, že to nie je pravda...že som len snívala...take neskutočne..nepravdivé...tak ťažko uveriteľné...na zblaznenie

tulup
autor
30. aug 2024

@iwet25 úplne Tá chápem!!! Je mi to ľúto! Podobné sme si prešli s mojou mamou..v júli nečakane opuchla celá...naliala sa vodou..začiatkom augusta diagnóza a 22.8. zomrela, no bolo to už posledné štádium..predtým žiadne príznaky...rak.vajecnika a už metastázy...ďakujem však Bohu, že nemala bolesti...napriek tomu tie týždne boli pre ňu veľké trápenie, ako aj pre nás ..pre mňa..tá beznádej, ten strach o ňu...tá ľútosť...tá jej bolesť v očiach celý čas...mali sme veľa rozhovorov teraz..nechcela nás tu nechať...toto mi nejde z hlavy... Nemoct pomôcť s vedomím, že asi to nezvládne..bola čoraz slabšia a predtým neskutočne vitálna žena...plakala som vkuse...a teraz jej smrť...tá bolesť sa opísať ani nedá...každý deň sme boli spolu...alebo v kontakte...
Zo srdca Ti prajem veľa síl teraz a maminke uzdravenie,aby liečba dobre dopadla!!!!! Veľa veľa síl 🍀❤️

lavender273
30. aug 2024

Cely zivot som sa obavala toho momentu ked mi mama zomrie. Boli sme si velmi blizke. Zomrela nahle. Bol to neskutocny sok. Spamatavala som sa dlho. Tym ze som mala male dieta, robota .. akoby som bola zamestnana stale niecim. Mne toto pomohlo, stale nieco robit. Trvalo mi to rok pokial som sa s tym 'vyrovnala'. Cas veci vylieci.

Uprimnu sustrast.

tulup
autor
30. aug 2024

@betulinka1 aj ja to tak vnímam..akoby len niekde odišla a vráti sa...nedá sa to prijať, že to je definitívne ..že uz nikdy 😭...ja mám trojročnu dcérku, nadovšetko ju milovala...chápem tie pocity s tvojim synčekom...mňa to veľmi bolí, že ju nemôže už zažiť viac...že jej len fotky môžem ukázať ...

tulup
autor
30. aug 2024

@ahhola áno malo 😥...mala rak.vajecnika, nemala príznaky vlastne ..az v júli sa naliala nečakane vodou..diagnóza rak.vajecnika...metastazy..no verili sme, že ešte aspoň nejaká liečba .no bola čoraz slabšia, psychika jej tiež nepridavala, strašné to je, keď na to myslím..tá bolesť v jej očiach...😭

tulup
autor
30. aug 2024

@nmld aj Tebe úprimnú sústrasť 🖤😥😥

tulup
autor
30. aug 2024

Ďakujem Vám zo srdca všetkým za Vaše slová! Neverila by som, koľko sa mi tu ozve...síce si človek povie, že sú to len slová...no ten pocit,že niekto iný vás presne chápe...aspoň to ..Vďaka! ❤️ Potrebujem to teraz, to vedomie, že má niekto chápe... Tak úplne .. lebo cítim sa taká opustená, napriek tomu, že mám skvelú rodinku ..

tulup
autor
30. aug 2024

@lavender273 aj ja som sa toho vždy tak bála...😥

ankare
30. aug 2024

@tulup ❤️❤️❤️

ahhola
31. aug 2024

Prepac autorka trochu uvahy, vsak ma tu ine ked tak zhejtuju... Tvoja mamus bojovala s jednym z najzakernejsich nemoci.. (ovaria, pankreas, mozog) .. Teraz som pozerala test ca 125, stoji 15 €. Len nikomu nenapadlo jej ho spravit. Asi chodila na gyn., tam sa uspokoja, ze ovaria nie su zvacsene, tym padom chore a nestastie je na svete. Ked mame narok kazde 2 roky na krvny obraz u obvodala, preco tam nemozu prisupnut ca 125 po 40.tke,dajme tomu, to by bol zachyt aj ked jednotkach, mozno v stovkach, ale za kazdym cislom treba vidiet chybajucu matku v rodine, ako tu tvoju. Pokrok robia taketo male kroky, ked by ti to mohlo pomoct a mas na to guraz, daj maminkin pribeh von s poziadavkou, ako pisem CA125 do prevent. prehliadky u obvodneho. Tvoju mamu to uz nezachrani, ale mamu niekoho ineho moze. Nie ze poistovne si odklanaju zisky z nasich odvodov a my tu hynieme pre par eur, ktore neboli poskytnute v pravy cas potrebnej osobe. To je taka smola, fakt nestastie. 🥀🌿💥💔✝️

simka17161
31. aug 2024

Úprimnú sústrasť. Mne tento rok zomreli obaja rodičia. Najprv mama o dva týždne otec. U otca sme to nečakali, vždy zdravo žil, bol štíhly Vo februári začal mať zdravotné problémy a o dva mesiace zomrel. Zažila som vtedy 3 týždne stresu, strachu o otca, a plaču. Viem, že to nie je dlhý čas ale bolo to intenzívne. Aj som vtedy dočasne ošedivela. Pomáhalo mi trochu keď som sa s nimi v duchu rozprávala. Chce to čas, možno nájsť nejaký rituál, napr zapáliť sviečku každý deň v rovnakom čase, písať denník...

ahhola
31. aug 2024

@simka17161 a maminka preco?

jajka257
31. aug 2024

Rozumiem ti. Mne zomrela maminka pred 27 rokmi. A stále to boli. Len čas už otupil tú najväčšiu bolesť. Treba to zo seba dostať von. Keď som sa to dozvedela, zrútila som sa. Potom nastal stav totálnej prázdnoty. Ani slzy ani nič. Akoby som ani nežila. Až keď sa uvoľnili emócie, začala som sa pomaly vracať do života

tulup
autor
31. aug 2024

@simka17161 😥 🖤och..to mi je tak ľúto...aj i mojej mami to bolo v podstate tri týždne...ale plne neskutočného strachu a beznádeje ..

simka17161
1. sep 2024

@tulup Ďakujem.

simka17161
1. sep 2024

@ahhola Mama mala rakovinu Otec mal 83 a mama 78 ale pripraviť sa na to nedá.

mantilka
3. sep 2024

Úprimnú sústrasť. Mne zomrela mamka v januári. Bola som pri nej do konca...veľmi trpela. Bola mi najlepšou kamoškou, stále sme boli v kontakte. Najhoršie bolo, že moja dcérka ju milovala. Bola jej butlavou vŕbou. Boli to. Prvé 4 mesiace som vkuse na ňu myslela.
Bolo to o to horšie, že za ňou veľmi plakavala dcérka. Jedinou útechou je, že verím že sa stretneme v nebi.
Mne zomrel ocko keď som bola malá. Takže sme s bratom už siroty.
Stále to boli, ale zvyknem jej povedať aj keď mi neodpovie. Verím, že to všetko vidí s počuje.

tulup
autor
3. sep 2024

@mantilka je mi to tiež ľúto! Chápem úplne...ja mám trojročnu dcérku, síce to ešte nechápe..ani, že už nepríde..no vkuse ju spomína a čaká kedy príde k nám.kedze skoro každý deň sme s ňou boli..teda ona hlavne u nás...veľmi aj toto boli...tiež však pevne verím, že je pri mne ...

hopsas
3. sep 2024

@tulup mne keď zomrel môj otec, najlepší otec na svete, myslela som že sa už nikdy nebudem smiať... A poviem ti trvalo to presne rok kým ten hrozný smútok ako tak prešiel ..a nezabudneš už nikdy...

cecho21
Autor odpoveď zmazal
pieksamaki
4. mar 2025

@tulup. Úprimnú sústrasť......vela spomínaj a doprajte si čas......každý úmrtie blízkeho spracovávame casovo rozdielne.....

tulup
autor
4. mar 2025

@pieksamaki ďakujem

tulup
autor
4. mar 2025

@cecho21 to mi je veľmi ľúto ..viem, ako sa cítiš! 😢

cecho21
12. mar 2025

@tulup presne toto iste prezivam ja mame opuchla noha a brucho isly sme doktorke otial rovno na pohotovost a za 18dni zomrela nedtihol som nic strasnevrychlo 35 rokov zijeme v jednej domacnosti a zrazu nic ...minuly tyzden pohreb neviem je mi este horsie tiez rakovina vajecnika z metastazami presne to iste ako ty mam pocit ze zomrem aj ja zachvylu

Strana
z2