Stravovanie u svokrovcov na dovolenke
Ľudkovia, len tak pre zaujímavosť. Tí, čo navštevujete svokrovcov, v mojom prípade len svokru, raz za rok (lebo 500km), ako sa tam stravujte? Teda my (2+2) u svokry dovolenka, lebo hlavne manžel a vnúčatá ju chcú vidieť a, verím, že aj ona ich (nás) a ja tu musím celé dva týždne variť. Z rúk mi neodpadne, to je jasné, ale v cudzej kuchyni, kde neviem nič nájsť, všetko od piky musíme nakúpiť a, najhoršie, so svokriným komentárom prečo robím toto takto a nie takto?Je na tom niekto podobne?
PS: Včera mi prevesila bielizeň na sušiaku. Len hádam prečo. Ale asi je to u svokier normálne. Píšem, vidíme sa raz do roka, okrem minulého, kvôli korone sme sa nevideli.
@marfikchov Bože, zlatá si...🤣 Prepáč, toho smajlíka, ale vysávač pobavil. Presne ako u nás, okrem vysávača. Aj môj muž má klapky na očiach, zatiaľ je to povinná jazda. Už som aj rozmýšľala že nech idú sami, ale je to ďaleko, keby sa čosi stalo, vyčítala by som si, ze som s nimi nebola. Vieš.
Ja som u svokrovcov nikdy nemusela varit. To skor u nasich. Lebo moja mama chronicky neznasa varit. A uprimne ked sme zostali na dlhsie (ako Vianoce) tak to bol zaberak, lebo nevarila som len pre moju rodinu a rodicov, ale vzdy sa dostavila aj rodina mojho surodenca, takze pocet krkov cez 10...vzdy som bola po takychto navstevach doslova vystavena.
A bolo mi aj zahadou preco nas surodencova rodina nikdy nepozvala vsetkych na obed k nim...na prestriedacku...zije v rovnakom meste ako nasi.
Po istej dobe som odmietla mat taketo vikendy. Pre rodicov a moju rodinu by som to este dala...ale zvysok mi dost zacal vadit.
Ja ale hovorim o vikendoch a sviatkoch.
2 tyzdnova dovolenka je nieco ine, tam treba aj oddych a nie fungovat dennodennou rutinou...
My vidíme svokru väčšinou 1 x ročne ( medzi nami vyše 800 km).
Ale ona je veľmi zlatá starostlivá žena.
Všetkých obskakuje, servíruje, vytvára
Aj zlaté z neba by nám dala ( ona je proste taká).
Mne by určite nedovolila u nej variť, jednak pre to, že to považuje za jej povinnosť sa o nás postarať a za druhé preto, lebo nemá rada ak sa jej niekto hrabe v kuchyni.
Ale väčšinou tam sme cca 3 dni.
Keď sme chodievali ku svokrovi, tam sme pobudli aj dlhšie.
Tam som varievala, on s tým bol OK.
On nás vždy čakal s teplou večerou.
A potom občas navaril on, potom ja.
Nikdy sme z toho nerobili vedu.
@vlucifuk To akoby som o sebe čítala 😅 Teda nemusím variť všetko, len ak chcem kvalitnú a chutnú stravu. Moja svokra variť vôbec nevie, nie len môj názor... Najlepšie na tom je, že keď k nej po viac ako 4 hodinách cesty prídeme, najskôr musíme ísť do potravín všetko kúpiť, navariť a až potom jeme. Nestáva sa často, že by nás s niečím čakala. Ak ju vezmeme do reštaurácie, objedná si jedlo, aj keď nie je hladná, len ho ochutná, možno jednu dve lyžičky, dodá že nie je hladná a nechá tak... Veď neplatí a z cudzieho krv netečie (z vlastného syna). Jej peňaženka je doslova bájna, niečo ako má Alan Harper v Dva a pol chlapa 😁 Keď som u nej musela prať, tiež po mne opravovala a všetko vešala inak... A vrchol bol, keď som prišla na to, že používa moju dekoratívnu kozmetiku 🤪 Troška som sa rozohnila, no len nedávno sme sa od nej vrátili a ja to všetko ešte nemám spracované 😂
chodime 2 krat do roka na tyzden, vzdy vari svokra ale to skor ona neznasa keby som jej do kuchyne liezla 🙂 Detom sa prevazne venujeme my - kupaliska vylety a pod. Kebyze mam varit tak s detmi sedime doma a to by som nezniesla nakolko vez skolsky rok nechodime nikam a to budem vyvarat a deti nech si robia co chcu? Na normalnej dovolenke chodime do bufetu alebo do restauracie takze kebyze idem niekde tak nevarim tak ci tak.
@selu11 Moja mamina (neznasa varit) nas raz cakala s uvarenou vecerou.
A doslava opisovala recept ako to pripravila, co mi bolo podozrive, lebo je to ista specialita z mojho muza domovskej krajiny. Je to velmi tazke jedlo. A dalo sa to zjest. Co bol dalsi dost podozrivy bod...
Vsetko bolo v poho az do chvile, ked som objavila blocek od donaskovej sluzby.
Ale este to aj na plech dala...a vybrala z rury...
nech ide muž sám na týždeň v lete a na týždeň v zime a potom si urobte spoločnú dovolenku pri mori, môžeš zobrať aj svokru a variť vám bude personál v hoteli
Držím Ti palce 🙂 Ja mám svokru 100 km, na tak dlhé prázdniny k nej všetci nechodíme...navštevujeme sa častejšie ale max na víkend, okrem chlapcov, ktorí sú aj teraz u nej celý týždeň na prázdninách....musím však dodať, že mám super svokru a nemyslím to ironicky 🙂 Keď sme u nej tak nám chystá a varí od raňajok až po večeru...a zase keď je ona u nás tak sa staráme o ňu🙂
ale nerozumiem preco chodite v lete prave na 2 tyzdne aj my mame svokru daleko a si to rozlozime - zima, velka noc, leto. 2 tyzdne u svokry - to by som nedala
Aj my chodievame 2 x do roka. A nevaríme ani ako u svokry, tak ani doma. Pomaly si u svokry nemôžem ani tanier odložiť. Samozrejme že ani nenakupime, chcú nás pohostiť.
Ale ja by som bola radšej, keby sa namiesto denného vyvarania radšej vnúčatám venovala, lebo sa s.nimi nepohrá ako je deň, dovolenka dlhá.
Moja mama navarí aj na 2-3 dní a potom má čas byť aj s deťmi.
Neviem ci by som chodila na dva týždne a neviem či by som robila gazdinku cele 2tyzdne ked mam byt stale opravovana a dirigovana. Samozrejme je fajn pripravovať jedlo ak ta svokra k tomu pusti, ona ma zmenu ze nerieši kuchyňu a venuje sa deťom.... Ono tym ze je sama ma tieto potreby presadzovať to ako co robí ona (pradlo napr) lebo je tak zvyknutá a asi to bude povaha čo musí mať veci po svojom, ale ked varis ty, nenechaj si do toho hovoriť, ten kto vari ma variť podla seba podľa mňa, už len aby samotné jedlo bolo chutné... Čo nato hovorí muž že to takto vnímaš?
A inak ked je to takto tak by som si to zariadila pohodlnejšie a cez den išla na normálne jedlo a večer už len nejaka rychla večera, ved vyuzi to ze sa chodíte najesť cez deň a zariad si to pohodlnejšie
@vlucifuk ja som ten týždeň chcela, nech idú bezo mňa, že ja som s nimi koľko, nakoľko chlap robí 150km od nás a fakt som s nimi nonstop, no deti to nešli prežiť, bezo mňa nechceli, tak som bola a zas to isté, pritom sme tam neboli rok skrz covid. Teraz v piatok ide chlap s mladším a ja zostávam u našich, mám posledný týždeň voľna, tak nech si ozaj oddychnem
Ozaj divne, nezávidím Ti to. Drz sa!
Ináč 500 km nie je až taká veľká vzdialenosť (my máme 1200) aby ste museli chodiť na dva týždne v kuse. Tiež by som na vašom mieste išla na 2x po týždni, alebo poslala muža. Synov máš už dosť veľkých, a manželovi treba predsa dôverovať, hádam by na nich dal pozor!!!
A ak si myslíš že by nezvládli cestu, tak ísť s nimi a ty sa potom vrátiš domov.
Ja som takto tiež viezla manžela vtedy ešte s 18.mes.synom a ja sa vracala na 10 dní kvôli práci do Švajčiarska.
Manžel je akej národnosti?
@vilma7 ja osobne radsej obetujem 2 dni v aute akokeby 2 tyzdne u svokry a tiez z toho tyzdna je to minus 2 dni (kvoli ceste) 😂
@damiana1992 aspoň máš inšpiráciu,čo jej kúpiť na meniny,narodeniny.Hrnce,sitká,utierky apod.
@vlucifuk ahoj,máš taaaake šťastie,že raz za rok.😂U nás to bolo každý druhý deň,každý víkend,po práci..proste Non stop.Ze nevesta je povinná sa starať.V zanedbanej kuchyni,na ktorú si ale ona potrpela a stála mi za chrbtom.Preco krájam týmto nožom,prečo nemiešam pomalšie alebo rýchlejšie,prečo to a tamto a výsledok s komentárom,že ona by to uvarila lepšie a ona varí takto,malo solim,zle korením.Tiez musel byť komplet obed+dezert alebo koláč,večera tiež teplá.Ona všetko robila lepšie a dokonale od prania až po skákanie okolo synáčika.No hádaj,prečo už sme dávno rozidení.🙂Nedala to ani druhá nevesta ani tretia nevesta a štvrtá priateľka tam radšej ešte ani nebola.Tvoja svokra asi nie je až taký extrém,tak ti asi neostava nič iné,len to tam prežiť a až budú deti väčšie nech idú s mužom samé.Nastastie to máte iba o varení,asi nemáte väčší konflikt tak už by som to nejak prešla z nadhľadom,no aj tak,nezávidím,lebo takto dva týždne skákať nie je dovolenka.Ani nejde o to skákanie,mňa by viac mrzeli tie komenty a oči na chrbte
Myslím, že môžeš byť rada, že tam nebývaš, že to nemáš furt, ale že len na dovolenke, aj keď chápem, že toto ozaj nie je dovolenka jak si človek predstavuje. Išla by som na týždeň asi len to by som zvládla kusnúť si do jazyka.

@kristianka2255 Ďakujem, trafila si to.😉