icon

Stráženie detí 15-ročnou švagrinou: Ako to riešiť?

18. júl 2024

Krásne ránko Maminky, idem sem s témou ktorá má poslednú dobu dosť trápi.
Mam 4 malé deti, stavame dom, otvarame obchod. Áno už som 100x oľutovala túto situáciu. Všetko je v podstate akoby na mne. Manžel chodí do práce, ja riešim domácnosť, teraz cez prázdniny deti, všetky papiere ohľadom domu a taktiež aj všetko ohľadom obchodu. Manžel mi len pomôže vybrať tovar inak znova všetko robím ja. Na obed musím mať navarené lebo sa chodí najesť domov. Moji rodičia stále tiež v práci čiže oni mi ani deti nezoberú ani nič. Svokrovci tiež podobne. No ale mam 15 ročnú svagrinu ktorá zozaciatku prázdnin mi chodila po strážiť deti kým som šla niečo vybaviť alebo tak. Dostala najesť, niekedy sme jej kúpili pizzu alebo burger lebo si prosila za to, nemali sme s tým problém. Na brigádu ísť nechce lebo sa jej nič nechce robiť. Povedala aby som išla ja na brigádu a ona mi bude pri deťoch a budem jej platiť. Akože, aj by som súhlasila keby som vedela že deti pri nej nezomru hladom. Teraz keď jej zavolám ci príde, v momente otázka ze co za to dostane. Už mi je to trápne ju aj volať lebo deti ma úplne na háku a zakaždým žiada peniaze. Vraj keď mi baví deti nemôže ísť na brigádu. Pritom kľudne nech ide. Ide ale o to ze ja som už úplne vyčerpaná, schudla som 10kg a nemám čas ani jesť. Večer som už povedala manželovi ze nech objedná pizzu lebo už nevládzem robiť večeru. Tak on si dal polovicu a deti polovicu samozrejme im bolo malo ( mne sa neušlo) tak som deťom robila ešte palacinky. Z ktorých sa mi tiež neušlo. Nahnevala som sa a odišla som si ľahnúť do spálne. Tak vyhnal deti ku mne že on si chce v kľude pozrieť telku. Potom si prišiel ľahnúť a ze deti treba ešte aj prebalit. Išla som spať do inej izby. Vždy mi pomáhal s deťmi aspoň nejako alebo robil večeru, teraz už nič. Stále vravím ze okolo obchodu už neurobím nič že nie som otrok. Ale žiaľ, stále je všetko na mne. Keby nie mňa, tak ani dom sa nebude stavať ani za 10rokov.

A k tým deťom, opatrovateľku nechcem nakoľko fakt je to raz za čas na hodinu niekedy dve. Ale príde mi hlúpe ze švagriná vie koľko extrémne veľa mame výdavkov a ešte žiada peniaze.

Strana
z10
kristinapetronela
20. júl 2024

Prečo ničis život 15 ročnej svagrinke ? Zlosť si ideš vybijat na dieťati ???! Máš toho veľa ale jediný kto za to môže je tvoj manžel !a samozrejme ty že si nevieš zariadiť veci a spoliehas sa na druhých 🙄

kristinapetronela
20. júl 2024

Lenže tu trpia deti .... Ok keby vám niekto objedná 1 pizzu alebo proste ste v reštaurácii je to tam veľmi drahé tak objednáte len jednu .ale tu je úplne iná situácia ...tvoj muž objednal 1 pre celú rodinu ... Je to nezodpovedné voči deťom aby sa hádali o jedlo .neviem zvláštne celé ... Takého chlapa by som nechcela

lavender94
20. júl 2024

@kristinapetronela tiež ma napadlo, že ak sa tam takto pravidelne vydeľuje jedlo, su na najlepšej ceste k PPP

fiirsttiime
20. júl 2024

Podľa mna svagrina strážila deti za trojuholník z pizze 😃 neexist aby mala celu to mi nesedi😃🙃

liliput12
Autor odpoveď zmazal
ibatanecnica
20. júl 2024

Bolo si treba tolko toho nabrat? Ten obchod sa neds docasne odlozit?

aurora33
20. júl 2024

@fiirsttiime 😂😂😀😀😀😂

lalu_sk111
20. júl 2024

Ahoj.. nepoznam ta ale mam strach o tvoje zdravie/blaho..nech to uz nazveme hocijako. Vzdy som mala pocit, ze ked sa dvaja ludia daju do vztahu tak do seba vlozia doveru a urcitu zranitelnost. Aby muz ,,nedovolil zene dat si z pizze,, lebo prioritne maju dostat deti, a ze si schudla 10 kg? Mne to pride strasne a desive. Neviem preco sa v tejto spolocnost ticho akceptuje nazor, ze zena je nejaka mulica, co musi o hlade a o smade niest vsetko na svojich pleciach lebo ,,ona je doma,,. Boh vie, ze niektore zeny si do prace chodia odpocinut od domaceho stresu. Davaj na seba pozor, na svoje zdravie a pohodu.. nie je to v poriadku, ze ta manzel dava do takej pozicie.

jaskolka
21. júl 2024

Ja stále nechápem, prečo autorka rieši prioritne švagrinu, ktorá jej chce (nechce) strážiť 4 deti. A prečovlastne ju spomínala v tom príspevku.
Príspevok mal podľa mňa znieť, ze nabrali sme si toho ako baran na rohy, neviem, co skôr a muž mi vydeľuje jedlo, nesmiem na nič míňať, mám ešte aj prispievať z ničoho a robím v podstate všetko sama. Švagrinu by som vôbec neriešila, co ona ma s tými dvoma "baranmi"?

alexanderkovacs
21. júl 2024

@anjelicek26 mas pravdu vonvsetkom 👍

lalu_sk111
22. júl 2024

@jaskolka možno preto, že u manžela zmenu ani neočakáva (veď sa pri ňom ani normálne nenaje) a od švagriny čakala viac.. ale samozrejme, máte pravdu všetky, čo tu píšete. Nie je to zodpovednosť ani povinnosť mladej švagrinej starať sa zadarmo o štyri deti.

Strana
z10