icon

Stráženie deti

suel
3. jún 2018

Ahojte,mám otázku ako dávate varovať už aj školopovinné deti hlavne také ktoré máte rodinu niekoľko km od domu?chodí mamina (svokra)kvam alebo deti odnasate k nim?
Ja mám moju maminu 150km sem tam by sa mi zišla jej pomoc tak že na jednu alebo poprípade dve noci(nie je to často tento rok prvý krát).ale vždy dostanem odpoved jasne dones ich povarujem ti.
.keď že už jedno dieťa chodí do školy nieje to možné

Strana
z2
tinkasss7
3. jún 2018

Koľko má rokov dcérka/syn?

suel
autor
3. jún 2018

@tinkasss7 jedno má 9 a druhé 6.

pininka
3. jún 2018

U nas je s mojou mamou to iste a to nebyvaju az tak daleko. Tiez nechce prist ku nam, ze nech donesieme deti tam. Chapem ze chcu mat svoje pohodlie,ale zasa deti maju vsetky veci tu. Riesim to tak ze pride svokor. Sami bez deti nechodime ale na noc nikam. Moj muz nechce aby sme niekoho obtazovali a deti nechali cez noc same.

bosoriak
3. jún 2018

@suel Hehe, obe nase mamy su 900km od nas. Cize nechodime nikam, sme s deckami stale. Zaciname ale hladat opatrovatelku na 1-2 vecery, nech mozme ist s muzom niekam aj sami, ako partneri nielen ako rodicia.

Inak kym sme zili na SK, tak sme vzdy deti vozili k babke, zas to nedramatizuj. Ved 9 a 6 rocnym detom zas netreba balit bohvieco a maju vylet a babke je urcite lepsie doma strazit ako u vas. A pochopitelne, ze cez vikend jedine, cez tyzden je proste rezim, tam sa to neda.

bosoriak
3. jún 2018

@suel ..este som chcela, ze pochopitelne, ak nie je ina moznost a musis ist niekam v noci (situacie ako porod, nejake zavazne stretnutie a pod.), tak jedine odviezt k babke a ospravedlnit dieta v skole. Raz-dvakrat za rok to zas nie je taky problem.

suel
autor
3. jún 2018

@bosoriak ale ja si nechcem vyraziť s mužom ja potrebujem postrážiť deti keď že sme v práci.tiez s víkendom a prázdninami nieje problém.ale sem tam sa to vyskytne aj cez týždeň .

ukulela
3. jún 2018

@suel a mama nechape, ze deti maju skolu? argumentovala si tym? keby si jej ponukla dovoz/odvoz, nepomohlo by? lebo potom uz len klasicka au pair/ochotna kamoska/susedka/ mamicka z okolia - za uplatu.

pribinak
3. jún 2018

Nemas dobrú kamosku ci susedu? Kym syn chodil do MS tak som sa s kamoskou striedala, raz som ich vyzdvihovaná z MS ja, inokedy ona. Postrážiť 2 hod nie je taky problem. Kym bol syn prvák tak sme do skoly Brávali aj suseda, sme mu dole pri zvončeky zazvonili a este som dala kontrolnú otazku co zamkol a sli sme do skoly.

wieruska1
3. jún 2018

Nosim. Hlavne ked boli mali mi to nevyhovovalo lebo to bol pre vsetkych stres. Takze to vyslo tak 2x do roka a radsej som si nasla obcasnu susedku. Ta mi postrazila v klude doma, nikam sme sa nemuseli trepat. U nas asi 4 ulice. 150km na 1,2 dni byxsom ani nezvazovala. Benzin vijde viac ako to strazenie

suel
autor
3. jún 2018

Ale tu ide hlavne o noc.cez deň to ich povaruje hocikto.Našťastiee tu mám ešte svokru tak že ta pomoze nieje problém.len ma svoje roky a nechcem zaťažovať len ju.a tak ma trápi prístup mamy.jasne že som ponúkla peniaze aj na benzín aj na vlak v Tom nieje problém.

pribinak
3. jún 2018

@ukulela to je 300km. Kopec casu a benzínu, lacnejsie je si najst si študentku ci nejaku dôchodkyňu.

jana_eyre
3. jún 2018

ja mam 6r syna co ide v septembri do skoly, 4,5r skolkarku a 22m syna.. ak neratam vynimocnu situaciu ked som rodila, svokra moc nechodi (mamu uz nemam)par krat starsi boli na par hodin u nej, ale to naposledy pred rokom.. toto leto sa uz najstarsi pyta k nej aj spat, ci to vyjde netusim.. (naposledy bola na operacii bedroveho klbu a tak cez vikendy chodievala k nam, ale to ona potrebovala pomoc, ale uz sa rozhybala a nema moc casu) a slubila nam ze o dva tyzdne pride na tri dni dat pozor na najmladsieho, starsi budu v skolke a my im konecne spravime snad samostatne izby..

ukulela
3. jún 2018

@pribinak ved jasne - ale sesterka ked potrebovala nasu starku, tak si ju 200 km doviezli aj odviezli. mozno starka uz nerada cestuje busom/vlakom - alebo to dlho trva s prestupom ... ide o prioritu. 150 km (jasne, ako, kde) otocis tam a spat za 3 hod. ak to treba a stoji za to ... mozno nechce studentku preto, lebo to nie je casto a bola by zakazdym ina. ja by som skor skusila kamosku s detmi, co sa kamaratia, ...

deti95060810
3. jún 2018

aj brat vozil domov ku mame... asi 5 km....mame sa nechcelo...

bosoriak
3. jún 2018

@suel Takto na rovinu ti to poviem: ty chces od mamy sluzbu, ktoru ti ona moze a nemusi poskytnut. Chce ti ju poskytnut za urcitych podmienok, ktore ty mozes a nemusis akceptovat. Tvoja mama nie je povinna strazit tvoje deti. Znie to divne, ale je to tak. Viem, ze to zamrzi (aj my sme si to obcas zazili, no co, pokrcim ramenami a vyriesim si to po svojom). Ale skutocne je potom jednoduchsie si 2x do roka vziat dovolenku alebo nahradne volno alebo najst niekoho ineho. Ak je svokra ochotna, tak svokru. Ak nebude ochotna, budete to riesit.

Nie kazdy stary rodic je stastny z toho, ze ma strazit vnucata. Treba sa s tym proste zmierit a hladat ine moznosti. Vobec to nemyslim ako nejaku vycitku smerom k tebe, ani nechcem vyryvat, ako je tu zvykom "mas deti, tak sa staraj". Len proste obcas treba trochu empatie a pochopit, ze aj ked ty potrebujes, ona naozaj nie je povinna.

Drzim palce, aby ste nasli riesenie.

pribinak
3. jún 2018

@ukulela hej kamoska je Dobry napad

ukulela
3. jún 2018

@deti95060810 len tu je to 150 km (ale aj to sa da akceptovat, ked treba) - no hlavne deti maju skolu. starka by mohla rovno povedat, ze prepac, nepridem, lebo - take a take dovody ... ja moju mamu nezatazujem, nie je tam dobry vztah, ani od nej nic nevyzadujem, a nechcem. svokra - ked sa nam neda maleho doviezt, tak pridu, ked sa nam da, tak dovezieme (je to ale par km a maly je skolkar. zo skoly by som ho kvoli tomu nevyberala)
ku sestre - ked potrebujem - tak vozim, lebo ona nie je mobilna a ma svoje deti (skola), tak to sa musim prisposobit.

katulienkax
3. jún 2018

A to Obaja máte v rovnaký den toľko roboty? Kvôli tomu ani ja nemôžem mat uplne robotu akú by som chcela kedže mam vsetkych ďaleko. Je to obeta mat deti.

ukulela
3. jún 2018

@katulienkax ona pise, ze sa to stava minimalne, tento rok prvy krat. mozno je to nejaka porada, velka prezentacia, firemna akcia do vecera (nie zurka, ale seriozna akcia) ... ak nema velku cast roka problem a je to otazka 5tich vecerov do roka, nema vyznam pracu menit. radsej riesit problem operativne pestunkou/mamou/kamoskou/ ...

jana_eyre
3. jún 2018

jaj ja az teraz citam, ze ide o pracu.. ked je svokra ochotna a nestava sa to casto, tak.nemaj vycitky, ze ti takto pomoze.. mame je asi pohodlnejsie ostat doma, moja svokra je tiez radsej doma, preto.moc nechodi trvalo.kym sme.ju presvedcili, aby prišla k nam, ked mala problem.s nohou.. ale nakoniec sama.videla, ze to nie je nic strasne, ked je teraz ochotna prist az n tri dni..

sense
3. jún 2018

Nasi su dakeko od nas takzr opatrovatelka, ked je to vynimocne a suhlasi nech strazi svokra....

Ak trvas na mame tak musis akceptovat to ze deti postrazi ale u nej...ono 150km nie je tu za rohom

akynka
3. jún 2018

Moja mama chodi strazit k detom..malokedy sa stane ze je nejake vnuca na strazenie u nas. Ak cez den na hodinku dve tak v pohode ale ak na dlhsie tak ide tam. A rovnako aj z okolia co poznam bbky chodievaji strazit deti domov.. je zas ine ak su deti velke. Ale k ide o to ze aj musia chodit do skoly tak nieje o com..kazdopadne neviem naco taka otazka..ak mama nechce tak ju musis zlomit inak ako statistikou z konika 🙂

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
alicka850
3. jún 2018

@suel ja odvazam dceru k nasim, aj ked ide o jeden den. Tam a naspat 120km a zas ju zobrat to iste. Nechcem mamu koli jednemu dnu prehanat, aj keby prisla. Radsej to riesim tak, ze si ju beriem do roboty ked su prazdniny. Niekoho na strazenie, ako Ti tu dievcata pisali ako super riesenie, ja osobne hladam uz rok a doteraz som neuspesna. Nebudem svoje deti zverovat nejakej nastrocnej studentke, alebo mamicke s dalsimi dvoma svojimi, ktora ma problem ustriehnut tie svoje.

suel
autor
3. jún 2018

Tak ja som nehľadala riešenia ako vyriešiť stráženie detí.chcela som vedieť či deti davate starým rodičom alebo dôjdu oni.ja osobne tu u nás poznám veľa babiek čo chodia vnúčence varovať .žiaľ moja mama je názoru že ich mám nosiť.clovek stým nič nenarobí a musí akceptovat.len som bola zvedavá ako to funguje i druhých.dakujem za každý nazor

ukulela
3. jún 2018

@suel no ale 150 km pre nu moze byt daleko/dlho busom/vlakom - ona odmietne, aj keby nemusela cestovat ona, ale by ste ju do/odviezli vy?

sense
4. jún 2018

@alicka850 ja msm takner 17babysitterku studentka obcas na vypomoc a mam s nou lepsiu skusenost ako ked som mala dospelu bezdetnu zenu.....takze vek nemusi byt soravnym ukazovatelom zodpovednosti

montemotherone
11. jún 2018

@ukulela a mama má prečo niečo chápať? Nie sú to jej deti 🙂
@suel 150km jazdiť pravidelne na 1-2 noci... :-/ to jej dúfam budeš aspoň preplácať cestu. Či aj to čakáš že si zaplatí? Nič v zlom, ale príležitostné prozretie, choroba, prázdniny... To je jedna vec. Práca bude ale asi pravidelná záležitosť. Osobne by som to riešila nejakou profesionálnou službou, aj keď pravdu povediac, takú prácu by som si držala keby už bolo naozaj najhoršie a hrozil by nám hlad... 🙄

ukulela
11. jún 2018

@montemotherone ale ona pise, ze je to minimalne - tento rok tusim prvy krat. a tiez som pisala, ze u nas, ked potrebovali babku, tak si ju 200 km doviezli aj odviezli. ak mama povie, ze dones, tak si asi neuvedomuje, ze zo skoly dieta vziat sa nerobi len tal mirnix-dirnix. asi je tam nejaka komunikacna bariera, alebo nieco podobne ...

eliska13
11. jún 2018

@suel sú babky také a onaké.Jedna rada vypadne z domu druhá má rada svoje pohodlie možno má mačku psa zvieratá, nechce nechať muža samého ..niekedy musí byť človek rád, že vôbec chce postrážiť aj, keď u nej doma

Strana
z2