Stráženie detí svokrovcami
Svokrovci bývajú kúsok od nas pár minút peši.. Vzťahy mame také neutrálne viem ze deti( 6 a 2roky) maju radi, tešia sa keď prídu aj im hocičo kúpia atď.. Na celý deň by som obe deti nenechala ale obcas na 2hod áno. Lenže oni neprídu s tým ze ci potrebujeme postrážiť alebo ze by si ich oni chceli zobrať.. Dávate strážiť aj tak ze stále vy prídete s tým ze poprosite ci si deti vezmú alebo ste rezignovali? Svokra je taka ze povie kedykoľvek treba postráži ich pomôže ale je pasívna aby si ich vypytala
sú na dôchodku a nikam nechodia iba nákup
Tak ci mozno vašim pomohlo keď ste častejšie dávali deti ze sa rozkyvali a vypýtal si aj sami alebo sú to proste také typy co nechcú otravovať
@kmagda my to tiež máme takto, sami od seba si ich nepýtajú, ale keď treba postrazia, takisto moji rodičia... Všetci sú ešte pracujúci, tak im to ani nezazlievam, že si chcú aj oddýchnuť aj svoje porobiť. Akože tiez by som uvítala, keby si ich vezmu častejšie, ale tak ok sú to naše deti, tak sa starajme :D :D
@0silvia0 no neskutocne precitliveli ludia su v tejto dobe, naschval som precitala celu diskusiu teraz, ze co sa stalo..
@kmagda kks. Nie,nedávam strážiť.A nemienim to robiť.Svokra stráži rodine staršie dve vnúčatá non-stop.Jedno je tam skoro každý deň a aj u nich spáva.Svokra má svoje zdravotne problémy,navyše je pracujuca.A je mi jej ľúto ked mám pravdu povedať.Mama je na dôchodku.Strazi iba výnimočne.Skor to nazvem návšteva,lebo prídem aj ja,potešia sa s deckami a idem dom.Najstarsi chodí k nim sám,keď sa dohodnu.Strazila mi najstaršieho keď som bola slobodná 20tka a robila 12tky a nikdy jej to nezabudnem.Maju právo na svoj oddych,nás už vychovali.Nechapem mamy,nič v zlom,ktoré túžia po deťoch a keď ich majú,natlačia ich k babkam.Rodic sa má zariadit.Ak treba zmeniť prácu,životný štýl.Ja preferujem svoju vychovu,svoje súkromie,svoj čas s deťmi.Obetovala.som tomu veľmi veľa a na staré kolená to mám tak ako som chcela.Stari rodičia sú tu pre potešenie vnúčat aj seba vnúčatami,nie aby boli otrokmi deti a neviest.Ja až budem raz babka a svokra,ponúknem pomoc samozrejme keď bude situácia ako návštevy lekára,niečo vážne,ale nie 3x v týždni vnúčatu suplovať rodiča a opatrovateľku.Rada sa pobram,pokocikujem.Ale toť vsjo
@kubkovamama presne tak, súhlasím. Tiež nerozumiem, načo má niekto deti, keď očakáva že si bude starostlivosť deliť pol na pol so svokrovcami. Resp.neviem,či to isté nevesty čakajú aj od svojich rodičov a vždy len tie svokry sú zle... Ako potesit sa s vnúčatami je podľa mňa naozaj návšteva, pozvanie starého rodiča na výlet,kde mozu tráviť čas spolu a nie opatrovanie lebo potrebujem ísť do obchodu,upratať si či posedieť na FB.
@tehula2016 babku ste totálne preťazili..a vašim to vyhovovalo....jediné šťastie.ze zrejme bola od cca 55 r. na dôchodku a cez týždeň si potom oddýchla.Toto nie je budovanie vzťahu.ale zneužívanie babky.Ja svoje babky milujem.ony mňa tiež .kým žili a to sme tam boli u jednej raz do roka týždeň .u druhej raz v mesiaci asi 3 hodiny.
@kubkovamama chudák svokra.boji sa otvoriť ústa ...presne o tom to je...haló.nevesty.dnesne babky pracujú a ako to vyzerá budú musieť pracovať možno aj do 70 tky.
@tehula2016 ešte som chcela dodať, že niekedy ženy odchádzali do dôchodku okolo 50tky,bteraz robia do 62 rokov či koľko a to je riadny rozdiel, či už tie ženy sú viac unavené životom,nemajú takú trpezlivosť,toľko síl,majú zdravotné problémy...je iné 50 ročná a 60 ročná žena. Kedy si majú potom ony oddýchnuť,do 60tky makať v práci,potom konečne doma,zas vnúčatá si majú pýtať? Nie každého zas napĺňa starostlivosť o malé deti,veď aj my ženy sme mali ako mladé na materskej dosť s tými detmi,nie vždy nás to bavilo🙈,nie ešte taká 60 ročná zrobena zena
@janinah niečo podobné som teraz napísala🙂😉🤭
@kmagda mame velmi podobnu situaciu a vzdy ked potrebujem, svokra nepovie nie. Nikdy sa sama neponukne, ale to vobec neriesim. Ked treba, vzdy pomoze
@janinah babka to ako zneuzivanie nikdy nebrala,ona cely svoj zivot obetovala rodine,bola taka povaha..nie kazdy mal to stastie zazit taku babku,ja ano..
@summer23456 no napr ja mam tiez dost svojich 3 deti,zas az tak sa v materstve nevyzivam ale ratam s vnucatami a starostlivostou o ne..ja nechcem byt moderna babka,ktora nema cas a zaujem,lebo som si uz svoje vychovala..ked mi zdravie dovoli,budem tu vzdy pre svoje vnucata..
@tehula2016 veď samozrejme, ja skôr hovorím o Tom, že to jedna strana využíva a očakáva,že stari rodičia pomáhajú ale oni nie, lebo predsa majú svoj život. Keď je to v rovnováhe, tak je to ok.
@andreafa trosku prehnany koment nie? Ucime sa vsetci...ci nevesty, ci svokry...no nie vzdy je miesto na diskusiu...nasi su o dom nizsie...ked zacnu vymenuvat dochodcovsky program...stoja mi vlasy dupkom nad prioritami...nikdy to neboli najma vnucata...ano, mozeme poziadat, ....neziadame, leboo...no ak pride akutna viroza je fajn mat zolika, vediet, ze mas s kym ratat...ak nemaju nabity program sopingovacimi aktivitami, ci lekarskymi vyjazdami...komunikacia je zaklad vsetkeho
Mám super rodičov, všetky deti z rodiny ich milujú. Kedysi nám povedali, treba, pomôžeme. Z tej strany všetky decká MŠ-SŠ. My, súrodenci, sme sa vždy pytali, či deti môžme k nim dať. Resp. decká si s nimi už teraz zavolajú a dohodnú sa s nimi sami, či a na koľko k nim pôjdu, a nám to už len oznámia, a či ich tam zavezieme. 🙂 Rodičia sú vždy otvorení, či na pár hodín, či na týždeň (choroba nás rodičov, prázdniny,...) Ale nikdy sa nevnucuju. Dôležité, že sú ochotní a urobia to radi. Samozrejme, už aj odmietli, keď mali program, keď sa na to necítili... Celé je to o asertivite.
A tvoja svokra je tiež vždy otvorená, zoberie. Ako naši.

@aurora33 ja tiež nerozumiem, asi žiaden normálny starý rodič neodmietne postrážiť dieťa, keď treba ale dakto ide do obchodu a musí ku dieťa strážiť svokra. Ja som sama a dcéra bola do mnou u zubára,gynekológa,na odber biopsie na čakala na chodbe,tak pre mňa je to nepochopiteľné,čo treba toľko pomáhať rodičom s deťmi,zvlášť keď sú na to dvaja.