icon

Stráženie problémovej netere

4. máj 2025

Mám manžela, on má brata a jedna sa v podstate o jeho rodinu a konkrétne teraz dcérku. My máme s manželom 4 deti. Chceli sme tri a boli z toho dvojičky. Švagrovci maju dve, už veľkého (15) syna a dcéru vo veku našich dvojičiek. Švagrinej sa žení brať. Svokrovci, u ktorých je neter nonstop sú v tom čase odcestovaní. To bola prvá hádka, prečo musia ísť na dovolenku,.keď oni potrebujú postrážiť dcéru, lebo idú na svadbu. Ja som sa nestarala. Nie je to moja vec. Čo sa týka netere tak je to veľmi problémové dieťa. Navštevuje psychológa, stále chodia do škôlky "na koberček" čo zas vyviedla. Už ju chceli viac krát vylúčiť zo škôlky! Veľmi sa nestretávame. Naše decká nechcú chodiť ani k babke, lebo je tam stále ona, ničí im hračky, robí zle, neraz som riešila, že naše dvojičky boli doškriabané, pokúsane... Proste zle, u nás doma tiež narobila paseku.
Včera sme sa stretli u svokrovcov. Švagriná bola zrazu mimoriadne komunikatívna a veľmi sa zaujímala ako sa máme, ako si žijeme, to predtým nikdy nerobila. Len tak mimovoľne z nej vyliezlo, že: ono, veď brať sa žení a tak sa chcela opýtať, že či môže mala zostať u nás ale dovezú ju už v piatok večer aby sa dobre vyspali a prídu v nedeľu podvečer".
Povedala to ale keby u nás mala spala každý druhý týždeň. Ja som zostala zaskočená ale hneď som povedala, že nie, že si na to vôbec netrúfam a, že máme už nejaký program. Začala mi rozprávať, že aký program, že veď jej sa žení brať, svokrovci sú preč, tak kto iný by mal strážiť malú???
No, proste to skončilo hádkou, ona šla preč, svokra povedala, že chápe ale, že sme jej pomôcť mohli. No úprimne, ja nemám vôbec chuť jej pomáhať. Inokedy nás ignoruje, moje decká majú z jej dcéry stres, jedna dvojička plakala, keď zistila, že by u nás mala spať. Môj manžel si myslí to isté a okamžite povedal nie. Švagor ani neviem... Strážili by ste dieťa za takýchto okolností?

gov
Odpoveď bola odstránená
isis234
4. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov nie do ústavu. Rodičia by sa je mali denne venovať

gov
Odpoveď bola odstránená
autor
4. máj 2025

A úprimne ja sa aj bojím. Bojím sa aj o neterku aj o svoje deti. Tam stačí naozaj moment a moja malá má šrám cez oko.
Ja si myslím, že keby sa jej reálne venovali, tak ona mohla byť úplne niekde inde. Miesto toho pozerá do tabletu strašne hodiny ale zas ja sa nečudujem ani tým svokrovcom. Majú svoj vek, nezvládajú robiť animátora chorému dieťaťu. Zatiaľ čo švagriná ide cvičiť, s kamoškou na kávu a ja neviem kam.

buberova
4. máj 2025

A ešte druhá vec, keď aj tvoj chlap hovorí nie tak nemáš najmenší dôvod vyhovieť švagrovcom

heidi4
4. máj 2025

Inak mierne mimo temy (suhlasim s jasnym nie), som velmi zvedava, ked svokrovci budu starsi, slabsi, chori, ci bude svagrina prva, kto sa o nich postara a pomoze im, ako vdaku za ich pomoc po cele roky. Skor mi nieco hovori, ze ona prva sa im bude vyhybat a este bude otravena, ked ju poprosia o pomoc.
A takisto som zvedava, co budu robit, ked svokrovci uz nebudu, vyhodia dieta na ulicu? Susedom? Neviem si to predstavit, ale iste daju opat ruky prec, vsak ako inak.
Nech si zaplatia opatrovatelku, ale uz teraz ju lutujem.

lenkasarka
4. máj 2025

Ja sa nedivím, že sa bojíš. Človek dáva pozor na vlastne deti a tu si zlomí ruku,tu rozbije hlavu. A zodpovedná za dieťa by si bola tie dva dni ty.

mikadooo
4. máj 2025

Nie. Za to že svokra by bola ochotná, nemusí byť ochotný celý svet. Super že ty+manžel ste sa zhodli. Bodka. Švagriná nech sa nasiera koľko chce. Jej problém, nie váš. A svokra nech ťa neprerába na svoj obraz, ty si povinná mať na prvom mieste pohodu svojej rodiny, nie švagrovcov.

schatzinkaschatzinko
4. máj 2025

Ja sa chcem len jednu vec opýtať. To ona sa spýta na stráženie, Ty odmietnes a ona začne po Tebe vrieskať? Ja si toto neviem predstaviť, akú musí mať pani v komunikácii posunutu hranicu. Veď nech si zaplatia opatrovateľku. Ale môžeš byť hrdá na to, ako si slušne odmietla. Mne príde vždy divne, že človek, keď nechce, musí udávať ešte aj dôvody, aby bolo ..dobre. ona teraz čaká, že jej zavoláte, ospravedlnite sa a budete to dieťa strážiť? Super vec, že pri Tebe stojí manžel. Nechceš strážiť, nestraz. A ono už dosť veľa vypovedá o vzťahoch, keď sa malé dieťa pri myšlienke na stretnutie so sesternicou rozplače, Ale evidentne nie od šťastia..

heleninamama
4. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov Jedine ty tu uvažuješ realisticky. To decko je deviant, rovnako ako ten chalan zo Spišskej Starej Vsi, ktorý začínal podobne. V škôlke terorizoval iné deti a učiteľky a napokon to vďaka podobnej tolerancii, akú niektoré predvádzajú tu a ochrannej ruke rodiny a spoločnosti dotiahol na dvojnásobného vraha. Vtedy sa tu všetky rozčuľovali a ľutovali obete. A teraz ľutujú vyšinuté decko? No , bohužiaľ, určite percento jedincov v populácii je geneticky vadné - psychopati, sociopati, násilníci a tí patria do ústavov. Takto by som to prezentovala aj švagrovcom a určite viac so strážením svojho nepodarka otravovať nebudú.

colsami
4. máj 2025

Vobec necitam komentare, ale po precitani Tvojho prispevku som presvedcena, ze si reagovala dobre. Normalne by som povedala ze nie, proste si na neterku netrufam a nechcem aby sa nieco stalo, takze taku zodpovednost na seba nevezmem. Bodka. Super, ze ste s muzom za jedno. Nemaj vycitky. Aj keby ste vsetci mali najlepsie vztahy na svete, proste take dieta by som na strazenie na dva dni nevzala (a to tiez su u nas stale deti zvierata ruch, nejde o moju pohodlnost). Co riskovat, nejaky problem naozaj?

pribinak
4. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov vyhľadaj odbornú pomoc, sám nie si v poriadku
Jedna vec je mat negatívny nazor, ale to čo tu ty dnes predvádzaš je grc

taktotedanie
4. máj 2025

Nie nestrazila , rodina je sice rodina ale aj to ma svoje hranice, zareagovala by som rovnako
Svagrina mech nejdu na svadbu alebo nech si dieta beru so sebou

pribinak
4. máj 2025
@heleninamama

@gov Jedine ty tu uvažuješ realisticky. To decko je deviant, rovnako ako ten chalan zo Spišskej Starej Vsi, ktorý začínal podobne. V škôlke terorizoval iné deti a učiteľky a napokon to vďaka podobnej tolerancii, akú niektoré predvádzajú tu a ochrannej ruke rodiny a spoločnosti dotiahol na dvojnásobného vraha. Vtedy sa tu všetky rozčuľovali a ľutovali obete. A teraz ľutujú vyšinuté decko? No , bohužiaľ, určite percento jedincov v populácii je geneticky vadné - psychopati, sociopati, násilníci a tí patria do ústavov. Takto by som to prezentovala aj švagrovcom a určite viac so strážením svojho nepodarka otravovať nebudú.

@heleninamama ja s tebou zvyčajne súhlasím, ale dnes nie. Decko a deviant? Trochu preháňaš ….

Nie sú povinní im vyhoviet, ale zas čo sa tu spustil za hejt má skolkarku tiež nie je v poriadku

Nevieme či to dieťa má diagnozu, alebo je len zanedbaná. Mame len 1 pohľad na to dieťa

januska12323
4. máj 2025

Je mi úplne jedno či má diagnózu alebo je len nevychovaná, aj dieťaťu s diagnózou sa dá veľa vecí vysvetliť ale to by sa jej niekto musel venovať. Prečo by to mala robiť práve autorka? Za to, že sa k nej raz za celé roky správali dobre?

autor
4. máj 2025
@schatzinkaschatzinko

Ja sa chcem len jednu vec opýtať. To ona sa spýta na stráženie, Ty odmietnes a ona začne po Tebe vrieskať? Ja si toto neviem predstaviť, akú musí mať pani v komunikácii posunutu hranicu. Veď nech si zaplatia opatrovateľku. Ale môžeš byť hrdá na to, ako si slušne odmietla. Mne príde vždy divne, že človek, keď nechce, musí udávať ešte aj dôvody, aby bolo ..dobre. ona teraz čaká, že jej zavoláte, ospravedlnite sa a budete to dieťa strážiť? Super vec, že pri Tebe stojí manžel. Nechceš strážiť, nestraz. A ono už dosť veľa vypovedá o vzťahoch, keď sa malé dieťa pri myšlienke na stretnutie so sesternicou rozplače, Ale evidentne nie od šťastia..

@schatzinkaschatzinko ona mi to v podstate oznámila. Nepýtala sa. Resp. nečakala na moju odpoveď. Hneď oznámila, že ju dovezú v piatok aby sa v sobotu mohli dobre vyspať a večer vydržali a prídu až v nedeľu, keď si odpočinú. Ja som povedala, že máme program a, že si na to netrúfam a už vôbec nie na celý weekend. Švagriná povedala, že nech nepreháňam, že to bude v pohode a deti sa budú tešiť. Ja som povedala, že nie, že ideme preč a naozaj mám strach. Nech sa nehnevá ale nie. Ona začala zvyšovať hlas, že sa jej žení brať a čo má ona robiť, ona tam tu malú ťahať nebude, chcú sa zabaviť a ako to, že nemôžme a kto iný, keď nie my, keď svokrovci sú preč a ona s tým počítala a aký máme problém s tým, že tam bude spať, na to už moja malá plakala, že nechce ale jej je zle rozumieť,keď plače,plakala to mne do ucha. A potom už prišiel aj moj muž, že nie a nech prestane kričať, že desí deti, že nebudeme všetci riešiť jej dieťa, že keď ho mali, majú sa o neho starať (on je tiež nešťastný z toho, že rodičia majú nonstop na krku malú a nemôžu nič, ešte im bolo vyčítané, že si dovolili ísť na dovolenku 🙈). A potom už len krik a výčitky a osočovanie

Ešte doplním , že môj muž ju strážiť nepôjde. Maju úplne nulový vzťah. On by ju išiel strážiť tak, že sú na svadbe, dovezú ju domov a uložia a on tam len prespí aby nebola sama. Ale nebude sa o ňu starať. Naše 4 decká zvláda úplne v pohode. Bola som týždeň na školení a bol s nimi sám a v pohode. Ale toto nie.

nikushka8
4. máj 2025

Nie nestrazili, po svagrinom vystupe uz vobec nie,kedze nevie ako sa slusne spravat. Namiesto toho,aby vas slusne poprosila o postrazenie na par hodin,aby mohli ist na obrad a v noci sa vrátiť. Nie je dovod si robit kvoli odmietnutiu vycitky.

guliver19
4. máj 2025
@sasa1310

a ku komentárom. Treba si uvedomiť, že to dieťa ma evidentne nejaký zdravotný problém. Je ťažšie zvládnuteľné. To znamená, že ťažko s takým dieťaťom pôjdu rodičia na svadbu. A ak dokážu svokrovci pomôcť a byť s tou malou bez problémov. Nevidím dôvod, že by tom autorka na 2 dni nezvládla. 2 blbé dni z celého života. Však o tom je rodina nie? Treba vlastným deťom trošku vysvetliť, že "Anička" je iná, že má problém, že nerozumie všetkému a tiež sa potom aj tie zdravé deti inak správajú a sú ohľaduplnejšie. Len tu je jedno zjavne choré dieťa odstrčené, lebo však je nevychované

@sasa1310 mozes sa ponuknutvze si decko zoberies!!

guliver19
4. máj 2025
@anna777115

Autorka je mi veľmi ľúto toho dievčatka. Ako by si sa cítila, keby sa jednalo o tvoje dieťa. Ja, dom si na začiatku myslela, že sa jedná o nejakú pubertiacku, nie o malé dieťa. Svokra si mala náhrdelník odložiť na miesto, kde sa nedostane a byť pri nej veď je to malinké dieťa. Keď si na ňu netrufnete, tak si to mala aj tak prezentovať švagrine, slovami "prepáč ale Marienka, je veľmi temperamentná a živá, netrúfam si ju opatrovať, lebo sa obávam aby sa jej niečo nestalo".

@anna777115 ved to jej povedala. Citaj s porozumenim a nepoucuj !!

januska12323
4. máj 2025

Stojte si za svojim.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
som_realistka
Autor odpoveď zmazal
raffaella
4. máj 2025

Veľmi dobre si zareagovala a je super, že ste v tom že s mužom zajedno.

karolinakr
4. máj 2025

ktora mamička z MK sa hlasi na jej stráženie? 😀 ponuky do piatku večer posielajte mailom na adresu...

koniarova
4. máj 2025

Postrážila by som. Ale išla by som ja k ním domov. Muž by zostal doma s našimi deťmi. Po tom, čo tu čítam sa ani nečudujem, že je taká nenávisť v spoločnosti. Keď v rodinách si nevieme pomôcť.

autor
4. máj 2025
@koniarova

Postrážila by som. Ale išla by som ja k ním domov. Muž by zostal doma s našimi deťmi. Po tom, čo tu čítam sa ani nečudujem, že je taká nenávisť v spoločnosti. Keď v rodinách si nevieme pomôcť.

@koniarova ona ale nechce aby som šla ja tam. Ona sa chce v sobotu ráno vyspať, mať pohodový deň, ísť na svadbu a celú nedeľu na zotavenie.

olimuc
4. máj 2025

Nie, to dievcatko aj ked ho vsetci lutuju, lebo je male, proste nie je v poriadku … sociopati sa nevychovaju oni sa narodia … ziaden psycholog/ psychiater im nepomoze. Ich mozog nikdy nebude fungovat normalne … cim skor to rodicia pochopia tym lepsie … nastavit lieky na “ukludnenie” a mozno ma sancu fungovat. Ale normalna nebude nikdy … to, ze oni sa chcu zabavit nie je tvoj problem. Mas 4 deti … je vas doma dost, nejake problemove dieta, kt potrebuje 100% dohlad … nemyslitelne. Ak by bola normalna tak ok a s detmi je ok, preco nie … ale za tychto okolnosti NIE

anna777115
4. máj 2025

Tak, ale to správanie sa odvíja od výchovy. To dieťa sa zlé nenarodilo. Ja, neschvaľujem správanie jej rodičov, len obhajujem to dievčatko, lebo je táto stále malé dieťa.

anna777115
4. máj 2025
@guliver19

@anna777115 ved to jej povedala. Citaj s porozumenim a nepoucuj !!

@guliver19 A ty nepoučuješ teraz ty mňa? Ja, nevravím že súhlasím so správaním švagriny, ale na osobu dieťaťa sa autorka nevyjadruje veľmi pekne.

autor
4. máj 2025
@anna777115

Tak, ale to správanie sa odvíja od výchovy. To dieťa sa zlé nenarodilo. Ja, neschvaľujem správanie jej rodičov, len obhajujem to dievčatko, lebo je táto stále malé dieťa.

@anna777115 ja Ti rozumiem. Mne je jej tiež ľúto. Veď ona ani nevie kam patrí. Ale ja ju nezachránim.
Ako sa nevyjadrujem pekne? Ja chápem, že to dieťa nie je ok. Píšem holé fakty. Chápem, že je chorá. Len opisujem, čoho je schopná a prečo ju nechcem strážiť. Čo také nepekné som napísala?