icon

Stretávanie sa rodičov a deti počas Covidu-19

andromedea
2. mar 2021

Prosim vas, ako zvladate byt s detmi izolovani? Ja uz mam pocit, ze sme jedina domacnost, ktora sa na ulici nestretava. Naši susedia (5+ domacnosti) su permanentne vonku, decka sa spolu hraju ako keby sa nechumelilo. My sa snazime s malou chodit na vylety do prirody (aj tam na sankovacke kaslali na opatrenia) a vdaka bohu, ze mame psov, ktorych miluje, ale uz mi trha srdce, ked sa nalepi na branu a ukazuje na deti, ako sa prehanaju na odrazadlach. Vcera sme sice boli vonku pred domom a mala sa drzala v ustrani, ale mam blby pocit (bude mat 2r).
Viac menej chcem asi len pocut povzbudive slova, ze v tom nie som sama a ze to zvladneme. Nemam zaujem teraz riskovat nakazu, este k tomu som aj tehotna, takze vazne nie dakujem. Mimochodom, susedia sa na nas asi urazili kvoli tomuto, lol.

jankapepe
2. mar 2021

@andromedea mylíš sa, izolácia u mňa neznamená sedieť doma. Izolácia znamena izolovať sa od ľudí.
Pre človeka ako aj iné primáty je to jednoducho neprirodzené, človek je tvor spoločenský a na včlenenie sa do spoločnosti sa v tej spoločnosti jednoducho musí vyskytovať.

ibrunova
2. mar 2021

@andromedea Jaj tak na to sa môžeš vieščo.. Práveže máš pravdu..Veď robíš všetko ako máš, nestretávate sa, von chodíte, na ostatných sa vykašli, my tiež takto žijeme, je to náročné, ale vydržíme 🙂

jankapepe
2. mar 2021

@andromedea vidíš a prečo potom taký rešpekt pred coronou? Veď si dodrz odstup a vybavené.

jankapepe
2. mar 2021

@andromedea mimochodom ako vieš že ste nemali covid? Bezpriznakovych prípadov je veľmi veľa 🙂

gubiko
2. mar 2021

my sme na tom rovnako. ale nie preto, že by sme to nejako cielene chceli, teraz už nie. chceli by sme sa vídať s nejakou rodinou s deťmi, ale nikoho takého nemáme. tak som veľmi vďačná, keď náhodou stretneme na ihrisku deti, s ktorými si tie moje sadnú a pohrajú sa. vidím, ako nám to všetkým pomôže. aj dcéra celý večer potom hovorila o "kamarátkach", ako im bude spievať a pod. až mi srdce zovrelo. my už toho máme dosť. keby sme mali nejakých priateľov tu u nás v okolí, s respirátormi sa s nimi určite vídame. máme jedných priateľov a oni žijú v úplnej sterilite, nevídajú sa s nikým. ale nechcem to hodnotiť. každý túto situáciu spracúva inak. ja tak, že už mám dosť a chcem kontakt s ľuďmi. vídame sa už 4 mesiace IBA a len s mojím otcom a jeho ženou, ktorí covid prekonali, a s mojou sestrou, ktorá sa dáva nonstop testovať a nevída sa s nikým. a milujem ich najviac na svete, ale už mi chýba kontakt aj s inými ľuďmi.

sense
2. mar 2021

@andromedea tak odstup od ludi mam aj ja v ramci moznosti kedzw pracujem,... a stretavanie so znamimi je tiez s odstupom, neobjimame sa ani sa nebozkavame....so susedmi si dame aj kavu vonku na ihrisku s odstupom....
A ano izolovanie znamena pre mna stranenie sa vsetkych a vsetkeho.... v opacnom pripadr to nie je pre mna izolacia....

andromedea
autor
2. mar 2021

@jankapepe ja s tym, ze clovek je tvor spolocensky suhlasim, preto som riesila tuto kvazi dilemu. Ale len som sa uistila, ze robim spravu vec, aj ked mozno nepohodlnu.

jankapepe
2. mar 2021

@andromedea to či konáme správne sa uvidí časom......
( Myslim tvoje ale aj moje konanie)
🙂

misickaa4
2. mar 2021

@andromedea scestne pisete jedine vy...takze vase dieta tym, ze je zaocko, neochorie na ziadnu chorobu ?🤣 dajte sa zapisat teda do nejakej knihy rekordov...ja som neprisla rypat , len sa treba zdravym sedliackym rozumom pozriet na dany problem a nie len, co mi povedia na markize...

lucia147852
2. mar 2021

@andromedea my sa tiež izolujeme. Sme malé mesto, jedno z najhorších na svk. Pod oknami mame ihrisko, plne deti s rodičov bez rusok. Ja som riziková, určite to nemienim riskovať. Snažím sa dcére vynshradit ako sa len dá. Nesedime doma, ale tomuto sa ozaj vyhýbame. Tie názory typu dokedy sa budeme izolovať, sú aj iné choroby, spôsobujú akurát tu situáciu aká tu je a o to dlhšie zo bude trvat. Známa dr robí v NUDCH a veru sú aj detičky v zlom stane s covidom, 5 deti na svk už zomrelo. Len ľudia si to uvedomia až keď sa to týka ich. Vôbec neni pravda, že umierajú len stari s chorí, ale čím ďalej aj mladšie ročníky, zdraví ľudia. Želám veľa síl

andromedea
autor
Autor odpoveď zmazal
jana005
2. mar 2021

@lucia147852 ahoj, prepáč, ale neverím, že päť detí na Slovensku zomreli na covid.
Už by toho boli plné noviny, aby u ľudí vyvolali ešte väčší strach

jankapepe
2. mar 2021

@lucia147852 https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=...

Príklad, len úrazy. Dohľadam ti aj štatistiky úmrtnosti deti na Slovensku. Mimochodom je celkom zaujímavé pozrieť si počet potratov ročne na SVK. Ak to berieme čisto racionálne, 5 deti je kvapka vody v mori.
Česť pamiatke všetkých mŕtvych deti. Aj tým čo zomreli inak ako na coronu.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
andromedea
autor
2. mar 2021

@lucia147852 presne, takyto pristup je recept na katastrofu. Plus ludia, co sa nedaju zaockovat, lebo "nebudem sa dat kazdy rok ockovat ako na chripku" 🤣 ale naši susedia, co mali covid minuly rok, si myslia, ze su imunni
voci britskej aj juhoaf. mutacii. Rozum mi stoji.
A ludia este riesa, ci to bolo umrtie na alebo s Covidom. O par mesiacov, ked budu ludia umierat na sekundarne ochorenie, ktore covid sposobil, budu velmi prekvapeni.

jankapepe
2. mar 2021

@lucia147852 roku 2017 bolo zaznamenaných 14,5 tisíca potratov, v tom 9 083 umelých (62,6 %)
a 5 438 spontánnych (37,4 %). Na 1 000 obyvateľov stredného stavu pripadli takmer
3 potraty. Zo 100 tehotenstiev bolo 20 ukončených potratom.

Ak pôjde pošlem ti aj link štatistický úrad SR. Žiadny článok..

veronikaszabova
2. mar 2021

@andromedea ja som astmatik, mam CHOCHP. Cize rizikova skupina.
A neizolujeme sa. Aj na ihrisko chodime.

andromedea
autor
2. mar 2021

@snezienka33 a ja nepotrebujem byt na JiSke. Hm, co je asi dolezitejsie

lucia147852
2. mar 2021

@jankapepe porovnávať potraty a chorobu ju kus irelevantne. Ja teda nie som za potraty, ale je to úplne iny problém. Tak isto deti pomru zlou starostlivosťou lekárov, na úrazy, pri autonehodách...
@jana005 je to oficiálna štatistika úmrtí od 0-10 rokov, ja poznám 1 dieťa s ťažkým priebehom v nemocnici, ale žije a ak by chcel niekto rýpať, zdravé dieťa, nemá ani alergiu

Ja mám v rodine a blízkom okoli veľa skúsenosti s koronou a teda pekne nie sú, niektorí ľudia sú tu bohužiaľ s nami už neni, niektorí sa ešte trápia, oni majú následky. Sú aj takí čo mali soplik alebo nič. Vie niekto z nás v ktorej skupine bude ? Poznám aj ľudí, ktorí mali koronu na háku a potom nadavali ako nič nefunguje, ako im je zle, neni miesto v nemocnici. Poznám 40 ročného chlapa po ktorom ostali 2 malé deti, a další bojujú na ÚPV teraz. Neni to len o tom či sa cítim fit. Kamoskina mama, kopec diagnóz a prekonala ani nevedela jak, jej otec 100% zdravý nemocnica, kyslík. Vždy sa popri chorobách s tragédiách chce niekto nabaliť, niekto to zneužiť, ale to že sa budeme tváriť že covid neexistuje, alebo je neškodný neznamená že to tak naozaj je.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
jana005
2. mar 2021

@lucia147852 kde prosím ťa nájdem, že tie deti zomreli ozaj na koronu?
Ja mám z korony rešpekt, práve preto, že neviem aký priebeh by sme mali, ale teraz nebudem zatvorená doma a nepôjdem na čerstvý vzduch.
O tomto bola táto téma, že autorka vidí vonku ľudí a ona tam nejde.
My sme ináč stále doma, len manžel chodí do práce a na nákupy, ale teda von s malým idem ešte s jednou kamoškou z dediny, ktorá je tiež doma s malým.
Nemyslím si, že ju ohrozujem alebo ona mňa.
Ak je toto nezodpovedne, tak potom už fakt ničomu nechápem

domka555
2. mar 2021

Ja sa snažím izolovať a chodiť len okolo domu. Najhoršie je že u mňa je to zas tak že aj keď ja sa snažím všetko dodržiavať, tak manžel ktorý má určený styk s našou dcérou si tam počas našich návštev volá príbuzných a keď s tým nesúhlasím som najhoršia na svete 🤦 situácia ktorá tu je vznikla presne kvôli ľuďom ktorí nerešpektujú nič a nikoho. Každý sa oháňa len právami a na povinnosti nemyslia.

jankapepe
2. mar 2021

@lucia147852 a to že žena potrati kvôli chorobe? Veď to je úplne bežné.....ak sa nebavíme u umelých potratoch.

jankapepe
2. mar 2021

@lucia147852 poslala som ti link kde máš aj detskú úmrtnosť. Áno stovky detí ročne zomrú na choroby iné ako je corona.

andromedea
autor
2. mar 2021

@ibrunova dakujem za mile slova, toto bolo jedine, co som potrebovala, nie mudrovanie ♥

andromedea
autor
2. mar 2021

@jana005 asi sme sa nepochopili. My s malou sme vonku kolko sa da, chodime aj mimo bydliska do prirody, ale ak su decka vonku, nejdeme sa s nimi hrat. Hrame sa v zahrade alebo na terase, alebo ich len obideme ked ideme vencit psov. Tot vse.

andromedea
autor
2. mar 2021

@domka555 👏 super napisane

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
domka555
2. mar 2021

@snezienka33 toto je presne taký pohľad, že aha oni to nedodržiavajú nebudem ani ja. Ja nemôžem ovplyvniť ich konanie, ktoré teda správne nie je. Ja to robím pre seba a svoju rodinu.