icon

Stretávate sa zo slušnosti aj s kým nechcete?

26. feb 2020

Ahojte, mám sa stretnut s nevlastnou babkou, ale vôbec sa mi nechce🤦🏽‍♀️ Keď som bola dieťa, robila medzi nami veľké rozdiely, vlastným biologickým vnúčatám kupovala rôzne sladkosti, nám so sestrou max jednu čokoládu, ako deti sme to veľmi vnímali a aj preto ju nepovažujeme za rodinu, ale skôr za cudziu. Nebol tam záujem o vzajomne stretávanie sa, kým jej vnucata neodišli zit do zahranicia a teraz sme jej dobre aj my so sestrou, lebo sa citi sama. Najhoršie je, že stále dáva nevyžiadané rady. Minuly tyzden mi volala, bola som chora, 10 minut do mna hustila, že si musím spravit odvar s cibuľou, medom a cesnakom(najstojcila, že musím, musím a mne už len z tej kombinacie je na vracanie, nie to ešte pit) a zase mi je blbe klamat, že Ano, spravím si ho, aby bola spokojna. Za mesiac mám termin porodu, už sa len gulam, hocikedy na mna chodia mdloby, na stretko mám zobrať aj svoje 2 ročne dieťa, ktoré chce vidiet, ale to neobsedi 2 minuty, keďže má obdobie vystrajania. Mám teda morálnu dilemu, či sa s niekym stretnut len pre jeho potešenie, alebo som velky sebec, keď sa mi nechce pocuvat 2 hodiny mudrovania a popritom si nahanat po cukrárni dieťa, keď miesto toho môžem doma radšej lezat?😀

limetka69
26. feb 2020

rob to čo ťa robí šťastnou, 🙂

nistika
26. feb 2020

no bolo by to pekne, ako vravíš ona sa cíti teraz sama...ale povinná nie si...my sa tiež stretávame s ľuďmi s ktorými nechceme - otravné rodinné návštevy svokrovci asi sa to proste robí...

dskjhfdlkdjhl
26. feb 2020

Ja sa stretavam len s ludmi, s ktorymi chcem (samozrejme nemyslim nahodne, alebo pracovne stretnutia). Na druhej strane, so starsim dietatom aj tak musis chodit von, tak ak ju to ma potesit-ale urob podla svojho najlepsieho svedomia a vedomia.

0silvia0
26. feb 2020

v prvom rade babke odpusti tie rozdiely, ktore robila medzi vnucatami. Aj u nas to bolo...
Stari ludia sa citia sami, ale minulost uz zmenit nevedia. Raz, ked tu babka nebude, mozes si to vycitat, ze si sa s nou nechcela stretavat. Ber to ako skutok pomoci blizkej osobe...
Aj ja to tak robim. Mam babku v inom meste, zostala sama, nejaky extra vztah sme nikdy nemali, ale aspon raz do mesiaca pridem, navarim, napeciem, posedim...

angela85
26. feb 2020

Áno stretávam,so svokrou,aby bol muž spokojný a šťastný,lebo je babkou mojich detí a mamou môjho muža a áno robím aj milosrdne klamstvá,lebo takto to lepšie prežijeme všetci a je pokoj v rodine a už aj v mojej duši,hlavne keď už s ňou nežijem a vidíme sa Max raz za mesiac

snehulienka8
26. feb 2020

ja navstevujem manzelovu rodinu, hoci on sam na to kasle..chcem aby aj moje dieta, vnuca raz navstevovalo mna, istotu, ze to tak bude, nemam, ale nemam ani 15rokov aby som sa oduvala, ak mi niekto nesadol..

rumkolka
26. feb 2020

Ano,stretavam a robim tak pre dobro niekoho ineho a tym padom aj pre svoje. A teda za predpokladu ze mi ten clovek nejako umyselne neublizil samozrejme. Ono totiz,je strasne jednoduche hodit sa do pozy urazenej a vyhovarat sa na to ci ono,ale zivot nieje ciernobiely a nikto z nas nieje dokonaly. Myslim,ze treba byt k ludom zhovievavy,pretoze vsetci sme len ludia.

mila23
26. feb 2020

ber to ako posledne stretnutie pred dost dlhym obdobim kedy sa s nou nebudes musiet stretavat - kedze po porode ju asi dlhsie nebudes navstevovat. Ja by som sla na pol hodinku zo slusnosti. Babka chce byt uzitocna a citit sa potrebna,preto dava nevyziadane rady. Ja mam tiez taku tetu - ona bola ucitelka prvacikov, takze je zvyknuta vsetkym vraviet co maju a ako robit. Jednym uchom dnu a druhym von. Alebo sa snaz zmenit temu na nieco ine...
ak nemate dobry vztah - vol neutralne temy, nerozpravaj moc o sebe a rodine - nech nema zbytocne snahu pomahat a davat rady.....

nairia
26. feb 2020

odhliadnuc od krivd z detstva, neviem, ci by som teraz silila to stretko - ak sa uz necitis komfortne, tak netlac na pilu... ak vas chce silou-mocou vidiet, moze prist aj ona ku vam, nie? ale samozrejme je to momentalne na tebe... a co sa tyka rodiny, pokial nie su uplne narusene vztahy, ze sa do spiku kosti nenavidite, tak je fajn udrziavat aspon zo slusnosti nejaku frekvenciu navstev... holt, s nevyziadanymi radami to urcite mysli dobre, aj ked to cloveka vytaca - jednym uchom dnu, druhym von, odpoved "ano, urobim"...

lucks6
26. feb 2020

ako vies, na jednej strane by sa teda patrilo, no ak ta to robi nestastnou a mas z toho nervy, ktore by si si v tomto stave teda mohla usetrit, tak by som tu nevstevu teda ozaj zvazila

wieruska1
26. feb 2020

Ano ak ide o rodinu, lebo nie je nic jednoduchsie ako zivit v sebe krivdy minulosti a cakat ze sa ospravedlni ten druhy. A potom roky bezia a je to luto castokrat obom stranam no spravit ten krok vpred uz ani jedna nedokaze.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
midka
26. feb 2020

myslim, ze si aj ty objektivne v celkom komplikovanej situacii,, a ked jej povies, ze teraz sa ti vobec neda,,, tak to musi pochopit,, stretnutia rusime aj ludom, ktorych mame radi,, nie je na tom nic vynimocne,,, mnohe mesiac pred porodom uz lezia doma s nohami hore,,, takze je to pochopitelne,,,,,ak ti to proste nevyhovuje

tinapa
26. feb 2020

No v tehotenstve by som ani ja nedostala do seba odvar s cibuľou a medom, hoci je to veľmi účinný prostriedok na kašeľ a hrdlo. Keď nechceš ísť, vyhovor sa, že sa necítiš dobre a nechoď. Je to legitímne, keďže si mesiac pred pôrodom a ani klamať nebudeš... Potom by som ale za ňou zašla a porozprávala by som sa s ňou asi.. Otvorene o všetkom, uľaví sa ti.
Ak teda sa s ňou dá rozprávať.

sunny8
26. feb 2020

Dám ti len jeden citát a odpovedz si sama *uisti sa že kým druhým hovoríš "áno" sebe nehovoríš "nie"* ...

jaskolka
26. feb 2020

A prečo sa s ňou máš vlastne stretnúť? Keď očividne si nemás s nou co povedať? Niekto ta núti, rodičia, alebo?

monikatopolcany
26. feb 2020

Úprimne to podľa mňa závisí od povahy. Sestra nevie povedať nie a je z toho nešťastná. Často máva neohlásené návštevy, stretáva sa s ľuďmi, ktorých nemusí, nevie si povedať ani vo vlastnom dome keď sa jej nepáči čo robí návšteva (myslím veci, ktoré sa nerobia.. aspoň podľa mňa ich nerobí normálny mysliaci človek.. veci, ktoré doma nerobia ale tu doma nie som tak čo..). Častokrát keď sa o tom rozprávame až mi závidí moju povahu.. ja si totiž na rozdiel od nej viem povedať a nerobím zle sama sebe.. nechcem niekoho vidieť? Tak mu poviem, že nemám čas. Vadí mi čo robí návšteva, tak jej poviem aby si nabudúce toho psa ku mne nevodila napríklad a tak ďalej.. áno je jej smutno ale to nie je tvoja chýba a ani povinnosť sa s ňou stretávať, hlavne keď len hustí a pritažuje ti namiesto pomoci, navyše v tvojom stave.. mimochodom to môže byť dobrá výhovorka prečo nejsť na návštevu hlavne keď vlastne ani neklameš 😉 v každom prípade moja rada nerob zle sama sebe kvôli niekomu inému..

caroline_
26. feb 2020

Určite nie.. Ešte keď sme bývali s manželom v našom rodnom meste kde aj naše rodiny, som sa povinným stretnutiam so svokrou vzdy úspešne vyhybala, raz som bola chorá, raz v práci... :D neskôr sme to vyriešili ze sme sa odsťahovali skoro 200km..ešte kým som bola mladšia som tie umelé silene pretvarujuce sa návštevy ako tak trpela, ale potom som si povedala ze načo...

h2
26. feb 2020

Tak jasné, že sa zo slušnosti stretávam aj s ľuďmi, s ktorými by som nechcela, ale v tomto konkrétnom prípade by som na Tvojom mieste na stretnutie s nevlastnou babkou nešla.

vinejka6
26. feb 2020

Nestretávam sa s nikým s kým nechcem. Netravim čas a ľuďmi, s ktorými ho tráviť nechcem, len preto, že sa to odomna očakáva, žiada alebo len preto, aby bol pokoj v rodine a pod. bludy. Rob to, čo chceš ty, nie to, čo chcú iný.

rainee
26. feb 2020

Je to zbytočné. My sme sa tiež z povinnosti stretávali s rodinou, trpela som tam, nútená konverzácia o ničom, celé zle. Potom sme si povedali dosť, budem sa stretávať len s kým chcem a s kým mi je fajn.

blunka
26. feb 2020

Som mesiac pred porodom a mam mdloby a ročnu dceru.
Nie určite by som nešla a radšej ležala na gauči.
Normalne by dom povedala že sa na to fyzicky necítim dojsť tam a behať za dcerou, však je to pravda.
Iba ak by sa po odmietnutí ona ponukla že dojde ona ku mne domov tak by som suhlasila.
Ja lezať na gauči a ona mi tu može vypravať a zabávať dceru.
Dnes som tu tak mala moju tetu.
Ale ja ny som sa už netrepala nikde, vždy si pomyslim že aj škoda niekde ochorieť pred porodom.
Zajtra rano mam poradňu a budem rada keď uspešne absolvujem tento nutný výlet.

autor
26. feb 2020

Baby, ja k nej nemam krivdu, len som chcela ozrejmiť, že keď ona sa k nám chovala v detstve ako k cudzim, tak my sme ju ako cudziu brali, čiže sa necítim morálne zaviazana za to sa s nou stretávať, lebo jej nemam čo “vracat”. Dedko umrel, keď som mala 9 rokov(dovtedy sme sa stretavali tak raz za rok), čiže ziaden vztah tam nebol. Keď umrel dedko, tak sme sa nestretavali vôbec niekoľko rokov, možno keď boli nejaké rodinne jubilea raz za 5 rokov.. keď som mala asi 20 a jej vnucata odisli študovať do zahranicia, vtedy sa začala ozývať, ale tiež si nemyslím, že to bolo tak, že si vstupila do svedomia, ale skôr sa citila sama a nejak tak furt hovorí, že sa chce stretávať s mladými, že aj ona sa potom citi mlada🙄 ako mám nervy, lebo nás ťahá na stretko aj 5x do roka a mamu vôbec(to je vlastne jej nevlastná dcéra, aj keď spolu sa moc nevidali, ale logicky, keď sa chce s niekym stretávať, tak by sa mohla s nou, mama je diplomatka, tá by si tie stretka odtrpela bez nasledkov). Potom mám ešte 2 bratrancov, jednu sesternicu, s ktorymi sa vôbec nestretáva, ten jeden bratranec býva kilometer od nej, jemu sa vôbec neozve, tak ja nechapem podľa akého kľúča sa chce s kým stretávať🙈
Tak som si ešte hodila mincou😁, tak mi vyslo, že sa mám s nou stretnut, tak som jej to nezrušila, ale bolo to hrozne.. našťastie dobehla aj sestra a behala za dietatom. Este som nemala ani bundu dole a už poznamky, prečo dieťa nemá vestu(vo vnútri cukrárne, kde bolo teplo, to sa zopakovalo asi 10x, že mám dat niečo na chrbat, ja neviem, či som tam mala na mieste ustrikovat nejaký sveter alebo čo, ale dieťa malo raz sople v zivote, takze asi viem, ako ho obliekat, aby nebolo chore a bolo bez nasledkov). Potom doniesla nejaký orechový kolac(čo je v cukrárni nevhodne vytahovat vlastne kolace) a nútila má, nech ho dam dietatu, ale dieťa orechy ešte neskúšalo, lebo v manželovej rodine sa vyskytuje tato alergia, takze jasne, niekde napeso mimo domu s bruchom ako balón, budem robit pokusy, či mi dieťa nedostane alergickú reakciu a dalších xx rad a buzeracii, prečo dieťa nemam ešte pokrstené a pod🤦🏽‍♀️ A samozrejme nove dieťa chce hneď prist pozriet, čiže sa jej nezbavim. No budem sa musieť naucit byt viac asertivna, ale bojujem so svojim vnútrom, že či jej odmietať stretnutia, keď fakt je to stara vdova opustená, ktorá nikoho nema😕

autor
26. feb 2020

@blunka verim ti, samozrejme, keď sme isli domov, dieťa mi štrajkovalo, tak som ho musela vziať na ruky, vyniesť hore schodmi a potom som sa doma dogrcala, takze Dakujem pekne, už do porodu mimo poradni nikam sama s dietatom nejdem.

miadi
26. feb 2020

Nestretla by som sa snou nasilu. Ani by som sa nepytala na mk lebo sa neriadim tym co druhi ale sebou. Nemusis nikomu nic vysvetlovat obhajovat svoje rozhodnutie. Proste sa zariadis podla seba. V 9mesiaci teho uz clovek chce klud. Venuj sa sebe dietatu mužovi coskoro novorodencovi. Babka si najde iny objekt zaujmu.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
richelina
26. feb 2020

Na čo sa s ňou stretaváš? Prvoradá si ty a tvoje pocity. A hlavne teraz 🙄

limetka69
26. feb 2020

to je strašné, ani minci človek už nemôže veriť :D som si myslela, že takto nejako to dopadne hahahaha, do budúcna si to pripomeň keď budeš na vážkach

buxus24
27. feb 2020

Ahoj...
Tak rob tak ako to ty chces a citis.😉😉
Popravde tazko mi je ti povedat ako mas urobit.
Ja sa so svokrou nerozpravam a nebavim.
Dava mi za vinu veci ktore su normalne.................no pre nu ine.
Ja sa s nou nestretavam a viem ze aj jej to tak vyhovuje...len ona to pouziva proti mne a ja nanu kaslem 😁
Teda neriesim co ona... V minulosti mi dost ublizila a preto mam blok co sa nej tyka.
Tak ci tak.Rob to co chces ty a nie to co sa od teba caka. Ty musis byt v pohode a v klude koli detom.
Drz sa. 🤞🤞🤞🤞