Stroskotanie vzťahu kvôli bezohľadnosti priateľa
Ahojte žienky alebo páni. Budem rada za každý subjektívny názor aj radu. S priateľom (32 rokov), ktorý je z CZ, kde aj podniká budeme začiatkom júna dva roky. Prešli sme si skutočne turbulentným obdobím, kde mi už veľakrát blikali kontrolky nad jeho správaním. Ja pracujem aj bývam v BA, pracovne sa mi to nedá momentálne zladiť tak, aby som za prácou dochádzala, chodím k nemu na víkendy, nemám totiž ani auto, pretože pri všetkých výdavkoch to nie je možné ani utiahnúť. Ale k jadru veci, čo riešime. Nezarábam zle, práve naopak, na ženu aj na môj vek 28 rokov až nadštandardne dobre 1500 eur. Mesačne si platím byt 600 eur mesačne. Dospeli som k tomu, že ak sa chcem za ním presťahovať, prácu budem musieť opustiť, (prispôsobiť sa musím ja, pretože priateľ má v CZ dobre rozbehnutú firmu) čo je logické, rozhodla som sa, že si rozbehnem podnikanie v segmente, v ktorom pôsobím - samozrejme, že to stojí na úvod peniaze, momentálne mám viac výdavkov nad hlavu, (tiež vážnejší zákrok u zubára asi 1000 eur) atď.) Včera navrhol, že či s ním nepôjdem opäť na lyžovačku - vždy si všetko hradíme zvlášť, preto logicky som vedela, že to v tomto období neutiahnem - lyzovacka v Rakusku na par dni vyjde aj nad 500 eur. Povedala som mu to, že je toho teraz veľa (veď to robím pre nás), že ma to mrzí, ale nevyjde mi to (na takejto lyzovacke sme boli tento rok uz dvakrat) na čo sa urazil, dokonca povedal, že sa so mnou nič nedá plánovať. Povedzte mi, či nevidí, že tieto výdavky mám hlavne kvôli nám, rozhodne nechcem, aby tahal dovolenky financne on, vzdy som bola uprimna. Ja tomu nerozumiem ako moze byt takyto sebecky. O mesiac na to hovoril, ze mi da k narodeninam (marec) letenku na eurovikend, ale to su opat dalsie vydavky, co to je za darcek? Hovorim, ze radsej mi postaci kvietok, nez v tomto obdobi utracat. Som z toho zufala, hovorim si, ze keby som sama ako predtym, dopriala by som si vsetko co chcem. Teraz? Ani nahodou. Hovorim, co bude robit, ked budem na materskej a bude mat deti? Keby som si nerozbehla nieco vlastne do juna, kedy sa mam k nemu stahovat, budem mat vycitane, ze som nic neurobila preto, aby som sa prestahovala. Ale ako sa to da zvladnut, ked je takyto bezohladny? Ja mam snahu a on nevie spravit kompromis. Mimochodom, povahovo je clovek, ktory uz parkrat chcel aj za benzin, ked si vymyslel nejaku dovolenku alebo lyzivacku. Raz som mu dlzila 50 eur a vedel ich asi dva dni po sebe pytat. Vzdy mu peniaze dam, ale pride mi to zvlastny pristup. A to s platenim v restikach, potravin alebo nejakej pozornosti pre neho skutocne nemam problem. Pride mi toto ako pre zenu skutocne pod uroven... za benzin???
Čo???? Až teraz som si všimla, že ty chceš pracu za 1500€ nechať kvoli nemu, co za teba nezaplati ani cent? Čo si sa zbláznila? Zarabaš nadštandard, to nenajdeš na každom rohu.Keby som bola tvoja matka, teraz razne zakročim.Vzdat sa kariery a skveleho prijmu kvoli cloveku, co si do haliera necha vydavat.Nehnevaj sa na mna?
Preco sa vlastne stazujes? Vedela si, do coho ides
Pistol ti pri hlave nedrží, nerozumiem, co ta pri nom drzi
A zaraba viac, tak by mohol viac na teba minut.
Tebe uz ani svatena voda nepomože
Pises ze uz viackrat ti blikali kontrolky...aj mne by blikali.
Toto nie je normalny vztah.
Je vychcanec a sebec...
Nevravim ze musi vsetko platit,ale z toho co pises,je to taky maly manipulator...bacha na to.
Osobne,ak mas fajn pracu,dobry plat a takehotio 🐎 za priatela...no.
Nerobila by som nove zaciatky,ktore robis.
Myslim,ze obanujes.
@zuzkasipo ja si to neviem ani predstaviť, takýto vzťah. My máme spoločný účet, spolu sa dohadujeme o dovolenke, či na to máme a čo si môžme dopriať. Muž si kúpil auto ale vzápätí ponúkal aj mne aké by som chcela. No nerozumiem takej láske, kde sa musís rozhodovať podľa peňazí. Je to smutné do budúcna na zváženie. Teraz fajn zarábas. Muž ťa od toho odtrhne akože aby ste boli spolu ale v budúcnosti asi budeš veľmi trpieť. Materská, deti, výdavky a budeš musieť žobrať o drobné. Ja by som s ním nevedela žiť. Je fakt bezohľadný sebec
Ja keď poviem svojmu napr dochádzajú nám čistiace prášky a tak on keď kupuje tak už tak aby to aj vydržalo čo ho vinde cca120€ a ja že tak ti dám polovicu zasmial sa že ty?😂 Ja že áno a on nemáš jedno či my dáš alebo ti ich aj tak dám ja😅lebo mne po zaplatení všetkého ostáva 100€ takže to není Boh vie čo pripomína mi to môjho ex ten chcel odomna ešte aj na benzín keď ma bol zaviesť na pohotovosť z malim😯 neviem ale toto mi do budúcna nepríde bude ti vyčítať všetko 🤔
@elinosar no teraz neviem či ty alebo ja sme z inej planéty, ale podľa mňa nie je normálne pýtať si od partnera polovicu na benzín. Od cudzieho človeka ok, ale od partnerky, ktorá mu tiež poskytuje nejaký servis?
Neviem čo je toto za dobu, že chlapi nie sú schopní ženu pozvať na kávu, obed, výlet a bez hanby čakajú, že si žena zaplatí svoju časť. A aby nebolo málo, tak sa stále nájde dosť žien, ktoré im to tolerujú.
Keď si mám platiť svoj diel výletu, benzínu atď, tak nemusí ťahať so sebou žgrloša, môžem ísť s kamoškou alebo aj sama a tam si nájsť lepšieho 😀
Neviem, ale na tvojom mieste, keď by si zapytal za benzín, tak by som mu povedala, že som zaplatila jedlo, tak sme vyrovnaní. Keď by chcel, aby som si zaplatila ubytko v narodeninovom darčeku, tak by som mu povedala, že som nepočítala s tým, že si budem sama platiť narodeninový darček, tak nemám, prípadne by som si potom vypýtala polovicu za jeho narodeninový darček, čo by na to povedal 😉. Je to vypočítavý chudák, môj priateľ bol nezarábajúci študent, keď sme spolu začali, tak som často vonku platila ja, ale odkedy robí, tak som neplatila ani raz, dovolenky platí on, ja keď zoberiem tak vreckové na útratu, nehovoriac, že mnohé drobnosti do môjho bytu zaplatil on, ani ešte so mnou nebýval, lebo zarába viac, tak by mu bolo hlúpe, aby som ja z menšieho platu ťahala rovnako, či dokonca viac, tak si z toho zober ponaučenie, lebo podľa odborníkov, problémy s peniazmi dokážu rozbiť aj ten najsilnejší vzťah.
@beronsche
@sissy27 ja vas nechapem, preco je to tak zle? zijeme spolu ale nemame spolocny bankovy ucet. platime ale spolocne vsetko. akoze moze zaplatit celu dovolenku on sam ale potom budeme viacmenej zit z mojej vyplaty ze 🙂 aj keby som mala frajera s ktorym nezijem a ideme niekam na vylet tak by som sa citila blbo aby mi vsetko platil a vyuzivala ho
@zuzkasipo Ty sa len nahanas a prisposobujes sa. Tvoj chlap je sobec a drzgros. Jeho tvoje starosti a vydavky netrapia. On vidi len to co z toho ma on. Mozno sa zhodujete v mnohych veciach ale v tych najdolezitejsich vobec nie - kompromisy, komunikacia, hladiet na potreby a tuzby partnera,, planovanie buducnosti, fungovanie domacnosti a ano aj financovanie je dolezite.
Ty sa vlastne stale prisposobujes. Ty sa bude budes stahovat, ty opustis zazemie, ty opustis pracu, ty mas naklady, ale on rozhoduje alebo jasne dava najavo od teba caka. Ty zijes zivot podla neho. Tie kontrolky ti neblikaju len pre srandu. Mas rozbehnuty zivot a pracu a zahodis to pre predstavy druheho? On do toho neinvestuje nic navyse - ani cas, ani namahu ani prachy...ale chce to od teba. To nie je fer. Mimochodom ak ma firmu moze si lepsie manazovat cas ako ty co pracujes na bezny uvazok.
A mimochodom, vymysliet si dovolenku, ktoru s tebou nepreberie ci ti vobec z akehokolvek dovodu vyhovuje a potom ti to vycitat je manipulacia (obria kontrolka blika). Co ked nebudes nabuduce suhlasit s destinaciou dovolenky, vyberom vecere, miestom ulozenia hrebena v kupelni alebo vyberom svadobneho kolaca? Povie ti ze sa s tebou neda na nicom dohodnut? Tvoj chlap nechape slovu dohoda, pre neho to znamena "ja rozhodnem, ty suhlasis". Zacni robit len to co naozaj chces a hlavne to si to stahovanie rozmysli.
@mala_hobitka krasne si to zhrnula a vystihla do bodky. Ani neviem, co na to napisat. Je to tak, ako pises. Zial.
Dievcata, dakujem vsetkym za radu, za kazdu radu. Dnes som si bola po veci je koniec. 😊 Citim neskutocnu ulavu. Kazdej z vas prajem stastny vztah, ktory vas naplna. Verim, ze aj mna si ta prava polovicka najde.
Daj vediet ako reagoval.
No vidis ulava, takze kontrolky dobre blikali ze toto nie je princ na bielom koni
@zuzkasipo wau velka gratulacia! Tesim sa, ze si to zvladla. Teraz moze plakat do vankusa aj so svojimi euričksmi.Hehe
Chcela by so. vidieť výraz jeho tváre👍
@elinosar ale rozdiel je nechat chlapa platit vsetko a rozdiel je vyuctovavat este aj benzin... ok, dajme tomu, ze v kratkych vztahoch, kde dvaja spolu nebyvaju.. ale zit s niekym, planovat spolocnu buducnost a riesit vyuctovavania, aby jeden nedajboze neplatil viac, je pre mna nepochopitelne.. tak ved napr. raz natankujem ja, raz on... Ja chapem, ze nie kazdemu vyhovuje mat spolocne peniaze, ale potom sa mi zda rozumne, aby partnery mali spolocny bank, kde obaja pridaju %z platov...
Inak ja by som sa citila fakt divne, kedy mi chlap povedal, ok vylet paradny, minul som stovku, daj mi polovicu... 😀 😀
ahoj,
necitam teraz vsetko ale:
rozhodne by som neopustala zivot v BA a tak skvely zarobok. Ak ti vyuctovava kazdu aktivitu tak si len partacka na sex, ktora tam este musi prist. Asi ste si na zaciatku vztahu dost uzivali (financne) vzhladom na to, ze obaja zarabate dobre ci nad pomery bezneho ludu :D Ako si v Cechach dokazes najst pracu za take peniaze? A zubar s takym prijmom by nemal byt problem...vsetko slo na zivot?
Neviem co ta na nom pritaheje...z jeho opisu z neho nie si paf
@zuzkasipo
Zarábaš 1500, bývanie 600, rozdiel 900 do plusu. Čo by iné za to dali... A to nemáš ani auto. Niečo dáš na stravu + nevyhnutné výdavky a v podstate Ti zbytok zhltne život s dobre zarabajúcim egoistom??????? A ešte Ti bude klásť podmienky a všetko vyčítať.????? Navymýšla si výdavky, ktoré sú pre neho omrvinky z jeho príjmu a tebe zhltnú všetko???? Brrrrrr. On Ti nepomáha niečo rozbehnúť alebo Ťa nenechá angažovať sa vo svojej firme, aby ste budovali spoločnú budúcnosť? Čo on vlastne robí pre Vaše dobro? Navrhujem kopnúť ho do gulí, letenku mu strčiť do riti a jeho zubnou kefkou vydrhnúť hajzlovú misu. Ak ešte unesieš ďalšie výdavky, tak mu tú kefku pošli kuriérom, aby nebol škodný 🤣🤣🤣
Toto píšem ako žena, ktorá sa o seba postará, nepotrebuje k tomu vyždímať chlapa a žiť ako zlatokopka.

@zuzkasipo naozaj sa chces k nemu presťahovať a žiť s ním a mať rodinu? Hádam nie. Však keď sa k nemu presťahujes bude to ešte horšie. Nakoniec môžeš skončiť zle nedobre. Radšej z krátkej cesty ako potom ľutovať.