Sú manželove správy s kolegyňou dôvodom na obavy?
Často sa tu píše že žena ma šiesty zmysel keď ju muž klame alebo podvádza.
Predom napíšem že keď sme boli spolu rok, si začal vypisovať s všelijakými ženami a myslím si že ma aj podviedol no nepriznal sa vtedy. Aj sme sa vtedy rozišli, no po pol roku mi nasľuboval hory doly, že to viac nespraví tak som mu odpustila a dali sme sa zase dokopy. Od vtedy prešlo 20rokov.
A k veci. Manžel ma novú robotu, pracuje tam mesiac. Pozorovala som na ňom divne správanie tak mi to nedalo a pozrela som mu do mobilu. Ma nainštalovaný koli robote Teams kde si píšu všetci z firmy. No sedí v kancelárii s jednou kolegyňou. Je od neho o 23rokov mladšia. Manžel bol tento týždeň chorý a ona mu napísala či mu je lepšie a ako sa cíti. K správe mu poslala týchto smajlíkov 🥰🥰🥰
Manžel jej odpísal že už je lepšie že sa teší zajtra do roboty a že ju príde dnes navštíviť do firmy a zoberie si laptop lebo si ho tam zabudol. Mne povedal že si pôjde dnes pre ten laptop a že nebude nikto na firme. Takze ma oklamal.
Neskutočne som z neho sklamaná a myslím si že medzi nimi niečo začína alebo už je. Neviem či mu to mám povedať alebo mám ešte počkať čo si budú ďalej písať. Najradšej by som mu to povedala hneď ale neviem či to bude najrozumnejšie. Poraďte mi prosím baby čo mám robiť, mne sa chce len revat 😭😭😭😭😭
@elvia taky hnusný príspevok si si mohla odpustiť.
@paolne čo je natom smiešne?
Tolerancia žien na MK posledné obdobie výrazne stúpla pokiaľ ide samozrejme len o písomné rady iným v diskusiách ale vyjadrenie “ neviem si predstaviť že sa bojím s prepáčením o mužov penis doslova, je jeho nech ho zasúva kde chce” navrhujem oceniť 👌🏼😀
Neriešila by som to...aj ja používam takých smajlikov a je to len kvôli tomu,že chcem byť k ľuďom milá. Len úplne cudziemu človeku ktorého nepoznám pošlem smajlika🙂.
@taksomtu vsetka to neosobna komunikacia formou sprav a emailov,chat-ov je v celku zradna, uz len kvoli tonu ktory nevies uplne zo spravy urcit. Ale smajliky so srdieckami patria mojmu muzovi a kamoskam,ale urcite nie kolegom alebo kamosom...jednoducho mi nepride vhodne, takto komunikovat s inymi chlapmi...k comu by to bolo? A to iste by sa mi nepacilo,ak by moj muz pisal a posielal inej zene...netvrdim,ze je to hned nevera,ale je to isty prejav vacsej sympatie alebo naklonnosti.proste blizsieho vztahu,ako by bolo medzi kolegami vhodne...a ak si to nahodou ta mlada kolegyna neuvedomila,mal by jej to niekto vysvetlit...
To fakt je väčšina žien taká tolerantná a nevadila by im takáto komunikácia manžela s cudzou ženou. Ja píšem s viacerými chlapmi- pracovne, aj rôzni majstri, čo robia nejakú prácu pre nás, s niektorými si tykám, ale nikdy by ma nenapadlo posielať im 🥰, toto posielam len môjmu mužovi. Teda odrazu si skrývať mobil, no podozrivé. Taký názor som tu videla, že chudák chorý a nemá žena riešiť toto, ale jeho chorobu, to fakt? Žena bude okolo chudáčika chorého lietať, nestarať sa, lebo je chory a on si bude veselo vypisovať, ako sa to doma vydržať nedá . Chcela by som vidieť tú spokojnú manželku 👌
@veronika606 takto by som to spravila aj ja.A žiadne, že idem s ním pre laptop, prídem sa pozrieť do kancelárie a načo??posadiť povedať pozri nie som hlúpa vidím ako si sa namotal samozrejme, že chlapovi lichotí obdiv nejakej vysmiatej milej napomocnej kolegyne.Davaj si pozor čo spravíš, lebo môžeš stratiť to a to...načo čakať a sliedit po mobile, žiť v neistote čo ako myslel, nemyslel či sú srdiečka bežná vec či nie.
A, ked chce podviesť a odísť aj tak to spraví.Nikdy by som sa neponizila chodiť obzerať kolegyňu do kancelárie to má byť ako výkričník pozor ja som jeho žena?horšie než zle je, že budú spolu každý deň v kancelárii x hodín a flirtovať, spoločné obedy, zážitky...
Autorka, manzel nepojde na Pn, kvoli liecbe? Mozno by to pomohlo pretat jeho namotkanie sa.
@hellionka to he jednoducho o tom,ze to hovoria ludia,ktori sami robia zvratenosti.Podvadzaju .a internet vzdy vela znesie.
Vsimla si si ako dotycna si odporovala ?
Na jednej strane je jej moze byt jedno co robi jej muz s penisom a na druhej keby autorkin ju mal rad,tak ju nepodvadza...
V podstate nema ani autorka podla tohto vyroku pravdepodobne uprimny ,uctivy vztah.a ak jej muz picha ine zeny a ona s tym je ok,nevazi si ani samu seba ,ma nejaky komplex,mozno pod narcistickym manipulatorom,psychicke traumy,strach.kto vie
Dobrovolne dusa a srdce cloveka ak opravdovo miluje,nevyhladava ine vaginy a penisy na zasuvanie a vyjadremovanie telesnej lasky a potreby....
@fantaghiro21 Tiež som k tomu komentáru chcela napísať, že zrejme aj jeho autorka už kde-čo zažila... v podstate mi jej je ľúto, netreba súdiť, určite nemá ľahký život.
@klaridka preto pisem ,ze kto vie.dusa ,srdce neprizna,co mozog sa snazi prehovorit a nahovorit....ale dusu clovek neobabre a prejavuje sa ,aj takou retorikou skrz mozg, ako mala autorka vyroku..a pritom si mysli ze je v pohode,ked jej manzel picha ine zeny...
Mna celkom vzdy zaboli,ked sa tu zeny snazia urazat,ponizovat,ze su hlupucke a podobne vyroky.
Je mi len z toho smutno....
@sickynickyobsadene hnusný??To je tvoj uhol pohľadu. Ja neviem no ale na Slovensku žijú veľmi hlúpe ženy bez kúska sebareflexie a žiaľ poväčšina žien u nás trpí komplexmi, žiadna sebaúcta či prirodzene zdravé sebavedomie...atď
V živote som nežiarlila , neuháňala chlapa 🤦♀️ veď je to smiešne a navyše chlapov je na svete habadej.Držať sa zubami nechtami muža a strážiť ho to je tak strašne úbohé.
Muži sú, boli a vždy budú naháňať ženy a pozerať na každú jednu ako na sexuálne objekty.
Žiadny nebude v živote spať iba s tou jednou, tá ktorá tomu verí je pekne mimo.
Načo sú vzťahy keď nefungujú????
@elvia prepac, ale presne to tebe chyba sebaucta a prirodzene sebavedomie…Tiez musis byt riadne zranena, ked si dospela do stadia, ze ti je jedno “kde muz zasuva” 🥴 Nemusim byt ani hlupa, ani muza uhanat ako zajaca, ale vernost vyzadujem, resp. vyzadujeme obaja…a aj preto nam vztah, Bohu vdaka, funguje…
Suhlasim s colsami, urcite by som necakala kam sa to vyvinie ale nejak jemne by som ho upozornila ze si ma davat pozor, aby mu ta kolegyna nepoplietla hlavu. Ale to druhym nevysvetlis aby sa ti nemontovali do vztahu a zivota, aj mojmu muzovi jedna kolegyna pise veci typu: milujem ked toto a toto, milujem tvoje nadsenie..a pouziva znacne nevhodne a osobné slova na to, ze je v konverzacii so zenatym muzom...no dolezite je co odpisuje ten muz a ako sa k tomu stavia...radsej si to vydiskutujte, držím palce
@elvia je mi ta ľúto, že máš iba takéto skúsenosti s chlapmi.
@sickynickyobsadene naozaj tvrdiť niečo také na 100% ako keby každého poznala, že žiaden muž nebude spať iba s jednou ženou..tiež nie je zrovna prejav múdrosti a zdravej úvahy 🙈a súdnosti
Ten moj s kolegom maju presne na ženy tohto zmýšľania svoje pomenovanie, no nebudem tu provokovať..my “hlúpe a pekne mimo ženy “ si domyslíme 😉😅no nie?
@vecicky1805 no comment...ja som bárs hlúpa,ja by som zasunutie netolerovala. Zrejme budem ešte hlupejsia, že som si nechala iba jedného zasunúť. Mne by asi ani IQ nenamerali.
@sickynickyobsadene asi tak 😂tak ale aspon pobavila 😂😂😂 pijem kávičku rozmýšlam to ako fakt, tak ale slniečko svieti pre všetkých..čo už 😂
@fantaghiro21 ❤
@elvia asi je nás tu viac “pekne mimo”. ChválaBohu. A aj keď sme také “hlupučké a zakomplexované Slovenky” máme aspoň tu sebaúctu ktorú Ty spomínaš a netušíš čo to je. A ani Ti to nejdem vysvetľovať, nemalo by to zmysel. Je mi ľúto že máš skúsenosti s mužmi ktorí pichajú kadetade, nespia vo vzťahu len s jednou a zo žien majú iba sexuálne objekty. Ver mi, že existuje aj niečo iné, ale aby si také niečo poznala musíš poznať najpr svoju hodnotu. Veľa šťastia.
@elvia Prisaham, ze este raz ked niekde budem pocut ze "muzska biologia ich nuti zasuvat kade-tade", tak si to hodim. Biologiu mam vystudovanu, rovnako ako genetiku. Toto je sprostost ako Brno, a cela nasa spolocnost tento hoax sikovne pouziva pre ospravedlnovanie muzov, ktori chcu podvadzat.
Monogamia sa tyka nielen ludi, ale aj inych druhov, ako plameniaky, tucniaky, dalsie druhy vtakov, niektore hlodavce, a mohla by som pokracovat. Je to mechanizmus prisposobeny zivotu tychto druhov a zatial co levy a kone su tvory silno stadove (vychovavaju mladata spolu v celom stade/svorke), ludia su parovo usposobene (aj ked mame vyvinute socialne citenie, tak ako vacsina primatov), to znamena, ze jeden par vychovava spolu mensi pocet potomstva, na rozdiel od niekolkych kusov v kazdom vrhu, ktory sa kona 2x za rok. Pre co najlepsie sance zdraveho a zivotaschopneho potomstva u nestadovych druhov je idealne, ked su pritomni obaja rodicia - aby som v skratke vysvetlila monogamiu. Ludsky muz, ktory "rozosieva kade-tade" dramaticky znizuje geneticke predispozicie na prezitie potomstva a socioekonomicke podmienky, teda je to prenho z biologickeho hladiska neprospesne. To, ze "muzi maju potrebu rozosievat" je teda uplna kravina, inklinacie k nevere su priblizne rovnako zastupene u oboch pohlavi, akurat s tym rozdielom, ze u muzov je to socialne ovela viac tolerovane. Ale to je na uplne inu debatu.
Druha vec - aj keby nevera u muzov bola nejako "biologicky zakodovana", argumentovala by som tym, ze biologicky zakodovane mame aj zabijat sa pre zradlo, alebo zozrat malo zivotaschopneho potomka. Robime to? Nie, pretoze sme si pocas evolucie vypestovali frontalny lalok, ktorym dokazeme vyhodnocovat situacie a rozhodovat sa medzi "dobrym" a "zlym". Tento komponent nasho mozgu nas (hovorim o psychicky zdravych jedincoch) zaroven odpudzuje od amoralneho spravania, ako napriklad zabijanie. Teda jedna vec je biologia, druha vec je kognitivne vyhodnocovanie spravania a jeho nasledkov.
Mrzi ma, ze si vo svojom zivote narazila na spolocnost, ktora ta presvedcila o tejto hluposti, ale nemusis nadavat inym zenam, ze su hlupane bez sebaucty, a neviem, co este.
Nechajte @elvia na pokoji. Je to jej postoj.
Máš pravdu, dôležita je náklonnosť, cit.. láska k sebe navzájom, to, žeby som prišla o PRIATELA a manžela v jednom by ma trápilo omnoho viac ako to čo ma tam dole a čo s tým potom robí. Ľudia nie sú momogamní a hlavne chlapi, každému jednému chlapovi by som dala test loajality a by sme sa divili všetky do jednej, že keby je príležitosť, koľkí z nich by odolali. 😄
Ale tu ide presne o to, že jemu je dobrá na to aby sa oňho starala v chorobe a zatiaľ si bude riešiť úlety a skrývať telefón. Trošku si klepem na hlavu a asi nie som sama.
Ja by som skôr povedala, že on je sebec, ide si svoje aj za cenu toho, že sa to prevalí ako predtým, veď keď raz odpustila, tak odpustí opäť.
Autorka jedine rozhovor čo chce s vašim vzťahom robiť dalej😏 lebo zasa robí to čo pred rokmi.. nebaví sa s tebou už vôbec.
Ja inak rozumiem situácii, pohľadná kolegyňa bez priatela 8 hodín v kancelárii, klebetenie a potom pokračuje doma s mobilom, je úplne mimo ten chlap. Zamotal sa riadne. A tej žene to lichotí, samozrejme že je jej jedno že je ženatý, ona je slobodná, chce sa odviazať a ženatý(znudený) na to skáču jedna radosť. Nech vyloží karty na stôl, nech nechá telefón kde predtým... Ale ty už sama dobre vieš, že ta dovera tam už nikdy nebude a nebola tam už odkedy ťa prvý krát podviedol. Dôvera je základný pilier vzťahu a tento už dávno stoji na zlomenom srdci. Tvojom.
@nurielka s viac veci suhlasim ale dotycnu nechat na pokoji ako ona nas tak myslis? Je ine mat postoj ten moze mat kazdy ..necitala som celu diskusiu, ale ty si asi necitala poriadne jej posledne prispevky jedna vec je vyjadrit svoj postoj a druha zhadzovat sudit a urazat ine zeny s inym postojom…asi tak
@vecicky1805 koho konkrétne urazila? Ženy všeobecne? Že si myslia, že vlastnia to čo ma tam dole každý chlap, z tohto uhla s ňou suhlasim. Nikto nikomu nepatrí, ľudia sa nevlastnia.. Skor ju ste hneď odsúdili len preto, že povedala svoj postoj, takže pozor na to. To, že niekto sa bude zubami nechtami držať chlapa a odpúšťať dookola je naozaj hlúpe a bez kúska sebaúcty. Takého chlapa by som pustila k vode.. o tom je sebaucta, sebavedomie.
Nesúhlasila som s nou vo všetkom, nesúhlasím s tým, že sa domnieva, že autorka reaguje sebecky, myslím si to skôr o jej manželovi.
@nurielka no tam padli aj iné vety takže nešlo len o postoj..však ale doťahovať sa nemám za potrebu, každý má svoj názor, toto bolo vyjadrené už cez a nie len tak neurčito..sebaúcta to je o inom v každom z týchto prípadov je možné ju stratiť vzhľadom k vyjadrovaniu dotyčnej si myslím že nevie ktorá bije a teda hovorí o sebaúcte ale jej z nej tiež nič moc neostalo..to čo opisovalamu autorky je iná vec, ale vyjadrila sa aj k iným veciam a tak ako sa vyjadrila, však si to prečítajte poriadne, ale však mne je jedno ak si vy z toho beriete že toto je ok tak to je Vaša vec, ale ja som len reagovala na to ako ste písala že jej máme dať pokoj 🙈to istep by mohli napísať aj ostatné jej..nevidím dovod prečo by sa nemali zeny ozvat a vyjadrit svoj nesuhlas ked je to na mieste..tie vyroky co dala..(nehovorim o situacii autorky a zenach co si drzia silou mocou chlapa, ktory ich ma niekde a chodi za inymi..to je ina tema/vec) ..tym to ukoncim, pekny vecer
@nurielka Prilis to komplikujes. Jasne, ze nevlastnim ziaden telesny komponent nikoho, ale ked chce byt niekto so mnou vo vztahu, mame dohodu, ze niektore komponenty vyuzivame len my dvaja navzajom. Ak niekto nechce byt v tomto zmysle "vlastneny", nemusi byt so mnou vo vztahu.

@elvia dobre som sa zasmiala 😁😁