Sú peniaze naozaj všetko v živote?
Ahojte
Odišla som do zahraničia pred 12 rokmi kvôli peniazom. Verila som že si finančne polepším, osamostatním sa, niečo dokážem. Ale cena bola vysoká.Opustila som priateľa aj rodinu kamarátov a dnes už nie sme v kontakte. Nie preto že by som nechcela… ale život nás vzdialil. Každý išiel svojou cestou a kontakt sa postupne úplne vytratil. Ano mám prácu. Mám peniaze. Ale často sa cítim prázdna, sama a kladiem si otázku stálo to za to? Mala som zostať? Alebo som spravila dobre len to teraz bolí?
Ak ste niektorá prežila niečo podobné budem vďačná za vaše skúsenosti, názory alebo len obyčajné pochopenie ďakujem.
Hmmm, veď rodina je tu stále pre teba. Áno, priateľ a kamošky si uz žijú svoje životy bez teba. No ty máš o skúsenosť viac, niečo si sa nové naučila, spoznala si inú krajinu, mentalitu národa, niečo si zarobila a teraz zrejme na teba dolahlo to povestne " a čo ďalej"? Veď zbaliť sa a ísť domov môžeš vždy, nie si tak stará, aby si nemohla založiť rodinu a usadiť sa. Chce to len odvahu sa opäť posunúť, tak ti držím palceky 👍.
Odpovedaj si. Stalo mi to za to? Mam peniaze (mas?) nemam sa ku komu vratit domov nemam nikoho? Was worth it?
To vážne, pre matku je dôležitejšii sestrin pohreb ako zdravie /zivot vlastnej dcery? Tak bohužiaľ to je patologická rodina ak ta odstrihli kvôli tomuto. A ty sa chceš kvôli nim vrátiť?
@sidicek nikomu dobre nepadne mať zle vzťahy s mamou, ale určite by to nebol dôvod, aby som sa vrátila.Pre mňa tiež nepochopiteľné, že sa dokáže to puto prerušiť kvôli takému dôvodu, že nemohla prísť na pohreb kvôli zdraviu.
@sidicek nikomu dobre nepadne mať zle vzťahy s mamou, ale určite by to nebol dôvod, aby som sa vrátila.Pre mňa tiež nepochopiteľné, že sa dokáže to puto prerušiť kvôli takému dôvodu, že nemohla prísť na pohreb kvôli zdraviu.
@luccija no ved a ešte na pohreb tetky ,nie otca , babky alebo brata , mame asi dcéra nechýba, ja osobne by som ich išla navštíviť a ak ma odmietnu tak bohužiaľ, viac sa robiť nedá. Ale hlavne sa nevracat a nelutovat ze odišla
Lepsie je byť bohaty a zdravy vo ferrari ako chudobny a chory v autobuse. Ibaže autobus je pre vela ludi a ferrari max pre dvoch......Je to na Tebe do coho chces nastupit.
Peňeži,penize,prachy,endorfiny,auto,dovolenky a podobne lakadla funguju prave na mladych a hlupuckych,plnych energie a lahkovaznosti,tuzby zmenit svet a podobnych blabolov. Normalka. Ale treba si to tam na vandrovke zrekapitulovat,ked hormony opadnu po tricinke a zaradit spiatocku do dedivizne ,doopatrovat povedzme rodicov alebo zmenit k lepsiemu niečo tuna na Slovensku,si myslim. Alebo sa len prist znova napchávať a ozierat nasimi produktami,na ktore je moje telo geneticky najlepsie našteľované. Či?

Okrem zdravia ,áno. Ani bez jedného sa totiž to nedá žiť