Sú rodičia sebeckí?
S manželom ideme k mojim rodičom 1-2 x za rok, žijeme v zahraničí, moc sa nevídame. Tento rok sme boli na Veľkú noc, chceli sme prísť v lete na dva/tri dni, ale bolo mi povedané, že nech nechodíme, lebo bude horko a oni chcú mať pustenú klímu (je v obývačke, kde sme my s mužom keď prídeme na návštevu). Mňa to trošku šokovalo, aj keď ozaj len trochu keďže viem akí sú, že dajú prednosť vlastnému pohodliu pred vlastnou dcérou. Ale ok. Nevadí. Len ma zaujíma Vás názor na to celé, či je to pre Vás ok. Ja si neviem predstaviť mať dcéru/syna, ktoré vidím iba dvakrát za rok a povedať im, že nech nechodia lebo ja chcem mať klímu zapnutú.
Otec je automechanik, tak sme potrebovali urobiť nejaké veci na aute, vymeniť pneumatiky a ďalšie veci, ale ide o to, ze sa otcovi nechcelo. Jasné, že to nie je jeho povinnosť, ale zase, ja mať dieťa a mám manžela automechanika, tam predsa urobím pre svoje dieťa všetko.
Možno len na mňa nejak doliehaju tehotenské hormóny, taký výlev trochu. Len by ma zaujímalo, že ako to vidíte Vy.
@jan510 Studený odchov som mala tiež. Asi sa na to vykašlem, veď ani môjmu tehotenstvu sa netešili, že načo ďalší hladný krk.
Ja by som este vyskusala nejaky uprimny rozhovor s mamou. Povedala by som jej, ze ti je to luto a ze ta mrzi ako ta odfajcila s tou navstevou. Ci s takymito vlaznymi vztahmi mas ratat aj nadalej alebo ci by ste na tom nejako nemohli popracovat.
“Nejake vrele vztahy nemame, ale to je na dlhsiu debatu” - my mozeme len hadat, ale ty odpoved na otazku preco vas tam nechcu velmi dobre poznas… tak sa podla toho zariad. Bud nieco vo svojom zivote (a vztahu k rodicom) zmen, alebo to akceptuj, prid na svk, ubytuj sa v hoteli, rodicov chod pozriet na dve hodinky na kavu…
A s malym babatkom cestovat nebudem, takze na vianoce nepridem - ak to bude pardnove dieta chapem, ale po sestonedeli ak by si velmi chcela vidiet rodicov, tak nevidim problem, autosedacka, plienky a par kuskov minioblecenia, mlieko v prsach, prinajhorsom umele a flasa.
nič s tým neurobíš, sú proste takí a treba sa s tým zmieriť, mne sa raz stalo, že sme boli dohodnutí a potom mi mama volá, že nemáme chodiť, lebo príde brat a nezmestíme sa všetci... čo ti poviem na to, u nás je dvojaký meter, ale zmierila som sa s tým a beriem to tak ako to je
K tomu autu ešte, lebo viaceré sa tu okolo toho točíte. Ja som ich nežiadala aby nám opravili auto, vôbec nie. Len ma zamrzelo, že sa sám otec neponúkol. Ale to som ja, ja by som sa rozdala hlavne pre svoje deti, ale tak nie je to asi bežné ako tak čítam. V poriadku.
@lucka_ke Ako sa to hovorí, že dobrých ľudí sa všade veľa zmestí? 🙂
nie je to az take nezvycajne ze sa tak rodicia spravaju ale treba povedat ze taketo spravanie nie je z akom podporujucrj a milujucej rodiny
taktch rodicov ty nemas (a nie si v tom sama ) ale aspon vies akym rodicom nechces byt
To je veľmi málo info, si jedináčik, boli to dobrí rodičia, akí sú teraz, koľko majú rokov, dom/byt?
Keď sa s tebou odcudzili ako s dcérou, slak to traf aj keď to človeka žerie, ale ty už máš deti a deti potrebujú starych rodičov, no títo starí rodičia asi nerátajú ani s vnukmi, keď teraz nastavili návštevy len na Vianoce, kebo v lete majú klímu, dobra výhovorka stojí groš a táto nestala za fajku močky. 🙋♀️By som sa im vykaslala aj na Vianoce. Úprimný rozhovor, stalo sa niečo, niečo sme vám spravili, niečo vám vadí? Steasne vzťahy dnes...
@evamarek77 Nikdy nám nič nespravil na aute. Aké náklady s nami majú? Že nachystaju obed?
@evamarek77 pisala ze ked pridu tak nakupuje uprace zehli
a ako sorry pride ti dieta domov a ty mu neponuknes ? to fakt sa niektori predhanate ako byt co najhnusnejsi ?
@ahhola Boli príšerní rodičia. Ale to je na dlho. A hlavne na inú tému. Snažila som sa aj kvôli dieťaťu aby malo starých rodičov, ale utvrdila som sa v tom, že malého uvidia tiež iba raz za rok. A úplne stačí.
@mamina7070 tiez som v soku, ze dost vela komentov typu ze vydavky navyse. Akoze neviem, ale potom asi aj takto budu aj svojim detom predostierat ked sa nevedia tuto vzit do situacie. Keby ma moje dieta prislo navstivit 3x rocne tak snad nakupim, upeciem, uvarim,, nachystam program, vylety....aby mali vnuci zazitky a mne by tiez dobre padlo vypadnut zo stereotypu. Ale tak ja nie som studeny odchov a neberiem svoje deti ako nieco co ma zvazuje
Cudni su tvoji rodicia. Kazdy rodic rad vidi svoje deti a rad im pomoze. Ved komu inemu pomozem,ked uz nie vlastnemu dietatu. Nemozte sa niekde v okoli ubytovat? A ist k nim len na navstevu? Aj ked keby mi toto rodicia povedali,uz by som ani nemala chut ich navstivit.
Autorka, ty by si sa rozdala pre svoje deti, ktore vidis dvakrat rocne na sviatky a inak sa prilis nekontaktujete a nemate blizky vztah? (To su tvoje slova a inak vobec ta neodsudzujem, tiez mame take vztahy)
Ale no taaaaak klames sama sebe, spravaju sa presne tak, ako by som ocakavala. Nic uz necakaj, nebudes sklamana
@evamarek77 ale veď to jej mama povedala, že sa uvidia až na Vianoce nie ona. No neviem aké mimoriadne naklady na nich majú. Nikto od nich určite neočakáva 5 chodové menu 3 x denne hodné 5* reštaurácie.
@maranta_leuconeura Ja by som hlavne svojim deťom neurobila to, čo oni mne. Ale už som spomínala, že to je na inú tému. Ja by som svoje deti milovala a tak by aj potom vyzeral nás vzťah.
ja viem, ze kazdy to ma inak. Ja zijem v zahranici, ale vobec sa nemusim nasich pytat, ci mozem prist. Ani moji surodenci. Je to stale aj nas domov. Vobec nas nemusia obskakovat, lebo fungujeme spolocne a kazdy prilozi ruku k dielu.
@mila autorka, rodicov neprerobis a asi bude lepsie ak akceptujes situaciu - nemate vrucne vztahy, tak ako by si si zelala. Nemaj ocakavania, ze sa to raz zlepsi. Co mozes urobit, ze az nastane cas, budes super mama a potom super babka. Pretoze vztahy sa buduju, nerobia sa same od seba.
Mám ešte dvoch bratov, ktorí žijú u rodičov.
@elizabet173 ano ved to ma byt jasne, ze dieta je kedykolvek doma vitane aj v dospelom veku. Tiez sa divim ale tak kazdy ma roznu mieru empatie
Bohužiaľ... Tvoje deti túto veľkú devízu...
Milujúcich starých rodičov nezaziju...😪
Ja mam sesternicou zo 40.r.jedinackou,labzuje po svete, vnúča jej nedá, ta z toho salie...
Vaši ich majú a nestoja o ne, ale zase to by bola veľká nuda, keby bol svet v rovnováhe...
Ja by som na nich bola oddnes krutá ako oni k tebe...
Žiadne info o pôrode a uvidíš, ci bude pátrať co a ako.
Najskôr sa jej pochybné uľaví, ze tým nieje obťažovania.
Vianoce pre zdanie normálnej rodiny a inak vás máme v pazi. 💦
My tiež vždy prinesieme nejaké fajnotky, mame kozmetiku vždy prinesiem, otcovi nejaký alkohol kvalitný a tak, proste nechodíme s prázdnymi rukami.

Klima je samozrejme vyhovorka realita je taka ze ta nemaju radi nechaj ich tak neriesila by som ziadne navstevy ani cianoce ani nic nechaj to tak ci sa ozvu (podla mna ani neozvu kym nevudu nieco chciet)
uzivaj si manzela a potom babetko ak je manzel slovak tak chodte len k svokrovcom a nezneprijemnuj si nimi zivot (ani svojej rodinke)
cztah si nevybutis nie je to tvoja chyba ze sa takto spravaju je to ich rozhodnutie