Sú tu maminky dospelých detí s podobnými pocitmi?
Pekný večer, chcela by som sa asi iba vyrozprávať, posťažovať ☹
Dcéra má 27 rokov, pracuje, prispieva na domácnosť a vychádzame spolu dobre. Nemôžem povedať, že by bola nezodpovedná alebo že by doma nič nerobila.
Čoraz viac však mám pocit, že sa vôbec neponáhľa postaviť na vlastné nohy. Nehovorí o vlastnom bývaní, nepripadá mi, že by si niečo plánovala, a zdá sa, že jej súčasná situácia úplne vyhovuje.
Na jednej strane si uvedomujem, aké sú dnes ceny nehnuteľností a nájmov, takže to nemá jednoduché. Na druhej strane premýšľam, či jej tým, že má doma všetko pohodlie, vlastne nebránime v tom, aby sa posunula ďalej.
Zaujíma ma hlavne pohľad maminiek, ktoré majú takéto staršie deti.
Na jednej strane som rada, že je spokojná. Na druhej strane "ja v jej veku....".
Ďakujem a prajem pekný večer.
@anonym_65b16e Toto nie je o tom, že ho doma nechcem, ale mladý človek sa musí naučiť fungovať sám alebo s partnerom. Platiť svoje náklady, viesť domácnosť... Preto máme investičný byt, pôjde tam hneď po skončení školy, žiadna detská izba ani čakanie na dedičstvo. Pri výchove robíme, ako najlepšie vieme a dúfam, že budeme úspešní.
@anonym_6df959 dobre napísané. Ale na MK ženy nerozumejú, že rodičia chcú a majú právo na svoj priestor a život. Nielen deti v detských izbách až do smrti🤦

@anonym_autor to ze byva u vas ok,ale aky ma zivot? Ma stabilnu/perspektivnu pracu? Cestuje,koníčky,kamaratky,varenie? Lebo ked ma naplneny zivot a aktualne nema partnera a nechce byvat sama tak by som sa necudovala.
@denithestrange1993 no ale MK logika, keď to nie je podľa predstavy mamky, tak je oheň na streche 😃