Sú vaši rodičia lakomí na peniaze pre rodinu?
Ahojte, ako to mate s rodičmi ohľadom financií? Nam niečo dali rodicia do života, ale teraz aj keď na dôchodku ešte pracujú sa veru nejdu pretrhnut niečo nám rozdávať, jasne nech si užívajú, ale mam kamosku ktorej rodicia kúpili byt a každú chvíľu jej robia nákupy, na vianoce tisícka pre deti a tak. Na sviatky tiež kupujú vnucatam drahe darčeky, alebo dávajú peniaze, berú ich na dovolenky. Niekedy mi je z toho smutno, že moji rodicia nedávajú toľko vnúčatám. Vy to ako mate?
tak u nás je to tak že moja mama mi dáva každý rok na sviatky Vianoce veľká noc a podobne ….určitú finančnú čiastku pretože nato má aj mojmu bratovi
na druhej strane svokra , muž je jedináčik a peniaze dostal na svadbe a ked má sviatok alebo vianoce bud dá 50€ alebo drobosť
má len dochodok a to mizerný takže od nej neočakávame dokonca jej kupujeme vačšie dary - pračku, pc a pod
Tak isto pre syna už máme byt do buducna ked sa bude chcieť osamostatniť a finančne ho podporovať budeme pokiaľ nato budeme mať
@anonym_0d615b Prekristapána, to načo sa tak bezhlavo rozmnožujete? Ako potkany. Antikoncepcia vám nič nehovorí?
@anonym_3b6768 A teba do toho co? Zivis ich?
@anonym_0d615b Prekristapána, to načo sa tak bezhlavo rozmnožujete? Ako potkany. Antikoncepcia vám nič nehovorí?
@anonym_3b6768 a ty odkiaľ vieš, koľko ich je? Môžu mať kludne 6 detí a 11 vnúčat
Mne rodičia nekúpili byt, ani dom, na sviatky dávajú vnúčatám po 20 €. Nehnuteľností majú zopár, tak hádam budem aspoň dediť.
@anonym_52f119 tak hádam aj nie - toto keby si povedal môj syn, tak si poviem, že riadneho cynického hňupa som vychovala...
Ja od mojich rodicov nic necakam a ani nechcem prijat. Dali mi cely zivot a vzdelanie, takze mi toho uz dali dost. Vzdy im vravim ze nech si peniaze uziju.
Neviem preco si ludia myslia ze rodicia su povinni dotovat aj dospele deti a ich deti. Tie dochodky su mizerne slabe a ak robia ti dochodcovia dost casto robia preto aby si zvysili prijem pre seba a nie zivit z toho este genaracie pod nimi.
A teda tesi ma ked vidim ze moje deti sa tesia na starych rodicov nie kvoli darcekom ale kvoli peniazom. Deti nic nepotrebuju navyse. Vsetko potrebne maju od nas.
@anonym_3b6768 sám si potkan
@anonym_autor nasi maju byt plus garzonku. Ani jedno mi nedali ani len do najmu ktory som ziadala. Nuz, tak ma tu maju na krku. V byte nikto nebyva tak asi sa im paci ze je prazdny a nic z neho nemaju. Svojim detom dam prve a posledne takze k niecomu je to dobre lebo nechcem byt ako oni.
Premotivovaná <>
@anonym_autor nasi maju byt plus garzonku. Ani jedno mi nedali ani len do najmu ktory som ziadala. Nuz, tak ma tu maju na krku. V byte nikto nebyva tak asi sa im paci ze je prazdny a nic z neho nemaju. Svojim detom dam prve a posledne takze k niecomu je to dobre lebo nechcem byt ako oni.
@anonym_e7c8c8 Nemozu za to, ze si neschopna.
Spamataj sa, lebo toto čo si tu napísala je čistá hanba. Neviem koľko máš deti, ale dufam, že ťažko šetris každé euro, keďže nechceš aby raz boli tvoje deti z teba sklamané ako si ty zo svojich rodičov - a teda im nasetris každému minimálne na auto a byt, vnúčatám budeš dávať tisíce, budeš ich bravat k moru. Reálne - daj si facku 🤮
@anonym_autor autorka, nenechaj sa tu obmäkčit recami že buď rada že ta vychovali a starali sa o teba. To je predsa rodičovská povinnosť, keď chcú deti. Dieťa im nie je nič dlžné, oni deti chceli, oni sa museli postarať. Teraz nie je povinnosť aby sa o teba starali ALE dať dospelemu nejaký čo i len malinký štart do života by bolo pekné gesto. Lebo kazdy rozumny clovek dnes vie, ake tazke to mladí majú
@anonym_e7c8c8 ty si neschopná, keď musíš bývať u rodičov v ich byte. A keby aj mali prázdny byt, ale majú byt. Ty mas čo? Neschopná, ktorá má veľké nič
@anonym_autor autorka, nenechaj sa tu obmäkčit recami že buď rada že ta vychovali a starali sa o teba. To je predsa rodičovská povinnosť, keď chcú deti. Dieťa im nie je nič dlžné, oni deti chceli, oni sa museli postarať. Teraz nie je povinnosť aby sa o teba starali ALE dať dospelemu nejaký čo i len malinký štart do života by bolo pekné gesto. Lebo kazdy rozumny clovek dnes vie, ake tazke to mladí majú
@rozkvet1 A aj zvysok o daroch si docitala?
@rozkvet1 však píše, že na štart do života jej dali, len autorka čaká ešte viac
@anonym_e7c8c8 ty si neschopná, keď musíš bývať u rodičov v ich byte. A keby aj mali prázdny byt, ale majú byt. Ty mas čo? Neschopná, ktorá má veľké nič
@anonym_c83643 tebe chlap postavil dom a kupil auto tak co sa rozculujes :D pa
@rozkvet1 Dúfam, že vieš o tom, že podobnú povinnosť, akú mali rodičia, majú aj ich deti voči nim...
@anonym_c83643 tebe chlap postavil dom a kupil auto tak co sa rozculujes :D pa
@anonym_e7c8c8 bez chlapa je kazda druha bez byvania a auta ;)
Nevýslovne sa mi hnusia dospelí , ktorí majú zdravé ruky a nohy a buď zo seba robia neschopákov, čo cicajú rodičov , lebo charakter 0,0 , alebo sa bezhlavo množia a očakávajú, že ich rodičia im budú pchať peniaze, robiť nákupy . Budete mať rovnakú potrebu dotovať o pár rokov svoje dospelé deti a vnúčatám rozdávať? Predpokladám že ani omylom, lebo vám chýba finančná gramotnosť a mozgová kapacita, aby ste si spravili len toĺko detí, koĺko z vlastných peňazí uživíte. Ani rodičia, ktorí to robia dobrovoĺne im do života v skutočnosti nič nedajú a nenaučia. Syn, ktorý natrča paprče bude neschopný otec rodiny a neschopný partner. Ale bude mu mamka "zadok vytierať", kým bude vládať. Nebola by som pyšná ani na seba a už vôbec nie na takého nesamostatného potomka.
,
@anonym_cb7a20 dufam že nemyslíš postarať sa o nich. Lebo ja som si deti nerobila preto, aby sa o mňa mal kto starať. Ja som ich chcela, oni mi nič nedlžia.
@rozkvet1 Skús si preštudovať platné zákony... Vyživovaciu povinnosť majú aj dospelé deti voči svojim rodičom.
Dalsia trollia tema so sokujucim nadpisom vytvorena iba na to, aby sa tu vyhrotili emocie 👎
@anonym_cb7a20 dufam že nemyslíš postarať sa o nich. Lebo ja som si deti nerobila preto, aby sa o mňa mal kto starať. Ja som ich chcela, oni mi nič nedlžia.
@rozkvet1 Mysli toto:https://www.akmv.sk/pravna-poradna/vyzivovacia-povinnos...
Maloktore dospele dieta, co vecne natahuje ruky ako tu autorka, tusi, ze existuje aj nieco taketo.
@anonym_autor vy si neviete na seba zarobit? Ci preco by mali rodicia kupovat byt a robit nakupy?
@rozkvet1 Mysli toto:https://www.akmv.sk/pravna-poradna/vyzivovacia-povinnos...
Maloktore dospele dieta, co vecne natahuje ruky ako tu autorka, tusi, ze existuje aj nieco taketo.
@mandzula nepoznám nikoho, kto toto robí
@anonym_c83643 čo je na tom zvláštne. nerozumiem…
@biba_18 no to, že už je dospelý s zarába. Náš by sa hanbil. Rieši so všetko sám

Moja zlatá ty si spadla z mesiaca, takú drzú dcéru a nevďačnú je radosť mať, nechápem čo sa porovnávať s kamoškou, rozdiel je či zarábajú 5000 alebo zarobia 1000 eur tak z čoho ti majú potom dať? Ak by boli rodičia na tom zle, ešte ty si povinná im pomáhať, strašné, keď ľudia hľadia len na peniaze, normálne mi je trápne za teba vôbec takto rozmýšľať , ty si jej na koľko dovoleniek prispela?