Súboj o dedičstvo a vlastníctvo nehnuteľností
V poslednej dobe si vsimam, ze sa tu rozsiril takovy nesvar. Kamarati sa hrdia ako si kupili nehnutelnosti predtym ako s frajerkami uzavreli manzelstvo, lebo pri rozvode im tam nebude patrit nic. Deti zase bojuju o podedeni majetku rodicov, pripadne starych rodicov, napriklad kamaratka zmanipulovala staru mamu senilnu, aby na nu prepisala darom 4 izbovy byt vo velkom meste, pritom babka ma viacero deti, ktore tym padom uplne obisla a napisala to iba na vnucku. A este sa tym hrdi kade chodi. Dalsia znama ma v rodine situaciu, kde jeden surodenec silou mocou bojoval, ze on bude ten co rodicov doopatruje na starobu, tak na neho prepisali oba domy, a ked prisla staroba tak ich supol do domova dochodcov. Spozorovali ste to aj vy alebo nieco podobne?
Nastastie nie, v mojom blizkom okoli (blizka rodina a blizki priatelia) takito odrbavaci nie su. A ked by nahodou nejake boli, nie su viac moje blizko okolie...
@anonym_autor u nás sa nikto nepredbieha ohľadom nehnuteľnosti a nepoznám nikoho kto by mal.babku s 4i vo veľkom meste.
Ale prečo vlastne nazývaš kamatkou osobu čo obrala senilnú babku o majetok?
Ja sa s ľuďmi bez chrbtovej kosti kamaratim
Nie, nikto si nekupuje domy a byty pred manželstvom, aby si ochránili majetok a rovnako som nepostrehla, aby niekto chcel doopatrovať rodičov kvôli nehnuteľnostiam. Skôr ľudia okolo mňa si berú hypo a zadlžujú sa na dlhé roky.
Zaujimave, ze nikto to nezazil vo svojom okoli. Az sa mi to verit nechce, ze len okolo mna sa to hemzi? Byvam V Bratislave, neviem ci to nejako suvisi...
Zaujimave, ze nikto to nezazil vo svojom okoli. Az sa mi to verit nechce, ze len okolo mna sa to hemzi? Byvam V Bratislave, neviem ci to nejako suvisi...
@anonym_autor asi preto lebo na rozdiel od iných sa obklopujes a morálnymi ľuďmi
tak mi sme kupovali byt pred manželstvom. Ale boli sme presne dohodnutí, koľko komu pôjde, ak by sme sa rozišli. Nakoľko, teraz už manžel dával peniaze na kúpu bytu, ja na prerábku a niečo sme ešte platili aj hypotéku. Teraz sme už manželia, byt predaný, postavili sme dom. 🙂 Ale áno, toto počúvam aj ja, a prevracia sa mi z toho žalúdok.
Byvam v Bratislave a nic take som nepostrehla. Asi sa obklopujem inym typom ludi.
Moj muz mal tiez byt pred svadbou, zaroven ho ale kupil pred tym ako ma vobec stretol. A taketo nejake pribehy v okoli mam a je to relativne bezne (dohodnu sa co a ako, ci v pripade vypadku prijmu, pripadne potom kupili byt spolu ako aj my) 🙂 ale zeby chlapi ucelovo kupovali nehnutelnosti pred svadbou, aby pri rozvode zena nemala nic, tak takych atletov v okoli nemam.
A kto co dedi a nededi, tak k tomu sa vyjadrit neviem. Su to veci, ktore tak uplne pri pive neriesime.
to tu bolo furt . Dokonca presne o tomto napisal aj Puccini operu "Gianni Schicci"
Počas môjho prvého zamestnania na Kysuciach (možno to má súvis s lokalitou) som mala niekoľko kolegov, ktorí sa chvastali tým že kúpili/postavili nehnuteľnosť pred svadbou a ako dôvod presne uviedli, aby pri rozvode žena nič nedostala. Bolo mi z toho na grc. Odvtedy som sa s tým ale nestretla. Možno aj kvôli tomu že som sa presťahovala.
@anonym_autor taki ludia vzdy boli a aj budu, vzdy sa sutazilo o majetky.
@anonym_autor taki ludia vzdy boli a aj budu, vzdy sa sutazilo o majetky.
@anonym_a98f39 ale človek si môže na rozdiel od rodiny priateľov vybrať
@anonym_a98f39 ale človek si môže na rozdiel od rodiny priateľov vybrať
@anonym_e479bc ano. zial. nas rodina sklamala.aj priatelia. dnes uz netreba nikomu verit
Mám vo svojom okolí iba jedného takéhoto člena rodiny a mám dosť. Jeden súrodenec obral ostatných o rodičovský byt. Dokonca tak šikovne, že sa to nedá nijako napadnúť, lebo vlastne obral aj vlastných rodičov, ktorí tam nemajú ani doživotné právo užívania.
mne raz jeden fešák zahlásil že jemu rodičia už prepísali dom, aby keď sa ožení , manželka nemala žiadne právo na nehn.
Takmer som onemela z týchto "rozumov" .
Neboli to Kysuce, ale ZA.
@anonym_autor O majetky boli odjakživa veľké boje a hádky. Nielen v dnešných časoch.
mne raz jeden fešák zahlásil že jemu rodičia už prepísali dom, aby keď sa ožení , manželka nemala žiadne právo na nehn.
@anonym_680214 aj keby zdedil dom po ich smrti, alebo mu ho darovali počas manželstva, tak manželka nemá žiadne právo
@anonym_680214 Každá minca má 2 strany a pravda nie je len čierna a biela. Život prináša rôzne situácie medzi tým.
@anonym_autor u nás bolo že sa domy prepísali na jedného súrodenca ,ale žiadne boje neboli ,zvyšný sa to dozvedeli až na dedičskom konaní
To, co pises, je vsetko v rodine. V nasej rodine obrali dochodcov o domy cudzi ludia. V jednom pripade stara baba-vychcana opatrovatelka. Dokonca pan daroval dom svojmu synovcovi a pod vplyvom.opatrovatelky si ho vypytal spat a nasledne daroval opayrovatelke
Este za jeho uspory a za jeho zivota urobila pristavbu pre svoje dieta a cely dom komplet zrekonstruovala. Dnes je jeho hodnota cca 300 tis. V druhom pripade pani "predala" dom znamych synovi, ktory bol kamaratom jej neboheho syna. Ten ju dal do DD. Boli sme za nou a tvrdila, ze sa domov vrati. V tom case boli v dome najomnici. Ti nas nasmerovali do DD. Dom je vo vacsom okresnom meste takze jeho hodnota je tiez vysoka. Strazte si svojich pribuznych, zaujimajte sa o nich. Su velmi ovplyvnitelni.
Nie, nikto si nekupuje domy a byty pred manželstvom, aby si ochránili majetok a rovnako som nepostrehla, aby niekto chcel doopatrovať rodičov kvôli nehnuteľnostiam. Skôr ľudia okolo mňa si berú hypo a zadlžujú sa na dlhé roky.
@anonym_c3d620 Zila som dlhodobo v BA a v mojej bubline to bol bezny standard, ze si ludia kupovali byty samostatne pred svadbou. S mojim partnerom to mame rovnako a vlastne aj vsetci moji blizki znami, ktori mali moznost to takto urobili. Ja sa po pravde cudujem, ak si dvaja financne nerovnocenni ludia vezmu spolocnu hypo a platia ju na polovicu. S tymto pripadom som sa osobne asi ani nestretla.
@anonym_680214 úplne stačí jedna zlá skúsenosť v rodine alebo blízkom okolí čo sa týchto vecí týka a tento postoj by bol pochopiteľný. Manželka by na dedičstvo aj tak nemala právo, no oni si to chceli pre istotu ošetriť už skôr. Ja napr mám v okolí aj páry, kde nie sú zosobášení a pred svadbou každý z páru mal vlastnú nehnuteľnosť a ani sa ju nechystá prepísať aj na toho druhého pre prípad, ak by niečo v budúcnosti nebolo ružové. Niekto toto nevie pochopiť, ale pri tom koľko je teraz prípadov, keď sa ľudia naťahujú o majetky ľudia uz začínajú pozerať aj na to "čo ak", ale teda to negatívne čo ak bez ružových okuliarov.
@anonym_autor jasné že sa to deje...
@anonym_autor
Ono to vzdy bolo lenze nebol internet a socialne media
@anonym_autor Ja som také bohužial zažila. A to zrovna prepísanie bytu v BA na jedno vnúča. Jedno sa ma týkalo, druhý prípad nie. Vnímam to ako krivdu.
@anonym_autor a preto si dávam inzerát.....doopatrujem za byt.....😄😀😄😀💛♥️💛♥️
@anonym_autor áno poznám také prípady, že napríklad traja súrodenci a tesne pred smrťou jeden zmanipuloval rodiča aby prepísal byt na jednu vnučku len. No čo ti poviem svine sa majú najlepšie. A čo sa týka vlastníctva nehnuteľností čo je len jednéhopri dnešnej rozvodovosti je dobré mať niečo len svoje, hoci len garsonku alebo jednoizbák lebo proste nevie kedy človek ostane s holým zadkom ak sa zoberie napríklad hypotéka na spoločný dom a o pár rokov to prestane klapať...

@anonym_autor nie. Nestaram sa do inych.