icon

Súd nám rozvracia manželstvo

adus120
21. mar 2017

Zienky neviem ako zacat, ale som velmi nestastna. Manzel ma dve deti, z toho jedno z predosleho manzelstva uz vacsie (15r) na ktore plati 100 eur, teraz sa riesili sudne alimenty na druhe-nemanzelske decko rocne. Tam sudkyna odklepla 200. Problem vsak je, ze ja som tehotna, este studium nemam skoncene a som skratka bez roboty. Na matersku narok nemam a som v 7.mesiaci. Moj mesacny prijem je 0. Doslova. Manzel sice plati najom+inkaso, v podstate ma aj zivi lebo aj stravu plati. Obcas mi da nejake peniaze (mozno 20-30e za mesiac) lenze je to malo. Tym, ze som tehotna som potrebovala vymenit aj satnik, uz som sa mesiac dozadu do nicoho s bruchom a naliatymi prsiami nevosla-lenze som zistila, ze tehotenske oblecenie z eshopu ci obchodu stoji dobrych 60-70 eur. Akoze jedny saty. No nemam na to. Tak som to riesila formou bazarov-nakupila som asi 3-4saty, trebalo mi nove pancuchy, a silonky. Aj leginy a tehotenske podprsenky. Iba tento nakup ma vysiel na 94eur. To este nehovorim ze o tri mesiace mam rodit a detska vybava nekupena, lebo nasetrene nic, manzel sa odvolava ze nema, lebo dalsim dvom plati alimenty. No neviem co mam robit, je fer aby nase dieta a ja sme nemali nic a druhej odklepnu 200? Este ci si nebude aj na seba pytat vyzivne a potom na decko furt davat zvysovat. Sudkyna absolutne nebrala do uvahy nase nutne vydavky na najom, stravu, uver, dopravu, dokonca ani len mobil sme si nemohli zaratat. Jednoducho odklepla 200 a ja ako jeho manzelka mam zit podla sudkyne zo vzduchu, lebo vraj decko ma prednost pred vyzivovacou povinnostou na manzelku... to uz naozaj neviem, kde v tomto state je spravodlivost. To naozaj nemam na nic narok? Lebo jedno decko..?! Spomeniem ze pri tych vydavkoch sme uz teraz v minuse okolo 230eur, ktore sa na kreditnej karte zbieraju, ideme doslova do dlhov, nasmu dietatu nemame za co kupit ani len postielku - nehovoriac ze celu vybavu treba a to co som pozerala len veci z bazarov, by vyslo okolo 800 eur minimalne. Sudkyna nam tymto rozvracia aj nase manzelstvo, lebo sa neustale hadame na peniazoch, lebo manzel nemoze tam prestat platit ani na decko, lebo exekutor, ale ani veci stylu byt a dlh na kreditke, lebo pride exekutor tam. Sudkyna sa ohanala tym ze mamzelov prijem s odmenami cini v priemere sumu XY - co taktiez mi znami vraveli, ze sud nemoze ratat do pravidelneho mesacneho prijmu jednorazove odmeny. Neviem, ci je to pravda. A ze teda z toho prijmu ma platit 200, vobec ju nezaujimalo, ze mojmu dietatu nebudeme mat za co kupit ani oblecenie. Je pravda, ze vyzivovacia povinnost nie je kym sa nenarodi, lenze vydavky su uz teraz. Napriklad do porodnice treba nakupit, tam tiez treba kopu veci nakupit, plus detsku vybavu, za sono v 13tom tyzdni lekar pytal 45eur. No neviem, som fakt bezradna. Ak mate nejake napady, budem vam vdacna za rady. Nerozumiem totiz celkom tomu, ako mame my zit ked na nic nemame. A vraj dieta ma narok na rovnaku zivotnu uroven ako rodic, tak jedno decko ma mat rovnaku zivotnu uroven a druhe nema mat? A co rovnaka zivotna uroven medzi manzelmi? Ved o tej tiez zakon hovori rovnako. Vyzivovacia povinnost na dieta ako priorita pred manzelkou znamena, ze ja mam zomret od hladu, lebo druhej je sto malo a chce dvesto?

mima4
21. mar 2017

@maslenka
podla mna je jedno, ze ona si nezarobila ani na rozok, manzel je povinny sa postarat o rodinu, hlavne, ak má tehotnú manželku. Mali by si obaja sadnúť za stol a dať dokopy svoje príjmy, výdavky, ale zdá sa, že ona skôr "velmi túzila vydat sa a mat deti" a teda taha za kratší koniec... a začína jej to dochádzať.

vitold
21. mar 2017

A pre deti bola za komousov skolka zadarmo. Akurat strava sa platila.

bmuller
21. mar 2017

@mima4 to je samozrejme, a bolo to tu povedane v mnohych prispevkoch... ale okrem toho to na x stranach tejto diskusie vyzera ako ostrelovanie ... jednoducho sa to zase raz akosi odtrhlo z retaze 🙈

mima283
21. mar 2017

A jeho byvale zeny, ci zena, ci ako to je, by ti nemohli posunut vybavicku? A pblecenoe si isto nepozeraj v takych specialnych tehotenskych obchodoch, to nie je pre nas beznych ludi 😂 ja by som teda 70 za saty, ktore budem nosit chvilu nedala 😂 ja dom si kupovala tusim v hm alebo niecom podobnom dvoje, cez brucho volne za nejakych 30 dokopy a tym padom som si ich nemusela ani kupovat dake extra velke a nosim ich aj teraz 😁 byvaju casto aj po kauflandoch a lidloch tehotenske veci to mas za par drobnych

mima283
21. mar 2017

Ja by som 70€ za saty nedala ani kebyze si ich kupujem teraz 😂

vitold
21. mar 2017

@ema234 napisala "Proste clovek nema uz pravo zalozit si novu rodinu alebo skor chlap lebo je chudak, ktory sa ma rozdat. Ale ked zena ma noveho partnera a aj vysoke vyzivne je v poriadku, ale chlap ma novu zenu a dieta tak ledva ziju ,lebo ide vsetko na vyzivne."
-------
Pekne napisane a pravdivo. Pokus o aspon docasny vyssi zarobok je zbytocny, lebo sa mu potom zvysi aj vyzivne, a ked sa mu zas zarobok znizi, tazke musi znovu podavat o znizenie, cakat pol roka, rok a ani to neuznaju.

maslenka
21. mar 2017

@mima283 už tu taký návrh padol, aby jej jeho bývalá žena posunula výbavičku. No ak ju s ňou podvádzal, tak jej ju iste pošle aj s venovaním.😀

natalka13
21. mar 2017

@bmuller a sa cudujes? ze tu matolko debat na svoje vyjadrenia ako potrebuje saty za 70€, vybavu za 800€ a ked to nedostane tak nech ina matka aj s dietatom skape od hladu ,ale ona dosiahne svoje vyzivne aj za cenu zeby mala mat este jedno dieta s panom velkomoznym?

nyusika
21. mar 2017

@vitold dobre sa ma hlavne ten, kto nie je taký zaprdený ospevovač bývalého režimu, ako ty.
Kks, toľko kydov v jednom príspevku.
Môžem okašlať mladomanželskú pôžičku, keď budú moje deti celý život šúchať nohami a báť sa, ktorý sused je estebak...a všetci ako muklovia bez názoru v jednej fabrike celý život otročiť, lebo mám podnikový byt...

katka253111
21. mar 2017

Nechce sa mi citat vsetko... ale minut na seba 94e dajme tomu a potom plakat ze na nic ine ti nezostane? Pockaj ked budes mat dieta... ja som si za 3roky nekupila okrem pradla, ponoziek a legin a tricka z Pepca nic... nemam na to, oblecko mam rovnake ako pred porodom... a ako tehu som si nekupovala nic extra...vacsie tricko oblecie kazda a leginy nemusis mat drahe... rifle som nenosila ani ine veci

vulka
21. mar 2017

Tiež som nečítala všetko, ale vysoliť 800€ za výbavičku je blbosť. Keď je človek chudobný, tak mu stačí kočík zo sekáča a aj väčšina oblečenia. Pár hračiek dostaneš ako darček od iných a za plienky určite nedáš horibilnú sumu.

slimstar
21. mar 2017

@adus120 ja viem, je to ťažké. viem, že v zákone je povinnosť manžela vyživovať manželku a zvlášť keď je tehotná, musí zaobstarať výživu aj výbavičku. Neviem to presne tie paragrafy, ale v tej facebookovej skupine "opýtaj sa právnika" sa rozoberajú aj takéto veci. Nejako sa to bude musieť vyriešiť. Raz sme dole, raz hore, určite to takto nebude navždy. Držím palce a odvolanie by som určite dala a tam si našla to čo popisujem vyššie, plus aké máte príjmy a výdaje. Kto sa neozve, tak nič nedosiahne.

esterba
21. mar 2017

Pan ma proste pozitivny vztah k detom, tak si tri urobil a jedno si vzal. Otec roka.

nyusika
21. mar 2017

@esterba otcom roka by som ho nenazvala...sú aj viac otcovia 😁...ale teda našliapnuté má dobre, to uznávam...

igor211
21. mar 2017

@cacianka Na to ze sudkyna nejako super spravne rozhodla by som nevsadil ani deravy gros. Skor sa prikladam ku tomu ze rozhodla ako jej to vyhovovalo najlepsie aby sa co najrychlejsie zbavila pripadu. Nie je predsa mozne ze 15 rocne dieta dostane 100 euro a novo narodene 200 euro.

blahowoman
21. mar 2017

@igor211 matka toho 15r moze byt zamestnana a mat ,,mozno" dobry plat. Moze mat uz aj partnera-manzela takze ho beru do spol.prijmu. Za to matka toho 1r je na materskej sama bez partnera,v nejakom podnajme. Preto 100€/200€

obsadenemeno
21. mar 2017

@igor211 a ak matka toho starsieho nedala navrh na zvysenie vyzivneho za poslednych niekolko rokov? A sudkyna, co odklepla vyzivne na to druhe dieta prihliadala na ine skutocnosti a prijem pana spermona sa medzitym zvysil..... a mamtka toho rocneho je mozno ako tato slecna zakladatelka a nema iny prijem.......

nini1010
21. mar 2017

Studentka ktora nema zarobeny ani jediny cent a bude sa tu uhradzat tym na co kto ma narok...Moja zlata materska a deti to nie je o tom ze ti je niekto povinny davat peniaze.ano mal by ale hlavne ty si mala mysliet na to z coho sa budes zivitnked otehotnies.To je aky luxus ked ta niekto zivi!nepochopim...

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
gladiola25
21. mar 2017

No niektorému väčšiemu dieťaťu musí stačiť minimálne výživné a druhé menšie potrebuje viac. Napr. v našom prípade 40 eur, pretože ex je nezamestnaný a teraz je nezamestnaný kto chce. A dokonca som počula o prípade, keď, žena musela po rozvode platiť hoci len krátko bývalému, lebo sa nikde nezamestnal.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
obsadenemeno
21. mar 2017

@zltyslonik tak ked si sa nedostala cez dve strany, ako to, ze si oznacila prispievatelky, co zacali prispievat niekde na strane 15????
Priznaj sa, ty betarka, ze si to precitala cele....... 😉

katarinamarkova
21. mar 2017

@vitold ty si nejaký frustrovaný svojou prácou či čo? 🙂

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
angd
21. mar 2017

Tiež si myslím,že s tou vybavou to prehanas,dá sa kúpiť lacnejšie,aj z pod ruky.A šaty za 80e?To kde?Ja som nemala ani jedno originál tehotenske oblečenie,kúpila som si v normálnych obchodoch topy pod prsiami voľné a bolo.Dajte žiadost o zníženie výživného,u oboch.A ak nie teraz,tak mesiac pred pôrodom určite, pokial bude súd, bude aj bábo.A to vám skôr vyhoveju.A ak ste na tom fakt tak zle,mesiac pred pôrodom neplatte alimenty,pokupit co potrebujes,to exekútor určite hneď nepríde a z príspevku pri narodení dieťaťa to potom vratite.

obsadenemeno
21. mar 2017

@zltyslonik no ja zastavam nazor, ze kazdy si je toho svojho stastia ci nestastia strojcom....a co je pre niekoho koniec sveta, iny prekona s lahkostou a rychlo....cize delit nieco rovnakym dielom je blbost....lebo stale bude niekto, kto bude pozerat na susedovo "hovno" a mysliet si, ze je vacsie/mensie/lepsie/horsie/krajsie/skaredsie.......
Cize aj keby tam bolo 100 zien s rovnakym dielom nestastia, uz po jednom dni by bolo vidno, ako sa kto s tym nestastim pasuje...kazda inak, po svojom. u niektorych by rastlo zavratnou rychlostou a u inych by uz takmer nebolo.

To uz su takmer filozoficke uvahy...... sme mimo temy....sorry, ale ak by si citala diskusiu celu a precitala si zopar vyjadreni sa autorky, mozno by si jej napisala inak.

katarinamarkova
21. mar 2017

@vitold ufrlané urevané chlapčiatko, čo ,,musí makať,,
- nemusíš 🙂 kto ťa bičom ženie do roboty?
- keď sa sa ti tvoja práce nepáči - nájdi si inú! nie si schopný robiť niečo iné? tvoj problém. zvýš si znalosti, zručnosti aby si sa mohol posunúť ďalej.
- ak dobrovolne robíš niekomu otroka - rob. nikto ťa nenúti.
- človek čo sa nechá dokaličiť - lebo práca - je fakt trošku nesvojprávny, alebo trošku menej IQ v hlave na to, aby vedel že práca ktorú robí nie je jediná na svete.

🙂 popri 3och deťoch makám klasických 8h. denne
áno, v práci si často oddýchnem 🙂 oproti materstvu a materským povinnostiam je to relax.

maslenka
21. mar 2017

@katarinamarkova nie len prácou, ale celým svojím životom, systémom, skrátka typický samonasierací typ

chrumka0203
21. mar 2017

Ja sa zamyslam nad tym, ze autorka je v 7.mesiaci, a az teraz zacala riesit ze potrebuje aj nejaku vybavicku pre babatko. Ved podaktore uz v 7.mesiaci aj predcasne porodia, tak sa nad tym zamyslim a aj ked nie vsetko aspon tie najzakladnejsie veci si pripravim popredu.
Inak ani matematika nebude jej silnou strankou, od manzela dostane 20-30€ a nakupi si oblecenie za 90€???

jujala
21. mar 2017

@adus120 je mi z teba na grc.
Len lutujem to dieta, co nosis pod srdcom.