Súd nám rozvracia manželstvo
Zienky neviem ako zacat, ale som velmi nestastna. Manzel ma dve deti, z toho jedno z predosleho manzelstva uz vacsie (15r) na ktore plati 100 eur, teraz sa riesili sudne alimenty na druhe-nemanzelske decko rocne. Tam sudkyna odklepla 200. Problem vsak je, ze ja som tehotna, este studium nemam skoncene a som skratka bez roboty. Na matersku narok nemam a som v 7.mesiaci. Moj mesacny prijem je 0. Doslova. Manzel sice plati najom+inkaso, v podstate ma aj zivi lebo aj stravu plati. Obcas mi da nejake peniaze (mozno 20-30e za mesiac) lenze je to malo. Tym, ze som tehotna som potrebovala vymenit aj satnik, uz som sa mesiac dozadu do nicoho s bruchom a naliatymi prsiami nevosla-lenze som zistila, ze tehotenske oblecenie z eshopu ci obchodu stoji dobrych 60-70 eur. Akoze jedny saty. No nemam na to. Tak som to riesila formou bazarov-nakupila som asi 3-4saty, trebalo mi nove pancuchy, a silonky. Aj leginy a tehotenske podprsenky. Iba tento nakup ma vysiel na 94eur. To este nehovorim ze o tri mesiace mam rodit a detska vybava nekupena, lebo nasetrene nic, manzel sa odvolava ze nema, lebo dalsim dvom plati alimenty. No neviem co mam robit, je fer aby nase dieta a ja sme nemali nic a druhej odklepnu 200? Este ci si nebude aj na seba pytat vyzivne a potom na decko furt davat zvysovat. Sudkyna absolutne nebrala do uvahy nase nutne vydavky na najom, stravu, uver, dopravu, dokonca ani len mobil sme si nemohli zaratat. Jednoducho odklepla 200 a ja ako jeho manzelka mam zit podla sudkyne zo vzduchu, lebo vraj decko ma prednost pred vyzivovacou povinnostou na manzelku... to uz naozaj neviem, kde v tomto state je spravodlivost. To naozaj nemam na nic narok? Lebo jedno decko..?! Spomeniem ze pri tych vydavkoch sme uz teraz v minuse okolo 230eur, ktore sa na kreditnej karte zbieraju, ideme doslova do dlhov, nasmu dietatu nemame za co kupit ani len postielku - nehovoriac ze celu vybavu treba a to co som pozerala len veci z bazarov, by vyslo okolo 800 eur minimalne. Sudkyna nam tymto rozvracia aj nase manzelstvo, lebo sa neustale hadame na peniazoch, lebo manzel nemoze tam prestat platit ani na decko, lebo exekutor, ale ani veci stylu byt a dlh na kreditke, lebo pride exekutor tam. Sudkyna sa ohanala tym ze mamzelov prijem s odmenami cini v priemere sumu XY - co taktiez mi znami vraveli, ze sud nemoze ratat do pravidelneho mesacneho prijmu jednorazove odmeny. Neviem, ci je to pravda. A ze teda z toho prijmu ma platit 200, vobec ju nezaujimalo, ze mojmu dietatu nebudeme mat za co kupit ani oblecenie. Je pravda, ze vyzivovacia povinnost nie je kym sa nenarodi, lenze vydavky su uz teraz. Napriklad do porodnice treba nakupit, tam tiez treba kopu veci nakupit, plus detsku vybavu, za sono v 13tom tyzdni lekar pytal 45eur. No neviem, som fakt bezradna. Ak mate nejake napady, budem vam vdacna za rady. Nerozumiem totiz celkom tomu, ako mame my zit ked na nic nemame. A vraj dieta ma narok na rovnaku zivotnu uroven ako rodic, tak jedno decko ma mat rovnaku zivotnu uroven a druhe nema mat? A co rovnaka zivotna uroven medzi manzelmi? Ved o tej tiez zakon hovori rovnako. Vyzivovacia povinnost na dieta ako priorita pred manzelkou znamena, ze ja mam zomret od hladu, lebo druhej je sto malo a chce dvesto?
@teegreen keď nepoznas vyznam slova zlatokopka,tak ho nepouzivaj. Zlatokopka kope zlato,nie h.vno tento muz je menej než rozplesknute lajno na kravskej paši.
@ema234 aj tie "decka" boli jeho babatkami. Tym ze si najde inu zenu jeho otcovstvo nekonci.
Novy oartner nema absolutne zuadnu povinnost zivit dieta ktore nie je jeho.
@adus120 no tazko sa cita tvoja situacia... zial, ked si sla do vztahu s clovekom, ktory uz ma vyzivovaciu povinnost na dve deti, musela si pocitat s tym, ze peniaze budu vzdy problem. Zial, ze skor ako ste stihli uvazovat o situacii v ktorej ste, ste splodili dalsie dietatko.
Co sa tyka cien veci - vobec sa nehanbi za to ze nakupujes na bazaroch, ja mam matersku aj manzela a napriek tomu nakupujem detske veci vacsinou na bazaroch, ber to nie ako hanbu ale ako ekologicke citenie, ze davas sancu veciam, ktore su este v pohode pouzitelne....
Nemusis mas vsetky vymozenosti, hlavne popracuj na tom aby si dojcila, tam usetris obrovske peniaze...
No a na zaver taka prognoza - neprajem ti aby sa splnila, ale.... ak jedneho dna budes v situacii jeho ex s malym dietatom a sud ti bude vymeriavat vyzivne, budes tiez bojovat o kazde euro a bude ti jedno, ze ma dalsiu manzelku s dietatom ....
@adus120 nájdi si prácu. Tak sa ľudia obvykle živia. Do júna si ešte môžeš niečo brigádnicky privyrobiť, neskôr si môžeš nájsť niečo, čomu sa budeš môcť venovať popri dieťati, ja som si tak privyrábala celú materskú a rodičovskú. Tvoj muž má záväzky, to si predsa vedela, keď si s ním liezla do postele. Mala si rozmýšľať vtedy, ako uživíte ďalšie dieťa. Samozrejme, to platí aj preňho.
@misinka26 hej, je veľa takýchto žien čo si takto nechajú urobiť dieťa a potom vyskakujú, že chcú alimenty. A pozerám, že aj tu ich je neúrekom. Keď sa dvaja slobodne rozhodnú, že chcú rodinu, potom je povinnosťou oboch sa postarať. Ale ak žena rozhodne sama, potom nemá morálne právo vyskakovať. Lenže takéto osoby ťažia z toho, že sa to ťažko dokazuje.
@adus120 Ty si ma ale vytočila tým tvojím príspevkom! Si dospelá žena, to, že Tvoj príjem je 0 je Tvoj problém. Tvoj úžasný mužíček, ktorý robí deti, kade chodí, platí Vaše spoločné bývanie a jedlo, takže Ty máš toto všetko zadarmo. K tomu Ti dáva mesačne 20-30 €. Písala si, že súd TERAZ riešil výživné na ročné dieťa, takže tipujem, že jeho matke doteraz neplatil nič a to ani pred pôrodom (tehotenské šaty a výbavička pre dieťa). Ja som otehotnela ako 36-ročná, mala som veľmi slušný príjem, ale tehotenské šaty za 70,- € som nemala, ani výbavičku za 800,- , ani zďaleka. Môj muž má 2 deti z prvého manželstva, už sú dospelé, vysokoškoláčky, na každú platí 150,- € (dokopy 300 na dve deti, rovnako, ako Tvoj) a pri každej príležitosti im dáva navyše peniaze (narodeniny, meniny, Vianoce...), prispel im na auto a v živote by som mu to slovkom nevytkla, práve naopak, hovorím mu, nech im dá viac (pretože mám voči nim pocit viny). Oni, hoci sú študentky, obidve pracujú popri škole a celkom slušne si zarobia. Aj ja som pred 20-timi rokmi popri VŠ pracovala a myslím, že 90% študentov si dnes zarába popri škole, je to normálne a nie len nechať sa živiť niekým iným a všetko si od neho nechať platiť. Jednoročné dieťa si na seba zarábať nevie a ani jeho matka ešte určite nechodí do práce, lebo je s ním doma. Navyše predpokladám, že sudkyňa zobrala do úvahy, že do roka jej Tvoj muž nič neplatil. Vedela si, koho si berieš, že má 2 deti a zodpovednosť za nich, nemôžeš porovnávať povinnosť postarať sa o maloleté dieťa a o dospelú ženu. Tá by sa mala o seba vedieť postarať sama.
👏😂😂😂
@ema234 ok omielaj si svoje... a odsusdzujes ty -byvale manzelky. Podla teba chlap ked uz ma novu rodinu tak uz na ostatne deti moze kaslat,? Lebo ved sa musi venovat novej rodine? Treba sa nad tym zamysliet aj z ineho pohladu, keby sa to stalo napr. tebe tak by si muzovi povedala ok, mas novu rodinu tak uz nasim detom sa nemusis venovat? Tie deti nemozu za to, ze otec si nevie nechat zapnute nohavice.
@katarinapekna predosly prispevok bol tebe
Ono je to vidiet ked v 80tom roku zdrazely plienky a dalsie veci ze sa rodilo menej deti. A vtedy bolo hodne veci zadarmo (zdravotnictvo, skolske vydavky). Teraz je kapitalizmus a zakony tvoria bohati. Rodenie deti im do toho nejde. Hlavne u strednej vrstvy ktora im kazi zisky. Potrebuju zbohatnut teraz a co bude neskor ich nezaujima. Tovaru je v obchodoch vela ta tuzba po luxuse a pohodli je velka. Preto su dnes vydavky z hladiska prijmu vyssie ako kedysi.
Bohati sa pohodlia nechce vzdat, ludi nahradzaju stroje, ktore stoja necinne na stavbe aby sa zvysovaly zisky, vymyslaju nezmyselne predrazene zakazky, nemaju uz odkial cerpat financie, to sa premietne do cien pre konecneho zakaznika, tak isto sa pohodlne matky nechcu vzdat luxusu a tak navymyslaju sudu co vsetko dieta potrebuje aj ked to nieje pravda a potom si kupi nove auto, dieta da na starost svojim rodicom a sama ide na dovolenku.
Ked sa sudkyna sama rozvadza, je nahnevana a muz jej neplati hoci ona ma obrovsky plat, tak na to doplati niekto chudobny. Odklepnut 1000e niekomu co ma 3000e plat je mozne. Z 2000e sa da dobre vyzit. Ale odklepnut 200e niekomu co ma 300e je najvyssia spinavost sudkyne. Niektore rodiny so 4 detmi maju 400e a vyziju. Akonahle sa rozvedu. Uz musi muz platit celych 400 na deti. Kvoli tomu neutiahol vydavky pre seba, stal sa bezdomovcom, hned v prvu zimu zamrzol a zena dostava teraz na kazde dieta cez 25e sirotske a sudkynu to nezaujima. Aj taky pripad poznam v susedstve.
V dnesnej dobe ked si spravi zena z bohatej rodiny dieta z muzom z chudobnej rodiny, a potom sa rozvedu, tak zena ktora bola vychovana od mala v luxuse, a vsetko riesila kupou v drahom obchode, toho chudaka odrovna.
Otec nemá právo na normálny život, keď už sa raz muž rozvedie, tak do konca života nemá pokoj! Hovorím o otcoch, mužoch, ktoré svoje deti milujú, milovali. Naše súdnictvo nezmeníš, štatistiky potvrdili, že slovenské súdnictvo je vo veci výživné najhoršie v celej EÚ aj sudca v Dubline sa za hlavu chytal, že čo tá mala krajina stvára. Nikdy nebude brať súd do uvahy vaše dieťa, aj keď ich budete mať spolu tri, proste je to tak a nikdy sa to nezmení, zmier sa s tým. Skús byť menej náročná, pracovať môžeš aj z domu, vždy je to o tom istom, keď chceš tak aj vodu premeníš na víno, ale treba chcieť!
@extempore nemusi kontrolovat ci "zozrala" tabletku. Staci si aspon nasadit prezervativ, pripadne nesexovat 😉
To mi pripomina situaciu - som tehotna ups! Ved povedal ze si da pozor 😢
Ak ja nechcem otehotniet NIKDY sa nespolieham na toho druheho.
@adus120 a ty dievčatko máš 15 rokov, že tvoj príjem je nulový? A čím si rozmýšľala, keď si si dieťa nechala urobiť ( od človeka, čo kade chodí, tade dieťa robí)?
Čo tomu dieťaťu ponúkneš? Ten tvoj príjem, tú nulu?
Čo s tým má sudkyňa, že si sa v takomto čase nechala nabúchať nezodpovedným chlapom?
Tak ti treba, máš čo si chcela. Aby si ešte nebola prekvapkaná, že za nejakú dobu, ťa ten tvoj fešák nechá, lebo nájde ďalšiu takú ako si ty a tej bude platiť vyživovaciu povinnosť a tebe neostane ani na výživné ako teraz sa ti nepáči, že platí na svoje predchádzajúce deti.
Tie deti sa na svet nepýtali, to ten tvoj fešák si nevie dať uzol na vtáka
taaak ja som bola na tom ako ty ale teda nie celkom bez prijmu . vybava pre maleho ma aj s kocikom vysla cca na 250eur - som pokupila na bazarikoch . o šatach tehotenskych za 70eur sa mi ani nesnivalo, to som si radsej v obchode kupila take elastickejsie povedzme za 20e 🙂 a teda neviem nemala by si tu vaplakavat , že plati na deti vyzivne kedze oni si na seba zarobit nevedia. miesto toho si mohla zdvihnut zadok a ist robit niekam a nie čakat ze ti spadne z neba všetko...a teda mali ste premyslat skor nad tymto ked ste si planovali dieta....
@marcelatje Ak muž platí žene hak a je tam dohoda medzi dvomi dospelými ľuďmi, potom nevidím dôvod, pre ktorý si má ešte dávať aj kondóm. Jedine, že tá žena nemá chrbtovú kosť.
@ema234 nie nemam vzdy idealny vztah...pochybujem ze taky je..ale k zivotu sa staviam zodpovedne. Tiez mam muza kt ma deti z prveho manzeldtva uz velke ale nikdy som ich nenazvala deckami ani nevykrikovala kolko musi na ne platit...a ako mne neostava na bundu za 70 euro.... Vedela som do coho idem ale jej manzel zrejme viedol paralelne vztahy ked ma rocne dietA a ona je tehotna a uprimne neverim ze to dieta bolo planovane kedze nema ani len skolu dokoncenu a svadba bola zrejme tiez len preto ze je tehotna
@extempore doveruj ale preveruj. Ludia su rozni.
Tato komplikovana situacia na slovensku je stvorena moznostmi kapitalizmu a schopnostou najbohatsich to vyuzit vo svoj prospech.
Potom ze preco Slovensko vymiera a rodia sa iba ti co su zvyknuti spat medzi potkanmi a hrat sa vo vykaloch.
Proste clovek nema uz pravo zalozit si novu rodinu alebo skor chlap lebo je chudak, ktory sa ma rozdat. Ale ked zena ma noveho partnera a aj vysoke vyzivne je v poriadku, ale chlap ma novu zenu a dieta tak ledva ziju ,lebo ide vsetko na vyzivne.
Tak ja som si tiež vzala rozvedeneho s 1 dieťaťom, všetko som tiez videla ružovo dokym nedošlo k tomu ze nezvladal živiť ani prvé dieťa ani nás, nemyslím tým len peniaze ale aj čas strávený s rodinou. Tak som hneď utiekla od takého chlapa. Súd mu určil smiesnych 27€, ktoré mi ani tak neplatil, mohol sa s malým stretávať ale 7 rokov ani len nezavolal ako sa ma. Netreba vždy viniť chlapa ale v tvojom prípade uz bol dvihnuty varovný prst. Hladis na seba ale skús sa vžiť do tých dvoch žien, oni su úplne samé na tie deti, chcú peniaze, ktoré im právom patria ale fyzickú pomoc zo strany otca súdom nevysudia. Súd nikdy rodinu nerozvracia, mám ich pár za sebou, vždy sa prihliada na potreby detí. Keby ho davas na súd ty tiez by si z neho chcela vytrieskat co najviac lebo by si to robila pre svoje dieťa. Bola som tiez mladá a sprosta, ale presne ako píšu dievčatá ty si vyberas partnera, ty musíš vedieť co chces, ja som sa poučila, tiež som si prešla tym co na seba, na dieťa,do úst...dnes mám manžela ktorý sa stará o moje dieťa z 1 manželstva plus ďalšie 2 naše spoločné a v živote nerobil rozdiely medzi nimi, všetkým dáva rovnako, to je podľa mňa Otec. Možno som len mala šťastie neviem ale ty si k tomu pristupovsla dosť nezodpovedné...myslím že pozitívnu reakciu si tu neprecitas, je len na tebe ako si zariadis ďalšie zitie. Nehadz vinu na súd, na muža, na bývalé, teraz budeš uz len ty a dieťa a pokiaľ nemáš rodičov co ti pomôžu o tohto chlapa sa pomoci asi nedockas. Ale aj tak držím palce aby sito zvládla

@extempore ...nehnevaj sa, mne je jedno ako to bolo ale na robenie detí sú vždy dvaja a jediná antikoncepcia je nesexovať ... prečo on je teraz svätec a ona tá najhoršia ??? lebo on povedal ??? nech je to ako chce deti sú jeho či ich "chcel alebo nechcel"... a musí na ne platiť či chce alebo nechce ... proste treba brať zodpovednosť za svoje činy ...