Súd nám rozvracia manželstvo
Zienky neviem ako zacat, ale som velmi nestastna. Manzel ma dve deti, z toho jedno z predosleho manzelstva uz vacsie (15r) na ktore plati 100 eur, teraz sa riesili sudne alimenty na druhe-nemanzelske decko rocne. Tam sudkyna odklepla 200. Problem vsak je, ze ja som tehotna, este studium nemam skoncene a som skratka bez roboty. Na matersku narok nemam a som v 7.mesiaci. Moj mesacny prijem je 0. Doslova. Manzel sice plati najom+inkaso, v podstate ma aj zivi lebo aj stravu plati. Obcas mi da nejake peniaze (mozno 20-30e za mesiac) lenze je to malo. Tym, ze som tehotna som potrebovala vymenit aj satnik, uz som sa mesiac dozadu do nicoho s bruchom a naliatymi prsiami nevosla-lenze som zistila, ze tehotenske oblecenie z eshopu ci obchodu stoji dobrych 60-70 eur. Akoze jedny saty. No nemam na to. Tak som to riesila formou bazarov-nakupila som asi 3-4saty, trebalo mi nove pancuchy, a silonky. Aj leginy a tehotenske podprsenky. Iba tento nakup ma vysiel na 94eur. To este nehovorim ze o tri mesiace mam rodit a detska vybava nekupena, lebo nasetrene nic, manzel sa odvolava ze nema, lebo dalsim dvom plati alimenty. No neviem co mam robit, je fer aby nase dieta a ja sme nemali nic a druhej odklepnu 200? Este ci si nebude aj na seba pytat vyzivne a potom na decko furt davat zvysovat. Sudkyna absolutne nebrala do uvahy nase nutne vydavky na najom, stravu, uver, dopravu, dokonca ani len mobil sme si nemohli zaratat. Jednoducho odklepla 200 a ja ako jeho manzelka mam zit podla sudkyne zo vzduchu, lebo vraj decko ma prednost pred vyzivovacou povinnostou na manzelku... to uz naozaj neviem, kde v tomto state je spravodlivost. To naozaj nemam na nic narok? Lebo jedno decko..?! Spomeniem ze pri tych vydavkoch sme uz teraz v minuse okolo 230eur, ktore sa na kreditnej karte zbieraju, ideme doslova do dlhov, nasmu dietatu nemame za co kupit ani len postielku - nehovoriac ze celu vybavu treba a to co som pozerala len veci z bazarov, by vyslo okolo 800 eur minimalne. Sudkyna nam tymto rozvracia aj nase manzelstvo, lebo sa neustale hadame na peniazoch, lebo manzel nemoze tam prestat platit ani na decko, lebo exekutor, ale ani veci stylu byt a dlh na kreditke, lebo pride exekutor tam. Sudkyna sa ohanala tym ze mamzelov prijem s odmenami cini v priemere sumu XY - co taktiez mi znami vraveli, ze sud nemoze ratat do pravidelneho mesacneho prijmu jednorazove odmeny. Neviem, ci je to pravda. A ze teda z toho prijmu ma platit 200, vobec ju nezaujimalo, ze mojmu dietatu nebudeme mat za co kupit ani oblecenie. Je pravda, ze vyzivovacia povinnost nie je kym sa nenarodi, lenze vydavky su uz teraz. Napriklad do porodnice treba nakupit, tam tiez treba kopu veci nakupit, plus detsku vybavu, za sono v 13tom tyzdni lekar pytal 45eur. No neviem, som fakt bezradna. Ak mate nejake napady, budem vam vdacna za rady. Nerozumiem totiz celkom tomu, ako mame my zit ked na nic nemame. A vraj dieta ma narok na rovnaku zivotnu uroven ako rodic, tak jedno decko ma mat rovnaku zivotnu uroven a druhe nema mat? A co rovnaka zivotna uroven medzi manzelmi? Ved o tej tiez zakon hovori rovnako. Vyzivovacia povinnost na dieta ako priorita pred manzelkou znamena, ze ja mam zomret od hladu, lebo druhej je sto malo a chce dvesto?
@sasa1310 prepac, ale rozvod pre nu nie je riesenie. Povedzme, ze by aj vysudila 200 Eur, ale bude si musiet hradit byvanie, energie, stravu (co doteraz neplati), takze to si teda financne nepolepsi, skor naopak 🙂.
Odvolajte sa, podajte o zniženie, veď na každom rozhodnutí je na zadnej strane napísané poučenie a tam, či sa dá odvolať. Mne sa zdá, že aj keď ste tehotná, tak musia zohladnovať tieto výdavky na vás. Skúste sa opýtať na facebooku Opýtaj sa právnika. Ja viem , že máte zlosť, alebo ako by som to vyjadrila, ale určite sa to dá vyriešiť. Nech si ocko nájde ešte jednu robotu. Ja som kúpila tehot. nohavice a elastaky z Bonprixu a pár väčších tričiek normálne z obchodu. Vyšlo ma to 50 e. Výbavičku si zožente po rodine a po kamarátkach.
Ty si este stale nepochopila jednu vec a to, ze za svoju situaciu si mozes TY a nie tamtie ex. TY si si dala urobit dieta od chlapa, co mal 3 mesacne dieta. Mozes teraz kopat dookola a rozhadzovat rucickami ale to ti nepomoze. Ked som citala tvoj prvy prispevok tak mi ta aj bolo luto ale ked vidim tvoj pristup... je to krute ale nikto ta do toho nenutil...a preco by tamtie zeny mali pytat na deti od svojich rodicov??? Ved tvoj muz je ich otec! nie babka alebo dedko a tak isto je aj otec tvojmu dietatu takze sa ma starat aj o neho a ked to nezvlada tak bohuzial...ja som chodila tiez na VS a pocas toho som nonstop brigadovala a dieta som nechcela skor, ako som sa zamestnala aby som dostala matersku...este raz zopakujem, za tvoju situaciu nemozu tamtie 2 deti ani zeny ale TY a tvoj muz.
@adus120 ty chodis do skoly len v piatok a sobotu? Vo firme mame taku studentku, chodi raz do tyzdna, zarobi si 200 eur. Popri tom sem tam ide niekomu upratat, pripadne ide osluhovat na oslavu. Mesacne jej to hodi minimalne 400 eur. Takze kto chce, pracu si najde.
@bratislavcankanm však by s ním bývala stále. Tak ako doteraz, akurát by jej tých 200 musel dávať, či chce, či nechce
@bratislavcankanm je to riesenie. konecne jej docvakne, ze sa plieskala o zem pre nespravnu vec.
a ze tych 200 eur mesacne je na potreby skutocne len toho dietata.
nie na domacnost, jej stravu, je oblecenie. nie na ine veci ako necakane opravy, skodove udalosti, chorobu, atd.
to vsetko si uz musi zabezpecit ona sama zo svojho.
@adus120 toto vsetko uz vyriesene tiez mas? alebo naozaj nevidis, ze toto vsetko mas pod zadkom a spokojne si v tom lebedis zadarmo?
ci muzovi prispievas aj ty na domacnost?
No stúpa mi tlak do raketových výšok...
tak keby si sa prestala ľutovať a pohla rozumom už pred tehotenstvom, nemusela si to teraz riešiť. Povinnosťou chlapa nie je Ťa živiť. Mohla si vedieť, že má 2 ,,decká" o ktoré sa nevie postarať. A toto s tou prácou snáď nemyslíš vážne ... ja som robila víkendy, cez týždeň, učila som sa na skúšky a všetko som stíhala. Teraz má malá 3 mesiace a ja píšem diplomovku a učím sa na štátnice.
@adus120 prepac, ale po roku zivota dietata predlozit blocky za 2000e je uplne normalne. Ked nekojila, tak len mlieko a plienky ti hodia stvoku mesacne a to kupujmem na nete v akciach.A co, ze dostavala matersku....ved asi predtym rpacovala. Naozaj yb zaujimalo kolko muz zaraba v cistom....inak bud rada, ze matka toho rocneho dietata nepytala vyzivne aj na seba, kym si na RD mas na to totiz pravo.
no ale ste jej dali dobre rady, po tych mozeme ocakavat skor, ze dieta najdeme o par tyzdnov v smetnici a matku obesenu na strome😠,
@adus120 a tobě a tvému dítěti neplatí bydlení? a když máš příjem nulový tak stravu ti platí kdo? no on ti může dát výživné na tebe a na dítě, ale to mu budeš muset zase přispět na to bydlení a stravu 🙂 to není tak, že to máš jako kapesné a bydlíš a jíš zadarmo, ty jeho ex se musí za ty peníze o děti postarat, nakrmit je, ošatit je zaplatit jim střechu nad hlavou a udělej to z 200€ rodičáku a 200€ alimentů 🙂 určitě si ta ex žije jak královna 🙂
@ema234, nuz, to ja nemam odkial vediet, ako sa ex pri nom mala, nezila som s nimi (a boli uz roky od seba, ked sme sa zoznamili), ale asi im ten vztah az tak nevyhovoval, ked sa rozisli... Potom uz ju nebolo treba podporovat, neslo o ziadnu blbku, spravila celkom slusnu karieru a myslim, ze je spokojna. “Deti“ chodili s nami az do minuleho roku na vsetky vylety a dovolenky, muz kupoval darceky na vsetky sviatky, platil vodicaky, strojceky, okuliare a povazuje to za normalne (aj ja). Navyse k alimentom. Tym snad podporil dostatocne aj ex.
Tvoje vydavky sud nezaujimaju.
Tvoj muz predsa dokladoval prijem aj vydavky na sude a podla toho urcil sud vysku vyzivneho.
Som fakt zvedava co urobis, az dostanes na vikend pubertaka a 2-3 r dieta,k tomu svoje batola. A priprav sa ze to pride.
@adus120 ty chodis do skoly v piatok a sobotu? Zvysok tyzdna sedis doma na zadku? predpokladam, ze dalsia rychlokvasena VS socialneho smeru, vsak? robila si vobec niekedy? Vies, kolko stoji byvanie, strava? Toto vsetko mas zaplatene a aj tak ti je malo? Fakt sa na teba hodi slovo zlatokopka, len si vybrala nespravneho chlapa
Najhorsie je ked sa chudobny muz bez rodicov prizeni do domu manzelky. Vsetky financie dava na dieta a byvanie. Potom pride o pracu z nadbytocnosti, alebo zena si najde druheho, lebo muz je stale v praci pripadne aj mimo bydliska na cely tyzden, zena sa z nim rozvedie, vykopne ho, on nema nijake uspory, rodicov, pracu, byvanie, ale od neho sama pyta na dieta vysoke vyzivne, za ktore chodi na dovolenky so svojim novym bohatym muzom s 2 autami a vysokym platom a dieta da rodicom na 2 mesiace, hoci predtym ako rodina na dovolenke neboli nikdy.
Dieta poprihlasuje vsade kde sa da aby mala potvrdenia a vyssie vyzivne a dieta tam potom nechodi. Sama nacierno pracuje. Poznam taky pripad. Nieje vymysleny.
Veď ale tebe asi manžel nepriznal reálny plat. Však výživné sa vypočítava z príjmu, nie z nálady sudcu / sudkyne.
Na súde sa k tomu mohol vyjadriť, pripadne odvolať. Manžel to nerieši a ty sa pýtaš na fóre báb ci majú nejaké nápady? Ach, mala by si sa porozprávať s manželom a nájsť riešenie. Tu ti ho nik nedá. Buď ťa ľutuju alebo sa pýtajú kde si dala rozum otehotnieť s nulovým kontom. Prajem vášmu bábätku nech netrpí biedou kvôli vašej nezodpovednosť.
@katriona1 no a myslis ze bude mat z coho ked tam bude 300 davat? presne to povedala aj pravnicka, ze ako manzelka mam narok pytat vyzivne aj na seba nie len na dieta...
@moonlight1210 nelebedim - to by som sa neobracala sem, ak by mal aj pre mna 200 by som skakala od radosti, nemysli si...
@slimstar on sa urcite odvola, len ide o to, co napisat do odvolania, kedze sud absolutne nezohladnil ze nasmu dietatu nebudeme mat zaco nic kupit... uz teraz sme v minuse, druhu pracu si nema kedy najst, ved uz teraz chodi domov o osmej vecer aj to sa mi nepaci, ze my takto nemame ziadne manzelstvo ako par, lebo je stale v robote, potom sluzobky, keby aj chcel tak nema kedy robit dalsiu pracu...
o com to bude, ze bude robit 24 hodin denne, so mnou a nasim dietatom vobec nebude - prakticky budem tiez fungovat ako slobodna matka, lebo on sa pride domov len vyspat a zas rano do prace a dookola... a potom pride zas tamta s tym, vsak ty mas taky a hentaky prijem ta daj este viac?? ja potom tiez mozem robit ucty za 2000 eur aj viac a budem na sude sa ohanat tym, ze vsak 200 a 250 je malo, ta ja zase chcem 300... a budem si na tom trvat, potom mna tiez nemusi zaujimat, ze tamta nebude mat co zrat
@adus120 tak som prave pochopila, ze nestudujes na dennom studiu.
Vies, sud prihliada nielen na aktualny stav, kolko clovek zarobi, ale aj na moznosti, kolko by mohol hypoteticky zarobit. Priklad - exmanzel s VS vzdelanim neuspeje s argumentum, ze je nezamestnany alebo ze zaraba minimalku, lebo pracuje na nizsej pozicii. Sudcovia casto (ak nie vzdy) jednoducho povedia - si zdravy, mas vzdelanie, mas deti, tak si najdi taku pracu, aby si deti slusne (!) uzivil, ziadne take, ze minimalne vyzivne. A toto mohlo byt aj problem s tebou ako jeho sucasnou partnerkou - sud neprihliadol na to, ze nemas prijem ani narok na matersku, lebo by si ho mohla a aj mala mat pracovat.
Padli tu rady, ze odvolat sa proti tomu rozhodnutiu o 200 Eur vyzivnom - ja ti to neodporucam. Pokial sa tvoje dieta nenarodi, tak to podla mna nema vyznam, neuspeli by ste na odvolacom sude. Ked bude dieta na svete, potom mozete skusit poziadat o znizenie (ale netvrdim, ze aj tak urcite uspejete, mozno ano, mozno nie)
@bratislavcankanm ta ked ona dostane 200 ta ja potom chcem 250
Ake vyzivne na seba chces ziadat? Ved ta zivy !!!!!!!!!! omg
Urcite na teba minie viac ako 200€.
on ma nepodviedol, on mal znamost predo mnou, a taktiez si budem pytat 250 alebo 300 a tiez jej mozem povedat ako ma vy tehotnu v siedmom mesiaci posielate robit, ze vsak ona mohla tiez po skonceni materskej nastupit do prace, ked jej malo... no preco nejde?? ja potom tiez budem takisto doma na zadku a tiez si budem pytat 250 bo poviem, vsak to malo...

@adus120 ty budes stale nespokojna, tie dve decka existuju, maju svoje potreby....je to problem tvojho manzela.....mas dve moznosti.....opusti ho a daj ho tiez na sud.....to ale pochopis,ze tych 200e mesacne je strasne malo pre dieta.... alebo bud s nim a snaz sa uzivit seba a svoje dieta....pretoze to dieta je aj tvoje....aj ty si povinna ho zivit.....a hlavne chovaj sa ako dospela.....neprskaj naokolo zlobu zo svojej frustracie