Súd nám rozvracia manželstvo
Zienky neviem ako zacat, ale som velmi nestastna. Manzel ma dve deti, z toho jedno z predosleho manzelstva uz vacsie (15r) na ktore plati 100 eur, teraz sa riesili sudne alimenty na druhe-nemanzelske decko rocne. Tam sudkyna odklepla 200. Problem vsak je, ze ja som tehotna, este studium nemam skoncene a som skratka bez roboty. Na matersku narok nemam a som v 7.mesiaci. Moj mesacny prijem je 0. Doslova. Manzel sice plati najom+inkaso, v podstate ma aj zivi lebo aj stravu plati. Obcas mi da nejake peniaze (mozno 20-30e za mesiac) lenze je to malo. Tym, ze som tehotna som potrebovala vymenit aj satnik, uz som sa mesiac dozadu do nicoho s bruchom a naliatymi prsiami nevosla-lenze som zistila, ze tehotenske oblecenie z eshopu ci obchodu stoji dobrych 60-70 eur. Akoze jedny saty. No nemam na to. Tak som to riesila formou bazarov-nakupila som asi 3-4saty, trebalo mi nove pancuchy, a silonky. Aj leginy a tehotenske podprsenky. Iba tento nakup ma vysiel na 94eur. To este nehovorim ze o tri mesiace mam rodit a detska vybava nekupena, lebo nasetrene nic, manzel sa odvolava ze nema, lebo dalsim dvom plati alimenty. No neviem co mam robit, je fer aby nase dieta a ja sme nemali nic a druhej odklepnu 200? Este ci si nebude aj na seba pytat vyzivne a potom na decko furt davat zvysovat. Sudkyna absolutne nebrala do uvahy nase nutne vydavky na najom, stravu, uver, dopravu, dokonca ani len mobil sme si nemohli zaratat. Jednoducho odklepla 200 a ja ako jeho manzelka mam zit podla sudkyne zo vzduchu, lebo vraj decko ma prednost pred vyzivovacou povinnostou na manzelku... to uz naozaj neviem, kde v tomto state je spravodlivost. To naozaj nemam na nic narok? Lebo jedno decko..?! Spomeniem ze pri tych vydavkoch sme uz teraz v minuse okolo 230eur, ktore sa na kreditnej karte zbieraju, ideme doslova do dlhov, nasmu dietatu nemame za co kupit ani len postielku - nehovoriac ze celu vybavu treba a to co som pozerala len veci z bazarov, by vyslo okolo 800 eur minimalne. Sudkyna nam tymto rozvracia aj nase manzelstvo, lebo sa neustale hadame na peniazoch, lebo manzel nemoze tam prestat platit ani na decko, lebo exekutor, ale ani veci stylu byt a dlh na kreditke, lebo pride exekutor tam. Sudkyna sa ohanala tym ze mamzelov prijem s odmenami cini v priemere sumu XY - co taktiez mi znami vraveli, ze sud nemoze ratat do pravidelneho mesacneho prijmu jednorazove odmeny. Neviem, ci je to pravda. A ze teda z toho prijmu ma platit 200, vobec ju nezaujimalo, ze mojmu dietatu nebudeme mat za co kupit ani oblecenie. Je pravda, ze vyzivovacia povinnost nie je kym sa nenarodi, lenze vydavky su uz teraz. Napriklad do porodnice treba nakupit, tam tiez treba kopu veci nakupit, plus detsku vybavu, za sono v 13tom tyzdni lekar pytal 45eur. No neviem, som fakt bezradna. Ak mate nejake napady, budem vam vdacna za rady. Nerozumiem totiz celkom tomu, ako mame my zit ked na nic nemame. A vraj dieta ma narok na rovnaku zivotnu uroven ako rodic, tak jedno decko ma mat rovnaku zivotnu uroven a druhe nema mat? A co rovnaka zivotna uroven medzi manzelmi? Ved o tej tiez zakon hovori rovnako. Vyzivovacia povinnost na dieta ako priorita pred manzelkou znamena, ze ja mam zomret od hladu, lebo druhej je sto malo a chce dvesto?
@adus120 si ozaj sprostá či nechápavá?? a od koho to chceš ako pýtať??? však žijete v jednej domácnosti so živitelom, kým ona je na to dieťa sama!!!!!!!!! mňa asi dnes urve!!!
@adus120 no ale vsak prid s takou ziadostou. co ta doma uviazali?
ked mas namiesto sitia cas behat po právnych centrach a lamentovat tam, tak mas cas si spisat ziadost a prekvapit muza na narodeniny, ze ho davas na sud. ze ty chces 300 eur.
on sa usmeje, spolu si ako manzelia vezmete pozicku, on ti z nej mesacne da vzdy tristo a spolu to banke splatite. uz si spokojna?
@adus120 este raz - nemozes pytat viac, pokial ta manzel zivi, lebo tym ti v podstate dava peniaze - ked plati najom, byvanie atd.
ALE - mozes pytat viac (resp. minimalne tiez tych 200 Eur), ak sa odstahujes a tiez budes platit sebe aj dietatu komplet vsetky naklady (cize ked budes v podobnej situacii ako jeho ex, to, ze ona ma matersku moze zavazit v pripade, ze si mladucka, 18-19 rocna baba, co otehotnela hned po skonceni strednej skoly, cize nemala moznost ziskat narok na MD).
@marcelatje veru mam iny prijem ale mesacne na kozmetiku neminiem ani ked plienky do toho zaratam...
@bratislavcankanm ani toto by neslo. to on vie poriesit len nejakou pozickou, ci dalsim dlhom na karte/ucte. z coho jej da, ked teraz nema?
a ten dlh aj tak ostane ich spolocny. lebo stale su manzelia.
je jedno, kde bude ona byvat.
@adus120 ty si sa narodila v nespravnej dimenzii......
@adus120 tuto by mali kliknúť všetky mladé dievčatá, ktoré sa zamilujú do nesprávneho a to povinne.
Lebo nájsť si človeka, ktorý má 15 ročné dieťa, na ktoré platí alimenty a sám nemá bývanie (keďže platí podnájom)
do toho spraví dieťa, a v tom čase má vzťah s inou alebo podvádza prvú frajerku a urobí dieťa s druhou (už asi sám bol domotaný z toho ako my, že ktorú vlastne s ktorou podvádza)
a bum ďalšie dieťa. Z platu idú preč 2x alimenty (načo, že? taká nespravodlivosť).
A neostane mladej dáme ani na garderóbu ani na stokke kočiar a nič iné, keďže pánko dáva iným viac ako jej. A mladá dáma si jakživ ani na chlieb nezarobila a tu ma máte a starajte sa o mňa, lebo som tehotná.
@adus120 to ťa neštve ako matku vášho spoločného dieťaťa, že na svoje predchádzajúce deti kašle? Že s nimi nie je (nikde nepíšeš, že by za nimi chodil, poprípade boli u vás na víkend). Že to isté môže byť aj s tvojim dieťaťom?
Si mimo? Tak Tebe sa nepáči, že chodí domov o 8, ale zároveň tvrdíš, že nemáte peniaze. Tak buď bude Tvoj muž doma a nebudete mať peniaze alebo si žiaľ nájde ďalšiu prácu, keďže je šikovný a splodil 3 deti, Ty prácu z domu a trochu tých peňazí mať budete. Nestaraj sa o príjem jeho ex, Ty nemáš žiadny
😀😅😝 mas pravdu,len ju budes musiet este 1000x zopakovat...a furt nic🤒
@adus120 v prvom rade prestan vsetkych okolo seba vnimat ako nepriatelov - hlavne svojho manzela... to co je ze ked ona ma 200 aj chcem 250.... On plati 300 svojim starsim detom. Ak to nevychadza, treba sa odvolat a poziadat o znizenie. Zvysok je vas dvoch a vasho dietata. Ak ti manzel este vydeluje z toho zvysku, tak to je problem - ale nijak nesuvisi s jeho ex....
Zbytocne okolo seba kopes - kazdy si len chrani to svoje a ked ste si to uz takto zlozito rozohrali, treba racionalne uvazit co a ako dalej....
A nemysli si, tie ktore zijeme v manzelstve si tiez muzov vidime zriedka, lebo makaju ako fredky aby uzivili svoje rodiny...
@adus120 ty jsi jak pitomá, jak jsi tu sama už napsala tak ty už ted svého manžela stojíš 300€ měsíčně - to je tvoje výživné co pořád vykřikuješ a až dostaneš rodičák 200€ tak z něho budeš muset hradit věci pro svoje dítě, tvůj manžel vám zajistí bydlení a stravu a konečně i ty něčím přispěješ, ta ex z těch peněz taky musí zaplatit dítěti bydlení a stravu, to nemá na výlety
@adus120 ...súd nezohľadňuje náklady na dieťa , ktoré nie je na svete...ďalej si písala , že tvoj manžel má úvery.......tak prax je taká....že výživné má prednosť pred splátkou úveru.
Nič v zlom , ale je to logické....ak sa v rodine ráta s výdavkami na úver, elektrinu, plyn a podobne, tak treba rátať aj s výdavkami na deti.....a keď nevie uživiť 2 deti, nemal si robiť tretie
pozri na to zo svojej strany......ak ťa vykopne a budeš mať len rodičák 230 eur....bude ti stačiť výživné 100 EUR.....budeš v pohode z toho vedieť bývať , kupovať každý mesiac veci a stravu pre seba a dieťa ?
@katriona1 ona nie je "pitoma" ona je zjavne uuuuuplne vemeno.
Nema zmysel absolutne nic vysvetlovat, nema totiz kapacitu na to, aby pochopila zakladne veci.
@adus120 teba je po tom , kam ona chodí a s kým, veľké gulové?!?!?!? však je to slobodná osoba! Bože, držte ma!
@moonlight1210 dalsi navrh si mi zamietla, ale v pohode 🙂 🙂 🙂..
no ja stale vychadzam z toho, ze tie peniaze "niekde" su, zakladatelka sa zatial nevyjadrila, aky je prijem manzela (alebo ano ?? nenasla som tuto info), napriek tomu, ze sa nas na to viac pytalo. Tych 200 Eur nemohol priklepnut sud len tak. A tiez spominane vydavky a kalkulacie - 70 Eur na tehotenske saty, odhad 800 Eur na vybavu pre dieta, to mi pridu take sumy, ze snad ten prijem je slusny, ja som teda minula menej, ovela menej, a zarabala som pred materskou slusne, aj nasporene som mala, takze peniaze neboli pre nas problem,
@adus120 nechcela som reagovat ale tvoje primitivne reakcie lenivej chuderky ma dozrali prave. 1.)ked si ostala tehotna mohla si kludne doma na riti sedet a lepit obalky,roznasat noviny a pod...nic fyzicky ani casovo narocne kedze skolu mas 2 dni v tyzdni ale to by trebalo dvihnut svoju luxusnu prdelku a pohnut sa
2.) kupovat kozmetiku za 150€ si ani ja nedovolim a zijeme si nadpomery (nepisem to vramci vychvalovania)
3.) kde ostali tvoji rodicia?kedze si doteraz neodpovedala
4.)vedela si ze ten tvoj krasavec ma 2 deti na ktore bude musiet platit tak co teraz skaces?Mala si trvat na frcaku ked ti nikto nevysvetlil ze existuje HAK a neriesila by si v 7 mesiaci co bude s tebou..
5.)niekto ti drzal minimalne samopal pri hlave ked si nepracovala popri skole?alebo si tak neschopna zvladat 2 dni v tyzdni skolu a popritom robotu?
6.)robit si dieta s tym ze sa ten tvoj fesak postara bola tvoja fatamorgana nezrelej trubky ktorou si sa chcela jedine tak zabezpecit ale evidentne si si zle pozrela jeho bankove vypisy ked si isla na istotu
7.)co cakas?ze ta tu budu lutovat rozvedene matky ktore tahaju PRACU (ktora je tebe vysostne proti srsti),skolu,byt,stravu oblecenie a podobne?Do tejto situacie ich dostali prave takíto idioti ktorí nepoznaju tajomne vody kondomov a ked uz ten tvoj chodi ako plemenny byk ktory osemenuje vsetko co ma krvny obeh tak sa necuduj!!!
Vobec mi ta nieje luto lebo si sa dostala do tejto situacie sama,nemala si roztahovat nohy tam kde nieje nazvys ked si si chcela vydlazdit cestu cez svoju chacharu...toto by vas mali na VŠ ucit tiez!!!!!
@adus120 no tak chodí, a co jako má být 🙂 na co je ti fotodokumentace? jak jsi sama řekla ona pracovala a měla mateřskou, má teda i svoje peníze, kdyby jsi ty pracovala aspon chvíli, mohla jsi mít plat, měla bys nárok na PN, mohla jsi mít mateřskou a svému dítěti jsi mohla nakoupit všechno a taky by sis mohla chodit po výletech 🙂
víš u vás je totiž ten hlavní problém, že ty jako matka na potřeby svoje a dítěte přispívá sumou NULA a otec má zaplatit všechno, taková je tvoje představa,ale rodiče se mají na výživě o dítě podílet, tak kde je ten tvůj podíl?
Skladnik, nezamestnana a 12 rocne dieta v podnajme. 600e spolocny prijem.
Potom rozvod, zena isla byvat so synom k rodicom, rodicia davaju pozor na syna a ona je veducou predajne. Na byvanie sa sklada s rodicmi a nemusi platit dalsi hladny krk muza a jeho vydavky. Ale 120eur od muza chce. Predtym vyzila aj z mensieho prijmu.
A vlada chce vyzivne prebrat na seba, platit tomu kto sa stara o dieta a nasledne si vymahat vyzivne od ex.
Gratulujem vlade k zvysovaniu rozvodov.
Rozvediem sa a stat mi garantuje vyzivne a ci to ex zaplati statu ma nezaujima. Lepsi luxus ako zivit dalsi krk v domacnosti.
Presne ako ta osadnicka v spravach. Nema co dat detom jest. :A preco mate tolko deti?" "A ze "Z coho by som zila?"
@adus120 jej vylety neries, ona si moze robit co chce a urcite tiez potrebuje obcas vypnut a oddychnut si od dietata, je to na nervy, byt stale doma s malym cloviecikom, ktory je sice super, ale ani porozpravat sa s nim neda... raz za cas si treba oddychnut a supnut dietata na 1-2 dni napr. starym rodicom...
ten vylet by mohol byt relevantny jedine v pripade, ak by to bolo nieco financne drahe a hlavne ak by si to ona uviedla do svojich nakladov na dieta na sude (ze akoze bola na vylete s dietatom aj ked to nebula pravda)
@lienka737 ale správne 👍
Panabeka, ty si si vzala chlapa (deti uz boli spomenute) s uverom a bez vlastneho byvania???
No tu su evidentne dvaja co nevedia narabat s financiami.
@bratislavcankanm
ale ono to fakt nejde, ak su manzelia. aj manzel gambler zavari aj manzelke. hoci ona dlh nenarobila. proste spolocny majetok.
ale mas pravdu v tom, ze tie peniaze tam su. naozaj su.
len by museli obaja zacat setrit, kde sa da.
napr. lacna kozmetika a iba zaklad - mydlo, sampon, pasta, ziletky. a dost. mesacne das za nu 10 eur.
atd.
hned by ostalo na saty, dupacky a ine.
@lienka737 uz ma dozralo to je primitivne "ta ona ma ta aj ja chcem"...ako sorry ale bude vyskakovat pri tom sama prispieva absolutnou nulou len dupe nozickami ale ritou nepohne ani keby co bolo,veci z bazaru jej niesu dobre ale na nove nikdy nezarobila ani cent,kozmetiku za 150€ by sa princezne chcelo a cudujem sa ze nechodi pindat do drogerie ze ma narok zadarmo to dostat...cele postavene na hlavu..huka jak nemaju peniaze a ten jej byček sa jej nevenuje bohvie co by on k tomuto povedal...rozmyslanie ma slecna na urovni ochabnuteho jednobunkovca ktory sa zobudil v realite...ma presne to co chcela..a ked ne tak mala lepsie hladat....

Nie súd, ale manželim postoj a správanie vám rozvracajú manželstvo. Mať ročné "decko" a k tomu ženu v 7mesiaci tehotenstva, po tom, čo už na veľké dieťa platí....
Žiaľ, dieta má prednosť pred inými výdavkami rodiča, aj pred vyživovavou povinnosťpu medzi manželmi. Zákon o rodine je v tomto jednoznačný a súd len aplikuje zákon. O tom, čo je alrbo nie je spravodlivé, nemôže rozhodovať. Ak Vaše príjmy nepostačujú na úhradu výživného a nesúhlasíte s rozsudkom, existuje odvolanie. A tiež možnosť podať návrh na úpravu výživného. Po pôrode sa situácia opäť zmení, aj Vaše dieťa má nároky.
Ale dovtedy platí: výživné na dieťa má prednosť pred inými výdavkami rodiča.
Nezodpovednú rodičovstvo/otcovstco má svoje následky a vy ste, žiaľ tá, kto na činy vášho manžela dopláca.