Súhlasili by ste s odchodom manžela do zahraničia?
Ahojte, zaujima ma vas nazor. S muzom planujeme ist do vacsieho, mame skoro 2 rocne dieta. Mame vlastny ale maly byt. Mame sa dobre, nechyba nam v podstate nic. Lenze hypoteku taku akoby sme potrebovali nam nedaju, nakolko tento byt je uz na hypo a zatial ho nechceme predat hlavne z praktickych dovodov - nemali by sme kam ist počas toho obdobia kým sa v dome dalo byvat. Chceme kúpiť starší domcek. Nasetrene mame ale nie dosť. No manžel dostal ponuku na pracu do zahraničia, vo svojom odbore a zarobil by krásne. Bol by mesiac v práci a dva tyzdne doma. Týmto spôsobom by vedel zarobiť na domcek aj za necelý rok.
Dalsia moznost je aj aby som ja išla do prace, ale s tým nesúhlasí. Chce aby som bola doma s dieťaťom.
Súhlasili by ste tým aby išiel zarábať do zahraničia? Ide nam hlavne o dieťa a a o to že s ním nebude môcť byt každý deň. 😒 aby sa medzi nimi nevytratilo to puto čo spolu majú. My by sme to nejako už zvládli.
Nie, nesúhlasila by som. Možno niečo ziskas, ale niečo, čo je ešte dôležitejšie, stratis. Radšej žiť skromne,ale spolu.
áno súhlasila by som, nebol by tam rok v kuse. Mesiac sa dá vydržať a potom je 2 týždne doma. Ukáže to aj to, aký je váš vzťah.
Bola som tak pred par rokmi. Manžel v zahraničí 6mesiacov, ani raz nebol doma (misia), ročne dieťa doma a ešte som aj končila vš. Zvládli sme to. Vďaka tomu sme teraz bez hypo.
Neviem, kde žiješ, ale tu u nás je to úúúplne normálne, že chlap chodí robiť do Nemecka, Nórska,... a to nielen, že zarobiť na dom. Rodiny takto "fungujú"(existujú) dlhé roky(až kým tatko nemá nárok na dôchodok v danej krajine). Ženy si museli na to zvyknúť.
Na rok ano, ale aby to nebolo tak, ze este treba bazen, auto a pod...len treba ratat s tym, ze clovek si rychlo zvykne na vyssi plat a potom tu moze byt frustrovany.
Na východe takto tiež žije množstvo rodín 🤷🏼♀️ nevravím, že je to ľahké, to určite nie. Manžel od začiatku pandémia pracoval tu, blízko domu. Boli sme spolu každý večer, aj víkendy 🙂 pre rodinu super. Ale minuli sme časť našetrených peňazí, pretože z toho platu sa to nedalo potiahnuť. Teraz začína opäť robiť v zahraničí. Je nám smutno. Deťom, jemu, mne. Voláme si každý večer aj počas prestávok cez videochat, vždy keď môže, volá aj normálne, ako sa máme, čo robíme. Opakujem, nie je to ľahké. Držím vám palce, nech sa rozhodnete pre vás správne ❤️ a ozaj, ten nápad s tým prenájmom vášho bytu a odchodom spolu do zahraničia je 👌🏻 keby sme mali len jedno dieťa, išli by sme spolu 🙂 držím vám palce a všetko dobré ❤️
My takto žijeme od začiatku. Manžel pracuje na stavbe v Čechách. Chodí na 20 dní, doma 10. Ale keď je veľa roboty, tak príde len na 5-6dni. Počas korony bol dokonca 3 mesiace vkusne. Je to o zvyku. Môj otec takto pracoval celý život, takže pre mňa to bolo normálne. U nás v okolí muži pracujú v Holandsku, Nórsku, Nemecku, či Švajčiarsku a chodia aj na dlhší čas. Proste keď chce mať človek vlastné bývanie tu na východe, nemá veľmi na výber. Ale zas na druhej strane je 3 týždne počas vianoc doma, cez leto 2 týždne dovolenka a keď je doma, je doma celé dni. Nielen večer na chvíľu, keď už deti idú spať. Keď bude doma tak môžete chodiť po výletoch, tráviť spolu celé dni. My spolu každý večer telefonujeme cez messenger, aj 2 hodiny vkusne. Pokecáme viac, ako keby sme boli dennodenne spolu. Sme si vzácni. Je to o zvyku. Ak takto žit dlho nechceš, tak sa dohodnite na 1-2 roky, kým si zabezpečíte bývanie. Malé deti si to až tak neuvedomujú. To zbehne. Problémy vo vzťahu nevznikajú len odlúčením, ale aj nedostatkom financií a nedostatkom miesta. V budúcnosti budete chcieť možno aj ďalšie dieťa a tlačiť sa v malom byte, tiež nieje nič moc. Ak je váš vzťah silný, chvíľu vydržíte. A cez prázdniny ho môžete ísť navštíviť, ženy tu v okolí chodia aj na niekoľko týždňov v lete. Proste si zváž všetky plusy a mínusy.
Tiež si myslím, že rok - mesiac mimo a dva týždne doma nie je nezvládnuteľné. Ja by som do toho išla, ak by to takto krásne vyriešilo vašu situáciu.
@vulka zeny si zvykli aj chlap si zvykol ze moze mat frajrku v kazdej krajine taktak
inac uprimne mne ziaden dom nestoji za to aby som v nom zila sama s dietatom, lebo takto na vychode vacsinou tie zeny tak ziju. CHlap ide na rok, potom 2,3,4 a je z tam az do dochodku
Dakujem za reakcie. Samozrejme este o tom popremyslame. Ale momentálne je toto najlepsie riesenie - nemuseli by sme brat ani hypo (a ked ano tak minimalnu) pretože by zarobil naozaj krasne peniaze. V zahranici uz pracoval, aj ked sme uz boli spolu, potom ostal na Slovensku. Padol aj navrh ze by som isla aj ja, ale to by bolo komplikovane, takto sam ma ubytovanie hradene firmou cize on by si zabezpecoval len jedlo. Neviem je to pre mna taka dilema. Na jednu stranu super, mali by sme domcek ale na druhu to odlucenie 😒 ked sa na to pozriem, tak vlastne aj teraz sme spolu malo ako rodina, vela pracuje aby nas zabezpecil, aby sme sa mali dobre a nic nam nechybalo.
Ja k tomu tolko, ze vela ludi si zahranicie strasne idealizuje. Bude tam robit rok a hop, vrati sa domov s balikom
penazi na dom.
Tito ludia nerataju s tym, ze v tom zahranici budu mat aj nejake vydavky. Treba niekde byvat, treba tam nieco jest, treba si platit poistenie, treba za nieco cestovat domov, telefon, internet, neocakavane vydavky, ak manzelka nema prijem, co je vas pripad, este treba posielat jej a na dieta plus na vydavky spojene so zivotom doma. Iste, ak ma vysoko odbornu pracu a odrobi vela, tak bude ten rozdiel medzi prijmom a vydavkami o nieco malo vyssi, nez co by mal na Slovensku, ale urcite to nie je za rok na dom. O nieco malo preto, lebo v zahranici ma viac vydavkov a tie vydavky su spravidla vyssie.
Takze ci to stoji za to, skor nie.
@zorienka333 preberali sme to doma. V zahranici uz pracoval tak vie, a v tomto je ta vyhoda ze cestu a ubytko by mal zabezpecene co je super, preto pre nas nie je riesenie aby sme tam isli spolu. Tu doma velke naklady na byvanie nemame. Cize v tomto by to bolo super, lebo on by si zabezpecoval len jedlo + ak by nam posielal nejake peniaze
Nesuhlasila by som. Mesiac je veľmi dlhá doba. Aby sa z toho zahraničia este aj vratil...
... ja by som súhlasila, hlavne preto, že ty si ešte doma a deťom môžeš byť 100% k dispozícii... dva týždne co bude doma sú fajn... rok vám zbehne pomerne rýchlo, keď budeš pracovať, bude lepšie ak budete na deti (odvoz do skolky, chodorby) dvaja, aby ste sa striedali.
Uprimne, chvilkovo, ten rok takto obetovat ked mi to ma zlepsit zivot tak ano..ale aby z toho nebolo 5-10-20 rokov..
No len prave pri tomto “preberani doma” sa vela ludi prerata. Neviem co mu zamestnavatel nasluboval, ale v zahranici si clovek NIKDY neplati len jedlo. To musi zo svojho predosleho pobytu vediet. Ani vtedy nezarobil na dom, kedze mate maly byt na hypo. Mzdy su tiez vzdy uvadzane v hrubom, a ked je toto nejaka praca typu montaznik/elektrikar/instalater, je dost mozne ze je to na zivnost a teda odrataj odvody a poistky. Zahranicie dnes davno nie je nejaka zlata bana, inak by tam
boli vsetci a nevracal by sa nikto.
Môj otec chodil ešte na dlhšie a doma bol menej, prežili sme to, hold, keď niečo chcete mať, musíte preto niečo obetovať , podľa mňa mesiac preč a dva týždne doma čisto len pri rodine celý deň je v priemere pomaly ešte viac času stráveného s rodinou ako keď niekto sedí celý deň v práci a príde domov kedysi večer
@deti95060810 a zarobil v ČR? 🤕
Sama si uvedom čo je jeden rok?a zbytok života by ste sa mali lepšie.keby len na rok šiel či dva a veľmi by vám to pomohlo a možno by ste našli spôsob aby ste tam mohli byť pri ňom
.. chodte s nim ... byt dajte zatial do prenajmu, rok vydrzite a bude . Bola by velka skoda taku moznost zahodit ..
@katulienkax poznam veľa mužov ktorí si našli frajerky doma.
no poviem ti náš príbeh bola som ešte malá mala som 12 rokov a otec odišiel za prácou do čr a my sme boli na sk a poviem to takto otec si tam našiel novú ženu a žije sňou do teraz a majú už spolu aj deti a mama sa nesmierne trápila cele noci preplakala a hadaj čo? moj otec jej o tom ani nepovedal len keby si mama nepozrela jeho sestry fb a tam našla ich fotku spolu ako sa bozkávaju našiel si tam priateľov a už to išlo ale veď môže sa stať že u teba bude výnimka🙈
Nadsena som neni,no my takto fungujeme uz rok. Domov pride v sobotu nad ranom,v nedelu vecer odchadza naspat do DE. Ja som pred mesiacom uz zacala pracovat po RD, mame 2 deti 9r a 3r. Zial, fin.situacia nas donutila. Ale zase musim povedat,ze vztah nam to zatial nijak nepokazilo,asi nam to odlucenie aj pomohlo aj ked sme sa nikdy specialne nehadali alebo mali zly vztah
Nie, žiadne peniaze ani dom za to nestoja, manžel príde o, podľa mna, najkrajšie chvíle s dieťaťom, a tie mu žiadne peniaze nenahradia. Aj môjmu hovorili jeho rodičia, keď si hľadal novú prácu, že kľudne aj do rakuska, len nech veľa zarába. Od nich je v každej domácnosti niekto v zahraničí. Ja som bola proti. Nevydavala som sa preto, aby som bola na všetko sama a manžel v zahraničí. Zarobiť sa dá aj tu. A čo keď budete mat hypo? Radšej hypo, ako manžel mesiace preč
Maly mal rok a pol,ked muz odisiel pracovat do Belgicka. Tri tyzdne robil,tyzden bol doma. Ale bolo aj tak ze makal sest tyzdnov a prisiel na dva tyzdne. Ja som to s krpcom zvladla v pohode. Jemu tam asi bolo bez nas tazsie. Teraz robi uz pol roka zasa doma,ale financne je to neporovnatelne,takze od januara zasa odchadza,ale uz blizsie,aby mohol byt kazdy vikend doma. Nijako nas to nepoznacilo. Kazdy den sme mu s malym volavali pred spanim. Je to len docasne riesenie,lebo za tu istu pracu mat tam dajme tomu tritisic a tu tisic,je fakt rozdiel. Pre niekoho je to odlucenie neprijatelne,pre niekoho zvladnutelne.
Ja by som nechcela. Rodiny sa tak vzdialuju, rozpadaju a aj ked sa vratia, uz nevedia spolu fungovat... Nehovoriac o tom, ze aky je to zivot, ak zijes s 3 cudzimi chlapmi na ubytovni a tvoj zivot tvori len praca a spanok. Lebo potiahnes nadcasy a peniaze posielas domov a vzdy je nieco, na co este treba robit a preco tam este ostat, ale ten zivot je realne nanic... Zaluby nic. Rodina nic. Strava onicom. Proste cele zle...
Ked mate problem s tym, ze kde by ste byvali v case kym prerobite, vela ludi to riesi tak, ze preda dom s tym, ze ho vyprata az po istom case, napr po 5 mesiacoch od kupy... Tak aj to je moznost. Alebo potom sa bezne na tych par mesiacov ide k rodicom/surodencom alebo dp najmu. Pripadne sa v dome, ked sa da, zije v 1 prerobenej izbe a kupelni a zvysok sa preraba, ale to nie je pre kazdeho, kedze prakticky zijes na stavbe a v prachu a hluku...
Nie, nesuhlasila by som a ani si neviem predstavit, ako moze rodic opustit a skoro dvojročné dieta. Byt 4 tyzdne mimo domov a potom 2 doma a opat? Mne by bolo velmi tazko a verim, ze kazdy rodic, ktory ma puto s vlastnym dietatom, ktory miluje svojho partnera, tak proste by toto nedal.
Za mna: ziadne majetky, ani domy za to nestoja. Ten čas sa už nedá vrátiť, a ani vztah. A ziadne skypovanie, smskovanie nevynahradi realny vztah, realne zazitky, realnu starostlivost.
Okrem toho je dost sebecke odist a na druheho partnera nechat starostlivost o domacnost a dieta.
Ak za rok (rok!!) viete takto vyriešiť bývanie a nesplácate Hypo dalších 30 (30!!) rokov, tak si myslím, že je to skvela voľba. Nájdete spôsob ako fungovať a vydržať to - ide to ľahšie, keď sa to kráti/odratava a je to len na určitú dobu.
Držím palce!

jo dala by som tomu tri mesiace na skusku, ak je taka moznost