Súhlasili by ste s odchodom manžela do zahraničia?
Ahojte, zaujima ma vas nazor. S muzom planujeme ist do vacsieho, mame skoro 2 rocne dieta. Mame vlastny ale maly byt. Mame sa dobre, nechyba nam v podstate nic. Lenze hypoteku taku akoby sme potrebovali nam nedaju, nakolko tento byt je uz na hypo a zatial ho nechceme predat hlavne z praktickych dovodov - nemali by sme kam ist počas toho obdobia kým sa v dome dalo byvat. Chceme kúpiť starší domcek. Nasetrene mame ale nie dosť. No manžel dostal ponuku na pracu do zahraničia, vo svojom odbore a zarobil by krásne. Bol by mesiac v práci a dva tyzdne doma. Týmto spôsobom by vedel zarobiť na domcek aj za necelý rok.
Dalsia moznost je aj aby som ja išla do prace, ale s tým nesúhlasí. Chce aby som bola doma s dieťaťom.
Súhlasili by ste tým aby išiel zarábať do zahraničia? Ide nam hlavne o dieťa a a o to že s ním nebude môcť byt každý deň. 😒 aby sa medzi nimi nevytratilo to puto čo spolu majú. My by sme to nejako už zvládli.
Urcite by som do toho isla ked je to len na 1-2 roky. Ta moznost byvania bez balvanu brutalnej hypo za to stoji. A tie argumenty ze 1) najde si inu. A co muzi co byvaju doma si frajerky nenasli? Ved to je jedno kde je,ked nechce,neriesi. 2) malo s dietatom a peniaze za to nestoja. Ty si s dietatom doma a isto sa mu venujes,nie je odstrcene kvoli hypo,handram atd a druha vec,ze ked po mesiaci je 2 tyzdne vkuse doma,to je total luxus,urcite vtedy viete spolu stravit krasne chvile,aj oddych ako ked pride kazdy vecer domov ked uz dieta ide pomaly spat. Ja tu nevidim priestor na znicenie vztahu,mesiac nie je dlha doba a navyse fakt ze potom bude 2 tyzdne doma je uplne super.
Keďže som to zažila zo strany dieťaťa- nie takto by som žiť nechcela… naši sa po rokoch rozviedli 🤷🏻♀️
Všetci ktorých poznám a odišli len “na rok” aby našetrili tam ostali dlhšie lebo vidina peňazí, stále viac a viac peňazí, bola krásna… choď do roboty ty a budte malému plnohodnotní rodičia
Za mna nikdy. Manzelstvo, kde dlhodobo ziju odlucene, aby potom par dni spolu "intenzivne" boli, nie je realny zivot, ani jeho zdielanie. Pride mi to ako obchod. Absolutne nic nenahradi fyzicku pritomnost, autenticke vnimanie dennodennych zazitkov, vzajomne sledovanie toho, ako sa clovek vyvija (lebo za rok je kazdy mentalne niekde inde) -proste, to nie je rodina. To je dohoda.
Už nikdy viac. Mame dom, ale keď si pomyslím, čo nás to všetko stalo 🤦♀️Môj manžel bol 8 rokov v zahraničí. Z toho sme mali 2 roky dieťa.A ešte sme popri tom aj stavali. Bolo to veľmi náročné obdobie. A ešte je pravda, že keď chlap zaciti viac peňazí, ťažko ho potom odtiahnuť. Narušilo to aj nás vzťah.
Moj odisiel do zahranicia tyzden po svadbe. Pracoval tak 8 rokov 10dni prec, 4 dni doma. Potom sme sa rozhodli ze skusi pracovat tu na slovensku. Ja som zacala teda tiez pracovat. Ale to bol des. Rano odchadzal kym deti vstali, prisiel vecer ked sa chystali spat. Ked mal volno bol utahany a nechcelo sa mu nic robit ani nikde ist na vylet a pod. Nehovorim o tom ze financie boli hruza, museli sme casto siahnut aj na rezervy. Vydrzali sme to 2 roky kym sme si povedali dost. Opat sa vratil do zahranicia, dobre zarobi, je kludnejsi, ked pride domov venuje sa rodine, zajdeme si kde chceme, kupime co chceme. Ja som ostala doma, chcel to tak, aby som sa venovala hlavne detom ked on je prec. Mame 2 deti (7 a 9) ale v pohode som to s nimi zvladala aj zvladam. Myslim ze pre deti je hlavne ked maju doma kludnych rodicov aj ked jeden z nich chodi prec, ako vystresovanych unavenych, nehovorim o tom ze obycajny clovek z nasich slov.platov treba obracat kazdu korunu a bat sa co bude ked pride dalsi sek alebo nieco zaplatit v skole, na kruzku atd.
Ja by som sa viac bála o manželstvo, než o vzťah otec-dieta....nie ze potom tie 2 týždne čo bude doma len sa hádať budete....
Ďakujem ešte raz za reakcie, prečítala som si všetko. Takže to zhrniem. Manžel v zahraničí pracoval už pred našim vzťahom, vie čo to obnasa. Ostal tu kvôli mne. Keby nebola táto príležitosť, že vie zarobit peniaze na dom tak by ani nešiel keďže si vie aj na Slovensku pekne zarobiť. V podstate ide len o ten dom, na celkovú rekonštrukciu + zariadenie + čo to navyše máme nasetrene. Čiže naozaj by slo len o tu danu nehnutelnost. +- 100 000€. Poprípade by sa časom predal byt, keby už bol dom obyvatelny.
Este stale nad tym premyslame, dnes zas dostal zaujímavu ponuku od firmy na SK kde pracuje, tak som zvedavá ako sa to vyvrbi. Inak, jeho otec je v zahranici 15 rokov a za manželkov to majú úplne v pohode 😊😊
Potom napis ako ste sa rozhodli, drzim palce nech je to uz akokolvek 😊
Ženy...ja neviem či som z inej planéty...ale kde sa dá v zahraničí našetriť 100 000€ za rok🤔???
Akože ja mám muža Nemca, jeho rodina žije tam...nikto z nich nieje robotník, všetci buď pracujú alebo pracovali v špecializovanom odbore, ale nikto z nich nezarobil viac ako 3500 - 6000€ (profesie typu...manažér v IT sektore, doktor toxikológie ,vysokoškolský profesor, inžinier...).
Sestra žije vo Švajčiarsku...to isté.
Naozaj sa pýtam zo zaujímavosti, lebo mne sa taký zárobok zdá byť ako rozprávka z 1001 noci.
@bykaterina vela zien vychovava deti same ako samozivitelky.Tak sa im bude nacas venovat ona
Vzdy lepsie ako, ked su doma 2 a chodia z prace pomaly vecer.Nic nie je len cierne, alebo biele.
@cajomila napríklad v Číne. Zarába sa tam na odborných postoch kľudne taký dvojnásobok ako v Nemecku, keď ideš povedzme za nejaký Volkswagen alebo Mercedes do Číny. Plus si pridaj ešte všelijaké paušály spojené s predstahovanim (povedzme 20.000€ spojené so sťahovaním tam a toľko isto späť - to bežne ponúkajú - je to cena poslať svoju domácnosť v kontajneri atd. - a to je na tvojom uváženi, ci to spravíš alebo nie ) a máš 100.000€.
V tomto prípade mi napadlo ale to isté, lebo mesiac tam a 2 týždne doma mi môj príklad nesedí. Budú však aj iné príklady, ako sa to dá
@bluka2 Verím tomu, že sú aj také práce...kde je kráľovsky zárobok.
Ale povedzme si úprimne, že muži ktorí chodia na fušky to nikdy nezarobia.
Alebo to musí byť veľmi súdna a v podstate aj nebezpečná práca ( napr.ropna platforma).
Kamarát tam chodil na fušky ale vraj to sa nedá robiť dlhodobo.
Ozaj ty žiješ v Deutschlande...nevieš koľko bežné zarobí zdravotná sestra?
Minule som to preberala so známou a tá mi tvrdila, že cez agentúru 7000€...no nechcela som veriť.
@luccija áno je Kopec samoživiteliek ale veľakrát nedobrovoľne. A tu nejde o to či to zvládne ako tak ale ako kvalitné. Áno mnohé to dávajú klobúk dole, slušne vychovane deti, skromné atď...ale žiaľ takých je minimum, ale ak takých co majú rodicov sice oboch ale v práci,u milenky, v poisťovni,...na mobile...
@cajomila https://buducnost-zdravotnictva.com/aky-je-plat...
Ale určite aj Eurostat má pláty oficiálne zverejnené v rámci štátu
@bykaterina Asi to tak píšu, len taká poznámka, že tie čísla v tabuľke musia byť brutto a nie netto
@bluka2 to je jasné že brutto, veď netto dá nikde nedáva. Tam je veľa faktorov u ľudí každý to má inák a aj štát. Tak jasné že štatistický sa vždy musí porovnať v hrubom nie v čistom
@bykaterina no hej, je to tak ako píšeš. Avšak bavili sa tu o čistom zárobku 100.000€ tak zas v tomto zmysle som v tejto téme uvažovala v netto číslach...tak či tak, zdratovna sestra v Nemecku si toľko nezarobí
@bluka2 určite nezarobí ani vo Švajčiarsku a tam sú vyššie platy ale zase aj omnoho väčšie náklady. Preto kto má blízko Nemecko chodia tam na nákup
My máme spolu s mužom tri deti sme spolu 8 rokov, chodí už 5ty rok tak. Nevravím ze je to ľahké, aj ten vzťah to preverí ale zvládnuť sa to dá. Ale už končí leho najstarší syn to dosť prežíva ked pride domov na 10 dní a odíde len do obchodu tak strašne plače. Ale do troch rokov to nejak nevnímal takže na ten rok kľudne a bude sa vám ľahšie dýchať.
Rok ubehne ako voda a ten mesiac čo bude preč tiež. Dieťa si od otca za takú dobu neodvykne a ani to nezmení ich vzťah, veď bude chodiť domov pravidelne na 2 týždne. V tejto drahej a neistej dobe, ja by som takú príležitost nezahodila. Ale samozrejme musíte s tým byť obaja stotožnení, peniaze nie sú všetko.
Omg. Tak za 100 000€ za rok pošlem aj môjho 😁 to zarobí cez10 000€? Čistá zvedavosť, nemusíš odpovedať. 🙂
Ja by som aj domček oferovala,len nech sme všetci spolu rodina.Materialne veci nie sú dôležité.A môže sa stať, že za rok sa vám aj rodina rozpadne, človek nikdy nevie a ešte v tejto dobe
Toto. Keď pracoval tu, bol v práci od vidím do nevidím. Často aj víkendy, alebo sviatky (niekedy musel odbehnúť na pár hodín) a ten plat nič moc. Keď ide na turnus, je tam plný čas, zarobí primerane svojej práci (čo je podstatne lepšie ako tu) a keď príde, je full time doma. 🙂
Kým pracoval tu, boli týždne, že sme ho sotva videli 🤷🏼♀️
Ahoj my tak zijeme momentalne mame 2 deti 3,5 a 1,5 rocne.
Ma to vsetko vyhody aj nevyhody musis zvazit,ale keby sa vam to nepacilo da sa vratit stale.
Za mna by som to vyskusala

Inak skúste sa zamyslieť o tej výchove videohovor 😉 muž príde domov a nevychovava, on je ten chrumkavý..
A skúste si zistiť ktoré deti končia v diagnostaku Alebo v resoci. Viete aké sú priania tých detí? Aby sa im rodič venoval a išiel na blbe huby, alebo sa voziť na bike, .. nie domy bez hypotéky, tablety, značkové handry,...