Súhlasili by ste s odchodom manžela do zahraničia?
Ahojte, zaujima ma vas nazor. S muzom planujeme ist do vacsieho, mame skoro 2 rocne dieta. Mame vlastny ale maly byt. Mame sa dobre, nechyba nam v podstate nic. Lenze hypoteku taku akoby sme potrebovali nam nedaju, nakolko tento byt je uz na hypo a zatial ho nechceme predat hlavne z praktickych dovodov - nemali by sme kam ist počas toho obdobia kým sa v dome dalo byvat. Chceme kúpiť starší domcek. Nasetrene mame ale nie dosť. No manžel dostal ponuku na pracu do zahraničia, vo svojom odbore a zarobil by krásne. Bol by mesiac v práci a dva tyzdne doma. Týmto spôsobom by vedel zarobiť na domcek aj za necelý rok.
Dalsia moznost je aj aby som ja išla do prace, ale s tým nesúhlasí. Chce aby som bola doma s dieťaťom.
Súhlasili by ste tým aby išiel zarábať do zahraničia? Ide nam hlavne o dieťa a a o to že s ním nebude môcť byt každý deň. 😒 aby sa medzi nimi nevytratilo to puto čo spolu majú. My by sme to nejako už zvládli.
Ja by som nato pristúpila ak je to len na tak krátku dobu. Rok ubehne ako nič, lepšie ako práca u nás kde sa musí pracovať od nevidím do nevidím, aby lepšie zarobil a s rodinou tak pomaly ani nieje.. Takto príde po mesiaci na 2 týždne, dá sa aj oddýchnuť, aj si naplno užiť rodinu. A po 1-1,5roku by sa vrátil. Ty už budeš môcť nastúpiť do práce, dieťa do škôlky a všetko by bolo okey. Za mňa praktické riešenie. Lebo tvoja práca a plat (ak nemáš nejaké špeci vzdelanie a poriadne vysoký post) vám za rok neprinesie to, čo on zarobí v zahraničí.. A ja by som napr od 1,5r dieťa nešla do práce keby som vyslovene nemusela.
Záleží aj od povahy manžela. Bohužiaľ poznám par prípadov ktorím to začalo takto viac vyhovovať. Peniaze donesú tým pádom svoje splnili a o viac sa nestarajú. Alebo mame kamaráta ktorý sa síce vrátil na SK ale žiadna práca mu nie je dosť dobrá. Že on tu za tak málo peňazí pracovať nebude. A to nie je žiaden 20r. Mladík ale skoro 40r. chlap.
Takže už musíte vedieť vy ako to budete zvládať a či sa budete vedieť vrátiť k menšiemu príjmu. Lacnejšie už nebude nič.
Ja mam manžela o ktorom viem že by sa po tom roku určite domov vrátil. Máme to odskúšané ešte z čias keď sme neboli manželia. Takže preberte si to hlavne spolocne. Držím palce 😉
My tak fungujeme viac ako 4 roky. A dá sa to ide to a to
Ono to naozaj záleží od konkrétnych ľudí. Môj ocino tak chodil, samozrejme bolo nám smutno keď odchádzal, ale vedeli sme že to robí najmä kvôli nám. Keď prišiel domov bol s nami naplno, venoval sa nám a vôbec to nebolo ako tu píšu niektoré ženy, že si nás kupoval darčekmi. Chodil s nami do lesa, učil nás ako pracovať okolo domu a podobne. Ja ho za to obdivujem ako sa obetoval. Teraz keď je starší a my sme ,,na poriadku” si našiel prácu tu na SK, ani sa nerozviedli s maminou ako to tu tie múdre vsevediace veštice predpovedajú :D žijú si krasne a spokojne. Keď sme sa nedávno rozprávali o téme práca v zahraničí a tu tak sám vravel že sa to ani nedá porovnať. V zahraničí si šikovného chlapa vážia a tu si len kus do počtu. A kebyže sa ma rozhodnúť znova tak by to nemenil a je rad že tam pracoval. Čiže autorka, ak ste dvaja rozumní, vyspeli ľudia tak viete prečo tam muž ide, nebude to ľahké, ale aj o tom je život, obetovať sa aby bolo potom lepšie. A ešte jedna vec, pamätám si keď som bola menšia a ocino pracoval tu na Slovensku a bolo to horšie, chodil domov neskoro a unavený urobený frustrovaný a on je naozaj šikovný chlap. Keď robil tu tak sme ho naozaj videli menej ako ked prisiel zo zahraničia. Plus keď prišla ,,vyplata” to sa normalne začal smiať :D vyskúšal prácu aj tam aj tu a rozhodol sa znova ísť von, že on nenechá takto so sebou zametať. Cize naši to zvládli, aj my ako deti sme to zvládli. Nebola to výchova štýlom pracujem vonku čiže tu máte peniaze a dajte mi pokoj.
Áno, dá sa tak fungovať a mnohým to vyhovuje, no mne by ziadny dom nestál za to aby moje dieťa vyrastalo prakticky bez otca.Dalsia vec je že pre chlapov jeho tam dosť ťažké, 5-6 v jednom malom byte , po robote nakúpiť, navariť, oprat...sú aj taký čo žijú v kamióne.Ale nevadí , hlavne že že posiela peniaze a ženička býva v novopostavenom dome
ja som už skôr písala, že poznám páry, ktoré takto žili a všetky sú už rozvedené.... tak pridávam ďalší pár.... včera mi známa oznámila, že sa idú rozvádzať... majú dom, dieťa, všetko na čo si pomyslíš.. ale.. je tam dosť dlho, už mu bolo ťažko prísť aj domov.. a čuduj sa svete, má tam kolegyňu, s ktorou to tam už pekne dlho ťahajú .. tento ďalší prípad ma len ubezpečil, že zahraničie a takýto život nemá zmysel... iné je, ak sú mladí, slobodní...ale aby bola rodina s malými deťmi od seba, to určite nie...
jeden rok ? uplne v pohode. Dieťa bude komunikovať cez počitač, vidieť otca, ty neisť do práce a venovať sa dieťaťu. Za taký krátky čas dieťa nestrati žiadny vzťah. Otec je len otec a vždy bude. A domov chodiť bude, takže podľa mňa ok.
Sla by som s muzom do zahranicia a byt dala do prenajmu.
@slecnazkosic slecna to je zivot na slovensku. nemoze byt kazda vo vysokom manazmente alebo uspesny podnikatel, pre mna divne ze chlap ma snahu zarobit a zena to nevie prekusnut. Ked skratka niekto chce viac a zabezpecit rodinu tak preco nie.
Urcite nie
Záleží od veľa faktorov,niekomu to vadí,niekomu nie,aj tu vidno koľko opačných názorov.Mne osobne to neva,prvý muž robil tak a aj robí,žiaden vzťah mu nevydržal dlhšie ako cca 2r,môj terajší tiež robil mimo a vôbec nám to nepokazilo vzťah,skôr naopak,teraz už tak nepracuje,ale ak by financie prinútili išiel by a mne by to neva.Som zvyknutá fungovať samostatne a máme veľa detí,mám čo robiť.Ale nevadilo by mi.Niektore tu naznačujú neveru,odcudzenie..Môj prvý ex podvádzal kde sa dalo,neverím,že príčina bola,že bol v zahraničí.Je to o charaktere,ak chce chlap robiť zlobu bude ju robiť či je preč alebo doma.Takisto žena.Sestra pracuje v zahraničí niekedy na 2 mesiace,niekdy na pol roka,raz nebola doma ani cez Vianoce a žiadne scény a nevery sa nekonali.Zalezi čo je kto ochotný tolerovať.Rok je málo a pre vysnívané bývanie by som do toho išla,hlavne ak môžeš mužovi dôverovať.Rok a pol staré dieťa je aj tak naviazané viac na teba,vidím to na mojich.Tazsie to znášajú väčšie deti a pri takom 10-12 ročnom by som už asi zvažovala
@ayfer môj chodí na turnusy 14 dní von 9 dní doma. Takže je viac doma ako v robote. A už 3 mesiac robí 2 von a 2 doma 🙂 takže určite je viac doma ako keby tu mukaril od rána do večera.
ja by som suhlasila. pretoze moj muz napriklad je doma kazdy vecer. ale pride kazdy vecer o 21:00 a rano ide do roboty 5:00 takze s nami vobec nieje. a to teraz robi nonstop ,ani den volna.
@ariannazara ved v pohode,aj môj tak chodil, ale malá vždy ťažko znasala keď odchádzal, tak sme sa zbalili, odišli za ním a neľutujem Na sk máme dom , no už sme sa rozhodli ze ho predáme a kúpime si tu nieco svoje.A ďalšia vec je že nie každý má možnosť byť tak často doma.
Presne 5 rokov od 2 rokov malej podobne pracoval muž. 2 týždne doma, ale v práci a 2 týždne Nórsko práca..
@aurora33 ty veštica 😂 že si tento príbeh nedala hneď na začiatku diskusie.
Nič nie je čierno biele
@bykaterina ja nehovorím že je všetko tak ako píšem ale konkrétne to tak bolo v našej rodine. Aj k tomu podvádzaniu. Mám suseda, ktorý ani päty nevystrčil zo Slovenska a ma 5 deti s troma ženami :D to tiež nejako nesedí k často písanému že podvádzajú len chlapi v zahraničí ;)
@aurora33 no tak ono kto chce podvádzať nepotrebuje ísť ani do roboty
Témy typu ,,Môj muž chce ísť pracovať do zahraničia" majú na tomto fóre väčšinou rovnaký cieľ. Na Slovensku nevedia zarobiť peniaze a chcú ísť bývať do domu. Absolútne tomu nerozumiem - tej obsesii mať dom za každú cenu. Osobne by som nechcela, aby môj manžel išiel robiť do zahraničia. Našťastie, my túto dilemu ani nemáme a ak sa tam raz vyberieme, tak spoločne. Ale nechať muža robiť v zahraničí, len aby sme mali na Slovensku dom? No ani náhodou, ale tak každý má iné priority.
Suhlasila, ale isla by som s nim. Parada ist s dvojrocnym. Aj na koniec sveta. Pre mna dobrodruzstvo a pre neho uzitok. A byt by sme dali do prenajmu a boli by dalsie €. Idealna situacia, ktora sa v zivote uz pravdepodobne nebude opakovat.
Ja by som svojho pustila kludne aj hneď.Veď tam nejde na 10 rokov.Píšete rok že tam bude to zas také puto sa tam nevytratí. K tomu ja som šla do práce keď mala malá rok a to som ju do dvoch roķov kojila.Nevidím problém aby ste šla do práce.My sa v decembri sťahujrme ale keby mal chlap môj ísť,nech ide,len vekovo už moc nechce.Nie je najmladší a dcéra je na neho veľmi naviazaná.Ja by som ho pustila,aj tak.To je taká výhovorka kvôli roku.Veď dvojročné dieťa keby dáte cudzím luďom a vychovávajú ho do jeho dospelosti,tak si to dieťa myslí že to sú jeho rodičia.Na biologických by zabudol.
Môj muž robí v Rakúsku,ale len tyzdnovky. Paradox je,že je viac doma ako keď robil na Slovensku,zarobí viac plus iné benefity. Mesiac je dosť dlho,keby si bola v práci aspoň by ti čas prešiel,ale v byte...
@lalala94 Tak nemusí mať človek dom, ale zase keď je príležitosť, treba ju využiť. Kamaratkin muž mohol vycestovať na 6 mesiacov do nemecka z práce. Kamoška nechcela ani počuť. Prešlo 6 rokov. Všetko ide hore. Deti podrastli a potrebujú viac. No a ona, teraz vyplakava ako idú na doraz. Ale tak jasne. Každý na to pozerá inak.

Určite nie. Do akeho mesta ide? Mozno ak pojdete spolu, zapaci sa vam tam všetkým a ostanete byvat tam a domček na Slovensku uz nebude vas sen 🙂 rodina ma ostat spolu.