Súperenie medzi súrodencami
Ahojte. Mam brata. On ma zenu a ja tiež partnera. Sme obaja uz vo svojom ale chodime k nasim pomahat. A oni neustale s nami superia, poukazuju na to kto kolko coho porobil, kto viac pomohol... ja neviem ja nechodim nasim pomahat preto aby som to potom mohla menovať a vytahovat sa... ale preto ze ich chicem odbremeniť... unavuje ma to, ani sa mi tam uz nechce chodit, vždy su oni ti čo su najlepsí, ja tam už chodievam pre toto ovela menej, uprednostnujem svoju psychicku zdravie... nemozem ich ani citit a oni su tam denno denne... a stracam vlastnych rodičov...
tak si užívaj pozornosť, keď tam oni nie sú... takto si to podelíte a bude to fajn. Nemôžeš tam chodievať, keď tam oni nie sú, keďže ťa tak nenormálne dráždia? Aký vzťah máš k ich deťom? Tiež ti lezú na nervy, keď babka s dedkom okolo nich behajú? Vidíš len švagrinú, ale ono to môže byť skôr o vnúčatách...
Tak nebuď masochista a chodievaj tam v iný den
Dospej dievča.
ale klud ti neda okolie, to musis najst v sebe. vsak ked dojdu svagrovci v case tvojej navstevy, pozbberaj sa, caute ja mam iny program. alebo ked uz tam chces tu noc prespat, chod na prechadzku, vezmi aj tie deti a svagrina nech si robi divadlo bez tvojej ucasti, a to ju ani bavit nebude.
ked chces mat klud a spokojnost...zmen seba, je to hodne efektivnejsie ako snazit sa o zmenu druhych. Ver mi, neexistuje menej efektivna cinnost ako snaha o zmenu druhych, ak oni nechcu.
Nabuduce to sprav uplne inak, a vsetci budu prekvapeny. Usmev na tvari, caute decka, teta vam spravi program. zober ich do lesa, hrat bembinton, na odrazadla, kopat loptu, hocico podla veku a zaujmu. Si studentka, mas este narok sa vyblaznit, tak si to uzi. Mna sestrine deti tak zboznovali, ze ich nemohla dostat odo mna. Ty budes vysmiata, deti si ziskas, mamina bude hned na teba milsia. a svagrina...ta nech si robi co chce, nejake jej kecy co jej patri, a co dnes uz porobila, prave robi a este bude robit, by som mala tazko na haku. Jaaaj, sladky zivot studentky a ty sa takto fucis a oduvas... a dedicstva riesit. Si neviem predstavit, ze by som v takom polozeni a veku toto riesila. co kto zdedi... a mmch, od mojich studenstkych cias uplynulo vela vela rokov, neterka ma uz 27 rokov a ideme jej na svadbu, ano tomu dievcatku co so mnou kopalo loptu a dovolila som jej skakat po posteli. Na co budu tvoji synovci ci netere spominat?
Boze niektore mudrlantky co prd vedia a do vsetkeho negativne vidia, boze moj ani tie hluposti necitaj, ja mam v rodine to iste, ovela horsie snad este..to tazko pochopi neempaticky clovek😥
@barborkakr
V empatii treba začať od seba, najprv ju dať a potom ju očakávať.
Autorka mi príde ako nezrelá osoba, ktorá dupe nohou, lebo ľudia naokolo sa nesprávajú podľa jej predstáv.
Tak baby, tento víkend mame u nás hody, píšem mamine, že čo dobrého napečiem.... Už brat a svagrinka objednali zákusky.... A takto to je stále.... zase som na 80tej kolaji.... mna sa nikto neopýtal, so mnou nikto nič neprediskutoval... v tomto teple by som sa rada spoľahla na domáce svieže koláče. A mám kopu času piecť....
Ale ved upec perfektný domáci koláč a všetci si dajú a svagrinine zostanú oschnute. Alebo nepec a máš o robotu menej. Zas netreba hľadať za všetkým len útok na svoju osobu.
Tak nadhera si uz chodi na svoje robit.
V každom vzťahu sú vždy dve strany. Bojíš sa že strácaš rodičov. Ak je váš vzťah z ich strany postavený na tom kto vyhrá v tomto súboji, nemá zmysel súťažiť o takú lásku a treba sa s tým radšej pomaly začať vyrovnávať. Ak nie, nemáš sa prečo obávať a nikdy ich nestratíš.
Tak napec a nelamentuj😊švagriná pri deťoch asi nemá čas piecť

Tak to už niektore z vás dost prehnali. Comu nerozumiete na tom, že mne nejde o to byt stredom vesmíru, dediť, získať dom, vystatovať sa, ukázať sa ani nič podobne. Niekolkokrat som napisala, že chcem kľud pokoj a pekne chvíľky s rodičmi. Mna zožiera že ja pre rodicov NEEXISTUJEM keď je tam ona brat a ich deti. Som nič. Nikto. Vzduch. Chápete?