Sused sa na nás sťažuje
Kúpili sme RD na dedine,v septembri budú dva roky čo tu bývame.Dosli sme sem bývať boli sme len v jednej izbe,za pochodu sme si spravili kúpeľňu a kuchyňu a potom ostatné izby.Podla financií,nejde všetko naraz.Dvor a záhradu sme nechali tak v pôvodnom stave.Parkrat som začala upratovať no pri malých deťoch je to nemožné.Sused k nám dosol že prerastá k nim burina a žihľava,doniesol nožnice a ostrihala to od plotu.Hovoril mi že vidí že my s manželom sme není na robotu.Dost ma to zamrzelo,lebo chceme to už dať všetko naporiadku.Len manžel robí cele dni,ja od detí veľa nespravím.Teraz pršalo,nedá sa vonku robiť a tak.
@mapypotkancek ja tiez nemusim zahradu ale mame chatu,teda raz bude ale ako prve som riesila dvor aby som sa tam nezabila ani deti.
Prve co sme spravili sme dvor upratali. A teraz budeme 10r riesit dom.
Dole sme my, hore sused co v dedine byva... chudak tiez nema asi kedy.
Ten sused ťa urazil a to nemal robiť. Susedské vzťahy majú byt dobre inak si kazíte kvalitu života. Nemal povedať tu vetu, že nie ste na robotu. Nechaj tú urážku tak. Netýka sa ťa, týka sa jeho a jeho hlavy. Hovori o sebe pretože on v skutočnosti nie je na robotu a preto zrkadlí seba do vás. Netráp sa tým čo povedal. Môj otec tridsat rokov spomínal na to ako ho raz sused jednou vetou urazil. Prestal na to spomínať až keď ten sused zomrel. Načo? Je to len citový jed a flusanec, ktorý na vás napľul. Odmietni ho prijať a rozširovať ďalej. U nás sme sa tiež so susedmi urážali takými malými poznámkami. Až keď som začal aktívne robiť opak pochopili to a pozitívne sa väčšina z nich nakazila teraz si rozumieme a skvalitnilo to náš život. Záhrady nie sú síce extra pokosené všetky ale susedia prižmúria oko. Ukáž dobrú vôľu to niekedy stačí. Pokoste to raz a usmievajte sa na suseda rozprávajte sa s ním o počasí ako sa má a zabudnite na to čo povedal. Neskôr keď aj nebudete mat pokosené nebude mu to vadiť. Vzťahy sú dôležitejšie ako nejaká tráva.
Ako tu už písali, ak nestíhate, kúpte si ovcu/kozu, alebo si požičajte od niekoho, kto chová, spasie vám trávu, burinu a máte pokoj 🙂 ak bude vaša ako bonus mlieko, len pravda treba sa o to starať, ale požičané zvieratko stačí vrátiť 🙂
Mozete kupit likvidator buriny Kaput alebo podobny, nastriekat a je po burine...na dedine ludom vadia rozne veci.
Ja mam muza v zahranici. Mam doma 9m a 21m deti. O cely dom a aj zagradu sa staram ja a nepomaha mi nijto ani svokra, ani mama. Este aj kosit musim, o zajace sa starat o sad ovocny aj zahradu. A este sa mi nestalo ze by burina sla k susedovi. Ak mas doma muza kazdy den nevidim dovod zajst tak daleko. Vytvorte si rezim a bude fungivat vsetko. Vas sused ma pravdu
Zaujalo ma, koľko sebevstredných sa tu zišlo. Burina, ak prerastá cez plot a vysemenuje sa po okolitých pozemkoch je podľa niektorých úplne v poriadku. 🙄 Veľmi by ma zaujímalo.ako by ste sa postavili k problému ak by ste vy boli na druhej strane plota. Fakt by ma to zaujímalo.
@viestta Keby sme my boli na druhej strane plota,tak ja by som určite neisla k susedovi a sťažovať sa na burinu.Ked fúka vietor a roznese semená,môže od susedov alebo od piatich susedov,niekedy dosť silný vietor fúka.A čo teraz mám ku každému chodiť a sťažovať sa.?Veď na dedine je to normálne.Tak isto ako keď niekto kosí v sobotu ráno alebo páli na záhrade.To je život na dedine.Len vždy sa nájde niekto komu všetko vadí.
Iste, to vykladá tým co seno žerú.
A ci by sa sused sťažoval ci nie, zo zákona mate povinnosť odstraňovať burinu 2x v roku aby sa nevysemenovala. Keby bol sused taky bezohľadný hajzel ako sa z neho pokúšas urobiť, nahlási vás na obec a ta vám môže udeliť aj pokutu. To, že došiel s nožnicami svedčí o tom, že ten bezohľadný je niekto iný.
A ešte stále si mi neodpovedala na to, kto tu burinu nakoniec ostrihal.
@eeffka súhlasím, je psia povinnosť sa starať o svoj majetok, kvôli sebe a aj preto, aby som neobťažoval okolie. Presne preto som napísala, že ja by som sa v danej situácii hanbila.
Autorka na dedine je normalne, ze tvoja burina prerasta susedom na pozemok? Veruze nie je.
To nezvladnete ani raz za 3-4 tyzdne pokosit? Pises, ze muz robi okolo domu, tak raz za par tyzdnov obetovat hodinu-dve na kosenie, to mi nehovor, ze sa neda.
A porovnavat to s tym ze v sobotu niekto kosi? Trochu hluku versus zarasteny pozemok je dost rozdiel. Vy nie ze nie ste na robotu, vy ste totalne neohladuplni.
Čo by som urobila? Susedovi sa ospravedlnila, že toho máme veľa a záhradu sme nechtiac zanedbali a sľúbila, že si na to dáme už lepší pozor. A pozvala by som ho na kávu, aby sme začali príjemné susedské vzťahy 😁 verím, že sú deti, pri ktorých sa pracuje ťažšie, treba si však z udržovania záhrady spraviť prioritu v čase, keď je manžel doma aj na úkor iných prác.
Autorka, aj nam zarasta burina, deti nemame, dorabame a nestihame kosit ..susedia neriesia. Ak by riesili, museli by sme castejsie kosit, lebo by mali pravdu. Aj tvoj sused ma pravdu,musite kosit aj v tych rokoch ked su deti male, hlavne sa nepohnevajte!
@thoughtfulweirdo Vie že máme toho veľa,on k nám pozerá na dvor,vidí kedy čo robíme.Pozvanie na kávu určite nie, párkrát som im zazvonila keď som piekla že zanesem im zákusky.Boli doma a ani neotvorili dvere.