icon

Sused sa na nás sťažuje

24. aug 2022

Kúpili sme RD na dedine,v septembri budú dva roky čo tu bývame.Dosli sme sem bývať boli sme len v jednej izbe,za pochodu sme si spravili kúpeľňu a kuchyňu a potom ostatné izby.Podla financií,nejde všetko naraz.Dvor a záhradu sme nechali tak v pôvodnom stave.Parkrat som začala upratovať no pri malých deťoch je to nemožné.Sused k nám dosol že prerastá k nim burina a žihľava,doniesol nožnice a ostrihala to od plotu.Hovoril mi že vidí že my s manželom sme není na robotu.Dost ma to zamrzelo,lebo chceme to už dať všetko naporiadku.Len manžel robí cele dni,ja od detí veľa nespravím.Teraz pršalo,nedá sa vonku robiť a tak.

dskjhfdlkdjhl
24. aug 2022

Veru, skoda slov, lebo aj tak nechapes, ze sused ma pravdu a mozes sa aj o zem hodit (ak stihnes popri detoch), je to tak.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
marca12
24. aug 2022

To su len vyhovorky. Ved deti sa mozu popri tebe hrat. Burinu vytrhat a pokosit nie je problem. Ak mate obrovsku burinu,tak to je naozaj o lenivosti. V prvom rade si musis udrziavat pozemok,aby si tam mala pekne. Ja si neviem predstavit,ze by som mala v zahrade metrovu burinu,to neexistuje

autor
24. aug 2022

@1ryba Mne sa chce len nedá sa pri deťoch.Zahrada je môj koníček,dvor už je celkom zutulneny kvetiny skalky a pod.Uz len záhradu.
@marca12 Akú metrovu burinu?Nemá ani pol metra.Len pri plote sú neake stromky a to im išlo cez plot.A ešte žihľava tá rastie všade.

dskjhfdlkdjhl
24. aug 2022

Mozno by bolo rozumne pridat fotku, aby sme mohli posudit, ci ma sused pravdu-ale za ten cas, co tu pises, by clovek, ktory ma zahradu ako konicek, uz mal burinu aj u susedov vyriesenu😉

viestta
24. aug 2022

Tak kto tu burinu ostrihal? Ak sused, tak si mala poďakovať, pozvat ho na kávu a ospravedlniť sa mu za to, že vaša burina ho obťažuje. A sľúbiť, že to nudete riesit.

ol1234
24. aug 2022

Môj muž keď chodil ešte do školy, tak cez víkendy chodil po dedine kosiť starším ľuďom alebo takým, čo tam majú len chaty. Zaplatili mu niečo málo a mali to čisté. Určite tam v dedine máte chlapca/muža, ktorý si nájde chvíľku raz za čas. A pár drobných ho poteší. Takže cesta by bola.. Len ju treba hľadať.

mishka81
24. aug 2022

Nečítam všetko, ale keď je takýto problém, kúpim poriadny postrek a pozdĺž plota postriekat (opatrne aby jeho zahrada nebola postriekana) a burina pekne skape a bude na chvíľu pokoj. Pár minútová záležitosť.

sense
24. aug 2022

Keby mi tvoja burina prerastá na môj pozemok tiež ti prídem povedať, to ale neznamená ze sa sťažujem.
A zrejme to bude už dlhodobejšia záležitosť a nie tot 2 týždňov, tak nabudúce namiesto prplania v skalke daj do poriadku burinu od susedov ho plota

mery333
24. aug 2022

Neviem, no, uz dlhsi cas tvrdim, ze tu na konovi to ide dole vodou. Lebo cely tento tvoj problem, mi nejako nedava zmysel. Pises, ze mas male deti a nestihas ALE zalozit diskusiu a aktivne odpisovat problem nie je. Tak to s tym tvojim casom nebude az take zle. Nechces si v skutocnosti iba pohladit ego? Mame na tvojho suseda napisat "fuj, ale to je zly ujo, co si to vobec dovoluje"? Hajde deti na dvor a tolko tu travu vytrhas aj rucne. Je dobre poprsane a zihlava ide pri plevani dobre zo zeme aj s korenmi. Vycistis si pritom dobre hlavu a aj sused bude spokojny. 😉
Btw. Ja by som sa hanbila, keby burina od nas z plota zasahovala na susedov pozemok. Nuz, ale kazdy sme iny.

lenkakravcova
24. aug 2022

Tiež nechápem čo riešiš. Mam 4r a 2r dieťa a normálne aj košom na dvore takou mini elektrickou vyžínačkou.
Deťom daj hrablicky a vedierko a šup šup trhať burinu, oni ti budú zbierať 🙂

sasa1310
24. aug 2022

@ivkarel ja nechápem načo niekomu takému je potom rodinný dom. Len samé výhovorky.

macikovaiveta
24. aug 2022

Keď budete mať čas a peniaze vysoký plot od susedov 😀👍

viestta
24. aug 2022

@macikovaiveta mas pravdu, sused sa poteší, aspoň mu nebude burina prerastat aj keď nebude čas na zahradu

belllinka
24. aug 2022

Tak na čo ste sa hrnuli do domu, keď nič nestíhaš, mali ste si kúpiť byt. Alebo domček s malým pozemkom. Keď deti podrastú zas nebudeš stíhať lebo sa s nimi budeš musieť učiť, rozvážať zo školy, na krúžky... Nechápem toto

nikkagab
24. aug 2022

A děti už nechodí přes den spát? Já mám taky 2 děti a plevel se dá vytrhat i v čase, kdy děti spí. Nebo je prostě nechám si hrát někde blízko a trhám plevel, sbírám popadané ovoce atd a kontroluji je.
Neříkám, někdy se člověk naběhá mezi tím hlídáním a údržbou, ale každý den 20-30min a zahrada by určitě nebyla plná plevele.
A ani já nemám ráda, když přerůstá něco od sousedů. Chodila jsem k plotu otrhávat i vysokou trávu, která rostla sousedům za keříky a oni to neměli jak pokosit 😀

miadi
24. aug 2022

Neviem kolko maju tvoje deti rokov ale aj tak mi to pride ako vyhovorka. Ved popri detoch sa da vsetko..Ved sa mozu pri tebe hrat v trave ak su mensie lezat v kociku alebo na deke .. a ak maju viac ako rok tak ti este budu pomahat. Ked vidis ze sused mà pravdu namiesto urazania sa by si mala hladat riesenie. Ak to nechces /myslis ze nemas cas urobit ty ci tvoj muz ., tak mozes najat nejakeho pubertaka zo susedstva ak ti to nie je blbe. Alebo chemiu proti burine.. rieseni je viac uz si len vybrat.

deti95060810
24. aug 2022

takéto blbé reči by ma urazili... však počkaj, raz aj na neho dôjde a tiež mu môžeš povedať že nie je na robotu...
aké požičaj také vráť... alebo ako sa do hory volá - tak sa z nej ozýva...

basska_b
24. aug 2022

Svokre robili susedia peklo, 15 cm mala travicka a oni jej zvonili, telefonovali, vyhukovali, ze im to prerasta... ona 80rocna zena s kardiostimulatorom tam ma kolenacky lozit, aby boli spokojni... dali tam taky 20cm vysoky plastovy pas. Potom na pletivo dali siet. Nakoniec si tam postavili latkovy nepriehladny plot 🤣 duplicitne k jej plotu
Pan sused je zrejme vasnivy zahradkar a keby ste sa na hlavu postavili, nebudete to mat podla jeho predstav... nema zmysel ho riesit, len teda to tam vysklbat, nech neprerasta a nebude frflat

eeffka
24. aug 2022

Pokosit 6arovu zahradu mi trva kosackou 40min, tento rok sme vdaka suchu kosili asi max 5x, ked mas taku burinu ze po pas,ta za 2t nenarastie

ukulela
24. aug 2022

Kupte krovinorez, na jesen skoste a do jari svaty pokoj. Neries, kasli ma komenty.

mariejenka
24. aug 2022

Z casti viem pochopiť o com pises. Mam tak 6 a 2 ročných chlapcov, a just vtedy budú v sebe,ked nieco robím, a ked som s mobilom v ruke,vtedy je zazrakom ticho a hrajú sa, akonáhle sa opatrne dvihnem,ze idem napr. skladat oblečenie, ozaj tichá záležitosť,oni odrazu nieco potrebujú. V záhrade to isté,kuknem... mladší v piesku, starší si nieco sprta oj, natajujem rukavice berem plečkovačku raz zaberiem a uz rev🤣...ale tak nepustim vsetko,a len kolo mladsieho, zapojim ho,sice je od hliny aj dnes po fajnom daždi sa tak báječné tahala burina, a to blato na topánkach som čistila pol hodinu, a to ja som uhundrana aj na nich "pobožekam" ze nic pri nich neurobim,
Ono asi ti nenapisem nič nové,ale ked spia deti vtedy jeden ich spanok vybehnúť a pretrhat, pokosiť, postriekat... pripadne spolu s manželom v sobotu, aj nedeľu nejakú tichšiu robotu kolo kritického useku, bude to chvíľka. Mne napríklad mladší slabo spava, nemôžem ist z domu ked spi,aj ked mam pestunku, do 10 minút je hore,a starší už nespí po obede. Cize mne sa ani cez spánok nedá nic robiť 😔😒

autor
24. aug 2022

@mariejenka U nás tak ísto keď chcem niečo robiť just si robia zle .Na obed nespia už rok.Poslem cez víkend manžela s nimi von a vytrham burinu pri plote nech je sused spokojný.

liusa82
24. aug 2022

Nie nadaramo sa povie najlepší sused žiadny sused😀 my sa plánujeme sťahovať buduci rok na samotu za dedinu a som za to rada.Tiež máme takého suseda čo do všetkého strká rypák a každého v dedine ohovára ale to všeobecne je na dedine tak si myslím a pritom v záhrade nemáme ani burinu 🙂

0kristina0
24. aug 2022

Ja ti napisem z pohladu tvojho suseda. My budeme byvat uz tri roky a sused uz dva. Tiez ma neporobenu zahradu a "pestuje" si na nej burinu. Viec co? Vadi mi to, vies preco? Lebo ta burina sa semeni a ked fuka vietor rozsieva sa to po okoli. My sa mozeme aj na hlavu postavit, dokym on bude pestovat burinu budeme ju mat v travniku aj my. Vazmu susedovi je jedno ci uz mate vsetko porobene, ide o to chytit do ruky kosacku, kosu, macetu, barco co ti to zoseka a zlikvidovat to, alebo kupte chemiu a vystriekajte to. Ty ako majitel mas povinnost starat sa o svoj pozemok.

cacianka
24. aug 2022

Ty máš byť spokojná , nie sused.
Tvoj bordel prerastá k susedovi, poplazy, semená, nie susedov k tebe. Vynechaj jedno stipkanie a prplanie v skalke na prednom dvore a umravni burinu v zahrade.
Mohla si aj nejakú študentku poprosiť o varovanie detí, nech máš 1- 2 hodiny čas získať burinu. Za 2 hodiny porieš celú záhradu, nielen pás pri plote.
Alebo suseda si mohla poprosiť aby poradil brigádnika z okolia, nejaký jeho čiperny kamarát by si rád zarobil 10- 20 €. Študenti

cacianka
24. aug 2022

@0kristina0 moja mama na presne pre tento prípad dohola vyčistený asi 1m pás pri plote, aby ani náhodou nešla burinka ku susedovi.okopanu celú záhradu, lebo semená buriny sú smrrrrt.
Teraz je to už ťažšie, ale záhrada sa po troche čistí stále a priebežne, aby moje semená neobťažovali a neskodili susedom.
To skôr náš sused má 2m žihľavu, semená na kilá, asi na kšeft 😉

kamatopo
24. aug 2022

A čo tá po ňom. Na mňa sa sťažoval vlastný otec🤦😂. A teraz keď je hotovo tak len chodí a pozerá. My sme prerábali 6 rokov a až minulý rok sme sa dostali na robotu okolo domu. Absolútne si ty nič z toho nerob. Hádam je to tvoje a tvoj čas . Nepôjdeš sa zadlžovať a platiť firme len aby susedove prasce mali pekný výhľad🤷

jaond19
24. aug 2022

Stahovali sme sa par rokov dozadu (deti 4r a 5mesiacov) do domu, kde 5 rokov nikto nebyval, tiez sme byvali v 2 izbach, zvysok stary neprerobeny, za pochodu sme prerabali okna, elektriku, kupelku, kuchynu... dvor plny kurnikov, kralikarni a stare šopy,chlievy, potkany, 2 metrova burina. Keby v tomto mame niekolko rokov zit a cakat kym deti vyrastu, asi sa zblaznim. Tiez mi nikto nedosiel robit au-pair. Muz od rana do 17tej v praci. Kazdy den sa spravilo nieco. Vacsinou pocas obedneho spanku, potom maly pri mne v ohradke vonku alebo kociku, starsej som pustila rozpravku.... Po par tyzdnoch to tu zacalo nejak vyzerat, aby sme z toho dvora a zahrady aj nieco mali a hlavne to tu nebolo nebezpecne pre deti. A tiez s ohladom aj na susedov, nech k nim nic neprerasta a tiez sa zbavime potkanov ktori sa tu zdrziavali v starych budach

mapypotkancek
24. aug 2022

Neurazila by som sa v takej situácii, aku popisujes. Naopak, zahanbila by som sa a riadne (mne sa to ale stat nemôže, keďže ja nenávidím akúkoľvek prácu v záhrade, takže nikdy dobrovoľne do domu nepôjdem....)