Sused sa na nás sťažuje
Kúpili sme RD na dedine,v septembri budú dva roky čo tu bývame.Dosli sme sem bývať boli sme len v jednej izbe,za pochodu sme si spravili kúpeľňu a kuchyňu a potom ostatné izby.Podla financií,nejde všetko naraz.Dvor a záhradu sme nechali tak v pôvodnom stave.Parkrat som začala upratovať no pri malých deťoch je to nemožné.Sused k nám dosol že prerastá k nim burina a žihľava,doniesol nožnice a ostrihala to od plotu.Hovoril mi že vidí že my s manželom sme není na robotu.Dost ma to zamrzelo,lebo chceme to už dať všetko naporiadku.Len manžel robí cele dni,ja od detí veľa nespravím.Teraz pršalo,nedá sa vonku robiť a tak.
a ved nič take sa nestalo, trosku si pofrflal, nevidí to z vašej stránky..,,iné by bolo kebyže sa za to rozkrikuje...musíš aj jeho pochopiť, že asi sa mu to nepáči keď mu tam z vašej strany prerastá burina. Pokial to vie ale normalne odkomunikovať, tak nie je problem.
@dskjhfdlkdjhl Že na robotu nie sme,sa nedá pri malých deťoch robiť.Vacsinou len manžel robí okolo domu,ja som stále s deťmi.Keby mi ich niekto postrážil tak by som spravila hneď.Nie som hnila,no keď sa nedá tak sa nedá.Z druhej strany sused choval kravy a prasce,teraz to upratujú.Ide od nich smrad a omietka padá na náš pozemok.A nejdem sa k nim sťažovať sa na to.Vidim že upratujú dvor,no nejde všetko hneď.Hlavne keď má človek malé deti,len pravda niektorý ľudia to nevedia pochopiť.
My tiež dokončujeme dom "za pochodu", takže manžel je buď v robote alebo robí na dome, ja s deťmi, v záhrade, pozemok veľký....ale to čo sme nestíhali obrábať sme ohradili el.oplotkom a dali sme tam 3 ovce, spasu všetko od plotu po plot,dakedy aj susedovych maliny podocahuju 😄
jeho je trt do toho ci ste na robotu ci nie ste, neries, nenechaj sa tym rozhodit, to proste su ludia, ktorym aj keby vysvetlujes ako to mate, ako si to chcete robit aj tak to nepochopia, lebo proste nechcu, vidia stale len tu svoju stranu
Ale ved sa nikde nestazoval, len Ti prisiel povedat, ze mu burina prerasta, tiez by mi to vadilo a kazdy sudny clovek pochopi, ze to moze susedovi vadit. Postarat sa o to, aby burina nesla az k susedovi, to nie je zase az taky problem. Zbytocne sa rozculujes. Neviem sice ake male mas tie deti, ale aj pri malych detoch sa da kadeco postihat, tiez som mala kedysi male deti.
Boze zena ty si taka tupa ako noznice...vsak si mala vyuzit zensky sarm pekne sa usmiat, spravit zo seba blbu a postazovat sa ako toho mate vela a veru by sa isli nejake sikovne ruky...pohladkat muzske ego a pochvalit ako maju oni super a ci by ti nevedel nejako poradit ako..neboj sa, tak by sa nafukol od hrdosti ako tetrov a este aj sam by vam popratal dvor...
@lubkavargova1 Nebudem sa hrať na niečo čo nie som,ani nikoho neurazam ako ty.Inac nepomohol by nám,je to starší pán na dôchodku.
Tiez mame podobnych susedov ako vy... zanedbany pozemok, nevyzerajú, že by im na tom záležalo a že by sa išli pretrhnúť od roboty... Ked som tam videla niekoho makat, tak to bol otec mladych.. Nie ste to vy? :D
Joj, taky su prave ze najvdacnejsi material.. Sice najviac frflu ako sa len da, ale aj najviac pomahaju..Takych si netreba pohnevat ale naopak naklonit na vasu stranu 🙂
Si ani nevies predstavit ake peklo dokazu rozputat. Trosku uvazuj rafinovane a potom sa urazajte.
@ivkarel My to nie sme,lebo my bývame tu len ja s manželom a 2 deťmi.Rodicia ku nám chodia len na sviatky.Su na dôchodku a chorobami,to by sme im nedovolili robiť nič.
nerozumiem, ze z toho robis taku vedu, usmej sa, vysvetli, ze mas male deti a proste niet kedy vsetko porobit hned, ked mu to tak priserne vadi, ze uvitas jeho pomoc.
Ja sa mu ani nečudujem, on sa o svoju záhradu stará, kosí trávnik trhá burinu a ktovie čo ešte. Spraví si pekný pozemok a potom sa vedľa nastahuju nový susedia kašlú na záhradu a na jeho pozemok ide ich bordel.
Raz za čas pokosiť by ste mohli, aspoň tak aby to nešlo mimo váš pozemok.
Pan sused nevidí dovnútra a nevidí co všetko ste vnútri prerobili. Preto povedal co povedal. Stačilo povedať, že momentálne na záhradu nemáte čas a ci nepozná niekoho, kto by dal záhradu do užívateľ neho stavu.
Kto teda tu burinu ostrihal? Ty alebo.sused? No a zo zákona mate povinnosť odstraňovať burinu na vašom pozemku 2x v roku. Ze nestíhate nie je argument. A negte a byť vztahovacna. On súdi len podľa toho čo vidí. A vidí les buriny, čo prerastá do jeho záhrady.
Pre niekoho burina, pre niekoho liecive bylinky. Kazda jedna je lieciva, nech sa pan potesi, ze si moze natrhat zo svojej strany plota... Ale nie, v podstate mu vysvetli, ze kazdy ma zahradu taku, na ktoru staci, vy sa budete venovat zahrade ked vam spravi zahradny architekt projekt a zrealizujete ho nasledne ked budete mat na to cas. Inak naozaj odporucam zohnat si zahradneho architekta alebo permakulturneho dizajnera, ktory vam navrhne dvor/zahradu s udrzbou aku zvladnete.
Aký konkrétny problém ma sused. Lebo burina je dosť závažný problém. Aj od druhého suseda omietka či? Smrad od prascov nezmeníš. To je gazdovka, tá nevonia.
Voľakedy sa takto ženy nevyhovarali na deti. Dnes keď je človek mantavy, darebny alebo len nechce, tak použije deti ako výhovorku vo všetkom.
@zmrzlinka2021 to vies, najskor tehotenstvo ako vazna nemoc a potom dieta ako vyhovorka na vsetko. Nastastie nie vsetky zeny to tak maju😉
@dskjhfdlkdjhl vieš ja mám rada úprimnosť. Ja som napr dosť pohodlná, no tak nezvalim to na dcéru a neurobím z nej tzv náročné dieťa
@zmrzlinka2021 Ako kto,ja nepoužívam deti ako výhovorku.Darmo niekto napíše že sa sa robiť pri dieťaťu .Mám to odskúšané ,dám ich na dvor máme pieskovisko,hračky.Pat minút ani toľko nie a už mami,alebo si začnú robiť zle.Chlapci maju 2,5 roka.Sudit je najjednoduchšie,no kto nezažije situáciu nepochopí.
@dskjhfdlkdjhl A mimochodom ja som pracovala až do materskej ,nedala som sa vypísať lebo som tehotná.Aj keď som mala ťažkú prácu.No darmo niečo vysvetľovať keď nie si na mojom mieste nepochopíš.
Ta staznost na vas je kde? Upozornil ta a mal pravdu, ked to prerasta ku nemu. Okrem toho, pozemok mas mat udrziavany. Ste tam 2 roky, nie mesiac.
My sme kupili dom rok dozadu, tiez sme robili vnutro za pochodu, ale zahrada nebola financne narocna, takze do tyzdna bola upravena.
Ked na to nemas cas, mozno ste mali zvolit iny druh byvania a to sa prosim neuraz, len neviem preco niekto kupi dom so zahradou, ked na nu nema cas, alebo k tomu nema vztah.🤷♀️
Autorka: mne sa nenarodili dospele deti, tiez boli male a aj dost narocne, napriek tomu viem, co vsetko som popri nich stihala a nemala som k dispozicii ani jednu babku. Takze najst si par minut, aby som popri plote kosakom skosila burinu a nenechala ju prerast k susedom sa isto da. Ale jasne, mas cas zakladat temu a vypisovat ako nic nestihas, ale burinu neskosis😉
@horalka1986 Vzťah k tomu mám,skôr čas nie pri deťoch.
@dskjhfdlkdjhl Škoda slov niečo vysvetľovať,nie každá zvládne všetko ľavou zadnou
To su vyhovorky. Ja mam deti 3 a to najmladsie, v tedy 2,5 rocne mam postihnute, takze prepac, ale pre mna su.

V nadpise je, ze sa na vas sused stazuje, ale podla toho, co pises, len prisiel a upozornil, ze mu od vas k nemu prerasta burina-toto nie je, ze sa na vas stazuje. A teda asi na robotu naozaj nie ste, ak od vas burina k nemu prerasta, to si neviem ani predstavit.