Sused si nárokuje na spoločný balkón. Ako reagovať?
Ahojte. Bývam v bloku, kde su na medziposchodi balkony. Tie patria do spolocnych priestorov a vyuzivaju ich vsetci na poschodi. Na poschodi su tri byty, 2.-3. izbove maju balkony, 1.izb nie. Majitel 1.izb bytu, predal byt a noveho suseda uviedol cielene do omylu, ze balkon patri k 1.izbaku, ze je to akesi nepisane pravidlo a vsetky vchody takto funguju.
My ten balkon vyuzivame, ked manzel chce pred pracou zafajcit a maleho nechce zobudit, pretoze mame spalnu s balkonom. Alebo ked sme prerabali, “odlozil” tam material, vedra…
Sused z 2izboveho bytu ten balkom vobec nevyuziva. Ako by ste postupovali? Uvolnili by ste spolocny balkon len pre majitela 1.izboveho bytu alebo nadalej vyuzivali spolocny balkon? Nechcem vyzniet ako svina, ze zaberam balkon ak mam vlastny, ale na druhej strane su to spolocne priestory, za ktore si platime.
Dakujem za nazory🙂
@darmasiswa prosim ta a kde sa autorka nechce dohodnúť na užívaní? Ja už fakt žasnem jak dokážete prekrútiť písaný text. Vy ste si prečítali vôbec autorkine príspevky kde ona od začiatku rieši to, ze sused si nárokuje na CELÝ balkon ktorý chce využívať výhradne ON? Ze absolútne nemá problem nech ho využívajú aj všetky tri byty ale odmieta mu ten balkon prenechať celý lebo je SPOLOČNÝ?
@darmasiswa mne tiez nikto neuvolni len tak spolocny priestor kocikarne, lebo mam jedina vo vchode deti. Preco by som teda mala prenechat spolocny balkon aj ked mam vlastny? Ved uzivat ho moze ako vsetci. Pisem, ze len s tymto novym majitelom je problem. Na ostatnych poschodiach ho vyuzivaju vsetci vlastnici. Preco by sme mali my byt vynimka?
pre "autorka", ved vravim, take slovenske 😝, a vobec ti nedochadza
@bonboniera vies o tom, ze aj balkony pri bytoch patria medzi spolocne casti bytoveho domu?
@darmasiswa dakujem za odpoved na otázku kde autorka hovorí ze sa nechce dohodnúť a chce balkon využívať výlučne sama. Odpoviem za teba - nikde.
@lienka.7 ty si velmi vtipna, nechces byt moja kamoska? 🤣 jasne mne vlastne ide cely cas o kocikaren ale skryla som to za problem so spolocnym balkonom a ty si to odhalila!!!😀
@darmasiswa kde si prišla na to že sused platí do fondu opráv za autorkin balkón?
@sss777 ano, aj tvoja chladnička je spoločná..kto chce, nech z nej berie
Inak ani majitel 2izboveho bytu nesuhlasil s vylucnym uzivanim. Klucik mu nedal. Takze aj ked ho teraz nevyuziva, nevylucuje, to, ze v buducnosti by chcel. A ja som s tym okej. Len novy majitel nie a hlada cesticky ako ho mat len pre seba.
tak na koniec je autorka zla, že využiva, čo im patri všetkým..sused uzurpátor je ok, len autorka je chamtivá
@lienka.7 jezisi to bol priklad, ze aj ja mozem takto nabehnut na susedov, ze… dajte mi kluce od kocikarne, vsak vy deti nemate… PRIKLAD v teoretickej rovine.
my to chápeme, tu len niektorí si idú svoje
Netráp sa, hentej by si nevysvetlila ze 2+2 sú štyri ani keby jej to nakreslis
@autorka ja len reagujem na to, čo píšeš. Tak si potom nevymyslaj.
@bonboniera no hlavne moja, ze ty to pochopíš, to je dôležité. My polointeligentne už predsa nemusíme 😉
@lienka.7 konečne sa zhodneme 🙂
@bonboniera myslim, ze to uz pochopil aj moj polrocny syn. 😂
sused spravil chybu, že vam nedovolil tam chodit - ďalši sused tam nechodi vôbec, vy raz za mesiac..keby bol ustretovy, i tak väčšinu času by tam bol len on sám 28 dní..
mňa len zarazilo, že od autorky sa žiada ustretovost, a sused nemusí dbať na nikoho
@bonboniera ja milujem také typy ako ty, este ze vás máme ❤
niet nad dobreho suseda, v ich pripade by som navrhla dohodu o uzivani, kde by samozrejme platil vlastnik jednoizboveho bytu zvysenu platbu do fondu oprav, a riesila by som to oficialne, v ramci vsetkych vlastnikov bytov a spolocnych casti a zariadeni., zda sa, ze tento balkkonik, ktory nie je priamo pri byte, nie je nevyhnutny pre dalsich dvoch spoluvlastnikov na poschodi, pripadne, vonkoncom nie je potrebny pre ostatnych spoluvlastnikov v bytovom dome, a ak nie je unikovym vychodom, alebo podobnym situaciam, bolo by uplne idelane riesenie dat do uzivania tento balkon tomu, ktory balkon nema, samozrejme, stale by som trvala na zvysenych, presne vypocitanych prispevkoch do fondu oprav
@lienka.7 Ja som sa ti to snazila vysvetlit, co najjednoduchsie, ale asi je to nad moje sily. Neviem, kde si nieco vymyslam. Skor ty necitas s porozumenim alebo nechces chapat co pisem.
Susim pradlo na kazdom poschodi, dokonca som si natiahla snury aj po schodisku. Takto mozem vyprat aj 10 pracok. Niektori susedia su dokonca tak ochotni, ze mi dovolia susit pradlo aj u nich doma.
???
autorka, neviem si predstavit, ako by si susila 😉, ak by ste nemali volne pristupne balkoniky na poschodiach, prosim prezdrad, ake velke su vase balkony? konkretne balkon pri byte a balkon mimo bytu?
@lienka.7 ked sme pri tom, pri spoluvlastnictve sa neda presne urcit, ktory meter stvorcovy je koho 😉, a ked by sme boli uplne dokladni, tak podiel na tom balkone maju VSETCI vlastnici bytov danej bytovky, takze urcite to nie je 1/3, kedze vlastnikov bytov je tam viac ako 3

veľmi by z teba ubudlo, ak by balkon vyuzival sused bez balkona, ktory aj tebe, na balkon pri tvojom byte prispieva do fondu oprav? o aky velky balkon ide? ste traja na chodbe, dvaja mate balkony prisluchajuce k bytom, treti nema, je velmi tazke sa dohodnut na uzivani? pripadne aj za zvyseny najom do fondu oprav? Mimochodom, asi mate viacej poschodi v bytovom dome, ked sa to tak vezme, mozete kazdy uzivat balkon na kazdom poschodi, nie len na tom vasom, a susedia z inych poschodi, mozu chodit uzivat balkon na vasom poschodi, ach jaj, miesto dohody plytvate enrgiiou, aj ked rieseni je xy