icon

Suseda ruší nočný pokoj. Čo robiť?

erienka
16. jan 2016

mám susedu - dochodkynu, ktora pravidelne noc co noc trieska naschval z celej sily oknami, balkonovymi dverami alebo dverami v byte. Napr. dnes to bolo cca o druhej v noci - trikrat treskla oknom z celej sily. Vzdy sa na to zobudim a nemozem uz zaspat. Uz pretiekol pohar trpezlivosti a isli sme to snou teraz rano riesit, ale neotvara, hoci je doma. Chcem sa spytat, ci existuje nejaky zakonny sposob, ako toto riesit - na mestskom urade, bytovom druzstve alebo...? Dakujem vopred

barbora59
16. jan 2016

@erienka to su proste byty uz tu boli take temy.. tiez som tak byvala tie steny su snad papierove.. pocula som vnoci suseda ako kasle islo ma ztoho porazit.

whitecat666
16. jan 2016

@cervikpepik samozrejme, ale nejde o detsky plac, ide o to, ze bude k dietatku v noci vstavat (a to si neviem predstavit bez jedineho buchnutia).
Myslim, ze policajti sa zasmeju nad trieskanim dverami a ak nahodou nie, pravdepodobne bude suseda argumentovat tym, ze ma choreho muza, o ktoreho sa musi v noci starat (nikto jej nedokaze, ze to nie je pravda kedze ma asi aj papier na to, ze je chory). A je to v podstate to iste ako starostlivost o novorodenca.
Ja tu susedu nezastavam, ale ked niekto byva v byte tak sa skratka musi s takymito vecami zmierit (a trochu sa prisposobit) alebo si dat zvukovu izolaciu alebo sa prestahovat do domu (tak som to napr. vyriesila ja).
Nie som pasivny clovek, no volat na seba navzajom policiu (ked vas deli len jedna stena) nie je prave idealne prostredie na pokojne byvanie a nemyslim, ze tym cosi vyriesi, len si sama privyrobi starosti navyse. Bude zit potom v strese a s obmedzeniami aby jej nahodou nieco nespadlo alebo aby sa nahodou nesla v noci napit, lebo ver, ze potom co na susedu raz zavola policiu, ona bude len cakat na akykolvek buchot aby jej to vratila (a tych buchotov sa pri malych detoch este vyskytneee...).

cervikpepik
16. jan 2016

@whitecat666 myslela som,ze narazas na detsky plac...jasne,ze.pri dietati je kopec ,,neziaducich,, zvukov 😉

erienka
autor
17. jan 2016

@elise suseda byva pod nami a to by som musela dat odizolovat podlahu ci nieco take. Kedysi som o tom citala. Je to drahe, nemozem si kvoli nej dovolit minat tisicky eur...Keby byvala v byte vedla, nevahala by som

erienka
autor
17. jan 2016

@whitecat666 suhlasim 🙂 A inak ten dom je tema dna, zatial mame stanovene, ze to zacneme riesit o 3 roky, ked sa mi skonci druha materska a znova sa zamestnam

cacianka
18. jan 2016

@qidko - repráky na stenu k nim a také disko po 23. a ráno o 4,30 by som im pustila, že až. ostatným susedom to nevadí ? že ste sa korporatívne na nich dohodli ?

qidko
18. jan 2016

@cacianka Ahoj dcere sme kupili elektricku gitaru a bedne ako sa patri dnes mi dali budicek 5.30 celkom dobre a ked son prisla od lekara bolo prekvapenie smeti pozametane pri mojej a susedinej rohozke a viem ze bola doma len ona lebo byvam v stvorbytovke manzel sa nastval pozmetal a odnesol jej to hore a teras ete aj v zachode pocujeme omsu s trucu nam to pusta som zvedava do ktorej to bude dnes

erienka
autor
18. jan 2016

@qidko inak stuple do usi si skusala? Ja som teraz dostala od znamych take, ze skoro nic cez ne nepocut

erienka
autor
18. jan 2016

@qidko ...ale vies co, ja ked citam tie tvoje prispevky, tak normalne som strasne nasrata na tu tvoju susedu. Bol za nou uz tvoj manzel? Robite im aj vy naschval v pustani hudby? Ja myslim, ze vo vasom pripade o 23.00 v noci uz by ste naozaj mohli volat aj tu policiu...

qidko
18. jan 2016

@erienka Manzel mi zabezpecil ale uz som si bola pozriet ktora hodina je ich a vyhodim jej poistky ked nebude ticho po 22.Byva nadomnou a hodina je pri mojom byte Suseda to tak nepocuje spalnu ma na zapad a ja na vychod ale ked sme na schodisti tak to pocut

qidko
18. jan 2016

@erienka Tu snou nik nevychadza manzel tam chodi ako na klavir bud neotvori alebo sa Ti smeje do tvare a nakonec povie ze ona v byte moze robit co chce a hudbu mam pustenu tak akurat mna nebavi robit jej zle ale niekedy bi som ju najradsej trafila ale to sa nepatri ?CI?

erienka
autor
18. jan 2016

@qidko keby mi suseda, tak ako v tvojom pripade, budila dieta v case nocneho kludu, tak by som nabrala tu odvahu a riesila to policiou. Korcula jedna stara hnusna.
Ale nechapem: ona si vravi, ze vo svojom byte si moze robit co chce a zaroven jej vadi, ked susedia cez den perie?? To uz je co za logika

iwusteeek
18. jan 2016
Používateľ iwusteeek je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od iwusteeek.

to uz je niekedy smutneeee...

gebeente77
18. jan 2016

@qidko to driblovanie loptou poznam, je to na prima cool, kym nevysielaju, tak tam klopka lopticka 🙂 mna tym moje deti dokazu dozrat, lebo tiez cez vikend vstavaju skoro a neviem z akeho dovodu na to cumia, kym nevyletim z postele, co je asi do 10 sekund, lebo je to tak protivny zvuk, ze sa na to zobudim...

kitty2803
18. jan 2016

Žial nespravite stym nič..tiež mame v bytovke taky pripad, ,,pan podnikatel,, ktoremu to trosku preplo dupe,bucha uteka po schodoch najsilnejsie ako to ide a pritom sa robi ze ho napina na vracanie, fujka a vulgarne vykrikuje na susedov co byvaju pod nim ze smrdia ( pritom su to velmi nobl dochodci ) od 4 rano bucha, trieska, susedia su velmi slusny ludia zial uz su na pokraji svojich sil..ked bu boli zabuchat tak len cez dvere odvrkol ,,vypadni smrdis,, na policii boli xy krat vzdy to bolo tvrdenie voci tvrdeniu..dokonca boli za primatorkou..a ze ked maju problem aby sa odstahovali ze oni stym nemaju co spravit, tento nas pan sused dokonca vola policajtov aj ked niekto vypraza chleba vo vajci, a domaha sa toho aby nam vsetkym zakazali varit ze max. Do 14 hodiny lebo vsetko smrdi 😀 nastastie snami problem nema, takze nemyslim ze sa stym da nieco robit..

natalym
18. jan 2016

@kitty2803 A on nevarí?

kitty2803
18. jan 2016

@natalym nie on nevari,chodi jedavat do restiky

natalym
18. jan 2016

@kitty2803 To je škoda. 😢

mimka161
18. jan 2016

tak baby u nás v bytovke je 9 bytov , čistá katastrofa !!! Tu susedia 24/7 slopú tým pádom húkajú , koktajú kludne či je ráno či je noc . Jeden pes šteké kludne od 4tej rána , kňučí , v tom byte kde je pes sú aj andulky papagaje a neviem čo ešte takže to na celu bytovku šteboce , další pes nebol už dobrý mesiac vonku takže viete si domyslieť kde vykonáva potrebu , z bytov smrad od alkoholu , cigariet ...susedia nehávajú vchodové dvere otvorené kludne ked sú mínusové teploty lebo sa im nechce stláčať kľučku ja na prízemí kúrim celé dni lebo mi cez dvere prefukuje ...susedko si v spoločnej miesnosti kde je zástrčka teda spoločné elektrika ktoru platíme všetci 20e mesačne nabíja notebook , baterku do auta a pod. pritom je tam zásuvka ked sa ma v lete kosiť ...byty budú mať vo februari 1 rok ! a ja začínam šedivieť , službu vykonávajú možno 2-3byty , nechcem vedieť čo bude v lete vysedavat budu okolo bytovky popíjať čučko a hulákať a ja sa zbláznim kedže v lete mám termín porodu a ešte aby som nezabudla sused nad nami ked zapne hudbu a tie basy poháre mi skáču na stole a musím vypnúť tv lebo ho nepočujem ... ☹ ☹

gebeente77
19. jan 2016

@mimka161 kokos mimka, to co byvas v pentagone? Taketo pripady vacsinou na nove byty nemaju... Ste to s tym bytom moc nevychytali... My byvame v 6 bytovke + nadstavba, tiez sme isty cas mavali raz za cas rosambo, ked sa deti susedov odtrhli z retaze a mali doma zurku, uz je to ok, ale tiez sme mali nad sebou stary par, pan bol nemohuci a pravidelne v noci krical o pomoc - nad nasou spalnou, vtedy bola suseda ako medik na nas... Ja som fajciar a dovtedy nijaky problem, fajcila som na balkone, akonahle ujo umrel, stara suseda sa zmenila o 180 stupnov, nezdravila, z okna smirovala dalej vsetko a vsetkych a ked som si zapalila, tak po mne hucala zo svojho balkona... (a to uz som mala podozrenie, ze doslova smiruje, kedy mi buchnu balkonove dvere, lebo okna mala pozatvarane, niekolko krat som si to overila a sla si zapalit a ona za 5 sekund na balkone... To, ze v zime vetrala v kuchyni s dokoran otvorenym oknom, to jej nevadilo, ja pod nou tym padom som v kuchyni mala kosu... Nech je jej zem lahka, umrela v decembri, ale normal som si vydychla, lebo na to, aka bola drobna a stara, bola to potvora a o dupani, ked sa vecer presuvala ani nehovorim a aj omse som cez sachtu casto pocuvala.... Takze vsade sa najde nejaky takyto mily sused...

dionyzka
19. jan 2016

@erienka jaj, no precitala som vsetky prispevky a myslim si, ze len @kleofaszkutya poradil tak, aby sa to pohlo. Je to hnusne, ale z vlastnej skusenosti nikdy nic ine nepomohlo. Ked nepomahaju pekne slova a nic sa nezmeni, treba takto. Zavolas policiu a povies, ze suseda v noci hlasno zatvara okna? Ako, naozaj maju vaznejsie problemy ako toto riesit a zavolaju Ti sanitku, ci Ti nesibe taketo veci ist ohlasovat na policiu, ze niekto v noci otvra a zatvara okna. Tu nepochodis. Skus urobit trochu dusno... ona sa stiahne, uvidis.

erienka
autor
19. jan 2016

po precitani prispevkov v tomto fore vidim, ze som na tom vlastne este uplne dobre

mimka161
19. jan 2016

@gebeente77 fúha to si tiež nič moc nemala , vidím že to nemáme lahké ...a ja s týmto tiež nič nenarobím toto sú obecné nájomné byty a starostka to nerieši pretože nájom platia ...jedine odísť ale nieje kam bohužial

qidko
19. jan 2016

@gebeente77 Ahoj ked som dobre pochopila Tebe dribluju s loptou deti ale moja suseda byva s manzelom a dcerou 42r.Tak kto tam dribluje?

erienka
autor
19. jan 2016

@qidko nie, gebeente77 pise, ze na programe Prima Cool skace lopticka, az kym sa nezacne vysielanie 😒

pauliesivackova
19. jan 2016

Nám zase na spodnom poschodí vkuse šteká a zavýja pes... Niekedy aj celú noc... bohužiaľ sme len v podnájme a majiteľka bytu nám to zakázala riešiť.

qidko
19. jan 2016

@erienka Ahoj dakujem za vysvetlenie.Vies vcera o 22.40 telka revala manzel siel na chodbu vyhodil istic a bolo uz ticho predstav si ze ho nahodili az rano lebo bolo pocut buchnutie dvierok kde su hodiny a dnesnym dnom to budem riesit takto HA-HA

pauliesivackova
19. jan 2016

A inak čo čítam, tak tá tvoja suseda je dobré psycho... Ak to neišlo po dobrom, robila by som to po zlom. Niečo si vymysli, niečo čo nie je nezákonné, ale ublíži jej to. Viem, som mrcha, ale polícia hovno vyrieši... Viem z vlastných skúseností.

qidko
19. jan 2016

@pauliesivackova Preco ?Ved ona tam nebyva ?Pytaj si zlavu na najom ked to nemas riesit