Suseda trúbi každé ráno. Ako to vyriešiť?
Dobrý deň. Potrebovala by som počuť váš názor na takúto vec. Suseda nám každý deň ráno aj cez víkend trúbi vedľa pod oknami. Štyri až šesťkrát. Trvá to už vyše pol roka, odkedy začala po materskej chodiť do práce. V lete keď sa spí pri otvorených oknách to bolo hrozné. No počuť aj cez zavreté. Nechali by ste to tak? Alebo by ste to riešili? S ňou sa normálne nedá, je arogantná a drzá. Mám obavy, že keď jej poviem, že nám to vadí, tak bude trúbiť ešte viac.
Sa lúči s dieťaťom čo ostalo doma?
No to je jedno, máš právo ohradiť sa bez ohľadu na čas, kedy to robí.
Takže smelo aj písomná sťažnosť
To je úplne jedno z akého dôvodu trubi. Trubit sa nemá, pokiaľ ti priamo niečo nehrozí.Povedz jej to, a keď bude vyskakovať tak povedz ze to nahlásis . Je to priestupok. Alebo jej povedz ze ju budeš nahrávať každý deň, a ukážeš na polícii. Možno sa zlakne. Ináč, je to dobrá krava.
@h2 klakson v spreji nepoznám ale vuvuzela by to mohla vynahradit😉
normalne po parrazoch co by to opakovala, si ju zastavim a poprosim ju nech si trubenie pod oknami odpusti, pretoze to rusi... nech domov zakyva :D nemate sa coho bat.. kludne jej to povedz ty.. chlapovia su poserkovia bezne, najma pred zenami
@katty123456 Vážne nepoznáš?
Ste dospeli aj ty aj tvoj muž... Preboha treba otvoriť ústa! Buď slušne, milo, vtipne, neslušne, výsmešne, vulgárne to je na vás, ale treba jej to povedať a nie ísť ako prvé žalovať starostovi ako škôlkari.
@eeffka 😂🤣takto u nas trieskaju nad namy dva byty a dva byty vedla nas😂🤣 kolko raz az ma lakne od tej šupy😂
@dobryden mohla by ísť kľudne neskôr, ale ona sa teší že všetkých pobudí a chodí so psíkom len ráno, je to ratlík, niekedy jej psík prebehne aj ku mne, keď tam nie sme tak na kamere vidím že pobehuje on u nás na pozemku, ale to mi nevadí je maličký prešmykne sa, ja mám psov veľmi rada, ja proti nemu nič nemám
@h2 nie..nikdy som to nevidela
Hod jej lístok o schránky, že nech ráno netrubi, že to budi deti a tých, čo si ľahli po náročnej nočnej službe.
@h2 to je sila😁...ani ja nepoznám.
Trubi len pri odchode, pri prichode netrubi, tak trubte vy...😂
Ona chodí cez víkend do prace? Píšeš, že máte psa. Nerobí to schválne ako odvetu za stekanie?
Ako píšu slušne poprosiť, nech blikne.
Keby dieťa na obed spalo a vy ste ho za každým zobudili trúbenim alebo vytrubovali večer, tiež by mala výhrady.
Inak ide o RD či byť? Ostatným susedom to nevadí?
No mne by to veru vadilo, keby to bolo každý deň. Ak trúbi konkrétne na niekoho, tak nech mu zazvoní zdola, alebo prezvoní mobilom. No a ak teda existuje nejaká vyhláška, tak by som sa išla na to spýtať na mestskú políciu...
@alenka58 je tak naučený chodiť ráno, okrem toho v lete je to jediný čas čo sa dá venčiť že nie je príliš teplo. A teda verím že v dedine máte aj plno mačiek a tie sú aktívne práve v noci a teda tá celá ulica šteká ako blbá aj v nocí do mačiek... Tu skôr by si mali vstúpiť do svedomia majitelia psov za bránami a dať psov na také miesto kde nebudú v noci štekať.
@janage Ide autom najbližšie k nášmu plotu.
nems znameho policajta, ze by ste sa dohodli, ze pride v tom case a bude stat naokolo a da jej pokutu?
Ja mam ľubozvučnu trúbu. Fakt elegantný zvuk, ale neviem si predstaviť každé ráno 6x zatrúbiť, veď to strašne počuť!
zakladatelka, ty jej nechces nic hovorit, ty sa bojis, ze vam otravia psa, ty nepojdes za starostom ..... no bud sa vlam do auta a pokaz jej trubu, alebo naozaj neviem co ... (ironia)
skratka ist a povedat - prepacte, suseda, ale trubite pod nasim plotom rovno pod oknami, mate s nami nejaky problem? je to pomsta? Alebo si neuvedomujete, ze budite pol ulice,
No mala by som aj ja nervy...u nas ked sa 1x zatrubi...aj ja obcas, ked ideme do skoly a dlho cakame na niektore nase dieta.
Ale kazdy den a x krat trubit...ako radia, bez dovodu je to priestupok...v meste by si take nieco nemohla dovolit...
Pozri. Ked je to taka krava, potom upec kolac a pridi ju poprosit, ze vas to velmi rusi, ze mate tazke obdobie a potrebujete sa vyspat, keby bola taka mila a uplne prestala rano trubit, urcite ju nenapadlo ze niekoho tym budi.
Druhy krok. Ak to neprestane, pockala by som 2-3-4 krat, lebo moze to byt u nej zotrvacnost kym si zvykne a oznamila by som jej, ze trubit “len tak´ ani nie je dovolene a vytlacila by som jej ten zakon o cestnej premavke. Ale stale slusne.
Treti krok. Keby ani toto nepomohlo, pristanem si zo dve/tri hodiny a tak ju vyklaksonujem, ze rano nebude vediet ako sa vola 😁.
Stvrty, keby ani to nepomohlo, nahram si ju a poslem policii, pojdem sa popytat ake mam moznosti
@oktobermimi ja sa uz nes.rem. tiez to neznasam. Vyjdem von a slusne zakricim Mozete prosim netrieskat dverami? Obcas sa uvedomia, obcas nie. Nastastie sa drb.uty par uz odstahoval, trieskali roky rokuce xkrat denne a ked som ich poziadala, aby netrieskali, zmohla sa len na to, ze To prievan.
🤣🤣 Trapka.
Tiez to neznasam, maximalne to rusi a obtazuje.
@heidi4 😂nadomnou co trieska je stara alkoholička, kedysi chodila dom v šteklách po plavačke to bola chrumka hlavne v noci😂😂🤣
Vedla nej mlady manzelia z cca 4-5r ievcatkom co sa bpji chodit po achodoch tak vzdy zjape ako pavian trieska na dvere ze chce ist dnu, jej mater hlucha ako poleno (nedivim sa) mrdne vzdy z tymy dverami ako keby panty chcela vytrepat zo steny🫣
Vedla dochodkyna zo 45rocnym synom sklamanym rozvedenym mnou odmietnutym a dodnes odmietanym trieskaju naschval lebo ved ked uz nic ine. A oproti to je take...ze mame klucku na dverach ale nevieme ako to funguje

Urobila by som to, ze by som si dala tu namahu a hodinu pred nou ako ona trubi, by som isla trubit jej pod okna...a keby som sa velmi zaprela tak tyzden by som to robila...