Susedia nám hádžu za plot exkrementy
Ahojte dievčatá, mám pre vás dnes takú voňavú diskusiu😀 pre niekoho to bude možno vtipné, ale my sme už zúfalí z toho a nevieme čo máme robiť. Bývame v rodinnom dome na dedine už 12 rokov a vedľa nás sa pred 3 mesiacmi prisťahoval mladý bezdetný pár, majú však mačku a dva veľké psy (nevyznám sa v psoch, ale sú to asi nejaké dogy). Okolo celého pozemku máme 2 metre vysoký betónový plot a za ním nasadené ešte tuje, nikde nie je žiadna diera. Problém je, že na terase sa nám pri strane, na ktorej majú záhradu títo susedia pravidelne objavujú veľké exkrementy, niekoľko kusov a ako keby boli nahádzané na kope (od mačiek to určite nie je, mali sme mačku 8 rokov a takéto kopy nerobila a väčšie zviera sa nám nemá ako na pozemok dostať), tieto kopy sú vo vzdialenosti asi meter od nášho plota a tují. Už ma to ozaj štve to pomaly každý tretí deň chodiť odpratávať a zmývať dlažbu, problém je, že my sme ich nikdy na vlastné oči nevideli to tam hádzať a nemáme žiadny dôkaz, že to robia práve oni, na polícii by nás za toto vysmiali. Manžel sa skúšal s nimi porozprávať, ale tvárili sa, že vôbec nevedia o čom hovoríme a na druhý deň ráno sa kopa zase objavila. Skúšali sme sa sťažovať aj na obecnom úrade, ale nijako sa to nevyriešilo, zvieratá majú vraj riadne nahlásené a to je všetko, čo sme sa dozvedeli. Inak pani je detská lekárka a jej manžel nepracuje alebo pracuje z domu, pretože je celé dni doma, my obaja chodíme do práce, takže nemáme na neho ako striehnuť, napadlo nám jedine kúpiť kameru, ale aj tak by cez stromy a plot nebolo vidieť priamo osobu, ktorá to vyhadzuje. Pán je však veľký sťažovateľ a chodí nám zvoniť, že vraj ich ruší plašič na kuny, ktorý máme doma v podkroví (je vo vnútri domu a frekvenciu človek nepočuje, takže nevieme ani ako sa dozvedel, že také niečo máme, my sami to doma nepočujeme a oni majú dom na druhej strane ich pozemku od nášho, nemá ich to ako rušiť). Ďalej sa mu nepáči, keď svietime na terase a keď si manžel v garáži zapne rádio, to že ich psy od rána do večera štekajú je však v poriadku. Myslíme si, že nám to robia asi naschvál, aby sme plašič vypli, nesvietili a nepúšťali si rádio (v úplne normálnej hlasitosti so zatvorenými oknami). My úplne normálne užívame svoj pozemok a doteraz sa na nás nesťažoval ani jeden z ostatných susedov, ktorí bežne púšťajú cirkulárku, pília drevo o 12 na obed a celkovo robia oveľa hlučnejšie veci, ako my. Čo máme podľa vás v takejto situácii robiť? Keby im to prehodíme naspäť za plot, tak by to podľa mňa vôbec nepomohlo a hádzali by ešte viac.
Chod za jeho zenou do prace.
No čakala som na rozuzlenie a teda sused riadny magor 😀😀😀
Dospelý zdravý človek sa takto nespráva. Podľa mňa je to chorý človek. Zrejme sa veľmi nudí. On si vzdy nieco najde ,aby vám robil zle. No on vám vždy zle robiť bude.
Hrozne ma zaujima ako dopadla tato kauza s hovnom a sibnutym susedom
Odkedy sme mu ukázali záznam, tak prestal, asi ho to už nebavilo keď bol odhalený a zľakol sa následkov, ale našiel si nový spôsob na znepríjemňovanie. Tým ich veľkým psom sa narodili šteňatá a koterec dal presne pod naše spálňové okno, celé dni kňučia a štekajú, musí im tam byť poriadna zima a vidia zvyšné dva psy behať po pozemku a tiež chcú ísť von, sú tam natlačené a pod nimi je nejaký molitan, ktorý musí byť prečúraný, lebo to strašne smrdí, my sa len modlíme aby ich predali a nenechali si ich, lebo štekot 8 namiesto 2 psov je na mašľu a majú tam zlé podmienky, nehovoriac čo robili na Silvestra, keď boli samé vonku...
Volaj slobodu zvierat, fakt nevhodné podmienky,
A tá jeho žena je nesvojpravna, ? Nemôžete riešiť s ňou?
@cacianka šteňatá už našťastie predali, ale stále má problém s tou plašičkou, my sme ju v septembri vypli, ale stále k nám chodil zvoniť a sťažovať sa, tak sme mu neotvárali a v piatok už nám pretiekol pohár trpezlivosti, lebo manželovi zvonilo večer neznáme číslo a to on si niekde na neho našiel tel.č. a začal sa vyhrážať do telefónu, že zavolá na nás hygienu (neviem kvôli čomu, mal by sám na seba kvôli tým psom) a že nám prídu merať decibely hluku a že vraj vadíme všetkým ostatným susedom, len sa nám to boja povedať a chcú nás vyhostiť za dedinu. Normálny psychopat.
@cocolino234 tak vyhrážanie kontrolou z hygieny nie je trestné, ale v tomto prípade by som na polícii aj preháňal a tvrdila že sa vyhrážal agresívne( zbije nás , dokope, vybehne k nám na pozemok a rozj..ebe tu plasicku nám o hlavu, )
Všetko obťažovanie a prenasledovanie, aj to so psami komplet by som uviedla a veeeelmi farbisto, požiadala susedov aj celé okolie aby vypovedali proti nemu ako prúdi všade, a dala by som návrh na súd aby dostal neodkladne opatrenie vo veci obťažovania, konania proti dobrým mravom, žiadala aby mu vydali zákaz akokoľvek vás kontaktovať, rušiť vaše súkromie.
Aj takú hanbu by som mu po okolí spravila, že ho žena metlou vyšváca.taktiez aj ona by dostala hubovú, nech si spraví poriadky doma
Dobre a čo ste doteraz podnikli na svoju obranu a jeho pacifikaciu ?
Boze chudák chorý človek ten sused...neschopní fungovať v normalom svete, preto je doma stále....ale za suseda by som ho veru nechcela, je mi vás úprimne ľúto naozaj...lebo neverím že niečo na takéhoto človeka zaberie, ani polícia nie, ak možno na čas....Alebo ak nastúpi on na nejaké liečenie...
aby ste naozaj neboli vy tí čo sa budete musieť odsťahovať žiaľ. pre vlastný spokojný život....
@cacianka odkedy prestal prehadzovať, lebo sme ho odhalili, tak sme ho ignorovali, kameru sme využili aspoň na to, že sme ho videli, keď k nám chodil zvoniť a vyhýbali sme sa mu, aby sme mali svätý pokoj od neho. On vykrikoval na nás aj cez plot, ale teraz keď je pekne, tak sme chodievali na víkendy do prírody a mohol vykrikovať koľko chcel. Tým telefonátom to však prehnal a rozhodla som sa porozprávať s jeho ženou osamote, ako ste mi tu radili, lenže ona nechodí bez neho sama ani do obchodu ani na ulicu. Googlila som si, kde má ambulanciu a nejaký kontakt na ňu, ale nikde som o nej nenašla ani zmienku, tak som sa včera spýtala detskej lekárky u nás v zdravotnom stredisku na ňu a povedala mi, že o takej lekárke v okolí nikdy nepočula a to spolupracuje s niekoľkými, lebo sa navzájom zastupujú.
Skúsila si na Google, nič ti o nej nevyhodilo ? Nemusí byť ani lekárka, ak áno skús komoru lekárov.
Alebo mi napíš ss, niečo skúsim.
Nemajú nejakú rodinu, to fakt ani stopa info mimo ich plotu ? Lebo svet je malý a vždy sa dá niečo nájsť.
Inak naozaj podaj sťažnosť, polícia , na obecný a okresný úrad priestupkové konanie, sloboda zvierat.
Keď ho nestihnete, bude svoje útoky zvyšovať, lebo môže, lebo sa nebranite , lebo nenarazil na odpor.
Ako ste dopadli? Stále vás obťažuje?
Ako fungujete s tymto blaznom ďalej? Zlepšilo sa niečo?

Alebo mu túruj každé ráno pred bránkou, a povedz, že ked psy nebudú štekať, ty nebudeš pol hodinu motor skúšať, ako by sa cítil, keby si s takou požiadavkou prišla, asi by si na čelo zaťukal