icon

Susedia počujú všetko

7. jún 2025

Ahojte, zdedila som byt. Predtym v nom byvala moja babka, vsade mala 50rocne koberce a bola cely den ticho alebo spala. Odkedy sme byt prerobili, dali prec koberce a vymenili ich za podlahy, neustale sa mi chodia susedia stazovat, ze pocuju ako sa muzom rozpravame, hadame, ako syn bucha hrackami, ze pocuju pracku, umyvacku, vysavac. Nechavaju mi listocky v schranke, typu: o 6:45 spadla vasmu synovi lopta. O 18:20 zmykala pracka. 🙈

Moja otazka znie, vazne mozu vsetko pocut, pretoze nemame koberce? Ja uz neviem co im na to hovorit, stale ma niecim prekvapia. Najprv im vadila prerabka, potom plac, teraz aj obycajny vysavac. Maju okolo 50-tky, neviem ci sedia cely den doma alebo su len netolerantni.
Muz sa s nimi nesere, vzdy im povie svoje ale ja nie som taky typ. Nechcem spory so susedmi. Co by ste robili? Ja sa uz niekedy bojim ist aj na velku, alebo nat sex s muzom, ze aj to budu pocut a pridu mi vyklopkavat, aby som to robila potichu. Vdaka za rady.

beronsche
9. jún 2025

I'm je v ich byte zima, lebo ty vo svojom pustas klímu??
Myslím, že týmto je povedané všetko..
Akurát ti neviem poradiť, ako s psychicky chorými ľuďmi komunikovať..

kikappp
9. jún 2025

Autorka ,kde píšem,že ty si lístočky píšeš sama??????nič také som nikdy nenapísala. Tu sa potvrdzuje ako zrejme prekrucas slová aj o suedoch .Podla mna je nepojerwtelny fakt ze ste hlučná rodina,pretože prerábka pravdepodobne nevhodná,pýtala si sa ci naozaj môžu susedia všetko počuť, moj nazor je ze ano .
Práčka zamyka tiež rôzne sú aj menej kvalitné co robia hluk viac alebo menej.
Rodiny vseobecne sú niektoré vic ine menej hlučné .Pozri rob si co chceš.
Moja rada bolo PREJAVIT VOLU ZE SA BUDETE SNAZIT A ODPREZENTOVAT JU STARSIM SISEDOM .Co úrobis je tvoja vec .mňa nemusíš presviedcat ,ze hluk nerobíš a susedom len šibe. ZELAM PRIJEMNE SPOLUZITIE..

cacianka
9. jún 2025
@kikappp

Autorka ,kde píšem,že ty si lístočky píšeš sama??????nič také som nikdy nenapísala. Tu sa potvrdzuje ako zrejme prekrucas slová aj o suedoch .Podla mna je nepojerwtelny fakt ze ste hlučná rodina,pretože prerábka pravdepodobne nevhodná,pýtala si sa ci naozaj môžu susedia všetko počuť, moj nazor je ze ano .
Moja rada bolo PREJAVIT VOLU ZE SA BUDETE SNAZIT A ODPREZENTOVAT JU STARSIM SISEDOM .Co úrobis je tvoja vec .mňa nemusíš presviedcat ,ze hluk nerobíš a susedom len šibe. ZELAM PRIJEMNE SPOLUZITIE..

@kikappp ty absolútne, ale absolútne nečítaš s porozumením - asi si mierne , hmm , asi dosť, málo vnímavá na čítanie a písanie, čo sa prejavuje aj na tvojom texte o 9,49 (a nielen na tomto).
Každému normálne zmýšľajúcemu človeku, ktorý číta túto diskusiu je jasné, že problém nemá autorka, ale jej psychicky narušení susedia a práve ty.

beronsche
9. jún 2025
@kikappp

@kikappp áno, mali by prejaviť vôľu a vypnúť klimatizáciu vo svojom byte, aby susedom nebolo u nich, v ich byte chladno, neprasit koberce, ktoré nemajú, vyhodiť práčku a vysavac a vlastne úplne najlepšie by bolo, keby tam ani nebývali..

Nuž, zo začiatku to naozaj vyzeralo, že by mohol byť problém aj v prerabke. Ale ako pribúdali autorkine príspevky, začína byť jasné, že problém je v hlavách susedov.
Ale chápem, že po x príspevkoch, kedy niekto niečo tvrdí, je náročné priznať, že sa mýlil, lebo vychádzal z nesprávnych predpokladov....

A ešte pridám, že predpokladám, že si autorka nevymýšľa, keďže prišla hľadať radu...

katty123456
9. jún 2025
@biba_18

@katty123456 to že robíš hluk lebo máš zle odizolovanú podlahu, tak je jedno ktorý čas to je… že ti môžu fúkať kamsi čosi, to je už o inom…

@biba_18 ja podlahu a niekto radšej bude pitchovat jak keby si znížil strop akustickými PVC...aj spodný sused má možnosť voľby...

kikappp
9. jún 2025

Vieme len čo píše autorka ,vidím len,že stale pridáva info ktoré niesu v prvom príspevku ,vyzerá to tak ze klame a problem ma ona .
Prejaviť vôľu znamená ze odkomunikovat susedom,ze urobia všetko preto aby sa stisili ,to neznamená ze nemá bezne používať byt .
NEVERIM ZE AUTORKA PISE PRAVDU .
Kľudne si pridajte koľko chcete .

jakubrianka
9. jún 2025

Autorka z vlastnej skúsenosti z jednou domasedkou ti odporúčam ukončiť komunikáciu s nimi hneď a žiadne dojednávanie sa. V byte sa býva, máte normálny úžitkový režim a od 6-22hej sa s nimi vôbec nevybavuj. Vytiahni mobil pred ich ksicht a nahrávaj všetky ich útoky, odkladaj lístočky (žiadne vracanie do schránok).

Tu nejde len o teba, oni vám týrajú deti, ktoré DOMA nemajú bezpečie a kľud kvôli päťdesiatnikom na sociálnych dávkach, ktorí sa doma evidentne nudia a niektorí ani len netušia, čo obnáša starostlivosť o deti, choroby, varenie, práca. domácnosť, vývoj dieťaťa.

beronsche
9. jún 2025
@kikappp

Vieme len čo píše autorka ,vidím len,že stale pridáva info ktoré niesu v prvom príspevku ,vyzerá to tak ze klame a problem ma ona .
Prejaviť vôľu znamená ze odkomunikovat susedom,ze urobia všetko preto aby sa stisili ,to neznamená ze nemá bezne používať byt .

@kikappp 🤦🏼‍♀️

autor
9. jún 2025
@kikappp

@kikappp v poriadku, napisala si svoj postoj asi si sa nasla v mojom prispevku a tiez ti vadi vysavac, pracka zapnuta o 13:00, varenie a zapnuty digestor, otvaranie okien, pustanie klimy ked je skoro 30 stupnov v panelaku ( podotykam nova pracka, nove spotrebice, ktore su tiche a nepocut ich..respektive minimalne) aky zmysel by malo zakladat temu a klamat? To je trochu pritiahnute za vlasy. Nenudim sa doma na materskej a nevymyslam a nezakladam temy.
prisla som sa len poradit aj s ostatnymi ci maju take problemy s beznym chodom domacnosti, ci je problem u nas alebo niekde inde.
Hlucni sme ako kazda rodina s dietatom, niekto ich ma aj 2-3 a nahanaju sa po byte, skacu, trepu vecami. Moj syn je velmi kludny, pohodovy, za odmenu. Pekne prespi celu noc, maloco place. Takze aky hluk? S manzelom sa rozpravame, ked pride z prace a potom ideme spat, nerobime party, nekricime po nociach. Skus mozno citat s porozumenim a ked to nevies alebo nerozumies pisanemu textu, mozno precitaj aj trikrat. Niekedy to pomaha.

macatt
9. jún 2025

Ani v rodinných domoch nie je kľud, v noci štekajú psy, ráno kikiríkajú kohúty, cez deň vreštia papagáje, susedia grilujú na oprané prádlo, pília drevo, prášia, stavajú, chodia nahatí, očumujú, púšťajú hudbu a robia žurky, bolo tu veľa tém.. ja som spokojná v byte, občas čosi počuť, ale zvykla som si a vôbec to nevnímam..
Susedia si zvyknú, ale hlavne urobili chybu, že si dali spálňu vedľa vašej kuchyne, ich problém..

autor
9. jún 2025
@macatt

Ani v rodinných domoch nie je kľud, v noci štekajú psy, ráno kikiríkajú kohúty, cez deň vreštia papagáje, susedia grilujú na oprané prádlo, pília drevo, prášia, stavajú, chodia nahatí, očumujú, púšťajú hudbu a robia žurky, bolo tu veľa tém.. ja som spokojná v byte, občas čosi počuť, ale zvykla som si a vôbec to nevnímam..
Susedia si zvyknú, ale hlavne urobili chybu, že si dali spálňu vedľa vašej kuchyne, ich problém..

@macatt ak som dobre pochopila, tak presunuli kuchynu do obyvacky a v kuchyni maju spalnu. Moze sa stat, ze pocuju umyvacku ci chladnicku, ale asi s tym mali pocitat, ked robili zasah do dispozicie. Nemozu teraz ocakavat, ze v kuchyni nebudem varit, lebo tam oni spia. 🙈

kikappp
9. jún 2025

Asi ta sklamem ale mňa nik neruší..a este raz veľmi dobre rozumiem co píšeš len si myslím,že klameš,tvoj dôvod nepoznám. AK niekto s niečím nesúhlasí neznamená,že nerozumie tomu co chceš odprezentovat ,ale to ze ti neverí.Lenze ty to že ti niekto predloží že klameš názves že nerozumie.
Ak máš pocit,ze si v prave obrat sa na políciu,ze ta obťažujú susedia ale to ty nemôžeš lebo klameš.

iwesska
9. jún 2025

Ja by som na ten papierik odpisala,ze : "Prosim,pripomente mi,co sa dialo o 17:50, neviem si spomenut" a hodila im to do schranky😂 Ano zial,je to tak, koberce absorbuju ciastocne hluk. Parkety to este zvyraznuju. Ale tak,kym neporusujete nocny klud,vela s tym nespravia.

beronsche
9. jún 2025

Tak na odľahčenie, v rámci susedských sporov - jednu moju známu obviňovala jej suseda, že jej hadicou polieva stenu domu (starý dom, postaveny na hranici pozemku) a preto má ona v dome pleseň..
Nebolo možné ju presvedčiť, že je to nezmysel.. A pritom išlo o relatívne mladú pani, bez diagnostikovanej psych.poruchy.
Podľa niektorých bolo vhodné, aj v tomto prípade ukázať "dobrú vôľu". 🙂

katty123456
9. jún 2025
@stanno

išiel by som možno pozrieť k tým susedom nad vami, ako majú urobený byt, ak od nich nepočuť.. čo majú na podlahách, a pod. ako inšpiráciu. Hluk v paneláku sa šíri celou konštrukciou. Zlých vecí môže byť viac. Niekedy stačí, že sa plávačka dotýka steny (nie je tam dilatačná medzera) a hluk sa prenesie do konštrukcie. Ďalšou vecou je, že ľudia už nemajú závesy a záclony, majú málo nábytku - potom sa zvuk odráža od stien a násobí. Kritické sú aj voľné rohy miestností, kde sa to odráža. Výsledkom je neznesiteľný prenos hluku do susedných bytov. Kusové koberce veľmi nemyslím, že pomôžu, skôr celoplošný. Tiež by som pridal závesy a záclony. Pod stoličky izolačné podložky, tiež pod práčku. Ostatné veľmi neovplyvníš.

@stanno prečo by sme pridávali závesy a záclony?ako lapače prachu?to isté koberce!dnes je každý alergik,každý to dáva preč...to si rovno susedia môžu,, pridať,,štuple!alebo magnezko!kua my husakove decká ..80-90roky..v každom byte po2_4deti,večne hluk,byty neodizolovane,všetko bolo počuť a všetci v poho..a dnes na prášky z 1decka...nech si susedia spomenú na kočík alebo idú na samotu bývať!

bosorkabb
9. jún 2025
@kikappp

@kikappp vôľu prejavila už tým že problém chcela riešiť. Chcela ísť k nim do bytu a zistiť čo je počuť. Lenže vôľa na druhej strane nie je.
Nemá sa náhodou odsťahovať nech susedia majú zase kľud či ako?

kikappp
9. jún 2025
@bosorkabb

@kikappp vôľu prejavila už tým že problém chcela riešiť. Chcela ísť k nim do bytu a zistiť čo je počuť. Lenže vôľa na druhej strane nie je.
Nemá sa náhodou odsťahovať nech susedia majú zase kľud či ako?

@bosorkabb nie ja nic take nepisem,ze sa ma odstahovat ,a cudzich ludi by som si do bytu nepustila ani ja ,nemam viac co napisat. Moja rada bola odprezentovat to susedom,ze sa budu snazit niekedy to pri strasich zaberie .

kiwi3
9. jún 2025

susedia, podla toho, co vsetko pises, asi nie su celkom v poriadku a nemaju naplneny zivot, ked vkuse trcia doma a pocuvaju, co kde buchlo. mimo casu nocneho pokoja by som nic neriesila.
tiez mame tenke steny, od susedov vedla pocujem, ako sa nevedia rozpravat bez toho, aby sa pohadali. je mi jedno, kedze v noci su ticho.
zhora ale mame babku, co ma vzdy v noci na plne gule radio. dohovaranie ju absolutne netrapi, zjavne si povedala, ze uz dozije, ako je zvyknuta. inak ako bez stuplov ani nejdem spat.

bosorkabb
9. jún 2025
@kikappp

@bosorkabb nie ja nic take nepisem,ze sa ma odstahovat ,a cudzich ludi by som si do bytu nepustila ani ja ,nemam viac co napisat. Moja rada bola odprezentovat to susedom,ze sa budu snazit niekedy to pri strasich zaberie .

@kikappp cudzích ľudí?
Tak ak tvrdím že počujem susedu a všetko v jej byte tak nemám problém ich ku mne na tú chvíľu pustiť.
Ale autorka ich môže mať vieš kde.

diaamax
9. jún 2025

@autorka vidis tu v priamom prenose ze kazdemu proste nevyhovies. Neni moj tvoj ani nici porblem, ze dakomu vadi aj to, ze tebe padne coilen nalada…. Ja bych malemu zorganizovala party a nech sa decka vysantia tak 2-3hodky a susede napisala listocek nech si zvyk, hned by sa na bezne uzivanie bytu divala inak. Tam musis byt trochu asertivna. Tieto babky su take, ony boli zvyknute ze ked boli decka museli slepo hlucho pocuvat dospelych a teraz, ked su stari treba slepo hlucho ich pocuvat. Ved len skus zo srandy spisat; alebo si nechat spisat od advokata papier, ze sa stazujes ty za obtazovanie, lebo ti neskorej zacnu teririzovat deti na chodbe (vidis, ze namanzela si nedovolia a vzdychaju tebe ze je agresivny…)

No ja odpadla z toho, ze sa tu za toleranciu povazuje nepustat pracku po 18h ci robit obed o 12h… ako wtf?!?!?! Ja robim v trojzmennej prevadzke po rannej o 18h ken koncim!!! O 19h len prichadzam domov!!! To ako teraz nemam prat? A tie dni vlastne ani varit? Po nocnej sa nemozem ani osprsit, ci pouzit wc? No taku nehrali.

klotildabazarik
9. jún 2025

Sa na nich vyser,

mantilka
9. jún 2025
@kitycat

@gov a ty rozdavas domy, ci co je tento prispevok zac?

@kitycat ten gov bude asi nejaký developer, lebo ináč si tie komenty neviem vysvetliť 😅

majulino
9. jún 2025

Ja som rovnakú pizdu po dlhých mesiacoch sa trápenia a hučania po deťoch nech sú tichšie poriesila takouto správou

Vážení susedia, prosím Vás obmedzte vašu komunikáciu na čas medzi 22:00-6:00 v opačnom prípade je bezpredmetna a ak máte pocit, že sme hluční a nadmieru Vás obťažujeme obráťte sa prosím na políciu alebo občiansko-právny súd.
S pozdravom a želaním pekného dňa ...
Rok a pol k nám nenastúpila do výťahu, neozvala sa, neklopala na dvere, netrieskala do radiátora...

lulus13
9. jún 2025

Tak keď popresúvali dispozíciu treba ísť na mesto či mali nato stavebné povolenie, a či oni ho vôbec majú. Nech si odhlučnia strop. A treba ich poslať čím skôr doriti, nebabrať sa s nimi.

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
pulcinella
9. jún 2025

ano môžu to pocut a verte moze to byt neznesitelne. Bytovky boli kedysi proste projektované takto, ze vsade boli linolea a na tom koberce a vdaka tomu sa tam dalo byvat, pretože to tvorilo zvukovu izolaciu. Nam spravili to isté susedia ako vy a ja uz tam nie som schopna pokojne byvat, odstahovala som sa. Rada mat susedov na haku, tak ako to tu citam od niektorých dám, určite nie je vhodna, pretože ked sa vsetci budeme mať navzájom na háku, mozeme bytovky a spoločne byvania nadobro zrusit. Odporucam si dať antikrocajove vrstvy pod podlahy a byt ohladuplna k susedom.

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
ha_ha
9. jún 2025

Nečítala som všetko, ale tí ľudia mi prídu psychicky narušení. Akože "o 18:20 žmýkala práčka"?! A kedy teda môžeš podľa nich prať? Či najradšej nikdy? Nech sú radi, že práčka nežmýkala o 23:30. Alebo o 3:45 ráno. 🙈

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
autor
9. jún 2025
@pulcinella

ano môžu to pocut a verte moze to byt neznesitelne. Bytovky boli kedysi proste projektované takto, ze vsade boli linolea a na tom koberce a vdaka tomu sa tam dalo byvat, pretože to tvorilo zvukovu izolaciu. Nam spravili to isté susedia ako vy a ja uz tam nie som schopna pokojne byvat, odstahovala som sa. Rada mat susedov na haku, tak ako to tu citam od niektorých dám, určite nie je vhodna, pretože ked sa vsetci budeme mať navzájom na háku, mozeme bytovky a spoločne byvania nadobro zrusit. Odporucam si dať antikrocajove vrstvy pod podlahy a byt ohladuplna k susedom.

@pulcinella mame, neviem kolkokrat to mam este napisat.

Napriklad dnes, od rana behame po lekaroch, sli sme potom na ihrisko, maly spi, je tu totalne ticho, nemam pustene ziadne spotrebice ani klimu a zas bucha. No netusim, asi ked vstane pojdem za nou, ze co ma zas za problem.