icon

Susedov syn ublížil nášmu psovi. Ako to riešiť?

cta
27. apr 2014

Ahojte baby som zúfala. Stala sa nám veľmi zlá vec. Bývame v spoločných bytovkach kde je dvor. Náš sused má 2 deti asi 6 ročného syna a staršiu dcéru. Máme tri psy- 2 veľké krížence nemeckých ovčiakov a jedného malého križenca fenku. Problém je že naša fenka sa strašne boji detí. Všetci susedia vedia, že nemajú k nej púštat deti pretože začne na nich hystericky štekať. A pravé včera sa stala nehoda. Susedových syn sa po dvore premával na cajgliku. Išla som vysypať koš a vzala som ju von pretože sa vídatne najedla a chcela som nech sa vypotrebí. Máme tam cestu a hned vedla trávu. Keďze chlapec sa vracal späť fenkus om posadila k svojej nohe pretože ani cajgliki nemusí a smrtelne sa ich bojí pekne sedela vedla mňa. A vrchol bol keď krpec si to nenamieril okolo nas ale rovno medzi nás. Takže cajglom zrovna šiel na môjho psa. Presiel jej po labke načo ona zvreskla a v navale bolesti a šoku ho pokusala do nohy (skôr chnapla po nom). Krpec spadol s cajgla a začal revať. Nato sa k nám vyrutil jeho otec a začal mi nadavať, že prečo som nahuckala fenu na jeho syna čo vôbec nebola pravda pretože stál nedaleko nás a rozprával sa s druhým mužom a videl čo sa stalo. Okamžite začal volať policiu a keď policia prišla vilíčil našu fenku ako nejaku obludu čo len utoči na male deti. Policajt a policajtka si ho vypočuli. Potom som im ja povedala ako to v skutočnosti naozaj bolo načo policajt pozrel na psa (bolo vidieť, že je zranena ) a len sucho skonštatoval, že však jej nič nie je!!! A následne to zaklincoval tým, že psa mi odoberu na utratenie lebo je nebezpečný pre okolie (zhodnotil to asi preto lebo sa snažila ujsť s ich dosahu- nedôveruje cudzím). Očkovanie má v poriadku.
Som úplne z toho v šoku, že policajti dali za pravdu otcovi a nie mne keď bolo evidentne že to decko do môjho psa schválne naburalo. A ešte sa tomu smial!
Psa mi majú utratiť preto sa chcem spýtať ako to riešiť? Čo mám spraviť aby mi psa neutratili kedže to nebola moja chyba???
A prosím ušetrite ma komentárov, že môj pes za to môže alebo že mal byť na vodítku a mal mať nahubok. Nikto doteraz s našim psom nemal problém a noazaj nie som zvedava na komentáre uzkostlivých matiek čo vidia v každom psovi zabijaka! Pochybujem že pes vzrastom ako stredne malého psa by dokázal nejak vážne ublížiť dieťaťu a len tak pre poznámku - chlapec nemal žiadne vážne poranenie. Ďakujem

Strana
z12
laila22
29. apr 2014

@monciky ktovie co by si povedala, keby ti pred dom dali autobusovu zastavku... Ja som zazila taku zastavku, kde som musala stavat aj s kocíkom a vlciak tam vyskaloval na plot, do polovice svojho brucha.. príjemné cakanie to bolo s babatkom v kocári... 😝 😝 Ked som musela ist okolo, tiez som radsej volila, chodník na druhej strany cesty a ten psícek to robil stale, ci sli ludia popred dom, alebo po opacnej strane... A co chudera postárka co musí dorucit postu do takých dvorov... 😝

zanetamatej
29. apr 2014

@cta Prepáčte, ja mám veľmi rada psov- dvoch som už mala-aj pitbula, ale ani raz bez vodítka vonku, je to vaša chyba, ja byť rodičmi toho chlapca, tiež by som mala strach že je na dvore pes ktorý je nervózny... nemyslím si že 6 ročný chlapec by nabúral do psa s byciklom schválne? a pri vás? Jedine omylom a to ste mali predvídať že malé deti sú nemotorné..Keď má pes problém s ďeťmi nemá čo robiť na spoločnom dvore urrčite.

monciky
29. apr 2014

@laila22
ta to tu na konci sveta kde chovame medvede ako napisala jedna pani, nebude mozne, mat zastavku.... 😝 , ale chapem ze to urcite nebolo nic prijemne, keby toto robili moje, tak su 24 hodin vo voliere....

laila22
29. apr 2014

@monciky ty si dobra psíckarka 😉

cta
autor
29. apr 2014

@ivirk keby si čítala príspevky len odomna vedela by si že všetky tri psy maju poriadný výcvik. Fena nie je neuroticka! Nemá ani žiaden psychicky problém jednoducho tak reaguje. Ďalšia vec my nebývame na ulici ani na dvore cele uzemie kde bývame je ich uzemie. Psy žiju vo svorke. Najstarší zo psov je vodca a tu kde bývame je to široké územie a teritoium ktoré si bránia, ale delia sa oň ešte s ďalšimi susedovimi psami.
Ja mam dobre a slušne vychované psy. Ja nemám nič proti susedovým deťom mam deti rada a čoskoro budem tiež mamina... ale moje psy maju svoje vyhradené miesta kde robia potrebu a to tak že nezašpinia vchod alebo že by si prešla po ceste a stupiš zrovna do ich potreby. Vlčiaky mám na voditku a nahubky nemusia mať pretože su vycvičený tak, že aj dieťa mu može dať do papule ruku a kmasať ho a hrizť a nič nespravi.
Fenka si prešla tiež zakladným vycvikom. Riešila som vycvik aj špeciálnym trenerom kedže ako štena mala problémy pri výcviku a ja som nevedela či je hlucha a nepočuje ma alebo ma schválne ignoruje. Vďaka trenerovi je dostatočne naučena aby bola vo vypetých situáciach pokojná. Ano boji sa aut, boji sa detí atd. ale neboji sa detí ktoré tu bývaju s nami. Pozná cih od narodenia akceptuje ich.. a rodičia poznaju aj našu fenu a aj deti takže vedia ako sa k nej chovať ked nie vždy ich upozornim. Nikdy som ju nespustila z oči a ak medzi detmi boli deti mimo nášho okolia bravala som ju na ruky alebo v nudzových situáciach na vodzku. Nejde o nejakého narušeného psa ktorý by zrazu vyskočil a povraždil všetkych v okoli. Jednoducho nemá rada ludí ktorých nepozná potrebuje čas aby si na ne zvikla. A ked sa nám narodi dieťaťko určite budem k nej pristupovať obozretne kedže viem ako reaguje na deti.

ivirk
29. apr 2014

@cta mne to nemusíš vysvetlovat, ja už nejdem k tomu nič hovoriť, lebo by toho bolo strašne veľa... len by som si nebola taka 100% istá ako si si ty... aby a Ti to raz škaredo nevypomstilo a hlavne nikomu komu môžu ublížiť. Pes je vždy pes nech má akýkoľvek výcik a územie a čo ja viem čo ešte. Neexistuje o tom jeden príklad a ich majitelia by tiež boli dali nie ruky ale aj hlavy do ohňa že práve ich pes by nikdy v živote ani muche neublížil a stalo sa!

nikush
29. apr 2014

@cta ja byvat vo vasom bloku, tak by som vam vsetkym, ktory nedate volne sa pohybujucemu psovi nahuboch pri ludoch pribila. Pes je stale zviera!!! My mame vlciaka cviceneho, pocuva viac nez moje deti, no nikdy som si nedivolila ist s nim bez nahubku a to je aj na vodzke. Do hlavy mu nevidim, netusim ci mu nahodou neprepne. A vobec nie je labilny ako tvoja fena. Nic v zlom, ale ked neznesie ani nahubok ani vodzku tak ju venci po veceroch ked vsetci spia. A 6 rocne dieta vie co robi. Vie to aj moj 4 rocny aj 2 rocna.

ollynka
29. apr 2014

ak si taká zúfalá, zavolaj si markízu,možno ti pomôžu,...

denisekkk
4. máj 2014

@maminuska aj my mame CHS ang. bulldogov. Doma v posteli nam spavaju 2 a na gauci 1 . Oni trpia skor ked musia ist na zahradu aby sa vybehali :D

martuska
7. máj 2014

@cta ako si nakoniec dopadla?

cta
autor
8. máj 2014

@martuska ahoj našťastie sa to vyriešilo tým štýlom, že sused bol poučení o bezpečnosti pre detí kedže jeho syna na druhy deň skoro zrazil sused na aute lebo mu vybehol spoza rohu. A my sme dostali za trest absolvovať povinný výcvik na cvičisku. Mali sme nastúpiť tento pondelok lenže sme nenastupili pretože fenka nám nechce chodiť von tak ju chodíme venčiť na rolu s ostatnými psami a to cvičisko je na opačnom konci mesta a ona mi do auta nevleze tak sa musím popýtať, že čo s tým keď sme nenastupili.

martuska
8. máj 2014

@cta som rada 🙂

ammellia
8. máj 2014

@cta take male psica chytim a nalozim do auta. Tam sa pytat netreba.
A labku ma v poriadku?

cta
autor
10. máj 2014

@ammellia no to sme si mysleli aj my ale vliezť za ňou pod postel a vyťahovať ju za labky alebo chvost to neni náš štyl dohrizena doškraba ani na odmenu nechce ale niečo už vymislíme 🙂

v_alika12
10. máj 2014

velmi vela deti v dnesnej dobe je nevychovanych,zakernych,zlomyselnych a rodicia namiesto riadnej vychovy ich len hyckaju a zastavaju. ALE fakt je ten,ze nezodpovednych majitelov psov je zrejme presne taky isty pocet ako "nezodpovednych"rodicov... Tazko vsak hodnotit objektivne,ked je pribeh vypovedany iba z jednej strany. Hl.je ze vsetko dobre dopadlo 😉

ivka225
12. máj 2014

Ahoj, podľa mňa je úplne nepodstatné, či je pes pokojný alebo nie, či má rád deti, alebo nie. Veľa detí a nielen ich, sa jednoducho bojí psov, zvlášť veľkých. Náš pes je ten najpriateľskejší na svete, ale keď som s ňou vonku a blížia sa ľudia (a zvlášť s deťmi), tak si ju VŽDY chytím na vodítko. Nie pre to, že by na nich skákala alebo niečo podobné, ale iba pre ich dobrý pocit.

Strana
z12