icon

Susedské konflikty kvôli hlučnému dieťaťu v paneláku

23. júl 2025

Ahojte idem k vam po radu lebo priznam sa som smutna zo situacie a naozaj neviem ako reagovat. Byvame v bytovom panelaku ( asi tristvrte roka) sme tu ako keby novy nakolko tu moc v panelaku nepozname susedov a ked sa raz za cas stretneme na chodbe slusne sa pozdravime. Mame 2 rocne dieta ktore je zive. Problem je v tom ze bola u nas suseda klopat s tym ze nase dieta strasne dupe a skace ze ci by sme to nemohli troska ukorigovat lebo ze ma male dieta a dupot strasne pocut a ze je to hrozne, katastrofa a takto sa vyjadrovala na co som jej povedala ze nas to mrzi ze sme to nevedeli a ze sa posnazime o napravu. Potom som ale zacala nad tym rozmyslat ze kedy dupe ked sme väcsinou casu vonku aj doobeda aj poobede a doma sme len ked varim alebo upratujem ale vzdy poobede chodime von prideme vecer a to sa okupe napapa a spat ide o 21. Potom je klud. Poobede mi spi od 13-15 tej. Uz sa na nas stazovala predtym vraj vela periem a ze aj vecer pritom ja perem iba doobeda a pracku pocujem sama od susedy vedla nas okolo 21:30 ( ale ja to chapem mozno nema cas prat pride z prace a potrebuje oprat). Prislo mi to zvlastne ze nas prisla upozornit lebo ked byva niekto v panelaku mal by byt pripraveny ze nebude 100% ticho, este ked mame male dieta ktore nemozem zial priviazat o gauc je aktivne dieta obcas nieco spadne alebo ked sa tesi tak skace. Nehadame sa v byte nekricime po sebe snazime sa byt dobry susedia, sme slusna rodina ale toto ma naozaj zaskocilo a necakala som to a neviem ako mam reagovat. Treraz sa bojim aby mi nahodou nieco nespadlo aby zasa neprisla klopat 🤦‍♀️ ako by ste reagovali ked mi zasa pride klopat?

Strana
z3
autor
24. júl 2025
@laskonkaq

@anonym_autor my sme mali podobny problém. Suseda sa na nas sťažovala ze z nasho bytu išiel hluk. Potom som ostala chorá a bola som 2 tyzdne doma. Ten hluk som pocula od susesa z vedľajšieho vchodu a mali sme s nim spoločnú stenu. Čiže ta Suseda pod nami si myslela ze to robíme my lebo ten hluk sa tak prenasal po tých stenách. Skús identifikovať ci aj u vas to nieje podobné.

@laskonkaq ja pocujem kroky aj nad nami aj susedinu pracku na co povedala ze to periem ja pritom vzdy periem doobeda nakolko mam spalnu pri kupelni a snad si nechcem dieta zobudit o 22 vecer

silvike
24. júl 2025

@anonym_autor Ludia su rozni. Mne padla sanka, ked sa prisla stazovat suseda, ktora byvala o 3 poschodie nizsie, ci mozme prestat buchat lebo ona si nemoze citat. Prave sme totiz prerabali byt, bol aj oznam dole vo vestibule. Cize vedela o tom, ze budeme prerabat. Bola sobota doobedu 10hodin. Tak si hovorim, kedy asi majh ludia robit prerabky, ked nie v sobotu doobedu. Cez tyzden cely den v praci, volno mas len cez vikend. Tak neviem, mne to prislo strasne absurdne.

anonym_bae7d7
24. júl 2025
@anonym_autor

@biba_18 nam ked sa narodilo dieta malo tyzden a nas sused nad nami este v starom byte vrtal a hadali sa tam aj do pol noci ale nikdy som im nesla klopat ani upozornovat aby brali ohlad. Brala som to tak ze zijeme v panelaku hold cez steny vsetko pocut ale toto ma zaskocilo ze co ju donutilo prist zaklopat

@anonym_autor odpovedala by som jej slusne, ze urobim, co je v mojich silach, ale dvojrocne dieta je proste dvojrocne dieta, zive, aktivne, a ked nerusite nocny klud, tak hold ma smolu. A ze si rada pockas, ked to jej dieta bude vo veku toho tvojho. Usmev a dovi

autor
24. júl 2025
@silvike

@anonym_autor Ludia su rozni. Mne padla sanka, ked sa prisla stazovat suseda, ktora byvala o 3 poschodie nizsie, ci mozme prestat buchat lebo ona si nemoze citat. Prave sme totiz prerabali byt, bol aj oznam dole vo vestibule. Cize vedela o tom, ze budeme prerabat. Bola sobota doobedu 10hodin. Tak si hovorim, kedy asi majh ludia robit prerabky, ked nie v sobotu doobedu. Cez tyzden cely den v praci, volno mas len cez vikend. Tak neviem, mne to prislo strasne absurdne.

@silvike tak toto by mi prislo ako keby prisla naschval nakolko ste mali oznam.

autor
24. júl 2025
@anonym_bae7d7

@anonym_autor odpovedala by som jej slusne, ze urobim, co je v mojich silach, ale dvojrocne dieta je proste dvojrocne dieta, zive, aktivne, a ked nerusite nocny klud, tak hold ma smolu. A ze si rada pockas, ked to jej dieta bude vo veku toho tvojho. Usmev a dovi

Presne tak aj urobim dakujem

autor
24. júl 2025
@miss_foxy

My sme v paneláku mali suseda ktorý nie nám ale kamošom vypol ističe na chodbe, lebo boli hluční. Nič na tom by nebolo, keby sused nebýval krížom pod nimi. Teda pod ich susedom cez chodbu. 😂🤯 A hluční neboli, len mali malé dieťa 🫣

@miss_foxy tak toto je uz vyssi level primitivizmu 🤦‍♀️

autor
24. júl 2025
@taktotedanie

@anonym_autor jasne ze nebudu, netrap sa tym dalej hold to je nevyhoda byvania v byte s malymi detmi
Ona ma dobry pocit, ze sa bola stazovat, ty sa osprsvedln nech nevyvolavas konflikty ( s niektorymi ludmi niet normalnej komunikacie) pritakaj jej nech je kludna a kasli na to, hadam nebudes dieta privazovat o radiator aby neskakalo

@taktotedanie presne tak a nedajboze nechodilo po podlahe, neplakalo, neprotestovalo budem iba cely den hovorit neskac, nerob toto nerob tamto🤦‍♀️

taktotedanie
24. júl 2025
@anonym_autor

@taktotedanie presne tak a nedajboze nechodilo po podlahe, neplakalo, neprotestovalo budem iba cely den hovorit neskac, nerob toto nerob tamto🤦‍♀️

@anonym_autor neovplyvnis to nijak

autor
24. júl 2025
@taktotedanie

@anonym_autor neovplyvnis to nijak

@taktotedanie no povedala mi ze mam to troska ukorigovat ako keby sa zoberiem od dietata do inej miestnosti a necham ho robit co sa mu zapaci

taktotedanie
24. júl 2025
@anonym_autor

@taktotedanie no povedala mi ze mam to troska ukorigovat ako keby sa zoberiem od dietata do inej miestnosti a necham ho robit co sa mu zapaci

@anonym_autor povedz, ze korigujes ako vies, ospravedln sa, budete na tom pracovat viac a kasli na to
Ona bude kludna, ze sa zahrala na dolezitu a dieta nech sa hra dalej

laskonkaq
25. júl 2025
@anonym_autor

@laskonkaq ja pocujem kroky aj nad nami aj susedinu pracku na co povedala ze to periem ja pritom vzdy periem doobeda nakolko mam spalnu pri kupelni a snad si nechcem dieta zobudit o 22 vecer

@anonym_autor vycapila by som oznam dole na dvere ze zvuky z bytov sa šíria rôzne po celom dome. To je život v bytovke.
Aj my mame dieťa a robí hluk..nič si z toho nerob. Skrátka takýto ľudia sa nájdu vsade.

mimonkabananova
25. júl 2025

@anonym_autor odkiaľ pochádzaš prosím ťa? Mám pocit, že moja bývalá suseda je dnes tvoja suseda. Akoby si opisovala moju situáciu z minulosti.

marsmykkok
26. júl 2025

@anonym_autor Jasné, že dieťa si treba brániť, ale zároveň aj priznať že ak niečo robí môže to byť pravda a snažiť sa nejako fungovať tak, aby ste čo najmenej obťažovali druhých, lebo keby je to v opačnom garde nepáči sa ti to tiež. A to tvoje dieťa bude hlučné ešte kým bude dieťa-nepôjde do puberty, teda aj 10 rokov a predsa len nejakú ohľaduplnosť k iným čo bývajú v paneláku by malo mať. A nie písať, že nebudeš dieťa upozorňovať a tak, hoci inde zase píšeš že upozorňuješ, preto mám proste z tej diskusie pocit že ti ide o to len, utvrdiť sa že vy môžete všetko a suseda je krava. Lebo je za mňa iné zniesť prerábku čo trvá 10 dní a dieťa čo nemá hranice a robí hluk 12 rokov...

A napríklad ak príde zaklopať a upozorní na niečo čo nerobíte (napríklad práčka večer) pozvala by som ju dnu nech vidí a počuje že vy neperiete a ide to z iného bytu. Bohužiaľ nažívaniu v paneláku veľmi uškodili lacné rekonštrukcie z materiálov čo neizolujú a hlavne prerábky dispozície hala-bala, kedysi proste všetci mali spálňu pod spálňou, kuchyňu pod kuchyňou, kúpeľňu pod kúpeľňou a tak a teraz ak má niekto napríklad kúpeľňu nad niekoho spálňou tú práčku môže byť počuť aj cez niekoľko poschodí.

autor
28. júl 2025
@marsmykkok

@anonym_autor Jasné, že dieťa si treba brániť, ale zároveň aj priznať že ak niečo robí môže to byť pravda a snažiť sa nejako fungovať tak, aby ste čo najmenej obťažovali druhých, lebo keby je to v opačnom garde nepáči sa ti to tiež. A to tvoje dieťa bude hlučné ešte kým bude dieťa-nepôjde do puberty, teda aj 10 rokov a predsa len nejakú ohľaduplnosť k iným čo bývajú v paneláku by malo mať. A nie písať, že nebudeš dieťa upozorňovať a tak, hoci inde zase píšeš že upozorňuješ, preto mám proste z tej diskusie pocit že ti ide o to len, utvrdiť sa že vy môžete všetko a suseda je krava. Lebo je za mňa iné zniesť prerábku čo trvá 10 dní a dieťa čo nemá hranice a robí hluk 12 rokov...

A napríklad ak príde zaklopať a upozorní na niečo čo nerobíte (napríklad práčka večer) pozvala by som ju dnu nech vidí a počuje že vy neperiete a ide to z iného bytu. Bohužiaľ nažívaniu v paneláku veľmi uškodili lacné rekonštrukcie z materiálov čo neizolujú a hlavne prerábky dispozície hala-bala, kedysi proste všetci mali spálňu pod spálňou, kuchyňu pod kuchyňou, kúpeľňu pod kúpeľňou a tak a teraz ak má niekto napríklad kúpeľňu nad niekoho spálňou tú práčku môže byť počuť aj cez niekoľko poschodí.

@marsmykkok ach dobre ty asi potrebujes mat posledne slovo a vobec nechapes o com pisem a ja uz nemam silu ti to tu 300krat vysvetlovat

autor
28. júl 2025
@mimonkabananova

@anonym_autor odkiaľ pochádzaš prosím ťa? Mám pocit, že moja bývalá suseda je dnes tvoja suseda. Akoby si opisovala moju situáciu z minulosti.

@mimonkabananova Trnavsky kraj

Strana
z3