Svadba - problém s mamou

25. okt 2022

Ahojte ,
neviem čo mám robiť,chceli by sme sa brat. Moja mama nevychádza skoro s nikým z rodiny. Ako je pravda že sa k nej zle zachovali… ale to nechcem riešiť.
Ide o to že mi povedala , že ak niekoho zavolám z jej strany že ona na tu svadbu nepojde. Ja by som chcela zavolať všetkých, predsa sú to ich nezhody a je to moja rodina. Nechcem a nebudem sa do toho starať. Kedysi to fungovalo všetko super, zhoršilo sa to len za posledné 3-4 roky. Čiže som s nimi vyrastala.
Povedala som že to s ňou nebudem riešiť , je to predsa moja svadba a zavolám ich všetkých, či už prídu alebo nie . Ale zavolať ,zavolám všetkých.
Povedala že na tu svadbu nepojde.
Nechápem ako jej to môže byt ich nezhody prednejšie pred mojou svadbou. Som prvá , ktorá sa so súrodencov budem vydávať. Na ten jeden deň by sa snáď mohla prekonať nie?

Je to strašný stres , lebo ja proti ním nic nemám, mám ich rada a rada by som sa snimi po dobe stretla. Vždy som chcela mat na svadbe všetkých … bolo by mi to aj blbe ich tam nezavolat , keďže priateľ tam chce volať všetkých z ich strany . Peniaze nie sú problém, kľudne si to zaplatím sama .

Už som bola tak nahnevaná , že som jej povedala že ak to bude na mna ešte skúšať, zoberieme sa potichu o dvoch svedkov a príde jej len oznámenie o svadbe …( to samozrejme nechceme )

pribinak
25. okt 2022

Otec a súrodenci jej nevedia dohovoriť, že je to tvoj veľký deň a nemala by ti ho kaziť?

Tak ak nechce, tak nech nechodí, ak je jej ego a hrdosť dôležitejšia než vidieť teba - dcéru ako nevestu

sense
25. okt 2022

Ak si platíte svadbu vy, pozvite si na svadbu koho chcete a mama sa s tým zmieri a príde na svadbu dcéry alebo nie.

alex49
25. okt 2022

Nemusí tam chodiť, nikto ju nenúti, oznámila si jej čo plánuješ, ona ti povedala, že nepôjde a vybavené. Nech príde aspoň na sobáš, tancovať už nemusí. Je to smutné, ale ludia sa nie vždy správajú ako chceme my.

janinah
25. okt 2022

Je dôležiťé ako presne zle sa k nej zachovali,ak je to vážna vec,tak ju chápem.Keby som mala mať na svadbe len mamu alebo len celú ostatnú rodinu,tak chcem tú mamu.Mamu máš len jednu,tetiek a sesterníc habadej a nepíšeš,že by si ju nemala rada ani že by ti nejako ublížila.Teba sa ich spor netýka a môže ti to pokaziť ideálnu svadbu....ale bola by si spokojná nemať mamu na svadbe? ja nie...

nikdenikto
25. okt 2022

Naši sú rozvedení a moja mama povedala že ak ju posadíme s otcom k 1 stolu, tak nepríde....a prišla a sedela tam kde sme ju dali 😂 týždeň pred svadbou sa opýtala kde vlastne sedí, ukázala som mapku sedenia a že nepríde. Reku nechoď

mimikarol
25. okt 2022

Ja by som bola na strane mami. Tu máš len jednu, ona ťa vychovala, ona ti poda pomocnú ruku keď budeš v budúcnosti potrebovať. A sama píšeš že sa k nej zle zachovali.

maranco
25. okt 2022

Na svadbu aj pohreb sa ide kvôli tomu koho sa to týka a s kým mám nejaký vzťah a nie kvôli príbuzenstvu, susedom. Urobte jej tak stôl, aby nesedela s tými s ktorými nevychádza a či príde/nie je to na jej svedomí.
Ako malé dieťa, keď tam bude xy tak ja nejdem.

0kristina0
25. okt 2022

Ja by som svoju maminu nenutila sa stretnut s niekym kto jej ublizil, vlastne takych ludi by som na svojej svadbe ani nechcela.

nurielka
25. okt 2022

Závisí ako jej bolo ublížené. Uprednostnila by som radšej na svadbe mamu ako ľudí, lebo sa to "patrí" a lebo som ich roky nevidela. Ostatní ľudia ti v živote najskôr nepomôžu. Premýšľaj.

sojorez
25. okt 2022

Ja neviem, preco by nevesta mala byt postavena pred volbu "bud alebo". Kazda rodina ma nejake spory, niektore sa vyriesia, ine sa vlecu a doplacaju na nich ti, co s tym nic nemaju a ani nemozu robit. Mama predsa nemusi sediet a bavit sa so svojou pohadanou castou rodiny, treba upravit zasadaci poriadok a fuknut ju medzi Tvojich buducich svokrovcov. Mame by som oznamila zasadaci poriadok a dufala, ze sa natolko uvedomi, aby jej doslo, ze Ta citovo vydiera.

h2
25. okt 2022

Neviem, kto sú tí ostatní ľudia z rodiny, ale ak mamini súrodenci, čiže tvoje tety/strýkovia, tak by som ich nevolala. Ak si však pevne rozhodnutá pozvať ich, tak mame povedz, že tým, že nepríde, im dá pocit víťazstva. A to predsa nechce.
Mimochodom, keď s mamou nevychádzajú, možno sami pozvanie odmietnu.

nicegirl369
25. okt 2022

Chapem tvoj postoj, no za mňa, ak by sa niekto zachoval zle k mojej mame, sk by jej ublížil, výrazne by to ovplyvnilo moj vztah k nemu. Tak isto to je aj s mojimi detmi. Ak raz budes mat deti, myslis, ze ak by im niekto ublizil, ty by si si povedala “ved mne neublizil, tak preco by som ho mala nemat rada?”?

syslik81
25. okt 2022

ak jej naozaj ublizili stala by som na jej strane ..ale ak su to zabomysie vojny tak pozvat rodinu a mama ma smolu-cely zivot bude lutovat ze na svadbe nebude .. ty jej samozrejme v klude povedz ze je to tvoja svadba a tvoje rozhodnutie a mrzi ta ze sa chova ako dieta,ale je na case aby respektovala tvoje rozhodnutia a ze ju lubis a bola by si rada aby prehodnotila svoje rozhodnutie lebo si naozaj prajes byt na svabe s kazdym koho mas rada a ona je top

aiwa27
25. okt 2022

Ahoj, ja by som tiež riešila vhodný zasadaci poriadok, usadila by som mamu k svojim priateľom - pri nich sa najlepšie zabaví. Zažila som a bolo to nad očakávanie.

svetlonos
25. okt 2022

Ahoj,
mala som to podobne. Otec pohadany zo strycom mojim sa zastrajal, ze na svadbu nepojde, ak stryka pozvem. Po rokoch ho pochopil, vzhladom na to, ze sa ocitol v este prekernejsej situacii ako stryko. Odpustili si. Ked bola (o dost rokov neskor) moja svadba v dohladne, mala trampoty moja mama so svojou rodinou 😂 Uvazovala som seriozne nad svadbou o dvoch svedkoch a cau nazdar. Muz tiez suhlasil. Nakoniec sa vsetci voratali do koze a tak sme planivali svadbu v uzkom rodinnom kruhu, plus moji priatelia s rodinami.
A to uz mi bolo fuk, co sa stane, kto koho nemusi. Jto by nechcel ist, jeho vec. Nenecham si predsa kazit den pre niekoho ego, rodic nerodic. Ten den bol o nas manzelich, nie o druhych.
Nakoniec sme z casovych a technickych pricin mali tu svadbu o dvoch super svedkoch 😂 bez rodicov a bez toho aby sa hnevali. Den to bol krasny aj bez veselice a usetrilu sme si aj zopar patalii.
Mysli na ti, ze je to Vas den a nenechaj sa vmanipulovat do niecoho, co nechces.
Popripade ozaj vziat sa len o dvoch svedkoch, uzit si spolu ten krasny den, ktory je o vas. Popripade poriesit hned dovolenku ako sv cestu. A potom sa zosobasit na oko pre rodinu.
Ina moznost je ist s mamou po svadbe, iny den sa niekde pekne najest a oslavit to zvast. Ale v tomto pokojne ber ohlad na seba. Prajem ti, nech vsetko dopadne k tvojej spokojnosti.

gabika0825
26. okt 2022

Pri tomto by som to riesila tak, že by som sa s ňou porozprávala a ako keby nie v zlom “išla na city” ale iba trosku. Povedz jej úprimne že tam chceš všetkých že ona je tvoja rodina a aj oni, že nechces robiť rozdiely a nechces riešiť nezhody, ale chceš si ten deň uzit. Popripade dohodnut sa so súrodencami alebo ostatnými zúčastnenými z rodiny, s ktorými mala nezhody, nech sa to tam nerozoberá, nech si všetci aspoň na ten jeden deň odpustia, popripade nech sa spolu nebavia (neviem o akú nezhodu vážnu išlo), ale nech tam príde. A jej potom aj povedať že ste sa všetci dohodli že sa tam nič nebude riešiť a hotovo. A nehaj to už na ňu. Keď bude chcieť tak príde ak jej to bude prednejšie, že sú tam ľudia s ktorými má nezhody, tak nepride. Ale v tom prípade by som sa už aj ja chovala inak..

foxxie27
26. okt 2022

my to máme ešte kúsok komplikovanejšie......z mojej strany mám rozvedených rodičov, kde na otca zanevreli okrem mamky aj sestra s bratom, ja s ním vychádzam celkom dobre.... rovno mi povedali, že ak pozvem otca, nikto z nich nepríde, nedajboh keby pozvem ešte aj jeho priateľku s deťmi, ktorých mám celkom rada 🙏..... zo snúbencovej strany je povadený otec so svokrom a mama so svokrou, tam to platí tak isto.....ak pozveme jednu stranu sporu, nepríde druhá......a teď babo raď, snúbenec nechce o svadbe o dvoch svedkoch ani počuť, takže svadba asi nebude nikdy 😂😂😂

mamutka
26. okt 2022

Podstatne je, ako zle sa k nej zachovali. Co sú to za ľudia, že sa zle chovajú. Máš ich rada, fajn, ale sú to dobrí ľudia? Len sa chovajú zle? Vážne? Mama by mi bola prednejsia ako falošní ľudia, čo ju odrbali. Ale to už ty vieš, možno ona vždy rypala, robila prieky v rodine a oni toho už mali dosť. Tak sa môžeš rozhodnúť ako chceš, máš na to právo

maranco
26. okt 2022

@foxxie27 čo takto to rozdeliť
len sobáš v strede týždňa a bez hostiny, je to na verejnom mieste, prísť môže každý pozvaný aj nepozvaný, niekde na chodbe pri východe stôl so zákuskami/chlebíčkami
ďalší víkend menšie posedenie/pohostenie pre jednu skupinu, nasledujúci víkend to isté pre druhú skupinu

foxxie27
26. okt 2022

@maranco nápad dobrý, ale reálne to nevidím.... to sú extrémne ťažké povahy, ktoré sú schopné ešte 20 rokov potom vyhadzovať na oči, že boli na hostine až v druhom termíne a prečo hentí druhí boli prví a podobne 😂 tam nepomôže asi nič, len keď už sa raz na to odhodláme, tak pozvať všetkých a kto príde, príde, kto nie, tak bohužiaľ 🙈

maranco
26. okt 2022

@foxxie27 daj na výber z termínov jednej strane aj druhej strane a nevešaj im na nos, že bude na 2×. Keď sa im nepáči oni si ten termín vybrali 🙂
Alebo len sobáš bez svadobnej hostiny a vyparte sa na medové týždňe. Tak nikto nemôže byť urazený že bol/nebol na hostine.
Kaziť si deň a žrať nervy pre tvrdohlavcov ktorý nechcú urobiť kompromis ani sa prispôsobiť to teda nie.

foxxie27
26. okt 2022

@maranco tak by som to najradšej urobila aj ja....zobrať sa a vypadnúť preč, len chlap nespolupracuje 😅 musím ho na to nejak skúsiť ukecať... veď to nie je normálne, aby dospelí ľudia robili takéto caviky a ešte čakať na nich, či sa náhodou neumúdria

maranco
26. okt 2022

@foxxie27 vedel som o svadbe, kde pre čiernu ovcu rodiny pripravili samostatný stôl, aby ostatný sa neodúvali, že s ním sedeli za jedným stolom

Pripravíš tak sedenie aby neboli spolu a zvyšok je už na nich, môžu si to vyhadzovať na oči len sebe, ty si pozvala každého s kým vychádzaš.

Keby jeden zahlásil že je vegán a ak tam uvidí nejaké mäso, tak nejde, urobíš potom celé menu pre všetkých zeleninové?

maranco
26. okt 2022

@foxxie27 aj najväčší nepriatelia dokázali uzavrieť dočasné prímerie aby oslavovali
https://www.google.com/search?q=vojna+prímerie+...

Ešte mu navri variant, že pozvete všetkých na kom vám záleží, bez ohľadu na ich vzťahy medzi sebou. Zoznam pozvaných hostí nebudete nikomu vešať na nos, je to len vaša súkromná vec. Neviem či budú mať požiadavku, pošli mi zoznam pozvaných hostí a tak sa rozhodnem či idem.
Na pozvánke budete mať dátum dokedy majú potvrdiť účasť. A podľa toho sa zariadite, budete vedieť koľko hostí naozaj bude.

Iste budú vyrývať, a pozvala si aj strýka Jožka? "Pozvala som teba a všetkých na kom mi záleží" tak jej dopne, že je pozvaný aj on.
A príde? Potvrdil už účasť? "Áno príde a budem rada ak prídeš aj ty". To isté odpovedať aj druhej strane.

Tak obe strany budú vedieť, že tam budú a majú čas to spracovať v sebe.
Alebo premýšľať tak "on tam bude" a ja si to nechám ujsť? Čo som ja horšia? Tak just pôjdem. Alebo ak naozaj obe strany preventívne nepotvrdia účasť, tak máš priestor si tam pozvať viac kamarátiek a ostatný nech trucujú doma.

foxxie27
27. okt 2022

@maranco ďakujem, toto znie veľmi rozumne, vyskúšame tak..... a ešte im na pozvánky vycapím odkaz na to prímerie, nech si prečítajú a zamyslia sa 😂