icon

Švagor nechce platiť za auto

jasminka29
18. júl 2017

Ahojte,som z nervami na konci.Neviem co mam robit.Kupila som muzovy auto na splatky ,na styri roky cez uver.Po troch rokoch ho muz dal zadarmo svojmu bratovy.S tym ze on ten posledny rok bude splacat.Peniaze daval mne.A ja som ho platila ,pretoze som sa bala ze nebude ho platit.Je gambler.Samozrejme ked zacal splacat on stale sme boli v omeskani.Auto uz malo byt vyplatene davno.Po case mi volali z qatra,ze zostali este dve posledne splatky 215 eur.Nehovorim este o PZP vobec ho uz nema chodi si len tak.Nechce tie peniaze vobec zaplatit este ani na dvakrat.A vymysla, ze co ked ja som neposlielala peniaze a su tam kvoli mne tie dve splatky.Povedala som mu, ze nech ide do banky a zaplati ich sam.Alebo nech tam vola.Auto je na moje meno.Mne chodia vyhrazne listy, telefonaty.Uz presiel cely rok a nic.Nechce ani dvyhnut tel.svojmu bratovy. Neviem mam radsej zaplatit ich ja?Aby som nemala problemy.Ale serie ma to ze ja mu mam platit za auto a on sa na nom premava.Vobec ani neuvazuje o tom,ze by chcel ist na prepis.Prosim Vas poradte co robit.Dakujem

Strana
z3
taami
18. júl 2017

@jasminka29

Pokial si nechceš privodiť problémy, musíš začať jednať:
1. Doporučený list švagrovi v zmysle že ho žiadas o úhradu zmeškaných splátok a penaltovom a pokút ( do prílohy daj kópie z leasingovky, výzvy atd) do termínu ..... dala by som max 3dni na účet iban...., vzhľadom k tomu, že auto používa od.... a ústne sa zaviazal na platení
2. Pokial nesplní nasledovne, tak ho žiadas nech odstaví auto na adrese ....spolu do všetkými dokumentami čo prebral
3. Pokial neuskutoční ani jeden s predch.bodov, dávaš trestne oznámenie za krádež, a následne si budeš súdnou cestou vymáhať splátky atd pokuty penále
Následne naozaj urýchlene záplat všetko vo treba, kebo ty figuruje ako neplatič a z toho vyplývajú aj do budúcna dôsledky, ktoré ta môžu dobehnúť.
Úplne naj efekt by to malo, keby ti to napísal pod svojou hlavičkou nejaký advokát -Pravnik. Väčšinou sa takýto jeenoduchi luzri zľaknú...
A vyser sa na to vo si myslia, kebo z takouto žebračou nepotrebuješ mat absolútne žiaden kontakt...čiže to že sa oduju je len príjemný vedlajsi efekt
A na margo tvojho muža: neviem si predstaviť mat chlapa, v kt. Nemám oporu...všetko dodrbe, donora, a keď je problém tak ruky preč...chcela by som vedieť ako by postupoval jed by to auto mal napísané on.
A taktiež máš lekciu dobuducna čo sa týka svojho muža.

missguerlain
18. júl 2017

@taami Super napisane - aj rada, aj to ako si vystihla jej chlapa, ze vsetko dodrbe a potom ruky prec.👏👏👏

lujza123
18. júl 2017

Jeemine ty si ale trdlo..nic v zlom ale preboha, zacni mysliet a jednat ako dospela zena. Urychlene si vyplat co mas, zavolaj svagrovy ze chces auto naspat a ked ho do druheho dna neprivezie tak sup na policiu nahlasit kradez...do par dni mas svoje auto spat

A podla mna by si sa mala trochu zamysliet nad muzom a nad sebou. Ako moze dat tvoje auto, ktore si ty kupila niekomu inemu, preboha..Dal vam vobec svagor nejake peniaze za neho ? Co bude nabuduce? Kupis si byt na hypoteku a on ho darje svojej mame? Telefony na pausal na tvoje meno pre celu familiu vratane prastrycka z hornej dolnej?

Zivot nieje skolka, ze sa vlastne nic nedeje ked ti niekto vezme auticko s ktorym sa prave hras, ty mas nejaku financnu zodpovednost za veci a nevyplatene pozicky ti mozu zruinovat zivot a dostat ta do basy...

veronikastrickova
18. júl 2017

Auto je na teba, tak neriesim. Nechce ho platit. Pridem vezmem a mam pokoj. Co on moze spravit ked je vsade evidovane na TEBA. Zaplat to vezmi auto.

chiara189
18. júl 2017

@majusqa77
Na odhlasenie potrebuje splnomocnenie od toho na koho odhlasuje alebo musi byt protomny

chiara189
18. júl 2017

Ja by som isla a auto mu zobrala sak je tvoje

majusqa77
18. júl 2017

@chiara189
2. Vyradenie vozidla z evidencie ostatných kategórií (okrem M1, N1 a L2)

Orgán Policajného zoru, ktorý vozidlo eviduje, vyradí vozidlo z evidencie, ak o to jeho držiteľ alebo vlastník požiada.

Držiteľ vozidla alebo vlastník vozidla je pri vyradení vozidla z evidencie povinný orgánu Policajného zboru predložiť a odovzdať:

vyplnenú žiadosť o zmenu,
platný doklad totožnosti,
osvedčenie o evidencii časť II, alebo pôvodne vydané osvedčenie o evidencii alebo technický preukaz vozidla a osvedčenie o evidencii vozidla,
čipovú kartu osvedčenie o evidencii časť I, ak bolo vydané,
tabuľky s evidenčným číslom, ak bola TEČ stratená alebo odcudzená, čestné vyhlásenie o strate alebo odcudzení TEČ, alebo doklad o oznámení takejto udalosti na útvare PZ,
ak je držiteľom vozidla podnikateľ, originál výpisu z obchodného registra alebo živnostenský list,
splnomocnenie, ak je držiteľ alebo vlastník vozidla zastupovaný, s úradne overeným podpisom splnomocniteľa,
správny poplatok vo výške 5 €.

kopirovane zo stranky https://www.minv.sk/?vyradenie-vozidla-z-evidencie

shania31
18. júl 2017

@majusqa77
Jojo, to je pravda, len este potrebuje tie doklady od auta, SPZ....SPZ nie je problem odmontovat ale tie technicaky potrebuje, hm a to jej musi odovzdat bud pan svagor alebo "dokonaly" manzel.

majusqa77
18. júl 2017

@shania31 to je fakt, technicak ano. ale splnomocnenie podla mna nie...

shania31
18. júl 2017

@majusqa77
Splnomocnenie nepotrebuje, kedze je vlastnik auta. Iba keby ju ako vlastnika niekto zastupoval. 😊

chiara189
18. júl 2017

@majusqa77
mas pravdu ty si myslela vyradit z evidencie a ja som myslela odhlasit na neho ( prepis vlastnika )

chiara189
18. júl 2017

@majusqa77
ani neviem či by sa dlo prepísat na neho ked je v lízingu lebo auto je vedené v nejakom notárskom registri.... jedine ak prepísat velý leasing ale to je asi v tomto prípade nemožné 🙂

diablikovci
18. júl 2017

Keby môj muž bol taký. Ja by som predala všetky jeho veci aby bolo na splátku za auto a keby mal pindy takému poviem miláčik Sak to pre tvojho brata robím...

majusqa77
18. júl 2017

@chiara189 uver nemusi byt leasing

eludka
18. júl 2017

@chiara189 no len tak niekomu kupovat auto...

lilyianka
18. júl 2017

@jasminka29 muzovi by som povedala nech si ide s bratom porobit poriadky,ze ty nebudes platit za nejakeho gamblera...inak to co je za rozum,ze mu ako vdaku da auto...este aj bez toho,aby si o tom vedela...ako sorry,ale tvoj chlap je dobry chrapun!! Toto keby sa stalo u nas,by videl co by sa dialo 😡
Nuz ale urobila by som nasledovne,pokial muz kasle na to,auto aj vsetko je na tvoje meno,isla za svagrom zobrala kluce od auta a odfrcala na nom domov...dosplacala ho,lebo nahodou budes potrebovat casom uver a kvoli tomu,ze neplatis budes mat problem

mirica
18. júl 2017

@jasminka29 ...no ja ti poviem tak, že tie dve splátky + možná exekúcia sú tvoj najmenší problém.
Ak si vlastník vozidla, a auto má stále ŠPZ a jazdí ,tak je TVOJOU povinnosťou mať platné PZP . Ak švagor napáli do nejakého bavoráku a spôsobí škodu 20.000,- EUR - budeš to musieť celé zaplatiť ty, lebo ako vlastník musíš mať PZP ty alebo zabezpečiť aby auto nejazdilo Ďalej auto asi bolo nové, takže keď bude jazdiť 4 roky si povinná ty mať platnú STK A EK....ak bude auto prihlásené 4 roky a toto nesplníš príde ti pokuta ( myslím že je to cca 165 za STK a 165 za EK) . Ak nemáš zmluvu so švagrom , kde je spôsob užívania vozidla a platby poistiek a ostatných vecí riešené, tak tie škody od švagra podľa mňa nevymôžeš ani na súde.
Ja na tvojom mieste by som už bola na polícii ,a pýtala sa čo mám s týmto robiť...a muž/nemuž a švagor/nešvagor....

sense
18. júl 2017

Auto je na teba, tak jedine ty nesies plnu zodpivednost za auto,...takze bez ohladu co vravi svagor a manzel, auto odhlas najlepsie zajtra, a splatky zaplat....lebo aj exekucia bude na teba....

nexuska
18. júl 2017

Zober auto do bazaru-predaj,vyplat splatky

wolfie
18. júl 2017

@jasminka29 gratulujem, prave si vyhrala titul najvacsej truby na MK...
1. urychlene vyplat vsetky podlznosti, kaslat na to, ze to mal platit tvoj podareny svagrik, auto je na teba, ak bude mat nehodu alebo sa nieco stane, mozes trikrat hadat, koho budu policajti nahanat - uhadla, jeho urcite nie
2. chod si pre auto, ak ti ho svagor neda, volaj policiu
3. zbal svojho muza a kopni ho do zadku
nechapem, ako si toto moze niekto nechat, tak sa mi prave dvihol tlak, ze ma az hlava prestala boliet...uz viem, ze najblizsie, ked budem mat migrenu z nizkeho tlaku, pojdem na forum MK, uspech zaruceny

mirro
18. júl 2017

Nečítala som príspevky,moja rada-zaplať,inak budeš mať ty problém a auto ber nazad aj za cenu trestného oznámenia. Inak si namixuješ problémy do budúcna,aj s PZP,lebo je na tvoje meno. Švagra tak doriti nakopať...

puklica13
18. júl 2017

@jasminka29 ako sorry...ale ty si riadne drb...tá

Auto nemá PZP....ani netušila do akého pruseru sa Ty ( nikto iný) môžeš dostať...

katarinka289
18. júl 2017

Teda aj nam pri stavbe pomahali kamarati a rodina, ale auta sme nerozdavali. Zobrat auto, predat, doplatiti splatky a zvysok si nechaj...to ze on par slatok zaplatil mozes zapriet. Nech to berie, ako pzicovne a uroky. Ako oni k tebe, tak ty k nim... A s takym manzelom kludne aj do rozvodovej siene. Na co je ti? Jemu by sa pacilo, keby si darcek od neho dala kamoske?

katarinamarkova
18. júl 2017

@jasminka29
auto je na teba
úver je na teba
poistka k autu je na teba
..........................................................
ty si tou čo má platiť! ty si tou, čo má auto používať! ty si tou, ktorej príde domov pokuta za prekročenie rýchlosti, či iný priestupok!

otázka: čo ťa viedlo darovať auto gamblérovi? vlastne nie darovať....požičať na nenávratno? prečo ste ho hneď na začiatku neprepísali?????????????

katarinamarkova
18. júl 2017

@jasminka29

🙂 zobrať si zajtra svoje auto domov 🙂
či spisovali ste darovaciu zmluvu? asi nie 🙂

zober si ho domov, splátky doplať - vyriešené!

katarinamarkova
18. júl 2017

@chiara189 auto je na úver nie na leasing!! obrovský rozdiel.

Strana
z3