icon

Švagor nechce platiť za auto

jasminka29
18. júl 2017

Ahojte,som z nervami na konci.Neviem co mam robit.Kupila som muzovy auto na splatky ,na styri roky cez uver.Po troch rokoch ho muz dal zadarmo svojmu bratovy.S tym ze on ten posledny rok bude splacat.Peniaze daval mne.A ja som ho platila ,pretoze som sa bala ze nebude ho platit.Je gambler.Samozrejme ked zacal splacat on stale sme boli v omeskani.Auto uz malo byt vyplatene davno.Po case mi volali z qatra,ze zostali este dve posledne splatky 215 eur.Nehovorim este o PZP vobec ho uz nema chodi si len tak.Nechce tie peniaze vobec zaplatit este ani na dvakrat.A vymysla, ze co ked ja som neposlielala peniaze a su tam kvoli mne tie dve splatky.Povedala som mu, ze nech ide do banky a zaplati ich sam.Alebo nech tam vola.Auto je na moje meno.Mne chodia vyhrazne listy, telefonaty.Uz presiel cely rok a nic.Nechce ani dvyhnut tel.svojmu bratovy. Neviem mam radsej zaplatit ich ja?Aby som nemala problemy.Ale serie ma to ze ja mu mam platit za auto a on sa na nom premava.Vobec ani neuvazuje o tom,ze by chcel ist na prepis.Prosim Vas poradte co robit.Dakujem

Strana
z3
gabona1
18. júl 2017

No bože, tak to je fakt prúser. Určite to zaplať, lebo evidentne tie peniaze od neho len tak nedostaneš a problém budeš mať ty. Tvoj muž by mal zakročiť, keďže je to jeho brat.

mamulka211
18. júl 2017

Muz dal auto bratovi..A ty si s tym suhlasila? Ked si vedela,ze je gambler? Nic ine ti neostava,len to vyplatit.

majusqa77
18. júl 2017

co robit? Vyplatit auto a odhlasit. Sak on sa zbada, ked ho zastavia policajti

jantato
18. júl 2017

No ked je auto raz na mna ,nikdy ho nedam nikomu do ruky aby na nom jazdil,pokial nieje prepisane(nemyslim manzela svojho) , ked spravi nehodu pojdu po tebe... cize celkovo je to hlavne tvoja chyba ze ste to nespravili vsetko jak sa ma aj s prepisom, so vsetkm....

jantato
18. júl 2017

a samozrejme jak baby radia,vyplatit to... jednoznacne

alenah31
18. júl 2017

@jasminka29 a akú radu vlastne chceš? Neviem na čo čakáš. Auto je písané na teba, poistka na teba, ak nemá švagor splnomocnenie, ktoré ho oprávňuje používať auto, ktoré by si mu podpísala idem na políciu podať TO za neoprávnené užívanie cudzieho majetku a vybavené. Teraz nedávno tu jedna kočka riešila niečo podobné, po podaní TO to nabralo rýchly spád a už má pokoj.

loginexistuje
18. júl 2017

Fuuu toto ries rychlo svagor nesvagor chces skoncit s exekuciami za auto ci pzp alebo s vacsim pruserom kedze plati objektivna zodpovednost si velmi nezodpovedna a lahostajna co najskor to auto vyplat aj pzp svagra vyzvi na vratenie a ak neda tak trestne oznamenie a hotovo a s muzom by som si to tiez poriesula davno to mal riesit on s bratom

loginexistuje
18. júl 2017

A uvedomujes si ze sposobi nehodu hocijaku malicku a nemas pzp tak tiy platis vsetko ? Fakt to ries rychlo toto neni sranda

jahodnicka
18. júl 2017

Zaplatit. Ja bych teda na neco podobneho nikdy nepristoupula. Jednou jsme pujcili auto znamemu jen na jeden den..nasledne ho opily naboural a meli jsme pekny pruser..nikdy vic

evittam
18. júl 2017

@jasminka29 Maximalne suhlasim s
@jantato .
Ja nechápem jedno-preco si hned neprepisala vsetko na švagra?!

petuska2110
18. júl 2017

Cože toto by ma nenapadlo 😅 No treba to zaplatit lebo to nedlží banke on ale ty. Takže vyplatit auto aj poistku (po tebe pojde exekucia ked to je na tvoje meno- nie po nom) Ja by som všetko zaplatila zobrala mu auto (to možeš ked je na tvoje meno) a povedala mu pokial mi to všetko nevráti čo som zaplatila mu ho nedám. A ked to vyplatí auto prepísat na neho a nech si to už dalej rieši sám (všetky prípadne problemi). Alebo sa dohodni s mužom ako on to chce riešit kedže je to jeho brat, dohodnite sa spolu. Ale neni dobré aby auto kt. je na tvoje meno mal niekto iný či už havária alebo poistka atd všetko uhradíš ty.

jasminka29
autor
18. júl 2017

@gabona1 dakujem vam vsetkym za odpovede.Ja stale muzovy hovorim nech sa za nim zastavi.Ale nechce za nim ist.Zjavne nechce sa snim hadat.A to ma stve hucim don ho nech to uz konecne riesi.Lebo je to jeho brat.Ja som to riesila s jeho zenou tak mi este vynadala,ze ju nech do toho nemontujem a ona to nezaplati.Lebo,ja som asi neplatila.Ja by som od nich nic nechcela ved auto dostali zadarmo a ja som ta...

jasminka29
autor
18. júl 2017

@mamulka211 dakujem za odp. Ja som s tym nesuhlasila.Moj muz moje rozhodnutia nerespektuje a teraz chce aby som to ja riesila.

jasminka29
autor
18. júl 2017

@evittam auto je stale na moje meno nema ziadne splnomocnenie aj PZP bolo na mna.Ale uz nema PZP

0silvia0
18. júl 2017

@jasminka29 mala by si si urobiť poriadky s autom tak ako píše @alenah31
A hneď ako si urobíš poriadok s autom, urob si poriadky so svojim manželom. Ty mu kúpiš auto, splácaš ho, on ho daruje bratovi len tak a majú ťa všetci na háku. Ty si buď strašne bohatá, že ťa všetci využívajú alebo strašne sprostá a dôverčivá, prepáč... gamblerovi darovať auto a dôverovať, že bude platiť ha-ha-ha

pbra40
18. júl 2017

Zavolat policajtov, auto je pisane na teba, bude ho musiet odovzdat. Splatky vyplat.

jasminka29
autor
18. júl 2017

A keby som zavolala do tej spolocnosti,ze nech si vezmu auto naspat?

dominika6
18. júl 2017

@jasminka29 nahlás ho na policii za krádež auta

coklik
18. júl 2017

Splatky vyplat aby si si nenarobila dlhy a problemy a pokial je auto na tvoje meno vypytaj si od neho kluce ak neda volaj policiu ved je tvoje auto aj vsetko na tvoje meno radsej predaj ak vam ho uz netreba 🙂

pbra40
18. júl 2017

@jasminka29 a co tym vyriesis? Nebudes mat ani auto a aj za splatky ta budu nahanat. Jedina cesta je policia. Ci sa to tvojmu muzovi bude pacit alebo nie. Ked to nevie on vyriesit

jasminka29
autor
18. júl 2017

@0silvia0 presne tak ako hovoris kazdy len vyuziva.Moj muz vsetko robi sam a potom ma postavi pred hotovu vec a rob si co chces.Moje rozhodnutia neberie do uvahy.On je Diktator .Ale poriadky so svojim bratom to nevie.Musim to riesit bez neho svagor nesvagor kaslem na nich

emilia25
18. júl 2017

No blba sitaucia a este blbsi muz.ale tu si treba uvedomit ze uz teraz si ty v uverovom registri ako dlznik a v buducnosti ti uz nik neda uver.normalny clovek by teda tie splatky uhradil v cas a potom si to vymahal u brata cez muza teda ked je taky blby a da mu auto len tak.treba to hned uhradit.

vroni
18. júl 2017

@jasminka29, dievca zlate, tu naivitu hras alebo si fakt taka hus???? Spolocnost zoberie auto TEBE, TY zaplatis poplatky do aleluja TY uz v zivote nedostanes pozicku ani na chleba. To ti nejaky zmrdly gambler stoji za to? Doplat splatky a PZP (toto ta neminie, tak to sprav uz aj, pred tym, nez ti za to policajti naparia pokutu) a nahlas kradez auta. Az ho dostanes spat, auto predaj a mas naspat aj peniaze. Potom nakop poriadne zadok tomu hovadu, ktore nazyvas svojim manzelom a zacni zit ako dospela a svojpravna osoba a nie nesvojpravny privesok nejakeho blba a jeho rodiny.

0silvia0
18. júl 2017

@jasminka29 čudujem sa že si mužovi, ktorý je diktátor a nerešpektuje ťa, nič si neváži, kúpila vôbec auto. To si sa mu chcela zavďačiť či čo? Veľká chyba. Porieš si to auto čo najskôr a nenechaj sa využívať, snáď ti táto skúsenosť otvorí oči.

cacianka
18. júl 2017

@jasminka29 aj ked ho vrátiš,musíš si všetky podlžnosti vyplatiť ty. ty si ho "kúpila" a firmu nezaujíma kto sa na ňom vozí, pre nich aj pápež, ale kto je povinný platiť.
už ste ho skoro splatili, nebude ani auto ani peniaze.
holt musíš to riešiť ty, ty si na papieroch kupujúca, defakto ani muž ani švagriná "nemusia", ale aspoň vieš ako to s nimi je.
PS. a nabudúce kúp svojmu mužovi aj eroplán, nech má čo darovať dalej ...

jasminka29
autor
18. júl 2017

@vroni diky za odpoved je to kruta pravda ja som ticha voda ja sa neviem vadid a moj muz nerespektuje ma

cuculiatko88
18. júl 2017

Nic v zlom ale co mas za muza ked ty mu kupis auto a on ho da prec,este ked ani doplatene neni? A da ho gamblerovi? 😲 ,urychlene zaplat to co treba co najskor a auto bud prepis na svagra alebo odhlas zo svojho mena

vroni
18. júl 2017

@jasminka29, tiche vody byvaju hlboke. Tak v sebe objav tu hlbku a nedaj sa zneuzivat. Uvidis, zacnu sa diat veci.... Drzim palce!!!!

sasa1310
18. júl 2017

@jasminka29 a pokuty za objektívnu zodpovednosť ti ešte neprišli? No čakaj čakaj

jasminka29
autor
18. júl 2017

@vroni dakujem velmi pekne za povzbudive slova

Strana
z3