icon

Švagor zakázal mojej sestre, aby bola so mnou v kontakte. Nevidela som ju už 9 mesiacov

7. apr 2020

Dnes ubehlo presne 9 mesiacov co som sa naposledy rozpravala so svojou sestrou..jej manzel jej zakazal sa somnou a s mojim muzom stretavat a akolovek kontaktovat..samozrejme kedze ho poslucha na slovo uz 9 mesiacov nemam o nej ziadne spravy len tolko co mi mama povie..som z toho zufala..ale neviem s tym nic spravit..sestra mi nedviha telefon nereaguje na spravy ani na maily..proste nič,,:((((( a to sme dovtedy boli v kontakte denne

Strana
z2
autor
7. apr 2020

@derdia trápi ma to lebo smw boli nielen sestry ale aj najlepšie kamarátky a je mi za ňou smutno.. Neviem co je na tom nepochopitelne

cichlida
7. apr 2020

Fuu tak to je des,moj brat je napriklad nadstandardne za "vodou" ako sa vravi ale ani ma nenapadlo im zavidiet ved to je na hlavu. Svagor trpi komplexom menejcenosti ci co? Hrozne, len pockat, kym to sestre dojde samej🤦‍♀️a vrchol ze zobre o poziciu ked 6 rokov poriadne nerobil, ze mu to nebolo trapne

nikyball
7. apr 2020

A nemohla by si poprosiť maminu nech ti pomôže? Že by vás zavolala obidve ku nej alebo by ste išli niekam len vy 3 a vysvetlila by si sestre situáciu a to ako ti chyba?
Držím palce , dúfam že sa ti podarí so sestrou opäť vychádzať.

larisalarisa
7. apr 2020

Mne je to veľmi ľúto. Sú takýto psychopati, ktorí takto izolujú svoje ženy. Nevzdávajte to. Možno sestra prežíva brutálny teror . Skúste sa s ňou spojiť, ale nvm ako. Teraz je jej asi v pätách , všetko jej kontroluje. Skúste nech zavolá mama a zoberte si ju k telefónu.

simca06022011
7. apr 2020

Nerieš. Prejde ju to. Každý je strojcom svojho šťastia. Tiež mame so sestrou obdobia keď sa vôbec nebavíme. Už to neriesim.

lujza123
7. apr 2020

Ja by som ju asi skúsila vyhľadať a stretnut osobne, u nej v práci napriklad. Zavolať z iného čísla v pracovnej dobe a rovno sa jej spýtať. Keď už nič iné aspoň vysvetlenie prečo je taka si zaslúžiš. Alebo popros rodičov nech zistia co sa deje.
Podľa mna je dosť pod vplyvom chlapa a poslúcha ho na slovo. Pravdepodobne ju aj kontroluje a bojí sa dvihnut telefón.

autor
7. apr 2020

@lujza123 nepracuje je na úrade práce momentálne

jana_eyre_2
7. apr 2020

Takže ak skonstatujem, že sa mi v živote darí a nejaka osoba z toho vytvorí hlúpy konflikt, tak to je chvastanie sa? Eeeee.. aha, ok..

oli18
7. apr 2020

Máme podobné prípady v rodine. V jednom prípade to bola nevesta, v druhom zať. Obaja pochádzali zo slabších pomerov a mali v sebe zakódovanú závisť. Sami preto, aby sa mali lepšie, nič nad rámec svojej práce neurobili a závideli švagrovcom ich lepšie finančné postavenie. Tí okrem práce aj podnikali, všetok svoj čas venovali tomu, aby prosperovali. Svojou závisťou nakazili aj svojich partnerov a tým rozdelili súrodencov. Partneri nemali v sebe dostatok sily, aby sa ohradili a tak ostali súrodenecké vzťahy po celé roky chladné. Rodičia sa to snažili napraviť, ale nepodarilo sa. Len silní jedinci sa dokážu vzoprieť svojim partnerom a zachovať si tak dobré súrodenecké vzťahy. Sestra zakladateľky tú silu nemá.

pupavocka101
7. apr 2020

tomu nerozumiem, ja by som si nevedela ani len predstavit, ze by som sa prestala kontaktovat s niekym z rodiny len preto, ze muz by mi to zakazal, to by som asi prehodnotila svoj vztah

dr_smajlik
7. apr 2020

Skús ju vyhľadať osobne. Mňa skôr napadlo, či nemôže byť jej muž psychopatický tyran, či jej neubližuje, nevydiera ju nejak. Ja by som to len tak nenechala, je to tvoja sestra, treba zistiť prečo bez slov preťala vzťahy... Možno aj cez mamu. Držím palce

veronika33
7. apr 2020

žiaľ s tým nič neurobíš, ona keď žije so švagrom už roky a stále počúva tú istú pesničku, tak možno tomu podľahla a tiež uverila, že to tak je v skutočnosti, na tvojom mieste by som poprosila otca, keď s ňou on komunikuje, abu´y jej odkázal že ju pozdravuješ a že sa ti môže kedykoľvek ozvať a ostatné je už na nej, viac s tým neurobíš, alebo možno pomôže náhoda a keďže bývate v jednom meste, tak sa možno náhodne stretnete

tinapa
7. apr 2020
marca12
7. apr 2020

To je neskutocny chrapun tvoj svagor. Zboznujem takych,co obvinuju inych a seba nevidia. Musel aj predtym sestru deptat. Ja by som asi isla za nou domov a snazila sa s nimi porozpravat. Aj ked chapem,ze takeho debila rozhovorom nezmenis,ale aspon budes vediet,ze si spravila maximum. Zacni ich zoci voci navstevovat a snad sa lady pohnu. Mala som aj ja takehoto svagra a tiez odstrihol sestru od rodiny,utyral ju a po rokoch sa spamatala a odisla od neho. Ale boli to hrozne roky,ked vies,ze tvoj blizky trpi a je tak zaslepeny,ze zavrhne vlastnu rodinu.

derdia
7. apr 2020

No tak jedine porozpravanie sa s nimi narovinu pomoze....ale neviem...proste on je asi pre nu uz viac...nechcela som to napisat tak tvrdo...ale proste ja sa riadim tym,ze ked niekomu nestojim o to aby ma kontaktoval a nezaujima sa o mna tak mi za trapenie nestoji...

1andrea111
7. apr 2020

možno sestra naozaj nemá záujem o stretnutia s Tebou. Ty asi najlepšie vieš či je to strach z muža alebo jej rozhodnutie. Ja si myslím, že keby chcela tak by aspoň po rodičoch niečo odkázali na Tvoje pokusy o nadviazanie kontaktu. Inak to musí mať ťažké Tvoja sestra - nezamestnaná, muž nezamestnaný.

leskovael
8. apr 2020

Tvoja sestra ho počúva lebo sa ho boji, alebo sa jeho reči proti vám už "nainfikovala" a tiež vás považuje za tých, ktorí neboli ochotní pomôcť im... Veď ak ju chceš moc vidieť, prečo nezorganizujes nejaké stretnutie u rodičov? Nech ju zavolajú na par dni k sebe (po tom ako skončí pandemia samozrejme) napr žeby s nou chceli niečo vážnejšie súkromné prebrať, tak aby prišla iba ona ... alebo niečo podobné. Vtedy tam prídi aj ty a stretnete u rodičov.. Na "pôde" ktorá je obom blízka a kde nebude mať muža, ktorého sa možno boji... A uvidíš ako sa bude správať. Ak bude aj tak odmeraná, tak bohužiaľ sa s tým budeš musieť zmieriť a rešpektovať jej rozhodnutie, že nechce byť s tebou v kontakte.

bert22
8. apr 2020

presne tak ako podla mna jej svoji nespokojnost vtlkol do hlavy. no moze si za tu situaciu sam, ak sa mu nechce robit, ze nikde nevydrzi. no ak by ona chcela, tak ver, ze by sa ti nejako ozvala no asi o to zjavne nema zaujem

fednaja
8. apr 2020

Netráp sa. Viem si predstaviť, že ti chýba je to tvoja sestra. No podľa mňa je už dosť naočkovaná, keď to bez akého koľvek kontaktu vydržala tak dlho. A vaši rodičia čo na to hovoria?

hipuska
8. apr 2020

Chudatko. Ktovie, čo sa u nich doma deje. Možno ma strach, že keď neposlúchne, čo bude...

bmuller
8. apr 2020

@kittykat22 popis autorky vobec nevyznieva, ako sa maju dobre, ale skor, ze svagor si mysli, ze sa maju nezasluzene dobre. Ak bol naozaj trvale zamestnany v r. 2014 ci kedy, za to asi autorka ani jej muz, ani jej sestra nemozu :-P

jankapepe
9. apr 2020

Choď ju pozrieť

sashka22
8. jún 2021

Pohli sa ľady? Ako s tým sestra zabojovala?

lolitha
10. aug 2024

Robi to na to aby mal nad nou moc aby nou mohol manipulovat.Treba dosiahnut aby sa rozisli!!! Dosere si zivot Manipulator je svina len utekat z toho vztahu von a hned!!!

Strana
z2