icon

Švagriná a nové auto

29. aug 2022

Ahojte zeny..idem sa trochu vyzalovat..alebo teda podelit o skusenost ktoru mam so svagrinou( manzelka muzovho brata) troskku zo siroka: s manzelom sme spolu dvanast rokov a hned ako sme sa vzali pred 10 rokmi sme si zalozili setriaci ucet..kde sme davali vzdy peniazky bokom akonahle boli v praci nejake odmeny alebo tak..cca pred troma rokmi sme sa rozhodli ze zacneme viac setrit nakolko sme mali starsie auticko a chceli sme uplne nove uz ale take vacsie a bepecnejsie..najlepsie SUV..a teraz sa nam kkonecne podarilo take auto kupit fungl nove v plnej vybave..musim povedat ze sme si dost odriekali lebo ja som do toho sla na matersku takze vypadol nam prijem..ale auto bolo pre nas velmi dolezite kedze manzel jazdi cca hodinu do prace autom..svokra mala tento vikend 60 tku tak sme prisli k nej na oslavu uz na novom auticku..(nikomu sme o tom ze setrime na nove auto nehovorili) ked nas svagrina zbadala hned prva otazka ze kde je nase auto a od koho sme si pozicali toto..tak sme jej oznamili ze sme si kupili nove auto po dlhom setreni..najskor uzas a potom milion otazok..na ake splatky dokedy budeme splacat na kolko rokov a podobne..tak jej manzel vysvetlil ze sme si ho kupili jednorazovo a nie na splatky..a spustila cirkus..ze načo klameme ze urcite sme nemohli na take auto nasetrit aby sme si ho kupili naraz..ze. vsak ja som bola na materskej a kde by sme na to vzali..ze mozeme rovno priznat ze to mame na splatky naco si vymyslame ze nikto sa nam smiat nebude ved to je normalne ze si auta kupuju na leasing ludia a podobne..a upllne zacala na kalkulacke vypocitavat nase prijimy a vydavky a ze to sa neda aby sa nam podarilo nasetrit :D vtedy sme nevedeli s muzom ci sa smiat alebo co..uz sme jej vysvetlili ze ona vie o nasich financnych moznostiach prd..ze sa sme si proste setrili..odriekali muz povedal ze jej kludne ukaze fakturu za kupu auta..ked neveri..a uplny vrchol jej vystupu bolo ze ahaaa tak preto sme kazdemu vzdy na vianoce a narodeniny kupovali lacne somariny lebo sme si setrili na autičko..( jej syn dostal od nas naposledy na narodky lego stavebnicu za 80 eur, svokre sme na 60 tku kupili kavovar)..po tichto reciach som jej povedala ze nech neriesi nase peniaze a co komu kupujeme ale stara sa o seba a o svoje peniaze..ale uz dost raznym tonom..urazila sa a odisla z oslavy..🙂

nini1978
29. aug 2022

To už sa asi dlhšie strapnujes takými sprostostami.
Ci len úplne číra náhoda....60tka,kávovar ecc?🙄

autor
29. aug 2022

@nini1978 teraz si sa strapnila akurat tak ty..netusim akoze o co ti ide teraz..s hentym clankom ja nemam nic spolocne..

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
29. aug 2022

@nini1978 asi sme jedini vo vesmire co daruju svokre k jubileu kavovar to po prve a po druhe tam je clanok zpred roka..svokra mala sesdesiatku tuto sobotu

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
29. aug 2022

@nini1978 takze ak sa potrebujes silou mocou ukazat ze si vyriesila zahadu a odhalila niekoho kto tu pise podobne clanky ( inak povedane si daco vymysla lebo sa asi nudi) tak ti to teraz absolutne nevyslo..snad nabuduce sa podari

nini1978
29. aug 2022

Veď som sa ťa pýtala,či je to číra náhoda a ty už si sa zahriala 😂👏

chocolatte1
29. aug 2022

Zlatíčko moje, vedz, že nie si jediná, ktorá sa vozí na SUV za keš a kupuje rodičom alebo svokrovcom hodnotnejšie dary. Udivuje ma skôr to, že máte aj s manželom potrebu niekomu niečo dokazovať. Nám prišlo fungel nové auto v apríli. Nevedel o tom nikto len moja najlepšia kamarátka a vieš ako reagovalo okolie ? Nijako… pretože zrejme sa pohybujem v rovnako zmýšľajúcej skupine ľudí, ktorá tak primitívne hovadiny nerieši.
Takze za prvé už je sprostosť lento, že si sa o tom doťahovala do švagrinou a za druhé, že to riešiš na MK.
Vždy bude niekto kto bude mat viac ako ty a vždy aj niekto kto ma menej.
Užívaj a nerieš pi*oviny bude aj horšie

marca12
29. aug 2022

To si vyhrala riadnu hlupanu za svagrinu. Nepochopim ludi bez sebareflexie. Aj keby som zavidela,nedam to poznat. Ved z nej jasne krici ako strasne zavidi. Kroste,aby sa hanbil clovek si nieco kupit za vlastne nasetrene peniaze,hned bude osocovany.

nini1978
29. aug 2022

@chocolatte1 presne tak,nič viac,nič menej

derdia
29. aug 2022

Nevedela to predychat... Niektori ustrnu a ostatnu bez slova, ale niektori zacnu takto. Je to zavist... Nevadi. Nechaj ju. Strapnila len seba.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
29. aug 2022

@nini1978 je to cira nahoda..uz sa mi toto tu raz stalo..kedysi potrebovala som sa vyrozpravat a jedna pizda ma tu zacala obvinovat ze si tu vymyslam lebo nieto pred dvoma mesiacmi napisal podobny clanok a ze si mam ujasnit co pisem lebo v tom clanku som pisala ine..pritom som to vobec nebola ja..namiesto toho aby som sa dockala rady..lebo o nu som ziadala v prispevku sa tu na mne odbavovala jedna krava ze som nejaky troll a neviem co ešte..tak pardon ze som vyletela na teba ale proste som na to alergicka uz

chocolatte1
29. aug 2022

@zoro9836 stačila jedna veta … nemám sa s tebou prečo o tom baviť a vybavené. Ale ak niektozabija čas žabomyšími vojnami asi nič lepšie na práci nemá

autor
29. aug 2022

@chocolatte1 ale ake zabomysie vojny..to ona mala monolog..a zacala kalkulacou vypocitavat..ze sme si take auto urcite nemohli dovolit..

nini1978
29. aug 2022

Aku' radu si chcela?
Ja by som sa opýtala rovno a slušne tej osoby,keď počítala moje príjmy a výdavky,či sa chce naďalej strapnovat pred ľuďmi a či sa jej dobre žije so závisťou.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
29. aug 2022

@nini1978 v tom predchadzajucom prispevku som vtedy chcela radu.islo o pozicku penazi rodine..chcela som vediet nazory ci by pozicali..opisala som tam situaciu a vtedy tu na mna jedna vybehla ze som sa to pytala uz pred dvoma mesiacmi ze som nejaky troll a ze sa asi doma nudim..

nini1978
29. aug 2022

V pohode,výmena názorov.
Ja som ti vyššie napísala,že nerieš tak primitívne osoby,uberá ti to energiu

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
chocolatte1
29. aug 2022

A???
Ty si povinná jej niečo vysvetlovat?
To by som fakt nič iné nerobila keby ma rozhadze kadejaká fuchtla.
Držím sa zásady, pokial si kupujem za svoje nemám, co komu vysvetlovat ani keby som si dala prišiť pánsky úd namiesto nosa. Neprispievas mi na to tak …
Normálne by som ju slušne upratala do 2 minút a ani sa nad tým nezamyslala.
Že ta to dokáže rozhodiť nechápem

nurielka
29. aug 2022

Dobre, máte nové auto, švagriná sa s tým nevie zrovnať ako je to možné. A pointa? Ona sa odrazí a život ide ďalej. Či si chcela nejakú radu? Áno, sú ľudia čo závidia a ľudia čo nie. Každý máme nejaký chyby na ktorých sa dá pracovať.

spadnutaslivka
29. aug 2022

@nurielka niekto sa len prišiel pochváliť, že má nové SUV, ktoré mu iní závidia a nechcú uveriť, že sa na to dá našetriť 😀 ja sa bavím, už som si otvorila radlera, tu bude ešte zopár dobrých komentárov 😉

mpg
29. aug 2022

@elizita Aj ja si myslím, že bude otravovať švagrina svojho muža, že kedy si aj oni kúpia také auto. Ale toto je najlepší spôsob kúpiť v hotovosti, nič nepreplatí. Ja som tak kupovala nábytok, keď bol syn už väčší, tak som sporila napr. na obývačku a tá stará dovtedy vydržala. Zato, že ste to dokázali vás mali všetci pochváliť. Ale závisť býva silnejšia.

tehulka2011
29. aug 2022

Co ja viem, mne si bola nesympaticka hned v uvodnom prispevku pouzivanim zdrobnenin ako peniazky, auticko…
A k teme - podla mna si to tu napisala preto, lebo si rochnis v tom pocite, ako ste im vytreli zrak a prekvapili ich 🙂 mozes si so svagrinou ruky podat

autor
29. aug 2022

@tehulka2011 tlieskam..prispevok za vsetky drobne 👍

moonlight1210
29. aug 2022

Nic si z toho nerob. Kto nezazil, nedokaze pochopit.
A ano, obcas to cloveka rozhodi. Nech by bol inak akokolvek odolny a nad vecou.

mikadooo
29. aug 2022

Však fajn, dobre ste to vyriešili. A otázka?

zobaka
29. aug 2022

ja by som jej povedala, ci sa nehanbi lustrovat vase prijmy a vas zivot